-
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σήμερα διάβασα ότι αν σε ένα αυτοκίνητο δεν φοράνε ζώνη και οι 4 επιβάτες του επιβάλλεται πρόστιμο 750-800 ευρώ συνολικά και φυσικά πάει και το δίπλωμα του οδηγού για πόσο δεν ξέρω.
Φαντασθείτε λοιπόν να πάρετε τους φίλους σας από την Καλαμαριά να πάτε για καφέ στη Νέα Κρήνη και να σας σταματήσουν για έλεγχο, πάνε οι καφέδες όλου του χρόνου περίπατο, αλλά είναι για το καλό μας, λέγε λέγε στο τέλος θα το εμπεδώσουμε...!!!
Τώρα γιατί επέλεξαν να ρίξουν από 150 ευρώ στον κάθε επιβάτη, 350 στον οδηγό και όχι 20-30 όπως στις ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ χώρες της Ευρώπης που ανήκουμε, ας μας το εξηγήσουν οι υπέρμαχοι του νόμου...!!!Δεν αφήνω κανέναν χωρίς ζώνη στα πίσω καθίσματα από τότε που εμφανίστηκαν στα αυτοκίνητα
-
Μία είδηση η οποία δεν ξέρω πόσο ευθυγραμμίζεται με τον νέο ΚΟΚ.
Στο Ναύπλιο, σε ένα τροχαίο θανατηφόρο ,όπου το θύμα ήταν μία νέα γυναίκα, ο οδηγός έφαγε ποινή 18 χρόνια κάθειρξης..!!!
Επίσης επιβλήθηκαν και στον ΣΥΝΟΔΗΓΟ 15 χρόνια κάθειρξης...!!!
Προσέχετε που μπαίνετε......Αν συλληφθεί ο οδηγός πιωμένος συνυπεύθυνοι είναι και οι επιβάτες
-
@skg1958 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σήμερα διάβασα ότι αν σε ένα αυτοκίνητο δεν φοράνε ζώνη και οι 4 επιβάτες του επιβάλλεται πρόστιμο 750-800 ευρώ συνολικά και φυσικά πάει και το δίπλωμα του οδηγού για πόσο δεν ξέρω.
Φαντασθείτε λοιπόν να πάρετε τους φίλους σας από την Καλαμαριά να πάτε για καφέ στη Νέα Κρήνη και να σας σταματήσουν για έλεγχο, πάνε οι καφέδες όλου του χρόνου περίπατο, αλλά είναι για το καλό μας, λέγε λέγε στο τέλος θα το εμπεδώσουμε...!!!
Τώρα γιατί επέλεξαν να ρίξουν από 150 ευρώ στον κάθε επιβάτη, 350 στον οδηγό και όχι 20-30 όπως στις ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ χώρες της Ευρώπης που ανήκουμε, ας μας το εξηγήσουν οι υπέρμαχοι του νόμου...!!!Δεν αφήνω κανέναν χωρίς ζώνη στα πίσω καθίσματα από τότε που εμφανίστηκαν στα αυτοκίνητα
Στατιστικές και πειράματα κατά καιρούς έδειξαν ότι σε περίπτωση τροχαίου, οι πίσω επιβάτες όταν δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύθηκαν πολύ πιο βίαια και πολλές φορές προξένησαν τον θάνατο και των μπροστινών επιβατών...!!!
Οπότε και πολύ καλά κάνεις......
Το θέμα είναι πως τα πρόστιμα δεν γίνεται να είναι τόσο υψηλά, κάποιος θα ξεχαστεί, κάποιος θα δυσανασχετήσει για πολύ μικρές διαδρομές στην πόλη και δεν θα βάλει, αυτό αφορά το ύφος της γραφής μου και όχι φυσικά την άρνηση στο ότι μας σώζει τη ζωή.
Ένα παράδειγμα, όταν κατά λάθος τρακάρουμε στο σπίτι, σε όλους έτυχε, σε ένα ράφι της κουζίνας με το κεφάλι, η ταχύτητα πρόσκρουσης είναι το πολύ 3 χλμ...!!!
Με 10-15 χλμ. ταχύτητα λοιπόν σε ένα πάρκινγκ στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να φύγεις από το παρμπρίζ αν δεν φοράς ζώνη...!!! -
@skg1958 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μία είδηση η οποία δεν ξέρω πόσο ευθυγραμμίζεται με τον νέο ΚΟΚ.
