ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΜΔΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Best posts made by GIORGOSD 0
-
RE: κάνει κοψίματα opel astra g 1.4 του 00'posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
-
RE: ΕΕ " οχήματα άνω των 15 ετών απαγορεύονται""posted in Περί αυτοκίνησης
Όλοι οι Βλαμμένοι της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν.
-
RE: Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.posted in Αντίλογος
Το πρόβλημα με την προσωποκράτηση όπως και κάθε σκληρού κατασταλτικού μέτρου στην Ελλάδα είναι ο κορεσμός του δικαστικού-ποινικού συστήματος.Βασιζόμενοι σε αυτό καθώς και την γενικευμένη απροθυμία των κυβερνήσεων να επιλύουν προβλήματα που ενέχουν μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω δημοσιότητας , επιτρέπουν σε κάθε λαμόγιο να πετυχαίνει την μη εφαρμογή των ποιο σκληρών μέτρων.Δικηγόρους και Λεφτά θέλει.Τα παράθυρα που έχουν οι νόμοι εύκολα γίνονται ..πόρτες μόλις κάποιο γ΄κατηγορίας κανάλι διαμαρτυρηθεί και η κάθε λαϊκίζουσα κυβέρνηση τρέξει να λύσει το .. δημοσιοποιημένο "επί χρήμασι" κοινωνικό πρόβλημα.Εν ολίγοις ΔΕΝ έχουμε σκληρό κράτος σε κανένα τομέα διότι ... εκλογές και ψήφοι και διασυνδέσεις διαπραγματεύονται τους νόμους πρίν από μας για εμάς.
-
RE: Toyota Corolla Crossposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Για να αξίζει η τετρακίνηση σε οποιοδήποτε όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα και χωρίς διακοπή μέχρι κάποια ταχύτητα λχ 60 χ/τρα την ώρα (η΄ ακόμα και με 30 χ/τρα την ώρα) διότι εκτός δρόμου ή σε χιόνι αποκλείεται να κινηθείς γρηγορότερα.Δεν ξέρω πως λειτουργεί στο corolla cross σε διάρκεια και ταχύτητα, είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσεις σε youtube reviews ή σε σχετικά άρθρα στο ίντερνετ.Τώρα για απλούς χωματόδρομους κάνει αν υπάρχει πολλή λάσπη η΄ χιόνι μάλλον δεν επαρκεί ,θέλει κάποιος να σου δείξει τα κόλπα για να έχεις πρόσφυση και να μη μείνεις στη μέση του πουθενά.Εν κατακλείδι αν σου κάνει κλικ η ηλεκτρική τετρακίνηση την αγοράζεις μην περιμένεις όμως χειμερινά σαφάρι έτσι απλά .Μείνε στον καλό καιρό και στον ασφάλτινο δρόμο όπου συνεισφέρει πολύ στην ενεργητική ασφάλεια.Βεβαίως ψάξε σε ομάδες facebook για να σου πουν άλλοι χρήστες τις εντυπώσεις τους.
-
RE: Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.posted in Αντίλογος
@w202-amg said in Προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ή προς τρίτους.:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σχετικά με τις επιταγές? Εσείς τα ζήσατε από την κακή πλευρά και τα γνωρίζετε.
Το εμπόρευμα το πληρώνω ανάλογα την έκπτωση με τραπεζική μεταφορά ή επιταγή.- η τραπεζική μεταφορά γίνεται αφού κλείσει ο μήνας+10 μέρες
- η επιταγή την κόβω 3μηνη και την πάω κάποια στιγμή αργότερα.
Για ποιον λόγο να κόψω επιταγή αντί σε 3 μήνες να μην βάλω απλά τα χρήματα? Είναι λογιστικό το θέμα? Οι φάρμακαποθήκες δεν δίνουν τις επιταγές σε τρίτους.
Επίσης αν η επιταγή δινόταν σε τρίτο κοκ. Και εγώ δεν είχα χρήματα μέσα ή ο τρίτος αντί για 10/11 πηγαίνε αύριο το πρωί να τη σηκώσει τι θα γινόταν? Η τράπεζα μου λέει έχει δικαίωμα απλά υπάρχει εμπιστοσύνη και μπλα μπλα.
Τι διάτρητο σύστημα είναι αυτό? Πόσο μάλλον σήμερα με mydata που μπορείς να αποδείξεις τι πληρωθηκες και τι όχι.
Εγώ νιώθω ότι όλο το σύστημα χαϊδεύει τα λαμόγια και η αγορά απλά κινείται με οικονομικό αέρα μηνών που δεν υπάρχει........
