-
Εγώ κανονικά!!! Δεν έχω κόμπλεξ, ούτε θέμα με κανέναν !
Αυτός με διαβάζει από το incognito mode ή ιδιωτική καρτέλα στο safari

-
@realzeus said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@sarantism said in TESLA FORUM:
Παλιά η plextor έβγαζε μόνον cd players τα καλύτερα, αλλά έκλεισε. Η Eizo έβγαζε τις καλύτερες οθόνες, αλλά έκλεισε
Ούτε η Plextor, ούτε η Eizo έκλεισαν. H Eizo χρησιμοποιούσε λυχνίες CRT Trinitron της Sony και ήταν το ίδιο καλές με τις οθόνες της Sony και οι διαφορές ήταν μόνο στο calibration. H Eizo σήμερα βγάζει κορυφαία μόνιτορ TFT/LCD.
Για την Apple δεν έχω άποψη για τα σύγχρονα προϊόντα της, αλλά είχα Mac από τις αρχές των '90s. Μετά πήγα σε "Wintel" και δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω!
Έχεις δίκιο. Τώρα είδα πως βγάζει η Eizo οθόνες και η Plextor SSD και κάτι εικόνες είδα δεν ξέρω αν ήταν Βlue Ray.
Έχω συνηθίσει σε test αραία που διαβάζω τις Samsung, Dell, LG. Η Εizo δεν ξέρω αν ειδικεύεται γιατί έλεγε για ιατρικές απεικονίσεις κλπ.
Δεν βλέπω να έχουν την εμπορικότητα που είχαν. Σε SSD η Samsung και η Crusial χτυπιότανε. Σε M2 δεν το έχω παρακολουθήσει. Προσωπικά είμαι καμμένος από τη Samsung σε τηλεόραση και σε Monitor. Δεν ξαναπήρα τπτ από τα δύο. Όμως δε μπορώ να παραγνωρίσω πως έχει μεγάλη γκάμα και εμπορικότητα. -
Η Eizo παραμένει κορυφαία στις οθόνες. Έχει γενικής χρήσης, αλλά και επαγγελματικά μοντέλα για γραφίστες κλπ.
-
@otso said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Ξεθαβω λοιπον μιας και νομιζω οτι με τοσους ηλεκτρικους αναμεσα τους υπαρχουν και γνωστες ηλεκτρολογικων .
Προκειται για το PC του σπιτιου
Ειχα συνδεδεμενο ενα 21 μονιτορ και ολα δουλευαν τελεια
Ολα παιρνουν ρευμα απο ενα πολυμπριζο , μονιτορ , pc , ρουτερ , σκαννερ που τωρα δεν ειναι συνδεδεμενο .
εβαλα ενα μονιτορ 27 αρι
Καποιες στιγμες σβηνει και στην συνεχεια επανερχεται καμμια φορα μετα απο αρκετη ωρα , επιασα οτι μαλλον οταν αναβει η σβηνει το ψυγειο μαλλον συμβαινει , καθως πολλες φορες ειναι και η μονη αλλη ηλεκτρικη συσκευηπου δουλευει .
Του εδωσα ρευμα απο αλλη γραμμη του σπιτιου (το πολυμπριζο απ οπου παιρνει ειναι στηνιδια γραμμη με το ψυγειο )
Μου το κανει και περνωντας απευθειας ρευμα απο πριζα της αλλης γραμμης .
Στο παρελθον σε αλλο pc το 27αρι δουλευε κανονικα περνωντας ρευμα απο την γραμμη που δοκιμασα .
Καμμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει ;Τελικα το προβλημα λυθηκε , αλλαγμα του HDMI καλωδιου με ενα αρκετα πιο κοντο και με καλυτερη θωρακιση που ειχα σπιτι .
Θυμηθηκα οτι με αυτο ηταν συνδεδεμενο το μονιτορ παλιοτερα και δεν υπηρχε προβλημα . -
Ξεθαβω λοιπον μιας και νομιζω οτι με τοσους ηλεκτρικους αναμεσα τους υπαρχουν και γνωστες ηλεκτρολογικων .
Ολα παιρνουν ρευμα απο ενα πολυμπριζο , μονιτορ , pc , ρουτερ , σκαννερ που τωρα δεν ειναι συνδεδεμενο .
εβαλα ενα μονιτορ 27 αρι
Καποιες στιγμες σβηνει και στην συνεχεια επανερχεται καμμια φορα μετα απο αρκετη ωρα , επιασα οτι μαλλον οταν αναβει η σβηνει το ψυγειο μαλλον συμβαινει , καθως πολλες φορες ειναι και η μονη αλλη ηλεκτρικη συσκευηπου δουλευει .