Στο Ναύπλιο, σε ένα τροχαίο θανατηφόρο ,όπου το θύμα ήταν μία νέα γυναίκα, ο οδηγός έφαγε ποινή 18 χρόνια κάθειρξης..!!!
Επίσης επιβλήθηκαν και στον ΣΥΝΟΔΗΓΟ 15 χρόνια κάθειρξης...!!!
Προσέχετε που μπαίνετε......Αν συλληφθεί ο οδηγός πιωμένος συνυπεύθυνοι είναι και οι επιβάτες
Προσωπικά δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν να σκοτώνεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο και όταν φταις 100% την άλλη μέρα να είσαι έξω...!!!
Βέβαια αυτό που γράφεις είναι τραβηγμένο, πως να πείσω τον φίλο μου να μην οδηγήσει π.χ. όταν έχει πιει 2 μπύρες..??!!
Γιατί με τις 2 είσαι γκολ...!!! -
@eltonjohn said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τύπε @terryp117 αν παθαίνεις έμφραγμα, μπορείς να τελικιάσεις άνετα, δε σε γράφουνε.
Έτσι είχε κάνει κι ο Γιώργος Γεωργίου, κατάλαβε ότι παθαίνει έμφραγμα, μπήκε στην μπέμπα του, έσφαξε όλα τα στοπ κι όλα τα κόκκινα αλλά πρόλαβε να φτάσει ζωντανός στο ΓΝ Νίκαιας και να σωθεί. Κλήση δεν έφαγε.
Α, να σε ρωτήσω, ο "Ομηγενητο" ποιος είναι;;;Το μεγαλύτερο λάθος επειδή το έζησα, είναι όταν πάθεις έμφραγμα, να πάρεις ιδιωτικό αυτοκίνητο και να προσπαθήσεις να πας γρήγορα στο νοσοκομείο...!!!
Ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα , αν οδηγάς ο ίδιος...!!!
Μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα , άλλο το ασθενοφόρο με τον φάρο, άσε που θα του ανοίγουν όλοι δρόμο και θα κερδίσει χρόνο..!!
Δεύτερον θα σου δώσουν τις πρώτες βοήθειες ασπιρίνη και οξυγόνο που πιθανότατα θα σε σώσουν..!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ , ας μην το επιχειρήσει κανείς...!!!
Έγραψα εγώ τη λέξη Ομηγένητο..??
Ξέρω το, ( ο μη γένοιτο ), αυτό που έγραψες δεν το ξέρω...!!!
Όσο για τον Γεωργίου πρόλαβε το παλιό σύστημα, οι νέες κάμερες μάλλον δεν κάνουν διάγνωση του εμφράγματος, οπότε αν ζήσει κάποιος, μετά θα μπλέξει με το Ελληνικό Δημόσιο και θα θέλει ψυχιατρείο...!!! -
Βέβαια αυτό που γράφεις είναι τραβηγμένο, πως να πείσω τον φίλο μου να μην οδηγήσει π.χ. όταν έχει πιει 2 μπύρες..??!!
