ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΜΔΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Best posts made by GIORGOSD 0
-
RE: κάνει κοψίματα opel astra g 1.4 του 00'posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
-
RE: ΕΕ " οχήματα άνω των 15 ετών απαγορεύονται""posted in Περί αυτοκίνησης
Όλοι οι Βλαμμένοι της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν.
-
RE: Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.posted in Αντίλογος
Το πρόβλημα με την προσωποκράτηση όπως και κάθε σκληρού κατασταλτικού μέτρου στην Ελλάδα είναι ο κορεσμός του δικαστικού-ποινικού συστήματος.Βασιζόμενοι σε αυτό καθώς και την γενικευμένη απροθυμία των κυβερνήσεων να επιλύουν προβλήματα που ενέχουν μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω δημοσιότητας , επιτρέπουν σε κάθε λαμόγιο να πετυχαίνει την μη εφαρμογή των ποιο σκληρών μέτρων.Δικηγόρους και Λεφτά θέλει.Τα παράθυρα που έχουν οι νόμοι εύκολα γίνονται ..πόρτες μόλις κάποιο γ΄κατηγορίας κανάλι διαμαρτυρηθεί και η κάθε λαϊκίζουσα κυβέρνηση τρέξει να λύσει το .. δημοσιοποιημένο "επί χρήμασι" κοινωνικό πρόβλημα.Εν ολίγοις ΔΕΝ έχουμε σκληρό κράτος σε κανένα τομέα διότι ... εκλογές και ψήφοι και διασυνδέσεις διαπραγματεύονται τους νόμους πρίν από μας για εμάς.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Για να αξίζει η τετρακίνηση σε οποιοδήποτε όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα και χωρίς διακοπή μέχρι κάποια ταχύτητα λχ 60 χ/τρα την ώρα (η΄ ακόμα και με 30 χ/τρα την ώρα) διότι εκτός δρόμου ή σε χιόνι αποκλείεται να κινηθείς γρηγορότερα.Δεν ξέρω πως λειτουργεί στο corolla cross σε διάρκεια και ταχύτητα, είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσεις σε youtube reviews ή σε σχετικά άρθρα στο ίντερνετ.Τώρα για απλούς χωματόδρομους κάνει αν υπάρχει πολλή λάσπη η΄ χιόνι μάλλον δεν επαρκεί ,θέλει κάποιος να σου δείξει τα κόλπα για να έχεις πρόσφυση και να μη μείνεις στη μέση του πουθενά.Εν κατακλείδι αν σου κάνει κλικ η ηλεκτρική τετρακίνηση την αγοράζεις μην περιμένεις όμως χειμερινά σαφάρι έτσι απλά .Μείνε στον καλό καιρό και στον ασφάλτινο δρόμο όπου συνεισφέρει πολύ στην ενεργητική ασφάλεια.Βεβαίως ψάξε σε ομάδες facebook για να σου πουν άλλοι χρήστες τις εντυπώσεις τους.
-
RE: Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.posted in Αντίλογος
@w202-amg said in Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σχετικά με τις επιταγές? Εσείς τα ζήσατε από την κακή πλευρά και τα γνωρίζετε.
Το εμπόρευμα το πληρώνω ανάλογα την έκπτωση με τραπεζική μεταφορά ή επιταγή.- η τραπεζική μεταφορά γίνεται αφού κλείσει ο μήνας+10 μέρες
- η επιταγή την κόβω 3μηνη και την πάω κάποια στιγμή αργότερα.
Για ποιον λόγο να κόψω επιταγή αντί σε 3 μήνες να μην βάλω απλά τα χρήματα? Είναι λογιστικό το θέμα? Οι φάρμακαποθήκες δεν δίνουν τις επιταγές σε τρίτους.
Επίσης αν η επιταγή δινόταν σε τρίτο κοκ. Και εγώ δεν είχα χρήματα μέσα ή ο τρίτος αντί για 10/11 πηγαίνε αύριο το πρωί να τη σηκώσει τι θα γινόταν? Η τράπεζα μου λέει έχει δικαίωμα απλά υπάρχει εμπιστοσύνη και μπλα μπλα.
Τι διάτρητο σύστημα είναι αυτό? Πόσο μάλλον σήμερα με mydata που μπορείς να αποδείξεις τι πληρωθηκες και τι όχι.
Εγώ νιώθω ότι όλο το σύστημα χαϊδεύει τα λαμόγια και η αγορά απλά κινείται με οικονομικό αέρα μηνών που δεν υπάρχει........
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω επιγραμματικά βασιζόμενος στην επαγγελματική μου εμπειρία(πρώην τραπεζικός υπάλληλος και προσεχώς συνταξιούχος).
α) όλες οι εμπορικές πληρωμές έχουν νόμιμες προθεσμίες (έως 40 ημέρες εάν δεν με απατά η μνήμη μου) πριν θεωρηθούν εκπρόθεσμες και επισύρουν νόμιμες συνέπειες.Αυτό το χρονικό διάστημα είναι που διαπραγματεύονται οι προμηθευτές με τους πελάτες τους και αναλόγως τιμολογούν τις εκπτώσεις που κάνουν.
β)Οι επιταγές χρησιμοποιούνται σαν εγγύηση στο δανεισμό που έχει κάθε σοβαρός διανομέας χονδρικής ή εισαγωγέας σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα διότι αλλιώς θα ήταν αδύνατο να συγκεντρώσει τα κεφάλαια και την φερεγγυότητα που χρειάζεται για να κάνει μεγάλες παραγγελίες σε τιμή που να τον συμφέρει να προωθήσει.