Του εδωσα ρευμα απο αλλη γραμμη του σπιτιου (το πολυμπριζο απ οπου παιρνει ειναι στηνιδια γραμμη με το ψυγειο )
Στο παρελθον σε αλλο pc το 27αρι δουλευε κανονικα περνωντας ρευμα απο την γραμμη που δοκιμασα .
Καμμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει ;Τελικα το προβλημα λυθηκε , αλλαγμα του HDMI καλωδιου με ενα αρκετα πιο κοντο και με καλυτερη θωρακιση που ειχα σπιτι .
Θυμηθηκα οτι με αυτο ηταν συνδεδεμενο το μονιτορ παλιοτερα και δεν υπηρχε προβλημα .Επομενως η οθονη εχανε το σημα και δεν εσβηνε, αρα καμμια σχεση με τροφοδοσια. Απλα μου κανει εντυπωση που δεν σου εβγαζε καποιο μηνυμα ωστε να καταλαβεις τι φταιει, πχ no signal - cable disconnected ή κατι τετοιο
-
@dettol said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
εβαλα ενα μονιτορ 27 αρι
Θυμηθηκα οτι με αυτο ηταν συνδεδεμενο το μονιτορ παλιοτερα και δεν υπηρχε προβλημα .Επομενως η οθονη εχανε το σημα και δεν εσβηνε, αρα καμμια σχεση με τροφοδοσια. Απλα μου κανει εντυπωση που δεν σου εβγαζε καποιο μηνυμα ωστε να καταλαβεις τι φταιει, πχ no signal - cable disconnected ή κατι τετοιο
Θαπρεπε να βγαλει ; Δεν μου ειχε ξανασυμβει με αλλα μονιτορ ωστε να αναρωτηθω .
Ρωτησα ΑΙ για το ψυγειο και μου ειπε οτι ειναι γνωστο φαινομενο ι Όταν το ψυγείο ξεκινάει, δημιουργεί έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό. Αν το καλώδιο HDMI/DP δεν έχει καλή θωράκιση, λειτουργεί σαν κεραία, "αρπάζει" το παράσιτο και η οθόνη χάνει προσωρινά το σήμα για να προστατευτεί. -
@dettol said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
εβαλα ενα μονιτορ 27 αρι
Θαπρεπε να βγαλει ; Δεν μου ειχε ξανασυμβει με αλλα μονιτορ ωστε να αναρωτηθω .
Ρωτησα ΑΙ για το ψυγειο και μου ειπε οτι ειναι γνωστο φαινομενο ι Όταν το ψυγείο ξεκινάει, δημιουργεί έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό. Αν το καλώδιο HDMI/DP δεν έχει καλή θωράκιση, λειτουργεί σαν κεραία, "αρπάζει" το παράσιτο και η οθόνη χάνει προσωρινά το σήμα για να προστατευτεί.με οσα μονιτορ εχω δουλεψει ολα μου τα χρονια, παντα ηταν αμεσα διακριτο αν δεν φτανει video signal ή ρευμα. Για αυτο και μου εκανε εντυπωση. Οταν δεν εχει σημα βιντεο, δουλευει το μενου τους ή/και υπαρχει καποιο λαμπακι αναμμενο.
-
Τι διαφορά έχει το πολύπριζο ασφαλείας από το απλό πολύπριζο; Έχετε κάποια μάρκα αξιόπιστη να προτείνετε; Για 4 θέσεις ενδιαφέρομαι σε τιμή ενδιάμεση.
-
@sarantism said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Τι διαφορά έχει το πολύπριζο ασφαλείας από το απλό πολύπριζο; Έχετε κάποια μάρκα αξιόπιστη να προτείνετε; Για 4 θέσεις ενδιαφέρομαι σε τιμή ενδιάμεση.
Σε καλύπτει από αυξομειώσεις του ρεύματος που μειώνουν τη διάρκεια ζωής μετασχηματιστών, εγκεφάλων πλυντηρίων γενικά σύνθετων συσκευών .Εγώ έχω ένα crystal audiovideo στην μπρίζα του πλυντηρίου .Προφανώς και υπάρχουν και πολύμπριζα ανάλογα αλλά πρέπει να πας σε κατάστημα ηλεκτρολογικών ή σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
-
@giorgosd-0 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Σε καλύπτει από αυξομειώσεις του ρεύματος που μειώνουν τη διάρκεια ζωής μετασχηματιστών, εγκεφάλων πλυντηρίων γενικά σύνθετων συσκευών .Εγώ έχω ένα crystal audiovideo στην μπρίζα του πλυντηρίου .Προφανώς και υπάρχουν και πολύμπριζα ανάλογα αλλά πρέπει να πας σε κατάστημα ηλεκτρολογικών ή σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Το Ups δεν είναι για αυτό το λόγο;
https://www.skroutz.gr/s/12938045/Ldnio-SE4432-Polyprizo-Asfaleias-4-THeseon-me-4-USB-A-Diakopti-kai-Kalodio-2m-SE4432.html
Αυτό το πολύπριζο λέει πως είναι ασφαλείας....Δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά από τα απλά πολύπριζα. Παίρνω από μία μπαλαντέζα με προέκταση ρεύμα. Στην προέκταση έχω ένα πολύπριζο με 6 θύρες. Εκεί κουμπώνω εργαλεία. Αυτό που έχω τώρα δεν το πολύπριζο δεν είναι ασφαλείας.
