-
Eίναι η 3η μεγαλύτερη στον κόζμο, δεν είναι του πεταματού.
-
@dstou said in HONDA FORUM:
Ακριβως. Αυτοι πιστευω το βλεπουν γιατι να προσπαθουμε να πουλησουμε μοντελα στην Ευρωπη με τοσο αυστηρους κανονισμους σε ρυπους κλπ που ευνοουν τους ευρωπαιους κατασκευαστες και οι νομοι φτιαχνοντε για αυτους και οχι για εμας. Στελνουμε μερικα μοντελα και αν πουλησουν μια χαρα ισα να συντηρηθει το δικτυο.
Στην Αμερικη ειναι ακομα μεγαλη εταιρεια.
-
Κάποτε τα Honda στη γερμανική αγορά είχαν τις υψηλότερες πωλήσεις εισαγόμενων κατασκευαστών (μη γερμανών δηλαδή)..Ειδικά το Accord...Και έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης εκεί..
-
@wantone said in HONDA FORUM:
@dstou said in HONDA FORUM:
Ακριβως. Αυτοι πιστευω το βλεπουν γιατι να προσπαθουμε να πουλησουμε μοντελα στην Ευρωπη με τοσο αυστηρους κανονισμους σε ρυπους κλπ που ευνοουν τους ευρωπαιους κατασκευαστες και οι νομοι φτιαχνοντε για αυτους και οχι για εμας. Στελνουμε μερικα μοντελα και αν πουλησουν μια χαρα ισα να συντηρηθει το δικτυο.
Στην Αμερικη ειναι ακομα μεγαλη εταιρεια.
Μα δεν είπε κανένας ότι δεν είναι μεγάλη εταιρεία ή ότι δε βγάζει καλά αυτοκίνητα.
Καλώς ή κακώς από την Ευρώπη είναι σα να έχει αποχωρήσει.
Τελευταία σε πωλήσεις, μαζί με τη Mitsubishi.
Κρίμα γιατί τα αυτοκίνητά της είναι τρομερά σε όλα τα επίπεδα.
-
Διπλασίασε πωλήσεις όμως η Honda από πέρισυ....
-
@sargus said in HONDA FORUM:
Διπλασίασε πωλήσεις όμως η Honda από πέρισυ....
Αν από 2 πούλησες 4 διπλασιασμός είναι . Αλλά επιτυχία δεν το λες
Νταξει πλάκα κάνω εγώ καραγουσταρω Honda , από τα πιο ποιοτικά και καλά αυτοκίνητα. Αλλά στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να πουλήσουν. Βασικά δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ γενικότερα για Ελλάδα .
-
Πάντως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, εδώ και 5,5 χρόνια που έχω πάρει το Honda, ο Σαρακάκης, όποτε τον χρειάστηκα, ήταν άψογος!
Τελευταίο είναι το θέμα με το παρμπριζ:
Πήγα για αλλαγή παρμπριζ (ράγισε από πετραδάκι) στο εξουσιοδοτημένο εδώ κάτω. Μου είπαν εξαρχής ότι όπως βλέπουν στο σύστημα, πρέπει να αλλάξει μαζί ΚΑΙ ο αισθητήρας φώτων/βροχής. Το κόστος του είναι 700 ευρώ πλέον των 900+ που θέλει η αλλαγή παρμπριζ. Είπα να μην τον αλλάξουμε και μου είπαν οι άνθρωποι του συνεργείου ότι θα προσπαθήσουν μήπως κάνουν τον παλιό να δουλέψει. Τελικά καταφέραμε να δουλέψουν η αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μεσαίας σκάλας αλλά όχι οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.
Οπότε η μόνη λύση αν θέλω να δουλέψει και αυτό είναι η αγορά του αισθητήρα στα 700 ευρώ και τα εργατικά 5ο ευρώ σύνολο 750.