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω επιγραμματικά βασιζόμενος στην επαγγελματική μου εμπειρία(πρώην τραπεζικός υπάλληλος και προσεχώς συνταξιούχος).
α) όλες οι εμπορικές πληρωμές έχουν νόμιμες προθεσμίες (έως 40 ημέρες εάν δεν με απατά η μνήμη μου) πριν θεωρηθούν εκπρόθεσμες και επισύρουν νόμιμες συνέπειες.Αυτό το χρονικό διάστημα είναι που διαπραγματεύονται οι προμηθευτές με τους πελάτες τους και αναλόγως τιμολογούν τις εκπτώσεις που κάνουν.
β)Οι επιταγές χρησιμοποιούνται σαν εγγύηση στο δανεισμό που έχει κάθε σοβαρός διανομέας χονδρικής ή εισαγωγέας σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα διότι αλλιώς θα ήταν αδύνατο να συγκεντρώσει τα κεφάλαια και την φερεγγυότητα που χρειάζεται για να κάνει μεγάλες παραγγελίες σε τιμή που να τον συμφέρει να προωθήσει.
γ)είναι γεγονός ότι ο εκδότης μιας επιταγής δεν προστατεύεται άμεσα από την πρόωρη είσπραξη της επιταγής του διότι αυτή είναι πληρωτέα επί τη εμφανίσει.Ωστόσο υπάρχουν τρόποι "νόμιμης άμυνας" σε καταχρηστικές συμπεριφορές αποδεκτών αλλά υπολόγιζε ότι μπαίνεις σε περιπέτειες και θα πρέπει η Τράπεζά σου σε μια τέτοια περίπτωση να σε καθοδηγήσει.
Ελπίζω να σε κάλυψα,άν σου τύχει ποτέ στείλε μου μύνημα να σου πω τι μπορείς να κάνεις. -
RE: FIAT GRANDE PANDA 2024posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Περιμένω να βγεί turbo 4x4 να "αυτοκτονήσουν" από τη ζήλια τους τα υπόλοιπα.
-
RE: Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημαposted in Αντίλογος
@criuser said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@giorgosd-0 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@kkostask said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@giorgosd-0 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
αν δεν τους πάμε βεβαίωση ότι είναι φοιτητής δεν μας τον ανοίγουν. Όπως μου είπαν, πρέπει να τους αποδείξω με τι ασχολείται…τι σχέση έχει αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Για 2 λόγους, α) είναι μέρος του KYC (Know Your Customer) και β) γιατί λογικά έχουν άλλο προϊόν (με κάποια προνόμια) για λογαριασμό φοιτητών, αλλά το ανοίγουν μόνο σε φοιτητές και όχι οποιονδήποτε δηλώνει φοιτητής. Βέβαια όλα αυτά σωστό ειναι να τα εξηγούν στον πελάτη, αλλά γενικά οι υπάλληλοι στις τράπεζες βαριούνται και είναι και χαμηλού επιπέδου.
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που δεν τον φαντάζεστε, οι απάτες με ψεύτικες ηλεκτρονικές αγγελίες μέσω car . gr , market place και γενικά κάθε είδους ψεύτικες αγγελίες.Όλες οι περιπτώσεις από καταγγελία απάτης αφορούν ανθρώπους χωρίς επάγγελμα χωρίς στέγη χωρίς κάποιου είδους λογική σχέση με τράπεζα ή κάποια δραστηριότητα οικονομική στην περιοχή ανθρώπους που δεν έχουν να βγάλουν τη μέρα συνήθως τοξικομανείς, ρομά και κάθε είδους ευάλωτους.Τους πλευρίζουν διάφοροι τύποι τους λένε ένα παραμύθι ότι έχουν πρόβλημα και ότι θα τους στείλουν λεφτά ο θείος από την Αμερική η΄ κάτι τέτοιο τους δίνουν κάρτες , λογαριασμό και κωδικούς ίντερνετ λένε στο κορόιδο που πίστεψε την αγγελία το νούμερο λογαριασμού του άλλου κορόιδου ,τούς στέλνουν την προκαταβολή οι υποψήφιοι αγοραστές συνήθως κάτω από 3.000 €, τα τσιμπάνε αμέσως από το ΑΤΜ δίνουνε στον φουκαρά που τους εξυπηρέτησε κανένα κατοστάρικο και εξαφανίζονται.Για να μη σας τα πολυλογώ μόλις αρχίσαμε να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της τράπεζας και να αρνούμαστε να ανοίξουμε λογαριασμούς χωρίς επάγγελμα η΄απασχόληση σχεδόν εξαφανίστηκαν οι μικρο απάτες εμπιστοσύνης.Έμειναν μόνο οι Χάκερς από τους οποίους αν είσαι ορθολογιστής και λίγο καχύποπτος μπορείς σχετικά εύκολα να προστατευτείς.