Γιατί με τις 2 είσαι γκολ...!!!Άν μέ δύο μπύρες ο φίλος σου "είναι γκόλ", τότενες δύο τινά ισχύουν:
- είτε είναι κατηγορίας "πτερού", οσον αφορά το σωματικό του βάρος (ή είναι γυνή καί δη όχι παχουλή)
- είτε ως πότης είναι παίκτης Γ' εθνικής, (και εις τοιαύτην περίπτωσιν, τί τίς πίνεις τίς ρημάδες;, άστες να τίς πιεί κανας νοματέος όστις δύναται να τίς μεταβολίσει άνευ παρενεργειών, να πιάσουνε και τόπο)
- είτε τις πίνει ο λαίμαργος μονορούφι και τρέχει μετά κατευθείαν στον τροχονόμο του για "επιμέτρηση" (ποινής).(οκ, βγήκανε τρία τά "τινά" αλλά το νόημα εξακολουθεί να ισχύει)
Τέλος πάντων για να γράφουμε και κανένα χρηστικό, μιά ματιά εδώ: Υπολογισμός Περιεκτικότητας Αλκοόλ στο Αίμα
ίσως φανεί χρήσιμο στο φίλο σου (καί σε όλους μας ενδεχομένως). -
@metoikos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Γιατί με τις 2 είσαι γκολ...!!!Άν μέ δύο μπύρες ο φίλος σου "είναι γκόλ", τότενες δύο τινά ισχύουν:
- είτε είναι κατηγορίας "πτερού", οσον αφορά το σωματικό του βάρος (ή είναι γυνή καί δη όχι παχουλή)
- είτε ως πότης είναι παίκτης Γ' εθνικής, (και εις τοιαύτην περίπτωσιν, τί τίς πίνεις τίς ρημάδες;, άστες να τίς πιεί κανας νοματέος όστις δύναται να τίς μεταβολίσει άνευ παρενεργειών, να πιάσουνε και τόπο)
- είτε τις πίνει ο λαίμαργος μονορούφι και τρέχει μετά κατευθείαν στον τροχονόμο του για "επιμέτρηση" (ποινής).(οκ, βγήκανε τρία τά "τινά" αλλά το νόημα εξακολουθεί να ισχύει)
Τέλος πάντων για να γράφουμε και κανένα χρηστικό, μιά ματιά εδώ: Υπολογισμός Περιεκτικότητας Αλκοόλ στο Αίμα
ίσως φανεί χρήσιμο στο φίλο σου (καί σε όλους μας ενδεχομένως).Δεν σου έδωσα να καταλάβεις και φταίω, λέγοντας γκολ εννοώ ότι είσαι πάνω από το όριο και όχι ότι δεν μπορείς να περπατήσεις.
Υπολογίζοντας πάντα τον μέσο όρο και όχι τον φανταστικό φίλο μου, όλοι οι νορμάλ άνθρωποι ,αν πιούνε 2 μπύρες, ΟΧΙ ΚΟΥΤΑΚΙΑ,
2 μπύρες λέμε , άλλο 660 ml. και άλλο ένα λίτρο, είναι εκτός των νόμιμων ορίων...!!!
Δεν μας ενδιαφέρει βέβαια ,ούτε η ανοχή τους ,ούτε η αντοχή τους στο ποτό, αλλά ούτε και ποιας κατηγορίας πότες είναι, αυτό είναι το χειρότερο θα έλεγα, ειδικά αυτοί που λένε ότι το σηκώνουν , αλλά τα αντανακλαστικά τους και αυτά είναι δεδομένο, όση ευφορία και να νοιώθουν, είναι πεσμένα και το οινόπνευμα στο σώμα τους εκτός ορίων του νόμου..!!!
Έτυχε να παρουσιάσω κάπου, το πείραμα που κυκλοφορεί σε βιντεοκασέτα, με αυτούς που νόμιζαν ότι είναι καλύτεροι στις αντιδράσεις τους μετά από ένα ποτήρι μπύρας, η επιστήμη άλλα έδειξε...!!!
Περίπου 1,5 μπουκάλι μπύρα και είσαι οριακά νόμιμος, εννοείται σε κάποιο χρονικό διάστημα λογικό, αν μετρηθείς μετά από 3 ώρες θα έχεις κατουρήσει τη μπύρα 3 φορές...!!!
Τώρα αν είσαι 60 κιλά κι ο άλλος 160, πόσο αίμα παραπάνω θα έχει..??!!https://www.healthview.gr/aima-poso-yparchei-se-olo-mas-to-soma/
Εδώ θα δεις πόσο αίμα περίπου έχουμε και φυσικά η σωστή και ακριβής μέτρηση του αλκοόλ, γίνεται με λήψη αίματος και όχι με την πίπα της ειρήνης, που πολλές φορές δείχνει ότι νάναι, λόγω αναθυμιάσεων ,αν έχεις πιει πολύ πρόσφατα π.χ. πριν τη μέτρηση κάποια γουλιά ποτό...!!!
Γιαυτό και μας κρατάνε και κάνουν δεύτερη μέτρηση μετά από το τέταρτο στο δρόμο. Όποιος όμως θέλει μπορεί να επικαλεσθεί την υγεία του και να οδηγηθεί σε νοσοκομείο για να γίνει η ακριβής μέτρηση, πράγμα που δεν μπορεί να αρνηθεί η αστυνομία...!!!
Εννοείται ότι εκεί θα φανεί επακριβώς το τι κατέβασες, με μόνο πλεονέκτημα το χρόνο που θα κάνεις μέχρι να σε πάνε στο νοσοκομείο και να σε μετρήσουν. Ο χρόνος είναι υπέρ του πότη...!!!
