-
Μόνο σε εμένα η πλειονότητα των καφέδων κάψουλας έχει γεύση πολυκαιρισμενου καφέ με παράξενη επίγευση;
-
@jamesd said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Μόνο σε εμένα η πλειονότητα των καφέδων κάψουλας έχει γεύση πολυκαιρισμενου καφέ με παράξενη επίγευση;
Εκτός Nespresso, ναι οι περισσότερες άλλες κάψουλες ειναι ψιλοχάλια. Και οι Illy είναι ΟΚ, αλλά πανάκριβες. Πρόσφατα έβλεπα τυχαία ένα βίντεο που εξηγούσε τις διαφορές των Nespresso με τις άλλες συμβατές κάψουλες και γιατί οι περισσότερες άλλες ειναι χάλια.
-
+1 στον cirus για την πρόταση του για μηχανή κάψουλας.
Συνήθως σε περιβάλλον όπου η χρήση της καφετιέρας γίνεται από περισσότερους από 2 χρήστες,θες κάτι αξιόπιστο και λιγότερο "φασαριοζικο"- απαιτητικό στην χρήση αλλά και στην συντηρηση του.
Φαντάσου μια μηχανή όπου ο καθένας θα μπορεί να βάζει χέρι σε ότι μπορεί να πειραχτει. Από την ρύθμιση της εκχύλισης έως το το fine tuning του μύλου.
Με άλλα λόγια το μηχανάκι θα γίνει κομπολόι στα χέρια του οποιουδήποτε.....
Στην κάψουλα, απλά "insert coin" και τέλος. -
@cirus και @teo-mak μίλησαν σωστά .
Nespresso μηχανή με 3-5 κουμπιά (lungo -esspeso ktl) Απλές στην λειτουργία και αξιόπιστες , βρίσκεις ότι μάρκα κάψουλες θες starbucks - nespresso - costa - lor -jacobs -illy .
Είχα φίλους που έψαχναν το καλύτερο και κατέληξαν με μηχανή των 400ε και μπαγιάτικο καφέ γιατί πόση κατανάλωση να έχεις στο σπίτι ?
Μείον : φρέντο δεν θα πιείς ποτέ της προκοπής , -
Από τη μεριά του πελάτη/επισκέπτη οι επαγγελματικές σειρές Nespresso δεν παίζονται, ειδικά αν μιλάμε και για self service.
Τους χειρότερους καφέδες τους έχω πιει από ξενοδοχειακού τύπου μηχανες που κάνουν τα πάντα από ροφήματα (υποτίθεται).
-
@cirus said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@limited_one said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Έχει κανένας εμπειρία από αυτόματη μηχανή espresso για γραφείο;
Σε 3 εταιρείες που ημουν/είμαι έχουν/είχαν αυτή:
https://ae.buynespresso.com/ae_en/gemini-professional
Με διαφορες καπσουλες νεσπρέσσο με διαφορετικές εντασεις
Μια χαρά αξιοπρεπης μηχανή και καφέ κάνει για να κερνάτε καφε σε συνεργάτες ή και να πίνετε εσείς
δεν νομιζω ότι χρειαζεται κάτι καλύτερο σε εργασιακο περιβάλλον θα ήταν για μένα υπερβολή
Μετά από πολλά χρόνια πίνοντας espresso απο κανονική μηχανή, και μετά από πολλά σεμινάρια είναι μεγάλο πισωγύρισμα η επιλογή κάψουλας..
εσύ ξέρεις καλύτερα
οπως είπα και πιο πάνω εγώ για να κερνατε καφε σε συνεργάτες οτιδήποτε παραπανω από αυτό που έβαλα το θεωρω υπερβολή (εκτός αν είστε αντιπροσωπεία καμιας BENΤLEY, ROLLS ROYCE, LOUIS VUITTON, ROLEX κτπ και θέλετε να εντυπωσιάζετε). Σε κάποια εξαίρεση σε κάνα καλό πελατη αντε να έπαιρνα από μία καλή καφετέρια να μας φέρουν ετοιμο καφέ. αυτά από εμένα και πως βλέπω εγώ τα πράγματα. Αν έλεγες για το σπίτι για καλή μηχανή είναι αλλη συζητηση
Ο καλός καφές ενδιαφέρει πρωτίστως εμένα και τον αδελφό μου!