Να δεχτώ ότι και καλά το κάνουν για να μας προστατεύσουν από τις απάτες…από αυτούς τους απατεώνες ποιος θα μας προστατεύσει?
Η κοινή λογική. Ποιός σας προστάτευε από τους Κουστουμτζήδες (υπάρχουν σε παλιές ελληνικές ταινίες) και κάθε λογής απατεώνες -ξέρετε σαν αυτούς που πουλάνε την ακρόπολη στους Αμερικάνους τουρίστες. Ποιός σε προστάτευε από τους τοκογλύφους και τους σαράφηδες της παλαιάς εποχής;;από κάθε λογής μαυραγορίτες και εκμεταλλευτές;;Η κοινή λογική.The common sence.
Και τελικά αφού οι τράπεζες είναι απατεώνες όπως λέτε γιατί πάτε σε αυτές;;Μήπως για δανεικά και αγύριστα λόγω "επιχειρηματικής" κακοτυχίας;; Μήπως σας εκβίασε καμιά τράπεζα να πάρετε δάνειο η΄ κάποιο άλλο προιόν της;;Πείτε μου διότι πραγματικά τώρα που μετράω αντίστροφα τα χρόνια θέλω επιτέλους να μάθω τι κάνει τόσο κόσμο να αγαπά με .. μίσος τους εργοδότες μου και ταυτόχρονα να μη μπορούν να κάνουν δίχως την ζεστή μας αγκάλη.
( τους οποίους εργοδότες ούτε και εγώ εκτιμώ αλλά thats life και κάπως πρέπει να ζήσω και εγώ).Ελεος έχω φίλους συνταξιούχους πλέον , που μου έλεγαν το ίδιο παραμύθι.
Εχουν κάνει λαμογιές που αν τις έκανε άλλη εταιρεία θα ήταν ισόβια μέσα τα αφεντικά της.
Μην προκαλείτε τον κόσμο.
Οι λαμογιές δεν είναι προνόμιο του επαγγέλματος μου μόνο στην Ελλάδα τουλάχιστον.Πάντα μα πάντα υπάρχει άνωθεν πολιτικός δάχτυλος ο οποίος και φροντίζει για τις ασυλίες που υπονοείται. Δεν ξέρω τι ακριβώς σας έχουν πεί οι φίλοι σας, εγώ ξέρω τι ζώ καθημερινά και αυτά που έχω δεί "ιδίοις όμασι " με κάνουν να ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ εξίσου και τις τράπεζες και τους πελάτες τους, καλούς και κακούς μέτριους αθώους και ένοχους..Μόλις τελειώσει ο υπόλοιπος επαγγελματικός μου χρόνος θα ξεχάσω τα πάντα και τους πάντες.Ο λόγος ;; απλός: Ανήθικοι σκλάβοι του χρήματος .Προσωπική άποψη και δεν την αλλάζω.
-
RE: Αντίο δάσκαλεposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Χωρίς να διεκδικώ ίχνος "Καβαθοσύνης" (αδόκιμος όρος) και αναφορικά με το άρθρο που επαναδημοσιεύσατε θα επισημάνω 3΄-4 πραγματάκια με νηφάλια διάθεση.
α)Η νομοθεσία περί τύπου απαγορεύει κάθε παρότρυνση σε παράνομες ή αντικοινωνικές πράξεις όπως και δημοσιεύσεις επιστολών τρομοκρατικών οργανώσεων ή αυτόχειρων κλπ.Πιθανολογώ ότι ήθελε να είναι νομοταγής ως εκδότης.
β)Όταν αντιληφθείς ότι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι σε βλέπουν σαν πρότυπο και αντιγράφουν την συμπεριφορά σου αυτομάτως γίνεσαι πολύ ποιο προσεκτικός σε ότι κάνεις και σε ότι λες διότι συναισθάνεσαι την ηθική σου ευθύνη αν κάποιος εξαιτίας σου πάρει λάθος δρόμο και χάσει την ζωή του ή τσακιστεί κοινωνικά αντιγράφοντας σε.