Το αλκοόλ αραιώνει με την πάροδο του χρόνου, απορροφάται από τον οργανισμό, αν πιείς δε νερό και κατουρήσεις ακόμα καλύτερα.
Τα λοιπά τρυκ με σοκολάτες και τέτοια , δεν ξέρω κατά πόσον ισχύουν..!!! -
Ολόκληρα σεντόνια μπαρουφες, για να χρησιμοποιήσω και το λεξιλόγιο σας
ΠΡΟΣ A D P
Είσαι ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟΣ, δεν χρησιμοποίησα εγώ τη λέξη μπαρούφες πρώτος, απλά απάντησα στο ίδιο ύφος.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα μου, .......θα σε διαβάζω πάντως. -
Αυτό που έγραψα για τον Γεωργίου είναι εντελώς δικά του λόγια, τον έχω ακούσει να τα λέει!!
@terryp117 χίλια συγγνώμη, ο @ilias-a έγραψε για τον Ομηγένητο, μάλλον θα είναι ξάδερφος του Ηλιογέννητου, ας μας εξηγήσει!
-
@eltonjohn said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αυτό που έγραψα για τον Γεωργίου είναι εντελώς δικά του λόγια, τον έχω ακούσει να τα λέει!!
@terryp117 χίλια συγγνώμη, ο @ilias-a έγραψε για τον Ομηγένητο, μάλλον θα είναι ξάδερφος του Ηλιογέννητου, ας μας εξηγήσει!
Δολοφονησα την ορθογραφια.
-
Τελικά κάποιοι τοπικοί αρχόντοι άρχισαν τις μ#λ#κίες σε εφαρμογή του νέου ΚΟΚ
Στο Ελευθέριο -που ανήκει στον Δήμο Κιλελέρ να ξέρουμε τους αρχόντους- έχουν στην είσοδο του χωριού όταν έρχεσαι από Λάρισα πινακίδα με όριο 50 όπως ήταν χρόνια τώρα.
Όταν όμως έρχεσαι από την αντίθετη πλευρά ολοκαίνουργια πινακίδα 30!
Εκείνο το ρεύμα κατά περίεργη σύμπτωση έχει και τα περισσότερα ανοίγματα δεξιά για
Αν γίνει συνήθεια και βάλουν σε όλα τα χωριά 30 θα πέσει κλάμα...
-
Σε εμάς στην Εύβοια επειδή λόγω του κωλόδρομου γίνονται ατυχήματα όπου είχε ανοίγματα εκτός από χωριά έβαλαν 50 όριο, ακόμα και όταν επιτρέπεται το προσπέρασμα.
Αρα για αυτούς είναι λογικό να μπει και το 30 που μεταξύ μας υπήρχε εδώ και δεκαετίες στα χωριά και υπάρχουν ακόμα ξεχασμένες ταμπέλες.
-
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σε εμάς στην Εύβοια επειδή λόγω του κωλόδρομου γίνονται ατυχήματα όπου είχε ανοίγματα εκτός από χωριά έβαλαν 50 όριο, ακόμα και όταν επιτρέπεται το προσπέρασμα.
Αρα για αυτούς είναι λογικό να μπει και το 30 που μεταξύ μας υπήρχε εδώ και δεκαετίες στα χωριά και υπάρχουν ακόμα ξεχασμένες ταμπέλες.
ψεματα - εσυ θες το 30 γιατι με τοσα κινεισαι, φοβασαι μην σε αφησουνε τα χρεπια σου
-
Να πουμε και τα πραγματικα στραβα, Αττικη σε αυτη τη διαδρομη εχει οριο 60χαω, οι πινακιδες δεν ειναι παλιες. Οποιος καταφερει να στριψει τα 3 πεταλα με αυτα τα χιλιομετρα στη λουριδα του εχει δωρο ταψι γαλακτομπουρεκο απο μενα, αναβαση για καταβαση δεν το συζητω καν.
https://www.google.com/maps/dir/38.1848475,24.0516477/38.1803633,24.0591528/@38.1826326,24.0533608,612m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTExMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D -
Δεν έχει καμία σημασία. Και στο μεγαλύτερο μέρος από το επαρχιακό δίκτυο της Ρουμανίας το όριο είναι 100, ακόμα και σε σημεία που η χάραξη του δρόμου με έκανε να κόβω σε 50. Στην Ιρλανδία είδα όριο 90 σε χωματόδρομο!
