-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@polioan said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@polioan said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πάντως στον γυρισμό μου Αθήνα-Θεσσαλονίκη είδα αρκετά κλιμάκια αστυνομίας με τα τουφέκια-ραντάρ (δεν ξέρω αν ήταν οι παλιές γενιές ή τα καινούρια) να ελέγχουν για υπέρβαση ταχύτητας.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/astynomia-10-544-paravaseis-toy-kok-se-treis-meres/
Γέλασα που διάβασα προς Χαλκιδική... Σχεδόν οι πάντες πάνε με 120 χλμ, ενώ στα περισσότερα σημεία είναι 90-100.
τωρα με τα εργα θα πηγαινουν ολοι με 20.
problem solved
Ήδη πάμε με 20 από Παπαγεωργίου και έτσι όπως πάνε θα επεκτείνουν μέχρι και την Χαλκιδική...
-
Εφόσον διαπιστωθεί, πως κακώς έχει το/τα αυτοκίνητα παρατημένα (στην πραγματικότητα) γιατί να μην καλέσουμε το 100 ή τον Δήμο;
-
Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. Θα εξηγήσω μετά το γιατί.
Η μία είναι η εξής: Τα δίτροχα, πως πρέπει να είναι παρκαρισμένα σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. στο πεζοδρόμιο; Παράλληλα, Κάθετα, ή όπως ναναι;
Η άλλη είναι: Τα επαγγελματικά φορτηγά άνω των 3μιση τόνων, επιτρέπεται να είναι παρκαρισμένα σε γειτονίες, αν ναι πόσες ώρες, ή μπορούν να είναι παρκαρισμένα για όσο θέλει ο ιδιοκτήτης του; -
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. Θα εξηγήσω μετά το γιατί.
Η μία είναι η εξής: Τα δίτροχα, πως πρέπει να είναι παρκαρισμένα σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. στο πεζοδρόμιο; Παράλληλα, Κάθετα, ή όπως ναναι;
Η άλλη είναι: Τα επαγγελματικά φορτηγά άνω των 3μιση τόνων, επιτρέπεται να είναι παρκαρισμένα σε γειτονίες, αν ναι πόσες ώρες, ή μπορούν να είναι παρκαρισμένα για όσο θέλει ο ιδιοκτήτης του;Ο ΚΟΚ αναφέρει οχήματα και δεν ξεχωρίζει τα δίτροχα...νομίζω...
Πάντως στο άρθρο 34, παράγραφος 6, αναγράφεται:
"Τα οχήματα που βρίσκονται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να τοποθετούνται παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος και επί της αντιστοιχούσας γι' αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς, εκτός αν ορίζεται με οήμανση διαφορετικά."
Αν η απορία σου είναι για μηχανάκια, που πιάνουν θέση αυτοκινήτου, είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό...
Και είμαι κάτοχος και των δύο μέσων...
-
Ως προς το νόμο, έτσι είναι φίλε μου Αντώνη. Δε θυμόμουν αν γινόταν αναφορά συγκεκριμένη σε δίτροχα. Όλα τα οχήματα πρέπει να είναι παράλληλα.
Ένας γείτονας, ήθελε να βάζει το σκούτερ του (δεν είχε αυτοκίνητο) παράλληλα στο δρόμο. Ένας άλλος γείτονας, εκνευριζόταν και αρχικά λογομαχούσαν. "Να το βάζεις κάθετα", "Θα το βάζω όπως θέλω εγώ" κλπ. Μέχρι που κάποια στιγμή, ο ενοχλημένος γείτονας, κατέβασε από το σταντ το σκούτερ και το έβαλε κάθετα.
¨Εγινε μεγάλη φασαρία, γιατί το σκούτερ και γενικά κάθε δίτροχο, άσχετα που μπορεί να το μετακινούμε (τα ξένα εννοώ), αυτό νομίζω είναι παράνομο. Δεν είναι ιδιοκτησίας μας για να το μετακινήσουμε. Θεωρώ πως είναι σαν να σκουντάω κάποιου το αμάξι γιατί δε με βολεύει εκεί που είναι.