Το ασφαλείας δεν ξέρω τι παραπάνω κάνει...
Τα μαγαζιά.....
Πάλι θα ψάχνω στο διαδίκτυο....
Συνέχεια. Mod κάτι έχει η τάση του forum. Βάζω να κάνει Bold τα γράμματα και με γράφει κανονικά.
Από εδώ και κάτω έπρεπε να είναι bold. Κάτι με τις μορφποιήσεις πρέπει να παίζει στα copy - paste. Κάποιες φορές.Έχεις δίκιο τελικά:
**Πώς λειτουργεί ένα πολύπριζο ασφαλείας;
Αν η τάση του ρεύματος αυξηθεί ξαφνικά πάνω από το αποδεκτό επίπεδο, το πολύπριζο ασφαλείας επεμβαίνει για να προστατεύσει τις συνδεδεμένες συσκευές.Χάρη σε ειδικά εξαρτήματα που ονομάζονται βαρίστορ οξειδίου μετάλλου (Metal Oxide Varistors - MOVs), απορροφά το περίσσευμα τάσης και το διοχετεύει με ασφάλεια προς το καλώδιο γείωσης, ώστε να μη «χτυπήσει» και κάψει τις συσκευές σου.
Έτσι, αποτρέπεται το ενδεχόμενο φθοράς ή και καταστροφής από υπερτάσεις, όπως αυτές που προκαλούνται από κεραυνούς ή διακοπές ρεύματος.**
-
@giorgosd-0 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Το Ups δεν είναι για αυτό το λόγο;
https://www.skroutz.gr/s/12938045/Ldnio-SE4432-Polyprizo-Asfaleias-4-THeseon-me-4-USB-A-Diakopti-kai-Kalodio-2m-SE4432.html
Αυτό το πολύπριζο λέει πως είναι ασφαλείας....Δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά από τα απλά πολύπριζα. Παίρνω από μία μπαλαντέζα με προέκταση ρεύμα. Στην προέκταση έχω ένα πολύπριζο με 6 θύρες. Εκεί κουμπώνω εργαλεία. Αυτό που έχω τώρα δεν το πολύπριζο δεν είναι ασφαλείας.
Το ασφαλείας δεν ξέρω τι παραπάνω κάνει...
Τα μαγαζιά.....
Πάλι θα ψάχνω στο διαδίκτυο....
Συνέχεια. Mod κάτι έχει η τάση του forum. Βάζω να κάνει Bold τα γράμματα και με γράφει κανονικά.
Από εδώ και κάτω έπρεπε να είναι bold. Κάτι με τις μορφποιήσεις πρέπει να παίζει στα copy - paste. Κάποιες φορές.Έχεις δίκιο τελικά:
**Πώς λειτουργεί ένα πολύπριζο ασφαλείας;
Αν η τάση του ρεύματος αυξηθεί ξαφνικά πάνω από το αποδεκτό επίπεδο, το πολύπριζο ασφαλείας επεμβαίνει για να προστατεύσει τις συνδεδεμένες συσκευές.Χάρη σε ειδικά εξαρτήματα που ονομάζονται βαρίστορ οξειδίου μετάλλου (Metal Oxide Varistors - MOVs), απορροφά το περίσσευμα τάσης και το διοχετεύει με ασφάλεια προς το καλώδιο γείωσης, ώστε να μη «χτυπήσει» και κάψει τις συσκευές σου.
Έτσι, αποτρέπεται το ενδεχόμενο φθοράς ή και καταστροφής από υπερτάσεις, όπως αυτές που προκαλούνται από κεραυνούς ή διακοπές ρεύματος.**
Τα ups κάνουν άλλη δουλειά είναι μπαταρίες που παρέχουν ρεύμα για λίγο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος χρήσιμα σε γραφεία με πολλούς υπολογιστές κλπ βοηθάν να σωθούν τα data , ενοείται ότι αν είναι από τα ακριβά έχουν και ενσωματωμένη προστασία από διακυμάνσεις ρεύματος.Γενικά η προστασία από διακυμάνσεις ρεύματος χρειάζεται και σε σπίτια και σε γραφεία απλώς έχει κόστος και ο καθένας κρίνει εάν πρέπει να πληρώσει η΄όχι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]