-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μπήκε και η άδεια κυκλοφορίας στο gov wallet. Μαζί με άλλα στοιχεία από myauto.
δεν μου το εχει στο app
εχω βαλει διπλωμα/ταυτοτητα/καρτα δακτυλιου
και εχει και καρτα αναπηριας και ΔΥΠΑ
ηθελε update
-
και δεν σου δινει δυνατοτητα να βαλεις αδεια απο leasing, ενω στην καρτα δακτυλιου το κανει
-
-
@antoniokon said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@k-m said in [Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.]
ηθελε update
To update πως γίνεται?
update το app απο το play store
-
Μάλλον δεν είμαι στο απολύτως κατάλληλο νήμα καθώς παράβαση δε σημειώθηκε αλλά ήταν κάτι αξιοπερίεργο ως γεγονός.
Την παρασκευή , κλασσικό αυθημερόν δρομολόγιο προς Αθήνα, λίγο πριν τα διόδια του Κιάτου , προσπερνώ seat ibiza 20 ετίας χωρίς καπό. Δεν είχε τίποτα .... Λέω δε μπορεί θα τον σταματήσουν στα διόδια , πέρασε κύριος. Από εκεί και μετά και για πολλά διόδια ταξίδευα πολύ κοντά με taxi octavia , χωρίς καρούμπαλο , αλλά κυρίως χωρίς πινακίδες ( ούτε μπροστά ούτε πίσω) . Περιττό να αναφέρω ότι κανένας μα κανένας δεν ασχολήθηκε σε τουλάχιστον 3 διόδια ,Κιάτο , το άλλο πριν την Πάτρα και το πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία τα περάσαμε ταυτόχρονα.
Δηλαδή, τι κάνουν;;; Πόσο φβ και τικ τοκ; Υπάρχει το οποιαδήποτε παραθυράκι στο οποίο μπορεί να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες ; ( ειλικρινής απορία...).
Μετά θυμήθηκα εποχές κορονοϊού , που σε κάθε διόδιο έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι εγκληματίας για να περάσεις...
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μάλλον δεν είμαι στο απολύτως κατάλληλο νήμα καθώς παράβαση δε σημειώθηκε αλλά ήταν κάτι αξιοπερίεργο ως γεγονός.
Την παρασκευή , κλασσικό αυθημερόν δρομολόγιο προς Αθήνα, λίγο πριν τα διόδια του Κιάτου , προσπερνώ seat ibiza 20 ετίας χωρίς καπό. Δεν είχε τίποτα .... Λέω δε μπορεί θα τον σταματήσουν στα διόδια , πέρασε κύριος. Από εκεί και μετά και για πολλά διόδια ταξίδευα πολύ κοντά με taxi octavia , χωρίς καρούμπαλο , αλλά κυρίως χωρίς πινακίδες ( ούτε μπροστά ούτε πίσω) . Περιττό να αναφέρω ότι κανένας μα κανένας δεν ασχολήθηκε σε τουλάχιστον 3 διόδια ,Κιάτο , το άλλο πριν την Πάτρα και το πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία τα περάσαμε ταυτόχρονα.
Δηλαδή, τι κάνουν;;; Πόσο φβ και τικ τοκ; Υπάρχει το οποιαδήποτε παραθυράκι στο οποίο μπορεί να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες ; ( ειλικρινής απορία...).
Μετά θυμήθηκα εποχές κορονοϊού , που σε κάθε διόδιο έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι εγκληματίας για να περάσεις...
O μονος λογος για να κυκλοφορεις δικαιολογημενος χωρις πινακιδες κυκλοφοριας , ειναι να στις εχουν κατασχεσει πριν λιγο (για καποια παραβαση) και να πηγαινεις στην εδρα σου .
Κατα τα άλλα ειμαστε ενα μεγαλο τρελαδικο -
Παλαιότερα, συναντούσα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, μια φορά το χρόνο...
Και μου έκανε τρομερή εντύπωση...
Πλέον, βλέπω στο δρόμο, τουλάχιστον ένα κάθε εβδομάδα...
Αποκλείεται σε όλους αυτούς να έχουν αφαιρεθεί πινακίδες λίγο πριν...
Απλώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος...
-
Στη γειτονια μου καποιος εχει παρατημενο ενα παλιο αμαξι με πινακιδες, αλλα ειναι δηλωμενο σε ακινησια.
Το εχει ο τυπος για να κραταει θεση παρκινγκ.
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο? -
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στη γειτονια μου καποιος εχει παρατημενο ενα παλιο αμαξι με πινακιδες, αλλα ειναι δηλωμενο σε ακινησια.
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Στον Δήμο, υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με αυτά και θα κινήσει τις διαδικασίες για τον γερανό
-
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Πρώτες σκέψεις...
Επώνυμη καταγγελία στην Τροχαία...
Συνήγορος του Πολίτη...
Σύνδεσμος "Καταγγελίες πολιτών" στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ...