Όμως υπήρχε σαφής σήμανση για στροφές, λακούβες, διασταυρώσεις, διπλή ή διακεκομμένη γραμμή σε όλο το μήκος και με ταυτόχρονη κάθετη σήμανση, κ.ο.κ. -
@gatoz said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
ψεματα - εσυ θες το 30 γιατι με τοσα κινεισαι, φοβασαι μην σε αφησουνε τα χρεπια σου
Μιλάει ο άνθρωπος που έχει προσλάβει υπαλλήλους σε αργομισθία, μόνο για να του δίνουν το δίπλωμα τους όταν περνάει τα όρια...

-
Όσον αφορά τη ζώνη , σχεδόν δεν θυμάμαι είδηση εδώ επαρχία θανατηφόρου τροχαίου που να φορά ζώνη. Όλα χωρίς ζώνη. Τα πιο κλασικά ο επιβαίνων εκτός αυτοκινήτου είτε το σώμα στο τιμόνι και το παρμπρίζ με τρύπα.
Έχετε θέμα για crash test ,λίγο πολύ όλοι έχουμε σχολιάσει, υπάρχει νόημα crash test χωρίς ζώνη?!
Για το κράνος λίγες σελίδες πιο πίσω είχαμε τα ίδια.......
Από τη στιγμή που ΣΩΖΕΙ ή ΕΣΤΩ θα υπάρχει ένα φέρετρο ανοιχτό ( δεν ακούγεται όμορφα αλλά το απαιτούν οι συνθήκες) γιατί συζητάμε περί ελευθερίας κτλ?
Αντίστοιχα γιατί δεν φωνάζετε για τα μποτάκια ασφαλείας, τα γάντια, τα ρούχα με τα αντίστοιχα υφάσματα, τις αλυσίδες και τα δαχτυλίδια σε χώρους εργασίας?! Θα έπρεπε να είναι ελεύθερη επιλογή?!Οι νόμοι και οι κανόνες έχουν βγει για να νουθετησουν όλους εμάς. Αναρωτηθηκατε γιατί έχουμε αυστηρές ποινές? Χώρες επιπέδου γιατί έχουν πιο λάιτ ποινές? Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς που κατατάσσομαστε.
Υ.γ. δεν το παίζω καθώς πρέπει ,πόσο μάλλον για την οδήγηση μου , αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι ορισμένα πράγματα είναι κόκκινες γραμμές π.χ. κόκκινο καθαρό, ζώνη, κράνος, Stop , ελιγμοί επαναλαμβανόμενοι πάνω από χ αριθμό θα έπρεπε να μας τραβάνε και μια σφαλιάρα μαζί με την κλήση για να τη θυμόμαστε. Νομίζω συζητάμε τα αυτονόητα που το καταλαβαίνουμε αλλά δεν γουστάρουμε να μας τα επιβάλλουν.
-
Έφοδος της Τροχαίας σε Περιστέρι και Μάνδρα (+video)
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/efodos-tis-trochaias-se-peristeri-kai-mandra-video/
-
Κάνεις παράνομη αναστροφή στον δρόμο -Αυτό είναι το πρόστιμο «φωτιά» του νέου ΚΟΚ
https://www.carandmotor.gr/nea/paranomi-anastrofi-prostimo-neoy-kok
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Κάνεις παράνομη αναστροφή στον δρόμο -Αυτό είναι το πρόστιμο «φωτιά» του νέου ΚΟΚ
https://www.carandmotor.gr/nea/paranomi-anastrofi-prostimo-neoy-kok
ΟΛΟΣ ο κόσμος κάνει αναστροφή στο φανάρι της πύλης εμπορίου στη ΔΕΘ και στα δύο ρεύματα επί της Εγνατίας, όπου είναι φαρδύς ο δρόμος και γυρνάς χωρίς τη χρήση χειροφρένου. Επίσης με απόλυτη ασφάλεια καθότι είναι κόκκινο για το αντίθετο ρεύμα.
Θα περίμενα πρόστιμο στη περιπτώσεις αναστροφής σε δρόμους με δύο ρεύματα, πχ πάει ο άλλος και κάνει αναστροφή στην Ερμού και κλείνει και τα δύο ρεύματα καθότι δεν χωράει να στρίψει με δύο κινήσεις(λογικό).
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.