γ) Άν έχετε ξεχάσει΄ή δεν έχετε οδηγήσει αρκετά τις βάρκες που ήταν τα περισσότερα παλαιά αυτοκίνητα ιδίως τα προσιτά, δεν συνειδητοποιήτε το άλμα αξιοπισίας, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που έγινε την δεκαετία του 1991-2001 σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία προς όφελος των αγοραστών
δ)Σε μια χώρα που είχε 2000 νεκρούς κατά μέσο όρο το χρόνο σε οδικά ατυχήματα (την εποχή του άρθρου) τι θέση έχουν οι μετατροπές των 100άδων ίππων να περιφέρονται αδέσποτα στους άθλιους δρόμους;
Περιττό να σας πω ότι συμφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου και τότε και τώρα. -
RE: Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημαposted in Αντίλογος
Τι λέω τόσες μέρες? Ότι δεν υπάρχει πλέον ανθρώπινη αντιμετώπιση…ότι η πλειοψηφία είναι ανάγωγοι, εριστικοί και αλαζόνες. Θέλεις να σου και για Eurobank? Ή μήπως για την Alpha?
Οχι , δεν είμαι συνδικαλιστής ούτε δημοσιοσχεσίτης και βεβαίως και εγώ έχω χτυπήσει πειράκια πολλές φορές τόσο με συνάδελφους όσο και με πελάτες.Και φυσικά και εγώ έχω λειτουργήσει άσχημα κάποιες φορές.Και μου χαλάει την μέρα και την επόμενη αυτό είτε φταίω είτε όχι.Η απανθρωπιά όμως να ξέρετε είναι χαρακτηριστικό των ημερών μας και υπάρχει παντού.Σκεφτείτε μόνο πόσους πολέμους έχουμε δει όλοι στην τηλεόραση live με φόνους εκρήξεις κλπ.Είμαστε όλοι εθισμένοι στην βία ψυχολογικά τα τελευταία 30 χρόνια.κάπου αυτό θα φαίνεται και στην καθημερινότητα μας.
-
RE: Lancia Pu+Ra HPE (2023): ένα σχεδιαστικό μανιφέστοposted in Μελλοντικά Μοντέλα
@ats said in Lancia Pu+Ra HPE (2023): ένα σχεδιαστικό μανιφέστο:
(Έγραψα το παρακάτω κείμενο σε άλλη πλατφόρμα λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της Pu+Ra HPE. Πάντα μου άρεσε η Lancia και ομολογώ ότι η προοπτική της αναβίωσής της με έχει συγκινήσει.)
Το απωθημένο
Την πρωτοείδα Οκτώβριο του 1981. Ήταν μια Lancia Beta Coupe 1600 σε μπεζ σαμπανιζέ χρώμα - ή μήπως ήταν κόκκινη; Μεταχειρισμένη με λίγα χιλιόμετρα, ο ιδιοκτήτης της ήθελε να την ξεφορτωθεί, γνώριζε τον πατέρα μου και κανόνισαν συνάντηση μήπως συμφωνήσουν να την αγοράσει.
Ήμουν 9 χρόνων αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αντανακλάσεις του ήλιου πάνω της. Ούτε το κροτάλισμα του κινητήρα της όταν την έβαλε μπροστά ο ιδιοκτήτης της. Ούτε το πώς έστριψε εκεί στα Τουρκοβούνια, μπαίνοντας προς Ψυχικό.
Δεν ξέρω που χάλασε η συμφωνία. Κάτι θυμάμαι να λέει ο πατέρας μου για σκουριές, κάτι η μητέρα μου για λίγους χώρους, εν τέλει δεν την πήραμε πότε. Από τότε έχει μείνει το απωθημένο της γρήγορης Lancia να με τρώει κάθε φορά που βλέπω μια Delta, μια Thema, πιο σπάνια μια Beta στο δρόμο.
Γι'αυτό χάρηκα όταν είδα επιτέλους την προβλεπόμενη επαναφορά της Lancia στη ζωή πριν λίγες μέρες. Ανυπομονώ να ξαναδώ στο δρόμο κάτι τόσο όμορφο και θελκτικό όσο εκείνη η Lancia που δεν ήρθε ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει το σύστημα πρόωσης. Ούτε τα κοινά μηχανικά μέρη με άλλα αυτοκίνητα του ομίλου, και παλιά έτσι γινόταν. Άλλωστε οι Lancia πάντα ήταν ανώτερες από το άθροισμα των μερών τους.
Σε περιμένω με αγωνία το 2026, Lancia Gamma.

ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΕ ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ HPE ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Latest posts made by GIORGOSD 0
-
RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]posted in Αντίλογος
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι Ιαπωνες γιατι εκαναν πόλεμο?Εξυπηρετουσε καποιο ανωτερο ιδανικό της φυλής τους?Εψαχναν lebensraum όπως ο φίλος τους ο Χίτλερ λοιπόν και επειδή δεν πήραν αυτα που ήθελαν απο τον Α ΠΠ αποφασισαν να αρχίσουν πόλεμο ,να συνταχθούν με τους Ναζί και να αρχίσουν αυτοι τον πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Επίσης καλό θα ήταν να ελειπαν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί για τη μόρφωση μου,τι καταλαβαίνω και αν διαβάζω σουπερ κατερίνα ή όχι .Δεν είναι ευγενικό.Πρώτες Ϋλες και αγορές, ήθελαν να γίνουν και έγιναν βιομηχανικό έθνος όπωσ η Γερμανία.