γ)είναι γεγονός ότι ο εκδότης μιας επιταγής δεν προστατεύεται άμεσα από την πρόωρη είσπραξη της επιταγής του διότι αυτή είναι πληρωτέα επί τη εμφανίσει.Ωστόσο υπάρχουν τρόποι "νόμιμης άμυνας" σε καταχρηστικές συμπεριφορές αποδεκτών αλλά υπολόγιζε ότι μπαίνεις σε περιπέτειες και θα πρέπει η Τράπεζά σου σε μια τέτοια περίπτωση να σε καθοδηγήσει.
Ελπίζω να σε κάλυψα,άν σου τύχει ποτέ στείλε μου μύνημα να σου πω τι μπορείς να κάνεις. -
RE: FIAT GRANDE PANDA 2024posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Περιμένω να βγεί turbo 4x4 να "αυτοκτονήσουν" από τη ζήλια τους τα υπόλοιπα.
-
RE: Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημαposted in Αντίλογος
@criuser said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@giorgosd-0 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@kkostask said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
αν δεν τους πάμε βεβαίωση ότι είναι φοιτητής δεν μας τον ανοίγουν. Όπως μου είπαν, πρέπει να τους αποδείξω με τι ασχολείται…τι σχέση έχει αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Για 2 λόγους, α) είναι μέρος του KYC (Know Your Customer) και β) γιατί λογικά έχουν άλλο προϊόν (με κάποια προνόμια) για λογαριασμό φοιτητών, αλλά το ανοίγουν μόνο σε φοιτητές και όχι οποιονδήποτε δηλώνει φοιτητής. Βέβαια όλα αυτά σωστό ειναι να τα εξηγούν στον πελάτη, αλλά γενικά οι υπάλληλοι στις τράπεζες βαριούνται και είναι και χαμηλού επιπέδου.
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που δεν τον φαντάζεστε, οι απάτες με ψεύτικες ηλεκτρονικές αγγελίες μέσω car . gr , market place και γενικά κάθε είδους ψεύτικες αγγελίες.Όλες οι περιπτώσεις από καταγγελία απάτης αφορούν ανθρώπους χωρίς επάγγελμα χωρίς στέγη χωρίς κάποιου είδους λογική σχέση με τράπεζα ή κάποια δραστηριότητα οικονομική στην περιοχή ανθρώπους που δεν έχουν να βγάλουν τη μέρα συνήθως τοξικομανείς, ρομά και κάθε είδους ευάλωτους.Τους πλευρίζουν διάφοροι τύποι τους λένε ένα παραμύθι ότι έχουν πρόβλημα και ότι θα τους στείλουν λεφτά ο θείος από την Αμερική η΄ κάτι τέτοιο τους δίνουν κάρτες , λογαριασμό και κωδικούς ίντερνετ λένε στο κορόιδο που πίστεψε την αγγελία το νούμερο λογαριασμού του άλλου κορόιδου ,τούς στέλνουν την προκαταβολή οι υποψήφιοι αγοραστές συνήθως κάτω από 3.000 €, τα τσιμπάνε αμέσως από το ΑΤΜ δίνουνε στον φουκαρά που τους εξυπηρέτησε κανένα κατοστάρικο και εξαφανίζονται.Για να μη σας τα πολυλογώ μόλις αρχίσαμε να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της τράπεζας και να αρνούμαστε να ανοίξουμε λογαριασμούς χωρίς επάγγελμα η΄απασχόληση σχεδόν εξαφανίστηκαν οι μικρο απάτες εμπιστοσύνης.Έμειναν μόνο οι Χάκερς από τους οποίους αν είσαι ορθολογιστής και λίγο καχύποπτος μπορείς σχετικά εύκολα να προστατευτείς.
Να δεχτώ ότι και καλά το κάνουν για να μας προστατεύσουν από τις απάτες…από αυτούς τους απατεώνες ποιος θα μας προστατεύσει?
Η κοινή λογική. Ποιός σας προστάτευε από τους Κουστουμτζήδες (υπάρχουν σε παλιές ελληνικές ταινίες) και κάθε λογής απατεώνες -ξέρετε σαν αυτούς που πουλάνε την ακρόπολη στους Αμερικάνους τουρίστες. Ποιός σε προστάτευε από τους τοκογλύφους και τους σαράφηδες της παλαιάς εποχής;;από κάθε λογής μαυραγορίτες και εκμεταλλευτές;;Η κοινή λογική.The common sence.
Και τελικά αφού οι τράπεζες είναι απατεώνες όπως λέτε γιατί πάτε σε αυτές;;Μήπως για δανεικά και αγύριστα λόγω "επιχειρηματικής" κακοτυχίας;; Μήπως σας εκβίασε καμιά τράπεζα να πάρετε δάνειο η΄ κάποιο άλλο προιόν της;;Πείτε μου διότι πραγματικά τώρα που μετράω αντίστροφα τα χρόνια θέλω επιτέλους να μάθω τι κάνει τόσο κόσμο να αγαπά με .. μίσος τους εργοδότες μου και ταυτόχρονα να μη μπορούν να κάνουν δίχως την ζεστή μας αγκάλη.
( τους οποίους εργοδότες ούτε και εγώ εκτιμώ αλλά thats life και κάπως πρέπει να ζήσω και εγώ).Ελεος έχω φίλους συνταξιούχους πλέον , που μου έλεγαν το ίδιο παραμύθι.
Εχουν κάνει λαμογιές που αν τις έκανε άλλη εταιρεία θα ήταν ισόβια μέσα τα αφεντικά της.