Έστειλα λοιπόν ένα μειλ στο Σαρακάκη εκθέτοντας τους το άδικο/ακριβό της υπόθεσης και προς τιμήν τους, επικοινώνησαν άμεσα (την ίδια μέρα) με το εξουσιοδοτημένο και τους ενημέρωσαν ότι θα μου κάνουν έκπτωση 50% στον αισθητήρα! Άρα θα μου βγει το σύνολο στα 400 ευρώ. Εγώ δε θα το κάνω γιατί και πάλι μου φαίνεται ακριβό αλλά οφείλω να αναγνωρίσω την κίνηση τους.
Πέρα από αυτό, που έγινε αυτήν την εβδομάδα, αντίστοιχη άμεση υποστήριξη είχα κάθε φορά που τους έστελνα μήνυμα ζητώντας κάτι ή απλά ρωτώντας πληροφορίες. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Σαρακάκη. -
Έχει κανένας άποψη για το ηλεκτρικό Eny1.Αν το έχει οδηγήσει αν θεωρεί ότι είναι αξιόπιστο
-
Πάντως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, εδώ και 5,5 χρόνια που έχω πάρει το Honda, ο Σαρακάκης, όποτε τον χρειάστηκα, ήταν άψογος!
Τελευταίο είναι το θέμα με το παρμπριζ:
Πήγα για αλλαγή παρμπριζ (ράγισε από πετραδάκι) στο εξουσιοδοτημένο εδώ κάτω. Μου είπαν εξαρχής ότι όπως βλέπουν στο σύστημα, πρέπει να αλλάξει μαζί ΚΑΙ ο αισθητήρας φώτων/βροχής. Το κόστος του είναι 700 ευρώ πλέον των 900+ που θέλει η αλλαγή παρμπριζ. Είπα να μην τον αλλάξουμε και μου είπαν οι άνθρωποι του συνεργείου ότι θα προσπαθήσουν μήπως κάνουν τον παλιό να δουλέψει. Τελικά καταφέραμε να δουλέψουν η αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μεσαίας σκάλας αλλά όχι οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες.
Οπότε η μόνη λύση αν θέλω να δουλέψει και αυτό είναι η αγορά του αισθητήρα στα 700 ευρώ και τα εργατικά 5ο ευρώ σύνολο 750.
Έστειλα λοιπόν ένα μειλ στο Σαρακάκη εκθέτοντας τους το άδικο/ακριβό της υπόθεσης και προς τιμήν τους, επικοινώνησαν άμεσα (την ίδια μέρα) με το εξουσιοδοτημένο και τους ενημέρωσαν ότι θα μου κάνουν έκπτωση 50% στον αισθητήρα! Άρα θα μου βγει το σύνολο στα 400 ευρώ. Εγώ δε θα το κάνω γιατί και πάλι μου φαίνεται ακριβό αλλά οφείλω να αναγνωρίσω την κίνηση τους.
Πέρα από αυτό, που έγινε αυτήν την εβδομάδα, αντίστοιχη άμεση υποστήριξη είχα κάθε φορά που τους έστελνα μήνυμα ζητώντας κάτι ή απλά ρωτώντας πληροφορίες. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Σαρακάκη.Και γω στη θέση σου δεν θα το έβαζα
Ζαλίστηκα από τα κατοσταρικα -
Παιδιά γύρισα από Κωνσταντινούπολη..Φουλ honda civic sedan και πάρα πολλά καινούρια. Επίσης, πολλά civic city sedan. Μάλλον έχουν. Κάποιο εργοστάσιο εκεί.
-
@poliviosfp said in HONDA FORUM:
Παιδιά γύρισα από Κωνσταντινούπολη..Φουλ honda civic sedan και πάρα πολλά καινούρια. Επίσης, πολλά civic city sedan. Μάλλον έχουν. Κάποιο εργοστάσιο εκεί.
Ναι το σενταν Χ φτιαχνόταν εκεί. Το τωρινό δε γνωρίζω.
-
-
Παρατηρώ εδώ και 1 μήνα περίπου την τιμή του jazz (το νέο με 122hp) στο επίσημο site του Σ.
