-
Θέλω να γράψω εδώ για το φαινόμενο Κηφισός, ένας δρόμος χωρίς φανάρια που έχει μόνιμα κίνηση, εχτές έκανα δύο ώρες πήγαινε-έλα Κηφισιά-Φάληρο. Γιατί;
Οι δρόμοι σχεδιάζονται με ένα αριθμό κύριων λωρίδων κυκλοφορίας, ο Κηφισός έχει τρεις οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από ΛΕΑ, από ράμπες ή λωρίδες εξόδου και εισόδου. Καθώς δεν υπάρχουν φανάρια δεν υπάρχει λόγος να μποτιλιάρεται αλλά αφού είμαστε στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής, σε όλα τα σημεία που οι λωρίδες γίνονται άνω των τριών, ΛΕΑ, έξοδος, κλπ οι Ελληνάρες προσπερνούν από τα δεξιά και μετά όταν φτάσουν στην διασταύρωση προσπαθούν να ξαναμπούν πίσω, λιγότερα συχνά προκαλώντας ατύχημα, περισσότερο συχνά προκαλώντας ghost trafic jam αφού αναγκάζουν τους κανονικά κινούμενους να φρενάρουν. Bottle neck φαινόμενο από 4 σε 3.
Προχτές λοιπόν είπαν στις ειδήσεις ότι θα κάνουν κάτι για αυτό και είδα ένα περιπολικό στην ΛΕΑ στην άνοδο να πηγαίνει με 50kph με ανοικτό φάρο και από πίσω να έχει δημιουργήσει κονβόι παρανομούντων οι οποίοι πραγματικά δεν χαμπαριάζουν τίποτα. Η λύση στο παραπάνω φαινόμενο το οποίο οδηγεί στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, στο χάσιμο χρόνου, στην υπερκατανάλωση πόρων είναι απλή, τοποθέτηση καμερών και εξοντωτικά πρόστιμα, ή τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων κατά μήκος των λωρίδων εξόδου/εισόδου. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δρόμους όπως η παραλιακή κλπ. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ασχολείται κανείς.
Αντίστοιχο πρόβλημα είχε και το κέντρο της Αθήνας με την παράνομη στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια μέχρι που ο Αβραμόπουλος έλυσε το πρόβλημα μια και καλή τοποθετώντας παντού κάγκελα για τα ζώα. Αυτοί είστε.
-
Υπάρχει και άλλη λύση στον Κηφισό. Να σβήσουν τις διαγραμμισεις όπως συμβαίνει τώρα σε κάτι σημεία που ρίχνουν άσφαλτο και να το αφήσουν χύμα! Ζούγκλα! Χωράμε 4 λωρίδες αν οδηγούμε λίγο πιο κοντά!!!
-
Απλα πας ενα βραδυ, βαζεις καρφια στη λεα, και την αλλη μερα γελας.
-
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση .
Η τροχαία δέχεται το δίπλωμα/ταυτότητα στο gov wallet ή θέλει το έντυπο?
Όχι τίποτα άλλο ... Πέρασα και τις κάρτες στο κινητό και δεν παίρνω ούτε τσαντάκι φεύγοντας από το σπίτι.
Το δεχονται πλεον. Οι ιδιοι μου το προτεινανε, επειδη δεν ειχα το διπλωμα μαζι μου , να το κανω στο κινητο
Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για το ασφαλιστηριο συμβολαιο . Το θελουν σε εντυπο ή αρκει να τους το δειξεις σε pdf απο το κινητο ?
Δεν χρειάζεται καθόλου κανονικά. Μπορείς να το ελέγξεις online με πινακίδα και αφμ.
-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση .
Η τροχαία δέχεται το δίπλωμα/ταυτότητα στο gov wallet ή θέλει το έντυπο?
Όχι τίποτα άλλο ... Πέρασα και τις κάρτες στο κινητό και δεν παίρνω ούτε τσαντάκι φεύγοντας από το σπίτι.
Το δεχονται πλεον. Οι ιδιοι μου το προτεινανε, επειδη δεν ειχα το διπλωμα μαζι μου , να το κανω στο κινητο
Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για το ασφαλιστηριο συμβολαιο . Το θελουν σε εντυπο ή αρκει να τους το δειξεις σε pdf απο το κινητο ?
Δεν χρειάζεται καθόλου κανονικά. Μπορείς να το ελέγξεις online με πινακίδα και αφμ.
Ελα ομως που το ζητανε....
-
Μάλλον θα είναι παράβαση να μην το έχεις μαζί.
-
Έχουν κάνει την εμφάνισή τους βίντεο με κάμερες στις λεωφοριολωρίδες να χτυπάνε φλας.
-
Έχουν κάνει την εμφάνισή τους βίντεο με κάμερες στις λεωφοριολωρίδες να χτυπάνε φλας.
Μακάρι...
Καιρός ήτανε...
-
Μακαρι, αλλα και παλι ειναι πολυ λιγες.