Μην προκαλείτε τον κόσμο.
Οι λαμογιές δεν είναι προνόμιο του επαγγέλματος μου μόνο στην Ελλάδα τουλάχιστον.Πάντα μα πάντα υπάρχει άνωθεν πολιτικός δάχτυλος ο οποίος και φροντίζει για τις ασυλίες που υπονοείται. Δεν ξέρω τι ακριβώς σας έχουν πεί οι φίλοι σας, εγώ ξέρω τι ζώ καθημερινά και αυτά που έχω δεί "ιδίοις όμασι " με κάνουν να ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ εξίσου και τις τράπεζες και τους πελάτες τους, καλούς και κακούς μέτριους αθώους και ένοχους..Μόλις τελειώσει ο υπόλοιπος επαγγελματικός μου χρόνος θα ξεχάσω τα πάντα και τους πάντες.Ο λόγος ;; απλός: Ανήθικοι σκλάβοι του χρήματος .Προσωπική άποψη και δεν την αλλάζω.
-
RE: Αντίο δάσκαλεposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Χωρίς να διεκδικώ ίχνος "Καβαθοσύνης" (αδόκιμος όρος) και αναφορικά με το άρθρο που επαναδημοσιεύσατε θα επισημάνω 3΄-4 πραγματάκια με νηφάλια διάθεση.
α)Η νομοθεσία περί τύπου απαγορεύει κάθε παρότρυνση σε παράνομες ή αντικοινωνικές πράξεις όπως και δημοσιεύσεις επιστολών τρομοκρατικών οργανώσεων ή αυτόχειρων κλπ.Πιθανολογώ ότι ήθελε να είναι νομοταγής ως εκδότης.
β)Όταν αντιληφθείς ότι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι σε βλέπουν σαν πρότυπο και αντιγράφουν την συμπεριφορά σου αυτομάτως γίνεσαι πολύ ποιο προσεκτικός σε ότι κάνεις και σε ότι λες διότι συναισθάνεσαι την ηθική σου ευθύνη αν κάποιος εξαιτίας σου πάρει λάθος δρόμο και χάσει την ζωή του ή τσακιστεί κοινωνικά αντιγράφοντας σε.
γ) Άν έχετε ξεχάσει΄ή δεν έχετε οδηγήσει αρκετά τις βάρκες που ήταν τα περισσότερα παλαιά αυτοκίνητα ιδίως τα προσιτά, δεν συνειδητοποιήτε το άλμα αξιοπισίας, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που έγινε την δεκαετία του 1991-2001 σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία προς όφελος των αγοραστών
δ)Σε μια χώρα που είχε 2000 νεκρούς κατά μέσο όρο το χρόνο σε οδικά ατυχήματα (την εποχή του άρθρου) τι θέση έχουν οι μετατροπές των 100άδων ίππων να περιφέρονται αδέσποτα στους άθλιους δρόμους;
Περιττό να σας πω ότι συμφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου και τότε και τώρα. -
Τι λέω τόσες μέρες? Ότι δεν υπάρχει πλέον ανθρώπινη αντιμετώπιση…ότι η πλειοψηφία είναι ανάγωγοι, εριστικοί και αλαζόνες. Θέλεις να σου και για Eurobank? Ή μήπως για την Alpha?
Οχι , δεν είμαι συνδικαλιστής ούτε δημοσιοσχεσίτης και βεβαίως και εγώ έχω χτυπήσει πειράκια πολλές φορές τόσο με συνάδελφους όσο και με πελάτες.Και φυσικά και εγώ έχω λειτουργήσει άσχημα κάποιες φορές.Και μου χαλάει την μέρα και την επόμενη αυτό είτε φταίω είτε όχι.Η απανθρωπιά όμως να ξέρετε είναι χαρακτηριστικό των ημερών μας και υπάρχει παντού.Σκεφτείτε μόνο πόσους πολέμους έχουμε δει όλοι στην τηλεόραση live με φόνους εκρήξεις κλπ.Είμαστε όλοι εθισμένοι στην βία ψυχολογικά τα τελευταία 30 χρόνια.κάπου αυτό θα φαίνεται και στην καθημερινότητα μας.
-
RE: Lancia Pu+Ra HPE (2023): ένα σχεδιαστικό μανιφέστοposted in Μελλοντικά Μοντέλα
@ats said in Lancia Pu+Ra HPE (2023): ένα σχεδιαστικό μανιφέστο:
(Έγραψα το παρακάτω κείμενο σε άλλη πλατφόρμα λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της Pu+Ra HPE. Πάντα μου άρεσε η Lancia και ομολογώ ότι η προοπτική της αναβίωσής της με έχει συγκινήσει.)
Το απωθημένο
Την πρωτοείδα Οκτώβριο του 1981. Ήταν μια Lancia Beta Coupe 1600 σε μπεζ σαμπανιζέ χρώμα - ή μήπως ήταν κόκκινη; Μεταχειρισμένη με λίγα χιλιόμετρα, ο ιδιοκτήτης της ήθελε να την ξεφορτωθεί, γνώριζε τον πατέρα μου και κανόνισαν συνάντηση μήπως συμφωνήσουν να την αγοράσει.
Ήμουν 9 χρόνων αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αντανακλάσεις του ήλιου πάνω της. Ούτε το κροτάλισμα του κινητήρα της όταν την έβαλε μπροστά ο ιδιοκτήτης της. Ούτε το πώς έστριψε εκεί στα Τουρκοβούνια, μπαίνοντας προς Ψυχικό.