Πήρα λοιπόν τηλ στην τροχαία να ρωτήσω κατά πόσο μπορεί κάποιος να κάνει αυτό το πράγμα. Το πρώτο που μου είπε ο τροχονόμος είναι "α θέλεις να το βάζεις παράλληλα και να πιάνεις δύο θέσεις πάρκινγκ". Δε με νοιάζει τι απόψεις έχει σαν άτομο. Να τις χαίρεται. Εκπροσωπεί τον Νόμο. Εγώ ρώτησα για το Νόμο τι λέει. Όχι για την απόψή του επί του νόμου.
Στο θέμα της μετακίνησης του δίκυκλου μου είπε: "γιατί όχι;". "Μα λέω είναι περιουσία!!". "Αν κύριέ μου ήταν γλάστρα σας θα απαγορευόταν δηλαδή να την μετακινήσει κάποιος;". "Του απάντησα του θρασυτάτου, πως για καμία μου γλάστρα δεν πληρώνω και τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια". Η απάντηση ήταν η κλασική του κάθε ένστολου: "εντάξει, εντάξει κύρια, αν θέλετε να λέτε εξυπνάδες πάρτε αλλού" και φυσικά ευγενικά μου το έκλεισε στα μούτρα.....
Σχετικά με τα φορτηγά άνω των 3μιση τόνων ξέρω πως απαγορεύεται να τα παρκάρουν με τις ώρες σε γειτονιές. Είναι επαγγελματικό όχημα, το έχεις για να κάνεις τη δουλειά σου αν την κάνεις εντάξει, μετά πρέπει να το σταθμεύσεις στον χώρο της έδρας σου. Όχι όμως στη γειτονιά σου. Αυτό το αναφέρω γιατί υπάρχουν πάνω από 3μιση τόνους φορτηγά που τα παρκάρουν σε γειτονιές, λες και είναι ιδιωτικής χρήσης.
Σχετικά με το νόμιμο και το ηθικό στην χώρα που η νομιμότητα είναι το ζητούμενο όπως και η ηθικότητα αν είναι κατηφορικός ο δρόμος δε θα το παρκάρω κάθετα εκτός αν θέλω να το πληρώνω. Αν δεν είναι κατηφορικός και εγώ το δικό μου μηχανάκι το βάζω κάθετα στο πεζοδρόμιο.
Τώρα που το σκέφτομαι για τη γλάστρα μου που τη σύγκρινε με το μηχανάκι!!! Έπρεπε να τον ρωτήσω, "αν μου κλέψουνε τη γλάστρα μου, θα με δεχθεί για να δηλώσω κλοπή της;".
Κρίμα που δεν το σκέφτηκα. Πολύ ποιο κρίμα που αυτός "εφαρμόζει" ή "συμβουλεύει, ενημερώνει" τους πολίτες και ευγενικά και αντικειμενικά. -
Και τι γίνεται με τα κάθετα/σε γωνία;
Μπορεί να έρθει τροχαία (μετά από καρφωτή, βέβαια) και να τους γράψει; -
Μπήκε και η άδεια κυκλοφορίας στο gov wallet. Μαζί με άλλα στοιχεία από myauto.
-
δεν μου το εχει στο app
εχω βαλει διπλωμα/ταυτοτητα/καρτα δακτυλιου
και εχει και καρτα αναπηριας και ΔΥΠΑ
-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
δεν μου το εχει στο app
εχω βαλει διπλωμα/ταυτοτητα/καρτα δακτυλιου
και εχει και καρτα αναπηριας και ΔΥΠΑ
ηθελε update
-
και δεν σου δινει δυνατοτητα να βαλεις αδεια απο leasing, ενω στην καρτα δακτυλιου το κανει
-
-
@antoniokon said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@k-m said in [Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.]
ηθελε update
To update πως γίνεται?
update το app απο το play store
-
Μάλλον δεν είμαι στο απολύτως κατάλληλο νήμα καθώς παράβαση δε σημειώθηκε αλλά ήταν κάτι αξιοπερίεργο ως γεγονός.
Την παρασκευή , κλασσικό αυθημερόν δρομολόγιο προς Αθήνα, λίγο πριν τα διόδια του Κιάτου , προσπερνώ seat ibiza 20 ετίας χωρίς καπό. Δεν είχε τίποτα .... Λέω δε μπορεί θα τον σταματήσουν στα διόδια , πέρασε κύριος. Από εκεί και μετά και για πολλά διόδια ταξίδευα πολύ κοντά με taxi octavia , χωρίς καρούμπαλο , αλλά κυρίως χωρίς πινακίδες ( ούτε μπροστά ούτε πίσω) . Περιττό να αναφέρω ότι κανένας μα κανένας δεν ασχολήθηκε σε τουλάχιστον 3 διόδια ,Κιάτο , το άλλο πριν την Πάτρα και το πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία τα περάσαμε ταυτόχρονα.