Όσο για τις καφετέριες, μάλλον εγώ θα φτιάχνω καλύτερο καφε από όσες κάνουν ντελίβερι κοντά μας.. -
@yem said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@cirus και @teo-mak μίλησαν σωστά .
Nespresso μηχανή με 3-5 κουμπιά (lungo -esspeso ktl) Απλές στην λειτουργία και αξιόπιστες , βρίσκεις ότι μάρκα κάψουλες θες starbucks - nespresso - costa - lor -jacobs -illy .
Είχα φίλους που έψαχναν το καλύτερο και κατέληξαν με μηχανή των 400ε και μπαγιάτικο καφέ γιατί πόση κατανάλωση να έχεις στο σπίτι ?
Μείον : φρέντο δεν θα πιείς ποτέ της προκοπής ,Μπαγιάτικο καφε δεν θα έχω γιατί έχουμε vacuum (σε άλλη επιχείρηση μας) όποτε μπορώ συσκευάσω σακουλάκια των 200gr.
Περισσότερο φρεντο θα πίνουμε και είναι ένας άλλος λόγος που δεν θέλω κάψουλα.
-
Έχει κανένας εμπειρία από αυτόματη μηχανή espresso για γραφείο;
Σε 3 εταιρείες που ημουν/είμαι έχουν/είχαν αυτή:
https://ae.buynespresso.com/ae_en/gemini-professional
Με διαφορες καπσουλες νεσπρέσσο με διαφορετικές εντασεις
Μια χαρά αξιοπρεπης μηχανή και καφέ κάνει για να κερνάτε καφε σε συνεργάτες ή και να πίνετε εσείς
δεν νομιζω ότι χρειαζεται κάτι καλύτερο σε εργασιακο περιβάλλον θα ήταν για μένα υπερβολή
Μετά από πολλά χρόνια πίνοντας espresso απο κανονική μηχανή, και μετά από πολλά σεμινάρια είναι μεγάλο πισωγύρισμα η επιλογή κάψουλας..
εσύ ξέρεις καλύτερα
οπως είπα και πιο πάνω εγώ για να κερνατε καφε σε συνεργάτες οτιδήποτε παραπανω από αυτό που έβαλα το θεωρω υπερβολή (εκτός αν είστε αντιπροσωπεία καμιας BENΤLEY, ROLLS ROYCE, LOUIS VUITTON, ROLEX κτπ και θέλετε να εντυπωσιάζετε). Σε κάποια εξαίρεση σε κάνα καλό πελατη αντε να έπαιρνα από μία καλή καφετέρια να μας φέρουν ετοιμο καφέ. αυτά από εμένα και πως βλέπω εγώ τα πράγματα. Αν έλεγες για το σπίτι για καλή μηχανή είναι αλλη συζητηση
Ο καλός καφές ενδιαφέρει πρωτίστως εμένα και τον αδελφό μου!
Όσο για τις καφετέριες, μάλλον εγώ θα φτιάχνω καλύτερο καφε από όσες κάνουν ντελίβερι κοντά μας..ενταξει το καταλαβαίνω και σεβαστο απλά πιο πάνω εγραψες οτι σε ενδιαφέρει να κερνατε καφε τους επισκεπτες δεν έγραψες αυτό.
Σε αυτη την περιπτωση και εφοσον είστε λάτρεις του καλού καφέ θέλετε μια καλή εσπρεσιέρα και καλό φρεσκο καφέ και όχι κάψουλες.
Απλά κάτι τέτοιο σημαίνει χρονος να την καθαρίζετε, προσέχετε και να ασχολείστε και να ξοδέψετε ενα σημαντικο ποσο να την αγοράσετε ιδιαίτερα αν πάρετε μια που να αλέθει και κόκκους καφέ.
Οι κάψουλες βγαζουν απλά ένα τιμιο καφέ (αν είναι illy καψουλες τουλάχιστον που πίνω εγώ) αλλά φυσικά δεν συγκρίνονται με συνδιασμό καλής καφετιέρας , καλου καφε και περιποίησης της μηχανής.