Δεν ξέρω που χάλασε η συμφωνία. Κάτι θυμάμαι να λέει ο πατέρας μου για σκουριές, κάτι η μητέρα μου για λίγους χώρους, εν τέλει δεν την πήραμε πότε. Από τότε έχει μείνει το απωθημένο της γρήγορης Lancia να με τρώει κάθε φορά που βλέπω μια Delta, μια Thema, πιο σπάνια μια Beta στο δρόμο.
Γι'αυτό χάρηκα όταν είδα επιτέλους την προβλεπόμενη επαναφορά της Lancia στη ζωή πριν λίγες μέρες. Ανυπομονώ να ξαναδώ στο δρόμο κάτι τόσο όμορφο και θελκτικό όσο εκείνη η Lancia που δεν ήρθε ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει το σύστημα πρόωσης. Ούτε τα κοινά μηχανικά μέρη με άλλα αυτοκίνητα του ομίλου, και παλιά έτσι γινόταν. Άλλωστε οι Lancia πάντα ήταν ανώτερες από το άθροισμα των μερών τους.
Σε περιμένω με αγωνία το 2026, Lancia Gamma.

ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΕ ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ HPE ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Latest posts made by GIORGOSD 0
-
@skg1958 said in Toyota Corolla Cross:
@giorgosd-0 said in Toyota Corolla Cross:
Για να αξίζει η τετρακίνηση σε οποιοδήποτε όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα και χωρίς διακοπή μέχρι κάποια ταχύτητα λχ 60 χ/τρα την ώρα (η΄ ακόμα και με 30 χ/τρα την ώρα) διότι εκτός δρόμου ή σε χιόνι αποκλείεται να κινηθείς γρηγορότερα.
Σε χιόνι και με τα κατάλληλα λάστιχα έχω ξεπεράσει πολλάκις τα 100χλμ σε κάτασπρους δρόμους .Μάλιστα το 2001 σε μια μεγάλη χιονοθύελλα είχαν στήσει ραντάρ ( ναι με κατάλευκο δρόμο) στην Πέλλα και με πιάσανε με 90χλμ με όριο 60 και δεν με γράψανε .Τότε φορούσα Nokian Hakkapellita και η πρόσφυση ήταν εξωπραγματική
Με τι αυτοκίνητο;(περιέργεια) Τα λάστιχα κάνουν μεγάλη διαφορά εάν είναι χιονιού, αλλά στη νότια Ελλάδα ποιός χρησιμοποιεί τέτοια λάστιχα;και για πόσο χρόνο; μόνο εάν μείνεις σε ορεινά και κρύα μέρη αλλάζεις από θερινά σε χειμερινά λάστιχα.Δε μοιάζει για τέτοιος οδηγός ο ερωτών.
-
Για να αξίζει η τετρακίνηση σε οποιοδήποτε όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα και χωρίς διακοπή μέχρι κάποια ταχύτητα λχ 60 χ/τρα την ώρα (η΄ ακόμα και με 30 χ/τρα την ώρα) διότι εκτός δρόμου ή σε χιόνι αποκλείεται να κινηθείς γρηγορότερα.Δεν ξέρω πως λειτουργεί στο corolla cross σε διάρκεια και ταχύτητα, είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσεις σε youtube reviews ή σε σχετικά άρθρα στο ίντερνετ.Τώρα για απλούς χωματόδρομους κάνει αν υπάρχει πολλή λάσπη η΄ χιόνι μάλλον δεν επαρκεί ,θέλει κάποιος να σου δείξει τα κόλπα για να έχεις πρόσφυση και να μη μείνεις στη μέση του πουθενά.Εν κατακλείδι αν σου κάνει κλικ η ηλεκτρική τετρακίνηση την αγοράζεις μην περιμένεις όμως χειμερινά σαφάρι έτσι απλά .Μείνε στον καλό καιρό και στον ασφάλτινο δρόμο όπου συνεισφέρει πολύ στην ενεργητική ασφάλεια.Βεβαίως ψάξε σε ομάδες facebook για να σου πουν άλλοι χρήστες τις εντυπώσεις τους.
-
@wantone said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Αποταμιευτικό σε ασφαλιστική μέσω τράπεζας αποκλείεται να στο εξοφλήσει η τράπεζα, το πολύ πολύ (εάν δεν έχουν άλλες οδηγίες από την ασφαλιστική) να σου κάνουν την αίτηση προεξόφλησης και να την προωθήσουν στην ασφαλιστική με τα σχετικά έγγραφα.Η εξόφληση και η πληρωμή γίνεται μόνο στην ασφαλιστική.Η τράπεζα εξυπηρετεί σαν ενδιάμεσος εάν θέλει ο διευθυντής του καταστήματος και εφ όσον ο διαθέσιμος υπάλληλος έχει πιστοποίηση από την τράπεζα Ελλάδος για να κάνει οποιαδήποτε πράξη σε τραπεζοασφαλιστικά. Δυστυχώς έτσι είναι. Εάν δεν θες να συναλλάσσεσαι με υπαλλήλους το καταλαβαίνω αλλά πρέπει να πας σε ηλεκτρονικές αποκλειστικά τράπεζες η΄ χρηματιστηριακές όπου εκτός από γνώσεις θέλεις και τύχη.Και μιά και λες ότι είσαι ψαγμένος στα ιντερνετικά πες μου μέσα στο 2025 πόσες αλλαγές έχουν γίνει ήδη όχι μόνο στο τραπεζικό internet αλλά γενικότερα , πόσες από αυτές έχεις απορροφήσει και πές μου τα προηγούμενα χρόνια πόσες αλλαγές έγιναν και με τι ρυθμό.Εγώ έχω την αίσθηση ότι πλέον κάθε μήνα αλλάζουν όλα τα λειτουργικά συστήματα παντού στα κινητά στο pc παντού.anyway ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
Η ασφαλιστική της euro bank με έστειλε σε υποκατάστημα, και το υποκατάστημα με έστειλε….σπίτι…εγώ σαν το κορόιδο που τους είχα δώσει τα χρήματα μου για 0,5% επιτόκιο, τι έπρεπε να κάνω? Είχαν τα λεφτά 18 χρόνια και τα δάνειζαν με 15-20% και πρέπει να τους πω και ευχαριστώ? Στα τσακίδια να πάνε.