-
RE: Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]posted in Αντίλογος
@sarantism said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@giorgosd-0 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τι διαφορά έχει το πολύπριζο ασφαλείας από το απλό πολύπριζο; Έχετε κάποια μάρκα αξιόπιστη να προτείνετε; Για 4 θέσεις ενδιαφέρομαι σε τιμή ενδιάμεση.
Σε καλύπτει από αυξομειώσεις του ρεύματος που μειώνουν τη διάρκεια ζωής μετασχηματιστών, εγκεφάλων πλυντηρίων γενικά σύνθετων συσκευών .Εγώ έχω ένα crystal audiovideo στην μπρίζα του πλυντηρίου .Προφανώς και υπάρχουν και πολύμπριζα ανάλογα αλλά πρέπει να πας σε κατάστημα ηλεκτρολογικών ή σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Το Ups δεν είναι για αυτό το λόγο;
https://www.skroutz.gr/s/12938045/Ldnio-SE4432-Polyprizo-Asfaleias-4-THeseon-me-4-USB-A-Diakopti-kai-Kalodio-2m-SE4432.html
Αυτό το πολύπριζο λέει πως είναι ασφαλείας....Δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά από τα απλά πολύπριζα. Παίρνω από μία μπαλαντέζα με προέκταση ρεύμα. Στην προέκταση έχω ένα πολύπριζο με 6 θύρες. Εκεί κουμπώνω εργαλεία. Αυτό που έχω τώρα δεν το πολύπριζο δεν είναι ασφαλείας.
Το ασφαλείας δεν ξέρω τι παραπάνω κάνει...
Τα μαγαζιά.....
Πάλι θα ψάχνω στο διαδίκτυο....
Συνέχεια. Mod κάτι έχει η τάση του forum. Βάζω να κάνει Bold τα γράμματα και με γράφει κανονικά.
Από εδώ και κάτω έπρεπε να είναι bold. Κάτι με τις μορφποιήσεις πρέπει να παίζει στα copy - paste. Κάποιες φορές.Έχεις δίκιο τελικά:
**Πώς λειτουργεί ένα πολύπριζο ασφαλείας;
Αν η τάση του ρεύματος αυξηθεί ξαφνικά πάνω από το αποδεκτό επίπεδο, το πολύπριζο ασφαλείας επεμβαίνει για να προστατεύσει τις συνδεδεμένες συσκευές.Χάρη σε ειδικά εξαρτήματα που ονομάζονται βαρίστορ οξειδίου μετάλλου (Metal Oxide Varistors - MOVs), απορροφά το περίσσευμα τάσης και το διοχετεύει με ασφάλεια προς το καλώδιο γείωσης, ώστε να μη «χτυπήσει» και κάψει τις συσκευές σου.
Έτσι, αποτρέπεται το ενδεχόμενο φθοράς ή και καταστροφής από υπερτάσεις, όπως αυτές που προκαλούνται από κεραυνούς ή διακοπές ρεύματος.**
Τα ups κάνουν άλλη δουλειά είναι μπαταρίες που παρέχουν ρεύμα για λίγο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος χρήσιμα σε γραφεία με πολλούς υπολογιστές κλπ βοηθάν να σωθούν τα data , ενοείται ότι αν είναι από τα ακριβά έχουν και ενσωματωμένη προστασία από διακυμάνσεις ρεύματος.Γενικά η προστασία από διακυμάνσεις ρεύματος χρειάζεται και σε σπίτια και σε γραφεία απλώς έχει κόστος και ο καθένας κρίνει εάν πρέπει να πληρώσει η΄όχι.
-
Τι διαφορά έχει το πολύπριζο ασφαλείας από το απλό πολύπριζο; Έχετε κάποια μάρκα αξιόπιστη να προτείνετε; Για 4 θέσεις ενδιαφέρομαι σε τιμή ενδιάμεση.