-
Μπορούν να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου;
Νομίζω ότι ο Δήμος θα περάσει και θα του κολλήσει το αυτοκόλλητο του εγκαταλειμμένου. Αν αυτός το μετακινήσει σε άλλη θέση σε λογικό χρονικό διάστημα, τότε μπορούν να του το πάρουν;
Έχουν δικαιοδοσία στα "σε ακινησία";
Είναι παρόμοια η διαδικασία με τα παρατημένα;
Δε ξέρω... -
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Το πρόστιμο των 10.000€ βεβαιώνεται από την ααδε,
-
Εγω θα μιλουσα με τον Δημο γι αρχη.
Ουτως η αλλως το αυτοκινητο οντας σε ακινησια επρεπε να ειναι σταθμευμενο σε κλειστο χωρο/ιδιοκτητο κλπ κλπ και οχι στο δημοσιο δρομο.
Βλεπεις τι θα σου πει ο Δημος και αν δεν δεις προκοπη υπαρχει και η αστυνομια.
Καποιος σε αυτο το ρδελο που ζουμε θα κανει την δουλεια του... -
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Καποιος σε αυτο το ρδελο που ζουμε θα κανει την δουλεια του...
Μην παιρνεις ορκο
-
Νομίζω ότι ο Δήμος θα περάσει και θα του κολλήσει το αυτοκόλλητο του εγκαταλειμμένου. Αν αυτός το μετακινήσει σε άλλη θέση σε λογικό χρονικό διάστημα, τότε μπορούν να του το πάρουν;
Δε ξέρω..Είναι διαφορετική αρμοδιότητα
Οι Δήμοι έχουν τα εγκαταλελειμμένα που αποτελούν και πιθανή εστία μόλυνσης και
Η ΑΑΔΕ έχει αρμοδιότητα για τα οχήματα σε ακινησία. Τα οποία πρέπει να είναι σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο και όχι στο δρόμο.
Αυτό που αναφέρεται παραπάνω θεωρείται ότι βρίσκεται σε κυκλοφορία και πρέπει να έχει ασφάλεια και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας .10.000€ διοικητικό πρόστιμο για την πρώτη φορά και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να φτάσει τα 30.000€.
Επιπλέον υπάρχει και το ποινικό κομμάτι της ψευδής δήλωσης, το οποίο δεν το εφαρμόζουν όλες οι ΔΟΥ.
επιπλέον βεβαιώνεται και πρόστιμο 500€ γιατί είναι ανασφαλιστο. -
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Δε ξέρω..Είναι διαφορετική αρμοδιότητα
Οι Δήμοι έχουν τα εγκαταλελειμμένα που αποτελούν και πιθανή εστία μόλυνσης και
Η ΑΑΔΕ έχει αρμοδιότητα για τα οχήματα σε ακινησία. Τα οποία πρέπει να είναι σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο και όχι στο δρόμο.
Αυτό που αναφέρεται παραπάνω θεωρείται ότι βρίσκεται σε κυκλοφορία και πρέπει να έχει ασφάλεια και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας .10.000€ διοικητικό πρόστιμο για την πρώτη φορά και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να φτάσει τα 30.000€.
Επιπλέον υπάρχει και το ποινικό κομμάτι της ψευδής δήλωσης, το οποίο δεν το εφαρμόζουν όλες οι ΔΟΥ.
επιπλέον βεβαιώνεται και πρόστιμο 500€ γιατί είναι ανασφαλιστο.Συμφωνούμε αλλά πως του βεβαιώνεται το πρόστιμο;
Κάνει κάποιος καταγγελία και βγαίνει κλιμάκιο της ΑΑΔΕ;;
Γίνεται τέτοιο πράγμα; -
Που κανω καταγγελια για να το μαζεψουν και να φαει και το 10ρικο προστιμο?Το πρόστιμο των 10.000€ βεβαιώνεται από την ααδε,
Στη σελιδα της ααδε για καταγγελια εχει μονο φορολογικες και τελωνειακες παραβασεις.
-
This post is deleted! -
@ntinaras said in [Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.](/post/
Στη σελιδα της ααδε για καταγγελια εχει μονο φορολογικες και τελωνειακες παραβασεις.
Θα έβαζα Κατηγορία- Φορολογικές Παραβάσεις και Υποκατηγορία- Λοιπές φορολογικές παραβάσεις....
Γίνεται καταγγελία είτε επώνυμη είτε ανώνυμη...
Δεν χάνεις τίποτα να συμπληρώσεις τα στοιχεία για το συμβάν και να την υποβάλεις...
-
Δεν γνωρίζω πως κάνεις καταγγελία....
Εγώ υπηρετώ σε γραφείο Τροχαίας και όταν βεβαιώνουμε παράβαση σε ένα ανασφαλιστο, ελέγχω αν είναι σε ακινησία. Έπειτα το στέλνω στην ΔΟΥ του ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω (10.000€).
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.