https://www.bankofgreece.gr/statistika/xrhmatopistwtikes-agores/epitokia-anaforas-ekt Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτούς τους πίνακες (αριστερή στήλη) μου φαίνεται ότι μάλλον κέρδιζες την εποχή των μηδενικών επιτοκίων 2009-2022 οπότε μη διαμαρτύρεσαι σαν να σε έκλεψαν.Αν τώρα θεωρείς ότι μπορούσες να κάνεις τοκογλυφία ή κάτι άλλο και να βγάλεις περισσότερα οκ ας το έκανες.Και για να μη σου μπαίνουν ιδέες δεν δουλεύω στην eurobank.Για την συμπεριφορά τους στο εξήγησα αλλά δεν το κατάλαβες.Άλλο η τράπεζα που πουλάει άλλο η σφαλιστική που κατέχει το προϊόν.Και στους δύο έπρεπε να πας.
Κατ’αρχήν, δεν καταλαβαίνω το υφάκι….κατά δεύτερον αν θεωρείς συνολική απόδοση το 11% των χρημάτων που επένδυσα σε 18 χρόνια καλή, υπάρχει και η λογική ότι τα φιλαράκια σου έβγαζαν 15-20% το χρόνο. Οπότε μπορείς να υποστηρίζεις ανερυθρίαστα τα λαμόγια, εγώ υποστηρίζω την κοινή λογική. Να είσαι καλά, είχα ηρεμήσει και τώρα με φούντωσες πάλι. Και μόνο που θεώρησες ότι θα έκανα τοκογλυφία δείχνει τα «ταπεινά» σου ελατήρια, φαντάζομαι το κάνεις εσύ ασύστολα. Την κουκούλα μην ξεχάσεις μόνο. Άντε από δω που θα υπερασπιστείς τους αρχικλέφτες και τα κοπρόσκυλα.
Απαραίτητη διευκρίνιση….η ασφαλιστική που λες, με παρέπεμψε η ΙΔΙΑ στην τράπεζα η οποία είναι και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της. Και ο αρχιτεμπέλαρος κοπρίτης που παριστάνει τον υπάλληλο με έστειλε σπίτι μετά από σχεδόν 3 ώρες να σκανάρω και να τα στείλω εγώ γιατί του είχε τελειώσει το Ρεξόνα. Και θέλεις και να τους πω και μπράβο τα κοπρόσκυλα? Μήπως να τους πω και μπράβο για την φορά που με πήραν γιατί δεν πλήρωσα την υπέρογκη ελάχιστη καταβολή των 15 ευρώ στην πιστωτική και η υπάλληλος μου είπε να στείλω την μάνα μου να πληρώσει και ας έχει πεθάνει από το 2004 γιατί ήμουν στο νοσοκομείο με 3 ορούς στο χέρι? Μήπως να τους πω και μπράβο που μου δέσμευσαν τους λογαριασμούς μου γιατί ….δεν τους είχα πάει λέει καινούργιο εκκαθαριστικό….Αυτούς τους αλήτες υπερασπίζεσαι?Ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς έχω αποκτήσει μια συγκεκριμένη οπτική για τις διαμαρτυρίες και την γκρίνια .όταν διαπραγματεύεσαι για κέρδος γκρίνιαζε όσο θες και λέγε ότι θες, μπορεί να κερδίσεις έτσι κάτι.Σε ένα φόρουμ όπου όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ τους τι ακριβώς κερδίζεις με τις εξυπνάδες και τις προσβολές;;γιατί γκρινιάζεις και προσβάλεις;;Άν σε εξαπάτησαν τράβα στα δικαστήρια.¨οσα λες για ανθρώπους που δεν γνωρίζει κανείς από εδώ υποβιβάζουν πρώτα εσένα που τα λες και ύστερα εμάς που τα διαβάζουμε.Η ξυνίλα σε κανένα δεν αρέσει και γιαυτό σε απέφυγαν ευγενικά προφανώς οι υπάλληλοι που αποκαλείς ξύστες διότι δεν έκατσαν προσοχη όταν τους μιλούσες υποθέτω.Στα χρόνια που κέρδισες 11% οι φουκαράδες οι υπόλοιποι καυαθέτες τι κέρδισαν ξέρεις;; 0.όσο για την τοκογλυφία και την κουκουλοφορία στα επιστρέφω αυτούσια.Είσαι ανάξιος περεταίρω σχολιασμού.
να κανείς μήνυση σε τράπεζα είναι σαν να κανείς στο κράτος και δίκιο έχεις θα πάρει χρόνια στα δικαστήρια. πριν χρόνια οι τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν ποιο υπεύθυνοι τα τελευταία χρόνια έχω και εγώ παρόμοιες εμπηρειες με του αποπανω. όποτε το δικιο το έχει αυτός. οι τράπεζες για τους καταθέτες που έχουν αποταμιεύσεις δεν παρέχουν κάτι αυτήν την στιγμή και δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. η αντιμετώπιση από το προσωπικό είναι άθλια πια. μπορείς να βρεις κάποιον υπεύθυνο υπάλληλο που και που αλλά βρίσκεις και ένα σωρό βούρλα.