Σε καλύπτει από αυξομειώσεις του ρεύματος που μειώνουν τη διάρκεια ζωής μετασχηματιστών, εγκεφάλων πλυντηρίων γενικά σύνθετων συσκευών .Εγώ έχω ένα crystal audiovideo στην μπρίζα του πλυντηρίου .Προφανώς και υπάρχουν και πολύμπριζα ανάλογα αλλά πρέπει να πας σε κατάστημα ηλεκτρολογικών ή σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
-
RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]posted in Αντίλογος
@nass said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μερικά σκόρπια σχετικά με τις ατομικές βόμβες του 1945:
-
Η ατομική βόμβα στη θάλασσα ήταν μια μεγάλη αποτυχία από πλευράς εντυπωσιασμού και αποτελεσμάτων https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Crossroads δεν βυθίστηκε κανένα σοβαρό πλοίο και το χειρότερο που συνέβη ήταν ότι έγιναν ραδιενεργά τα πλοία πχ. το Prinz Eugen (που είναι γνωστό ως ο συνοδός του Bismarck το 1941), δε νομίζω ότι αυτό θα είχαν στο νου τους ως "επιτυχή επίδειξη" που θα έπειθε την Ιαπωνία να σταματήσει τον πόλεμο.
-
Η ατομική βόμβα σε αυστηρά στρατιωτικό στόχο επίσης δεν θα είχε το αποτέλεσμα που θα θέλανε σε επίπεδο ηθικού λαού και ηγεσίας (πχ. είναι πολύ πιθανό να μην το μάθαινε ούτε ο αυτοκράτορας πόσο δε μάλλον ο λαός) αυτό θα είχε νόημα μόνο σε εχθρό που το σκέφτεται να παραδοθεί, που η μιλιταριστική κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε ως στόχο μάχες μέχρι τελικής εξόντωσης σε περίπτωση απόβασης, βασικά ήταν ο αυτοκράτορας που το "πήρε πάνω του" (πρωτοφανές...) μετά τις ατομικές βόμβες.
-
Δεν είναι τυχαίο ότι τους ατομικούς στόχους (Κοκούρα, Χιροσίμα, Ναγκασάκι κτλ.) δεν τους είχαν βομβαρδίσει καθόλου ήθελαν το μέγιστο αποτέλεσμα σε επίπεδο εντυπωσιασμού αλλά και ως πείραμα.
-
Τι εννοείτε "θα γινόταν το Τόκιο Δρέσδη ?" Μα έγινε το Τόκιο Δρέσδη και μια χαρά αεροπλάνα είχαν για τη δουλειά αυτή (Β-29 ΟΚ από πλευράς αξιοπιστίας ήταν Stellantis
) από τα νησιά Μαριάνες όπως άλλωστε έγινε και με τις ατομικές βόμβες. -
Η δεύτερη βόμβα είχε σαν κύριο νόημα ότι "είχαν πολλές" (στην πραγματικότητα δεν είχαν εκείνη τη στιγμή καμία άλλη δηλ. ήταν μπλόφα) και θα έριχναν μία κάθε εβδομάδα. Μια χαρά νόημα κάνει αν ο σκοπός σου είναι να πείσεις τον αντίπαλο να παραδοθεί.
-
Αποδέκτες του νοήματος των βομβών ήταν φυσικά πρωτίστως οι Ιάπωνες αλλά δευτερευόντως και οι Σοβιετικοί (οι οποίοι τήρησαν την υπόσχεση του Στάλιν στο Πότσνταμ και μπήκαν στον πόλεμο ενάντια στην Ιαπωνία και τσίμπισαν και τα νησιά). Δηλ. είχαν και τακτικό και στρατηγικό στόχο.
-
Είχαν οι ατομικές βόμβες επαρκή και πειστική στρατιωτική αιτολόγηση ? Φυσικά, οι εκτιμήσεις θυμάτων για τις 2 σχεδιαζόμενες αποβάσεις στην Ιαπωνία ήταν στις εκατοντάδες χιλιάδες για τους Συμμάχους και στα εκατομμύρια για τους Ιάπωνες. Τα περί "εκδίκησης για το Περλ Χάρμπορ" είναι σαχλαμάρες, την εκδίκησή τους για το Περλ Χάρμπορ την είχαν πάρει οι Αμερικανοί πρωτίστως στο Midway και δευτερευόντως από την ίδια την Επιχείρηση Εκδίκηση. Κύριος σκοπός των βομβών ήταν πράγματι να τερματίσουν τον πόλεμο με το μικρότερο κόστος και δεύτερος η στρατηγική αποτροπή.
-
Ηταν οι ατομικές βόμβες έγκλημα πολέμου ? Φυσικά, όπως και ο βομβαρδισμός της Δρέσδης.
-
Το Παρίσι, η Αθήνα και η Ρώμη είχαν χαρακτηριστεί ως "ανοχύρωτες πόλεις" και γιαυτό και μπήκαν εύκολα σε αυτές οι όποιοι εισβολείς (Ναζί ή Σύμμαχοι) αλλά και γλύτωσαν βομβαρδισμούς κτλ. (σε αντίθεση με πχ. τον Πειραιά). Το Κιότο το αφαίρεσαν από τη λίστα στόχων ατομικών βομβών οι Αμερικανοί.