Δηλαδή, τι κάνουν;;; Πόσο φβ και τικ τοκ; Υπάρχει το οποιαδήποτε παραθυράκι στο οποίο μπορεί να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες ; ( ειλικρινής απορία...).
Μετά θυμήθηκα εποχές κορονοϊού , που σε κάθε διόδιο έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι εγκληματίας για να περάσεις...
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μάλλον δεν είμαι στο απολύτως κατάλληλο νήμα καθώς παράβαση δε σημειώθηκε αλλά ήταν κάτι αξιοπερίεργο ως γεγονός.
Την παρασκευή , κλασσικό αυθημερόν δρομολόγιο προς Αθήνα, λίγο πριν τα διόδια του Κιάτου , προσπερνώ seat ibiza 20 ετίας χωρίς καπό. Δεν είχε τίποτα .... Λέω δε μπορεί θα τον σταματήσουν στα διόδια , πέρασε κύριος. Από εκεί και μετά και για πολλά διόδια ταξίδευα πολύ κοντά με taxi octavia , χωρίς καρούμπαλο , αλλά κυρίως χωρίς πινακίδες ( ούτε μπροστά ούτε πίσω) . Περιττό να αναφέρω ότι κανένας μα κανένας δεν ασχολήθηκε σε τουλάχιστον 3 διόδια ,Κιάτο , το άλλο πριν την Πάτρα και το πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία τα περάσαμε ταυτόχρονα.
Δηλαδή, τι κάνουν;;; Πόσο φβ και τικ τοκ; Υπάρχει το οποιαδήποτε παραθυράκι στο οποίο μπορεί να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες ; ( ειλικρινής απορία...).
Μετά θυμήθηκα εποχές κορονοϊού , που σε κάθε διόδιο έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι εγκληματίας για να περάσεις...
O μονος λογος για να κυκλοφορεις δικαιολογημενος χωρις πινακιδες κυκλοφοριας , ειναι να στις εχουν κατασχεσει πριν λιγο (για καποια παραβαση) και να πηγαινεις στην εδρα σου .
Κατα τα άλλα ειμαστε ενα μεγαλο τρελαδικο -
Παλαιότερα, συναντούσα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, μια φορά το χρόνο...
Και μου έκανε τρομερή εντύπωση...
Πλέον, βλέπω στο δρόμο, τουλάχιστον ένα κάθε εβδομάδα...
Αποκλείεται σε όλους αυτούς να έχουν αφαιρεθεί πινακίδες λίγο πριν...
Απλώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος...
-
Στη γειτονια μου καποιος εχει παρατημενο ενα παλιο αμαξι με πινακιδες, αλλα ειναι δηλωμενο σε ακινησια.
Το εχει ο τυπος για να κραταει θεση παρκινγκ.
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο? -
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στη γειτονια μου καποιος εχει παρατημενο ενα παλιο αμαξι με πινακιδες, αλλα ειναι δηλωμενο σε ακινησια.
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Στον Δήμο, υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με αυτά και θα κινήσει τις διαδικασίες για τον γερανό
-
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Πρώτες σκέψεις...
Επώνυμη καταγγελία στην Τροχαία...
Συνήγορος του Πολίτη...
Σύνδεσμος "Καταγγελίες πολιτών" στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ...
-
Μπορούν να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου;
Νομίζω ότι ο Δήμος θα περάσει και θα του κολλήσει το αυτοκόλλητο του εγκαταλειμμένου. Αν αυτός το μετακινήσει σε άλλη θέση σε λογικό χρονικό διάστημα, τότε μπορούν να του το πάρουν;
Έχουν δικαιοδοσία στα "σε ακινησία";
Είναι παρόμοια η διαδικασία με τα παρατημένα;
Δε ξέρω... -
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Το πρόστιμο των 10.000€ βεβαιώνεται από την ααδε,
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.