Δεν έχεις δίκιο.υπάρχουν μέσα για τους πελάτες απλά δεν πολυδιαφημίζονται .Ψάξε τραπεζικό μεσολαβητή και obudsman.όσο αφορά τους υπαλλήλους λάβε υπόψη σου ότι οι τράπεζες ΑΠΑΙΤΟΥΝ από αυτούς πωλήσεις τραπεζοασφαλιστικών συμβολαίων διότι τα κέρδη που έχουν από αυτά είναι περισσότερα.σε καθημερινή βάση βομβαρδίζονται από εσωτερικά mail που ζητάνε συνεχώς νέα συμβόλαια.οι τράπεζες πλέον είναι ασφαλιστικά πρακτορεία με ελάχιστη πλέον σχέση με το παρελθόν τους.Οι ιθύνοντες αποφάσισαν και οι υπάλληλοι εκτελούν. Δεν δίνουν δεκάρα για την εξυπηρέτηση του κόσμου και τα προβλήματά του.Οι υπάλληλοι ζουν μόνιμα σε σχιζοφρενική κατάσταση, από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν. αν δε εκφέρει κανείς αντιρρήσεις η΄ενστάσεις αλίμονο του.Από τη στιγμή που επέτρεψε η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα την δημιουργία virtual τραπεζικών ιδρυμάτων τα πράγματα εξελίσσονται με μορφή χιονοστιβάδας .Η λιανική έπαψε να είναι πεδίο ενδιαφέροντος( και επενδύσεων) για τις τράπεζες και επιδιώκουν να κλείσουν τα καταστήματά τους για να γλυτώσουν το κόστος.μέχρι το 2030 δεν θα υπάρχουν καταστήματα τραπεζών παρά ελάχιστα μόνο εκεί που υπάρχει πολιτικό ενδιαφέρον η΄δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.Προσπάθησε εσύ να είσαι ανθρώπινος προς όλους τους πελάτες την ώρα που ο διευθυντής σου λέει αν πούλησες στον δύσκολο πελάτη ασφάλεια κάρτας η΄ ασφάλεια για απάτη στο internet banking, περιμένουν ουρά τα ραντεβού πίσω του και έρχεται σφήνα κολλητός (χωριανός) του ίδιου διευθυντή για μια εξυπηρέτηση , χτυπάει το τηλέφωνο συνεχώς για μια "ερωτησούλα " (που θέλει 15 λεπτά τουλάχιστον για να απαντήσεις), και κάπου στο βάθος ωρύεται ο καλοπληρωτής που πληρώνει την 30στη δόση του φόρου του στο αυτόματο μηχάνημα και ακόμα δεν έμαθε να περνάει το εικοσάρικο σωστά. Εγώ πέρυσι παραιτήθηκα διότι είχα και τα χρόνια και δεν άντεχα.μπορούσα να μείνω αλλά Γιατί;; για να με ευτελίζει ο κάθε προβληματικός πελάτης ή να με συμπιέζει το αδυσώπητο πλέον επάγγελμα΄;;καμία ηθική ικανοποίηση είχα και προσωπικούς λόγους οπότε γειά.Μου έχει μείνει μόνο η διάθεση να υπερασπίζομαι τα παιδιά που δουλέψαμε μαζί γιατί ξέρω καλά πόσο χάλια ζουν εκεί μέσα.Θα σου πώ μόνο ότι αποφεύγω να περνάω έξω από τράπεζες.
-
Αποταμιευτικό σε ασφαλιστική μέσω τράπεζας αποκλείεται να στο εξοφλήσει η τράπεζα, το πολύ πολύ (εάν δεν έχουν άλλες οδηγίες από την ασφαλιστική) να σου κάνουν την αίτηση προεξόφλησης και να την προωθήσουν στην ασφαλιστική με τα σχετικά έγγραφα.Η εξόφληση και η πληρωμή γίνεται μόνο στην ασφαλιστική.Η τράπεζα εξυπηρετεί σαν ενδιάμεσος εάν θέλει ο διευθυντής του καταστήματος και εφ όσον ο διαθέσιμος υπάλληλος έχει πιστοποίηση από την τράπεζα Ελλάδος για να κάνει οποιαδήποτε πράξη σε τραπεζοασφαλιστικά. Δυστυχώς έτσι είναι. Εάν δεν θες να συναλλάσσεσαι με υπαλλήλους το καταλαβαίνω αλλά πρέπει να πας σε ηλεκτρονικές αποκλειστικά τράπεζες η΄ χρηματιστηριακές όπου εκτός από γνώσεις θέλεις και τύχη.Και μιά και λες ότι είσαι ψαγμένος στα ιντερνετικά πες μου μέσα στο 2025 πόσες αλλαγές έχουν γίνει ήδη όχι μόνο στο τραπεζικό internet αλλά γενικότερα , πόσες από αυτές έχεις απορροφήσει και πές μου τα προηγούμενα χρόνια πόσες αλλαγές έγιναν και με τι ρυθμό.Εγώ έχω την αίσθηση ότι πλέον κάθε μήνα αλλάζουν όλα τα λειτουργικά συστήματα παντού στα κινητά στο pc παντού.anyway ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
Η ασφαλιστική της euro bank με έστειλε σε υποκατάστημα, και το υποκατάστημα με έστειλε….σπίτι…εγώ σαν το κορόιδο που τους είχα δώσει τα χρήματα μου για 0,5% επιτόκιο, τι έπρεπε να κάνω? Είχαν τα λεφτά 18 χρόνια και τα δάνειζαν με 15-20% και πρέπει να τους πω και ευχαριστώ? Στα τσακίδια να πάνε.