Να προσθέσω ότι το Τόκιο είχε ήδη βομβαρδιστεί με εμπρηστικές βόμβες με 100έως 120.000 θύματα, προφανώς άμαχους αλλά η μιλιταριστές Ιάπωνες πολιτικοί δεν διανοούνταν παράδοση οπότε έρχεται λογικά το επόμενο βήμα της ατομικής βόμβας.
-
-
@otso said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]:
@giorgosd-0 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]:
@piliourits said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]:
Υπόθεση: έχει on-off διακόπτη αφής το μόνιτορ; (Μήπως κάποια διαρροή ή πυκνωτής μοτέρ κλπ πάνω στη γραμμή, δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, που επηρεάζει διακόπτη αφής. Ρόλο θα παίζει και κάποια ελλειπής γείωση, κάποια ίσως λάθος ουδετερογείωση, είναι πολλές οι υποθέσεις που μπορούν να γίνουν...)
Βέβαια μπορεί απλά κάποιο εξάρτημα του μόνιτορ ή του τροφοδοτικού του να ζεσταίνεται και τα φτύνει... Τελευταία υπόθεση, δες διαχείριση ενέργειας του PC, και drivers μήπως τρέχει κάτι.Ασφάλεια πίνακα ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό.Ηλεκτρολόγος άμεσα.
Ρελε υπαρχει
Αν εχεις χρονο εξηγεις λιγο περισσοτερο ;Τα ηλεκτρολογικά λήγουν κάποτε.Συνήθως από ασφάλεια η΄ ρελέ ,εάν υπερφορτώνεται η συγκεκριμένη γραμμή μόλις ζεσταθεί, η ασφάλεια πέφτει.Ο ηλεκτρολόγος χρειάζεται να δεί εάν ασφάλειες και καλώδια είναι εντός προδιαγραφών ΄η΄εάν έχουν λήξει.Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι και αλλαγή πίνακα.Εάν πέφτει το ρελέ συχνά θέλεις γείωση.Πριν φτάσεις σε αυτό πήγαινε και πάρε ένα καλό πολύμπριζο από κατάστημα ηλεκτρολογικών υλικών και χωρίς διακόπτη με αντιπαρασιτική προστασία.Εάν συνεχίζει βάλε το μόνιτορ σε άλλη γραμμή.Εφ όσον οι συσκευές επανέρχονται υποθέτω ότι δεν έχουν οι συσκευές ζημιά. Τώρα εάν με διαφορετική τροφοδοσία το μόνιτορ κάνει τα ίδια θέλει τροφοδοτικό (μάλλον).Εάν στην περιοχή σας έχει συχνά διακοπές ρεύματος και είναι παλιά η ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα σου κάψει συσκευές όπως τηλεόραση , μονιτορ υπολογιστή πλυντήριο με συχνότητα κάτω των πέντε ετών.Σ αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλεις αντιπαρασιτικό σε κάθε μπρίζα.Δεν είμαι ηλεκτρολόγος πολύπαθος καταναλωτής είμαι και γω.
-
@piliourits said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]:
Υπόθεση: έχει on-off διακόπτη αφής το μόνιτορ; (Μήπως κάποια διαρροή ή πυκνωτής μοτέρ κλπ πάνω στη γραμμή, δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, που επηρεάζει διακόπτη αφής. Ρόλο θα παίζει και κάποια ελλειπής γείωση, κάποια ίσως λάθος ουδετερογείωση, είναι πολλές οι υποθέσεις που μπορούν να γίνουν...)
Βέβαια μπορεί απλά κάποιο εξάρτημα του μόνιτορ ή του τροφοδοτικού του να ζεσταίνεται και τα φτύνει... Τελευταία υπόθεση, δες διαχείριση ενέργειας του PC, και drivers μήπως τρέχει κάτι.Ασφάλεια πίνακα ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό.Ηλεκτρολόγος άμεσα.
-
RE: Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)posted in Αντίλογος
@famas said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Τέως Ελληνικό Μ 101 σε Ουκρανική χρήση. Αριστερά κάτω από το χέρι του χειριστή η εικόνα της Α. Βαρβάρας. Οι χρήστες του twitter λένε ότι πολέμησε στον Ειρηνικό, προτού μας το παραχωρήσουν οι Αμερικάνοι.
Καλό βόλι ! ένα τέτοιο είχα και εγώ χρεωμένο κάποτε... του 1939 αν θυμάμαι καλά ...θηρίο ανήμερο...