-
οκ εφτιαξαν το φλας, ας βαλουν και φιλμ τωρα
ΥΓ: όπως το "τη μύτη τη φτιαξαμε για να δουμε και τα αυτάκια τωρα"
-
Τι μαλακίες είναι αυτές μωρέ;
Ελέγχουν με το τηλεφωνικό κέντρο (Ζωή Χαρά Χαρά 4447 π.χ) αν σου έχει αφαιρεθεί δίπλωμα ή δεν το έχεις (εξ)ασφαλισμένο.
Η ΟΠΚΕ αν θυμάμαι καλά, μου είχε ζητήσει χαρτιά, δυό φορές. αλλά μπορεί και να κάνω λάθος λόγο τρομάρας! -
@bassstarlet said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τι μαλακίες είναι αυτές μωρέ;
Ελέγχουν με το τηλεφωνικό κέντρο (Ζωή Χαρά Χαρά 4447 π.χ) αν σου έχει αφαιρεθεί δίπλωμα ή δεν το έχεις (εξ)ασφαλισμένο.
Η ΟΠΚΕ αν θυμάμαι καλά, μου είχε ζητήσει χαρτιά, δυό φορές. αλλά μπορεί και να κάνω λάθος λόγο τρομάρας!Κι αν δεν εχεις βγαλει ποτε διπλωμα ? Δεν μπορουν να το εξακριβωσουν νομιζω. Πρεπει να τους το δειξεις
-
Ε, άμα δεν έχεις βγάλει ποτέ, δεν θα είσαι καταχωρημένος!
-
Γι αυτο το ζητανε . Για να δουν αν εχεις
-
-
-
@ataim said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οι δρόμοι σχεδιάζονται με ένα αριθμό κύριων λωρίδων κυκλοφορίας, ο Κηφισός έχει τρεις οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από ΛΕΑ, από ράμπες ή λωρίδες εξόδου και εισόδου. Καθώς δεν υπάρχουν φανάρια δεν υπάρχει λόγος να μποτιλιάρεται
Ο Κηφισός αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε το face-lift κοντά στο 98-99 που σημαίνει ότι συγκοινωνιολογοι κτλ είχαν κάνει μελέτες κοντά στο 90-95 και μετά ξεκίνησαν οι μηχανικοί τα σχέδια.
Το '90 υπήρχαν πχ 1.000.000 αμάξια στην Αττική και τώρα 5.000.0000.
Σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο οι κουτοπονηροι Ελληναρες αλλά νομίζω ότι απλά υπάρχει κορεσμός λόγο όγκου.
Καθημερινά χρησιμοποιώ το ποτάμι, στην μεσημεριανή επιστροφή από Ποσειδώνος ο δρόμος είναι σχετικά άδειος μέχρι την έξοδο της λαχαναγοράς από εκεί και μετά πάμε σαν τα σαλιγκάρια.
Απλά γιατί υπάρχει είσοδος και άλλων οχημάτων από την αναστροφή του Κηφισού και από την Πειραιώς.Δυστυχώς δεν χωράει αλλά αμάξια ο δρόμος.
Στο εσωτερικό των δήμων εκεί που το διπλόπαρκαρισμα είναι νόμος χρειάζεται δημοτική αστυνομία να καθαρίζει πινακίδες να δούνε και κάνα φράγκο οι δήμοι στα ταμεία.
-
Σατανάδες. Είδα φύλλα δέντρου κολλημένα πάνω σε γυαλιστερή νέα κάμερα Μεσογείων...
-
Πως σας ακούγεται να έχει κάποιος 12 (ναι δωδεκα) σεντάν του παρκαρισμένα έξω στο δρόμο, με πινακίδες κανονικά και ψευτοαλλαγες θέσεων μια φορά το μήνα?
Ευτυχώς 9 στους 10 έχουν πάρκινγκ και τα μόνα αυτοκίνητα που μένουν έξω το βράδυ είναι τα δικά του.
Εγώ έχω μπροστά μου το τελευταίο δίμηνο σταθερά ένα BMW 750 και μια Alfa 166. Nα υποθέσω δεν είναι Τροχαία παράβαση, εφόσον πληρώνει τέλη κυκλοφορίας τα αφήνει όσο γουστάρει. -
@kapelis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πως σας ακούγεται να έχει κάποιος 12 (ναι δωδεκα) σεντάν του παρκαρισμένα έξω στο δρόμο, με πινακίδες κανονικά και ψευτοαλλαγες θέσεων μια φορά το μήνα?
Ευτυχώς 9 στους 10 έχουν πάρκινγκ και τα μόνα αυτοκίνητα που μένουν έξω το βράδυ είναι τα δικά του.
Εγώ έχω μπροστά μου το τελευταίο δίμηνο σταθερά ένα BMW 750 και μια Alfa 166. Nα υποθέσω δεν είναι Τροχαία παράβαση, εφόσον πληρώνει τέλη κυκλοφορίας τα αφήνει όσο γουστάρει.Ενας τα εχει ολα αυτα? Και τι τα κανει ?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.