https://www.bankofgreece.gr/statistika/xrhmatopistwtikes-agores/epitokia-anaforas-ekt Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτούς τους πίνακες (αριστερή στήλη) μου φαίνεται ότι μάλλον κέρδιζες την εποχή των μηδενικών επιτοκίων 2009-2022 οπότε μη διαμαρτύρεσαι σαν να σε έκλεψαν.Αν τώρα θεωρείς ότι μπορούσες να κάνεις τοκογλυφία ή κάτι άλλο και να βγάλεις περισσότερα οκ ας το έκανες.Και για να μη σου μπαίνουν ιδέες δεν δουλεύω στην eurobank.Για την συμπεριφορά τους στο εξήγησα αλλά δεν το κατάλαβες.Άλλο η τράπεζα που πουλάει άλλο η σφαλιστική που κατέχει το προϊόν.Και στους δύο έπρεπε να πας.
Κατ’αρχήν, δεν καταλαβαίνω το υφάκι….κατά δεύτερον αν θεωρείς συνολική απόδοση το 11% των χρημάτων που επένδυσα σε 18 χρόνια καλή, υπάρχει και η λογική ότι τα φιλαράκια σου έβγαζαν 15-20% το χρόνο. Οπότε μπορείς να υποστηρίζεις ανερυθρίαστα τα λαμόγια, εγώ υποστηρίζω την κοινή λογική. Να είσαι καλά, είχα ηρεμήσει και τώρα με φούντωσες πάλι. Και μόνο που θεώρησες ότι θα έκανα τοκογλυφία δείχνει τα «ταπεινά» σου ελατήρια, φαντάζομαι το κάνεις εσύ ασύστολα. Την κουκούλα μην ξεχάσεις μόνο. Άντε από δω που θα υπερασπιστείς τους αρχικλέφτες και τα κοπρόσκυλα.
Απαραίτητη διευκρίνιση….η ασφαλιστική που λες, με παρέπεμψε η ΙΔΙΑ στην τράπεζα η οποία είναι και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της. Και ο αρχιτεμπέλαρος κοπρίτης που παριστάνει τον υπάλληλο με έστειλε σπίτι μετά από σχεδόν 3 ώρες να σκανάρω και να τα στείλω εγώ γιατί του είχε τελειώσει το Ρεξόνα. Και θέλεις και να τους πω και μπράβο τα κοπρόσκυλα? Μήπως να τους πω και μπράβο για την φορά που με πήραν γιατί δεν πλήρωσα την υπέρογκη ελάχιστη καταβολή των 15 ευρώ στην πιστωτική και η υπάλληλος μου είπε να στείλω την μάνα μου να πληρώσει και ας έχει πεθάνει από το 2004 γιατί ήμουν στο νοσοκομείο με 3 ορούς στο χέρι? Μήπως να τους πω και μπράβο που μου δέσμευσαν τους λογαριασμούς μου γιατί ….δεν τους είχα πάει λέει καινούργιο εκκαθαριστικό….Αυτούς τους αλήτες υπερασπίζεσαι?Ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς έχω αποκτήσει μια συγκεκριμένη οπτική για τις διαμαρτυρίες και την γκρίνια .όταν διαπραγματεύεσαι για κέρδος γκρίνιαζε όσο θες και λέγε ότι θες, μπορεί να κερδίσεις έτσι κάτι.Σε ένα φόρουμ όπου όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ τους τι ακριβώς κερδίζεις με τις εξυπνάδες και τις προσβολές;;γιατί γκρινιάζεις και προσβάλεις;;Άν σε εξαπάτησαν τράβα στα δικαστήρια.¨οσα λες για ανθρώπους που δεν γνωρίζει κανείς από εδώ υποβιβάζουν πρώτα εσένα που τα λες και ύστερα εμάς που τα διαβάζουμε.Η ξυνίλα σε κανένα δεν αρέσει και γιαυτό σε απέφυγαν ευγενικά προφανώς οι υπάλληλοι που αποκαλείς ξύστες διότι δεν έκατσαν προσοχη όταν τους μιλούσες υποθέτω.Στα χρόνια που κέρδισες 11% οι φουκαράδες οι υπόλοιποι καυαθέτες τι κέρδισαν ξέρεις;; 0.όσο για την τοκογλυφία και την κουκουλοφορία στα επιστρέφω αυτούσια.Είσαι ανάξιος περεταίρω σχολιασμού.
-
-
-
Είτε "ξύστης" υπάλληλος είτε "πρίχτης" πελάτης στο ίδιο καταλήγουμε: αν δε μπορείς να μπείς στην ψηφιακή εποχή πάς για παραίτηση από πελάτης και γίνεσαι συνταξιούχος ή άνεργος.Αν θέλεις Ελβετικές τράπεζες με αντίστοιχη αντιμετώπιση στην Ελλάδα ετοιμάσου να τις πληρώνεις και ανάλογα ,όπου όχι μόνο δεν σου δίνουν τόκο αλλά πληρώνεις για ποσά κάτω των 100.000 € και μόνο σε δομημένα επενδυτικά η΄ χρηματιστηριακά με ρίσκο κεφαλαίου βρίσκεις τόκους με κέρδη αν είσαι τόσο έξυπνος όσο πρέπει. Σίγουρα ο καπιταλισμός δεν είναι για ευαίσθητες ψυχές ούτε για λαμόγια όπως Ελληνικό κράτος το οποίο τους ώθησε όλους στις τράπεζες για να αποφύγει τις δικές του ανεπάρκειες. Πλέον όλες οι τράπεζες θα περιοριστούν στα ψηφιακά τους αντίστοιχα όπως revolut και ούτε ο ενενηντάχρονος θα μπορεί να εξυπηρετείται άμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ να κάνει την δουλειά του, όταν βέβαια πρόκειται για τσόντα ,πορνοσάιτ η΄τζόγο σε χρόνο dt οι ψηφιακά αναλφάβητοι γίνονται εξπέρ κα;ι μας βάζουν τα γυαλιά, ή κάνουν καταγγελίες σε google αλλά να προσπαθήσουν λίγο για να κάνουν την δική τους δουλειά δεν....