-
@cirus
Είχα πει πως την θέλω για εμάς και να κερνάμε..@limited_one said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@GIORGOSD-0 @jamesd
Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας!
Καφε ξέρω να κάνω, είχαμε καφε μέχρι πριν από ένα μήνα, εμπειρία από αυτόματη εσπρέσο μηχανή δεν έχω.Την θέλω για το γραφείο για εμάς και να κεράσουμε κανένα πελάτη φίλο η συνεργάτη έναν καφε της προκοπής!
Το ερώτημα μου ήταν όσον αφορά τις αυτόματες μηχανές διότι δεν έχω εμπειρία.
-
@cirus
Είχα πει πως την θέλω για εμάς και να κερνάμε..@limited_one said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@GIORGOSD-0 @jamesd
Καφε ξέρω να κάνω, είχαμε καφε μέχρι πριν από ένα μήνα, εμπειρία από αυτόματη εσπρέσο μηχανή δεν έχω.Την θέλω για το γραφείο για εμάς και να κεράσουμε κανένα πελάτη φίλο η συνεργάτη έναν καφε της προκοπής!
Επειδή έχω μηχανή Delongi που αλεθει και καφέ και έχω φίλους που καρβουδιζουν καφέ σε σακουλάκια κιλού, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω πιει σε καφέ. Και ασχολούμαι χρόνια.
Ότι θέλεις πες μου -
@polioan said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
@cirus
@GIORGOSD-0 @jamesd
Επειδή έχω μηχανή Delongi που αλεύρι και καφέ και έχω φίλους που καρβουδιζουν καφέ σε σακουλάκια κιλού, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω πιει σε καφέ. Και ασχολούμαι χρόνια.
Ότι θέλεις πες μουΣε ευχαριστώ!
Περιμένω μια Philip’s και συγκεκριμένα αυτή : https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proino/kafetieres/kafetieres-espresso/mixani-espresso-philips-series-3300-ep332140-15-bar-mauro/1850620
Όταν παραλαβω και αρχίσω την παραγωγή θα έχω νεότερα.. -
Αν μαλωσεις με το μισό forum πάει να πει πως είναι καλή
-
@lap said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Αν μαλωσεις με το μισό forum πάει να πει πως είναι καλή
Έλυσα βραδιάτικα μόνος μου! Έγραψες! -
Μια χαρά μηχανή είναι. Στα 15 bar ονομαστική πίεση συναγωνίζεται ουσιαστικά τις gaggia delonghi πρίμιουμ προτάσεις αυτής της κατηγορίας . Εξαιρετικά οικονομική για αυτά που προσφέρει.
-
@teo-mak said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
+1 στον cirus για την πρόταση του για μηχανή κάψουλας.
Συνήθως σε περιβάλλον όπου η χρήση της καφετιέρας γίνεται από περισσότερους από 2 χρήστες,θες κάτι αξιόπιστο και λιγότερο "φασαριοζικο"- απαιτητικό στην χρήση αλλά και στην συντηρηση του.
Φαντάσου μια μηχανή όπου ο καθένας θα μπορεί να βάζει χέρι σε ότι μπορεί να πειραχτει. Από την ρύθμιση της εκχύλισης έως το το fine tuning του μύλου.
Με άλλα λόγια το μηχανάκι θα γίνει κομπολόι στα χέρια του οποιουδήποτε.....
Στην κάψουλα, απλά "insert coin" και τέλος.Πόσο δίκιο έχεις!!! Για πολύ καιρό λειτουργούσα την baby gaggia σε συνδυασμό με μύλο της delonghi. Η συζυγος ήθελε συγκεκριμένη ποιότητα καφέ κι εγώ διαφορετική. Η συζυγος τον ήθελε λούγκο κι εγώ κλάσικ, εκεινη ψιλοκομμένο κι εγώ μέτριο. Εκείνη 2 καφέδες την μέρα κι εγώ 3. Δε συζητώ τι γίνονταν όταν είχαμε επισκέψεις και ο καθένας ήθελε τα δικά του.