-
RE: ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑposted in Αντίλογος
Άσε πρώτα να γίνει το Πόρτο Ρίκο αμερικάνικη πολιτεία και βλέπουμε...προς το παρόν μόνο για μεταλλείο κάνει η χώρα μας.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα πλέον σχεδόν οι περισσότερες τετρακινήσεις αυτόματες είναι.
Όποιος θέλει κάτι εξειδικευμένο ψάχνει άλλου είδους τετρακίνηση.
Το Κορόλλα μάλλον δεν είναι για να πάρεις τις βουνοκορφές για κυνήγι αγριογούρουνου, όταν χρειάστηκε όμως η τετρακίνηση του σε συνδυασμό πάντα με ελαστικά 4 εποχών, ούτε καν χειμερινά, μια χαρά τα πήγε στα χιόνια.
Επίσης αυτή η αυτόματη τετρακίνηση που δεν εμπιστεύεσαι ,σε δύσκολο και γλιστερό τερέν βελτιώνει πολύ την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Η πρόταση μου είναι , να μη δώσει κάποιος τα 2000-2500 ευρώ επιπλέον για κάποια έκδοση πάνω από την active plus, αν τα διαθέτει, αλλά να τα δώσει για την τετρακίνηση και δεν θα το μετανοιώσει..!!Δεν διαφωνώ πουθενά απλώς εγώ δεν θα ψώνιζα cc με τετρακίνηση θεωρώντας το υπερβολικό.Στο υβριδικό σύστημα πας για οικονομία σε αστικές-περιαστικές συνθήκες και όχι για εκδρομικό ή offroad όπου τα κριτήρια αξιολόγησης αλλάζουν.
-
@skg1958 said in Toyota Corolla Cross:
@giorgosd-0 said in Toyota Corolla Cross:
@skg1958 said in Toyota Corolla Cross:
@giorgosd-0 said in Toyota Corolla Cross:
Για να αξίζει η τετρακίνηση σε οποιοδήποτε όχημα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα και χωρίς διακοπή μέχρι κάποια ταχύτητα λχ 60 χ/τρα την ώρα (η΄ ακόμα και με 30 χ/τρα την ώρα) διότι εκτός δρόμου ή σε χιόνι αποκλείεται να κινηθείς γρηγορότερα.
Σε χιόνι και με τα κατάλληλα λάστιχα έχω ξεπεράσει πολλάκις τα 100χλμ σε κάτασπρους δρόμους .Μάλιστα το 2001 σε μια μεγάλη χιονοθύελλα είχαν στήσει ραντάρ ( ναι με κατάλευκο δρόμο) στην Πέλλα και με πιάσανε με 90χλμ με όριο 60 και δεν με γράψανε .Τότε φορούσα Nokian Hakkapellita και η πρόσφυση ήταν εξωπραγματική
Με τι αυτοκίνητο;(περιέργεια) Τα λάστιχα κάνουν μεγάλη διαφορά εάν είναι χιονιού, αλλά στη νότια Ελλάδα ποιός χρησιμοποιεί τέτοια λάστιχα;και για πόσο χρόνο; μόνο εάν μείνεις σε ορεινά και κρύα μέρη αλλάζεις από θερινά σε χειμερινά λάστιχα.Δε μοιάζει για τέτοιος οδηγός ο ερωτών.
Πάντα φοράω χειμερινά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο από το 1983. Τα Hakkapellita τα φορούσα σε Land Cruiser 90 και 120. Επειδή κάθε ΠΣΚ ανέβαινα στο Καιμακτσαλάν είχα βάλει και 250 καρφιά τιτανίου . Ακόμα και στον πάγο έβρισκα πρόσφυση φτάνει να οδηγούσα επιθετικά . Μετά σε διάφορα Cayenne που είχα έβαζα καλά χιονολάστιχα . Τώρα έχω βάλει Α/Τ που έχουν και την νιφάδα και περιμένω να τα δοκιμάσω στο χιόνι
Οπότε επιλέγεις από την αρχή ικανότερη τετρακίνηση από του corolla cross (την οποία εγώ δεν θα την εμπιστευόμουνα για σοβαρό χιόνι σε βόρεια Ελλάδα λόγω της εκ περιτροπής εμπλοκής της ακόμα και με λάστιχα χιονιού).Σε κάθε περίπτωση το cc είναι καλό όταν ξέρεις τα όριά του και δεν ζητάς υπερβολές.Φυσικά θα βρεθούν και οδηγοί χεράδες που τα έχουν κάνει όλα αλλά πόσοι τελικά έχουν τέτοιες πραγματικές ικανότητες ;; εγώ σίγουρα όχι.