-
α)Σε όλες τις απάτες που γίνονται μέσω αγγελιών χρησιμοποιούνται αναγκαστικά τραπεζικοί λογαριασμοί , οπότε όταν και εφόσον φτάσει το πράγμα σε δικαστήριο η βασική απόδειξη της απάτης είναι η κατάθεση στο λογαριασμό όμως αυτός που κάνει την απάτη συνήθως δεν δίνει δικό του λογαριασμό αλλά κάποιου τρίτου (συνήθως πρεζόνι που βγάζει δε βγάζει τη μέρα και μεσολαβεί σε υποτιθέμενη οικογενειακή συναλλαγή να βοηθήσει με το αζημίωτο) οπότε με το να δηλώσει ο καταθέτης το όνομα του δικαιούχου δεν μπορεί μετά να πει ότι η τράπεζα του απέκρυψε τον παραλήπτη άρα έχει την πλήρη την ευθύνη της παραπλάνησης του διότι αποδέχθηκε το όνομα του λογαριασμού στον οποίο κατέθεσε.β)΄Οταν στέλνεις χρήματα σε επιχείρηση η΄ επαγγελματία αναγκαστικά κόβεται απόδειξη η΄ τιμολόγιο οπότε το ΑΦΜ αναγκαστικά στο κοινοποιεί ο αποδέκτης της κατάθεσης οπότε απλά βάζεις το ΑΦΜ και βγάζει όνομα. γ)Δυστυχώς ο ψηφιακός αναλφαβητισμός δεν θα εκλείψει εύκολα διότι κανείς δεν επενδύει σε αυτό, όλοι περιμένουν από κάποιον άλλο να τους σώσει και συνήθως ζητάνε από τους υπαλλήλους που πνίγονται με τις στοιχειοθετήσεις των τραπεζών και φυσικά ΔΕΝ μπορούν να βοηθήσουν κανένα.
-
RE: Kia XCeed - crossoverposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@spikwn said in Kia XCeed - crossover:
Νομίζω πως τα έχω κοιτάξει όλα, αλλά και πάλι ακούγεται. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι με τα ρουλεμάν πίσω ρόδας; Νομίζω πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο
Αν αστοχήσουν τα ρουλεμάν θα ακούγονται συνεχόμενα εκτός και θέλουν γρασάρισμα,τα αμορτισέρ τα πίσω ίσως ετοιμάζονται να χτυπήσουν,δες και τα λάστιχα της πίσω πόρτας καλού κακού.Και μια και σου μπήκαν ιδέες κοίταξε την πίσω ανάρτηση για διαρροές υγρών καθώς και την στήριξη της εξάτμισης μήπως χαλάρωσε κάτι και βρίσκει στην ανάρτηση.
-
RE: Kia XCeed - crossoverposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@spikwn said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπέρα, κάτοχος xceed 2021 diesel 99000 χιλιόμετρα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει και σε εσάς κάτι παρόμοιο. Πρόσφατα κουβάλησα σε ένα ταξιδι 600 χιλιομέτρων 4 ζαντολάστιχα ρίχνοντας τα καθίσματα. Μόλις κατεβασα τα λάστιχα, το αυτοκίνητο με ταχύτητα μέχρι 40 χιλιόμετρα, ακούγεται ένας θόρυβος από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ένα μικρό κρα κρα. Θεώρησα πως ίσως δεν τοποθέτησα καλά τα καθίσματα στη θέση τους αλλά δεν είναι από αυτό μάλλον. Από τα 50 χιλιόμετρα και πάνω δεν ακούγεται τίποτα. Ξέρετε τι μπορεί να είναι;
α)δεν κούμπωσαν σωστά τα καθίσματα στη θέση τους- άρα τα ξαναρίχνεις και τα ξανασηκώνεις
β)ζώνη ασφαλείας ταλαντώνεται άρα ψάχνεις να δεις ποιά είναι η θέση τους και αν κάθονται στην υποδοχή τους,
γ)τυχόν άγκιστρα ασφάλισης των καθισμάτων στον χώρο αποσκευών
δ)εταζέρα, θέση, κορδόνια συγκράτησης,υποδοχές σφήνωσης,
ε) όλα τα πλαστικά καλύμματα στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών αλλά και σε όλη την καμπίνα διότι μετέφερες βαριά αντικείμενα τα οποία μάλλον δεν τα είχες ασφαλίσει οπότε πιθανόν σε κάποια μετατόπισή τους να έσπασαν ή να ράγισαν κάποιο πλαστικό
στ)εάν υπάρχει οποιαδήποτε βίδα μπορεί να χαλάρωσε και να ξέσφιξε κάτι
Γενικά θέλει ξεψύρισμα και καλό καθάρισμα για να το εντοπίσεις .