Εντέλει μια μέρα υπέπεσα στο αμάρτημα κι έφερα στο σπίτι μια citiz και καμιά δεκαριά ποιότητες καφέ από το κοντινό κατάστημα της nespresso. Μέσα σε 2 μήνες η gaggia και ο μύλος της delonghi συσκευαστήκαν και πήραν τη θέση τους στην αποθήκη. Μέσα σε 6 μήνες εκτός από την citiz στην κουζίνα πρόσθεσα και μια De'Longhi Essenza Mini EN85.R στο γραφείο του σπιτιού. Φτιάχνονται καθημερινά κάπου δέκα καφέδες τη μέρα για εμάς και τρίτους άκοπα , καθαρά και στο χαλαρό. Εκτός από τις 2 ποιοτητες που καταναλώνουμε στανταράκι , παίρνουμε επίσης κάθε φορά και 2 - 3 διαφορετικές για να έχουμε ποικιλία. Ο καφές έχει γίνει πραγματική απόλαυση. -
@cirus
@GIORGOSD-0 @jamesd
Επειδή έχω μηχανή Delongi που αλεύρι και καφέ και έχω φίλους που καρβουδιζουν καφέ σε σακουλάκια κιλού, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω πιει σε καφέ. Και ασχολούμαι χρόνια.
Περιμένω μια Philip’s και συγκεκριμένα αυτή : https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proino/kafetieres/kafetieres-espresso/mixani-espresso-philips-series-3300-ep332140-15-bar-mauro/1850620
Όταν παραλαβω και αρχίσω την παραγωγή θα έχω νεότερα..Πολύ καλή!
Έχει ο πατέρας μου προηγούμενο μοντέλο. -
@spi_duster said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Μια χαρά μηχανή είναι. Στα 15 bar ονομαστική πίεση συναγωνίζεται ουσιαστικά τις gaggia delonghi πρίμιουμ προτάσεις αυτής της κατηγορίας . Εξαιρετικά οικονομική για αυτά που προσφέρει.
Είχε κάποιες ελλείψεις, πχ δεν έχει θερμαινόμενη πλάκα για τα φλιτζάνια, και νομίζω δεν δεν έχει ειδοποίηση ότι αδειάζει η δεξαμενή καφε, όπως επίσης δεν ειχει ειδοποίηση ότι γέμισε ο κάδος απορριμμάτων του.
Από την άλλη έχει ενσωματωμένο φίλτρο, άρα με ένα καλό μεταλλικό νερό θα είμαι κομπλέ. -
@cirus
@GIORGOSD-0 @jamesd
Όταν παραλαβω και αρχίσω την παραγωγή θα έχω νεότερα..Πολύ καλή!
Έχει ο πατέρας μου προηγούμενο μοντέλο.Ωραία! Μακάρι να είναι και αυτή καλή!
Ευχαριστώ! -
Είχε κάποιες ελλείψεις, πχ δεν έχει θερμαινόμενη πλάκα για τα φλιτζάνια, και νομίζω δεν δεν έχει ειδοποίηση ότι αδειάζει η δεξαμενή καφε, όπως επίσης δεν ειχει ειδοποίηση ότι γέμισε ο κάδος απορριμμάτων του.
Από την άλλη έχει ενσωματωμένο φίλτρο, άρα με ένα καλό μεταλλικό νερό θα είμαι κομπλέ.Όλες έχουν σχεδόν ένδειξη ότι γέμισε ο κάδος της. Περίεργο μου φαίνεται. Αν δεν τον αδειάσεις δηλαδή και κάνεις αρκετούς καφέδες θα ξεχειλίσουν οι αλεσμένοι καφέδες;
-
Από την άλλη έχει ενσωματωμένο φίλτρο, άρα με ένα καλό μεταλλικό νερό θα είμαι κομπλέ.Όλες έχουν σχεδόν ένδειξη ότι γέμισε ο κάδος της. Περίεργο μου φαίνεται. Αν δεν τον αδειάσεις δηλαδή και κάνεις αρκετούς καφέδες θα ξεχειλίσουν οι αλεσμένοι καφέδες;
Έκανα την αγορά με 430€ και τώρα βλέπω πως πήγε 537€
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)