Το είχε ξεκινήσει με 27.500, κάποια στιγμή -νομίζω από Ιούλιο- το κατέβασε στα 26.900 και από σήμερα το βλέπω 25.700.Επίσης και το crosstar το έχει από 31.700 στα 29.900.Γράφει για περιορισμένο αριθμό και φυσικά δεν ισχύει για τις άλλες δύο εκδόσεις advance και sport.Κάτι παρόμοιο έγινε και με το HRV που ενδιαφερόμουν.Το 2022 τσίμπαγε ένα 300-400 κάθε 4μήνες και ξαφνικά 1μησι μήνα πριν έρθει (αρχές του 2023) τσίμπησε 3000.. Μετά από 1 έτος περίπου το ξανακατέβασε 2000+ ευρώ(!). Κι αν ζητήσεις -λόγω μεγάλης αναμονής- να κλειδώσει τιμή παραγγελίας ή να απορροφήσει κάποια αύξηση, ούτε κουβέντα!
Άρα τα περί δικαιολογίας ότι πουλάει ακριβά λόγω υψηλού γεν, λόγω τελών στα εξ΄Ιαπωνίας προϊόντα κ.λ.π. αρχίζουν να μην πολυπείθουν.
Για μένα πουλάει ακριβά γιατί θέλει να βγάλει max. κέρδος με λίγο κόπο.Μια χαρά όταν του ξεμένουν αμάξια κατεβάζει τις τιμές (εκτός αν μας πει ότι μπαίνει και μέσα όταν κάνει εκπτώσεις..)
Απορώ και με τους Ιάπωνες που επιμένουν σε τέτοιο συνεργάτη.Αλλά μάλλον δεν πολυενδιαφέρονται για τη δική μας αγορά και γι αυτό ίσως βαριούνται να ψάχνουν νέο αντιπρόσωπο μετά από τόσα χρόνια.. -
@panormus772 said in HONDA FORUM:
Παρατηρώ εδώ και 1 μήνα περίπου την τιμή του jazz (το νέο με 122hp) στο επίσημο site του Σ.
Το είχε ξεκινήσει με 27.500, κάποια στιγμή -νομίζω από Ιούλιο- το κατέβασε στα 26.900 και από σήμερα το βλέπω 25.700.Επίσης και το crosstar το έχει από 31.700 στα 29.900.Γράφει για περιορισμένο αριθμό και φυσικά δεν ισχύει για τις άλλες δύο εκδόσεις advance και sport.Κάτι παρόμοιο έγινε και με το HRV που ενδιαφερόμουν.Το 2022 τσίμπαγε ένα 300-400 κάθε 4μήνες και ξαφνικά 1μησι μήνα πριν έρθει (αρχές του 2023) τσίμπησε 3000.. Μετά από 1 έτος περίπου το ξανακατέβασε 2000+ ευρώ(!). Κι αν ζητήσεις -λόγω μεγάλης αναμονής- να κλειδώσει τιμή παραγγελίας ή να απορροφήσει κάποια αύξηση, ούτε κουβέντα!
Άρα τα περί δικαιολογίας ότι πουλάει ακριβά λόγω υψηλού γεν, λόγω τελών στα εξ΄Ιαπωνίας προϊόντα κ.λ.π. αρχίζουν να μην πολυπείθουν.
Για μένα πουλάει ακριβά γιατί θέλει να βγάλει max. κέρδος με λίγο κόπο.Μια χαρά όταν του ξεμένουν αμάξια κατεβάζει τις τιμές (εκτός αν μας πει ότι μπαίνει και μέσα όταν κάνει εκπτώσεις..)
Απορώ και με τους Ιάπωνες που επιμένουν σε τέτοιο συνεργάτη.Αλλά μάλλον δεν πολυενδιαφέρονται για τη δική μας αγορά και γι αυτό ίσως βαριούνται να ψάχνουν νέο αντιπρόσωπο μετά από τόσα χρόνια..Να σε διορθωσω το γιεν εχει παει στο ναδιρ εδω και 1 χρονο στο βαθμο που να φας στο Τοκυο να ειναι ποιο φθηνα και απο Αθηνα. Μετα τοση πτωση η τραπεζα της ιαπωνιας αυξησε τα επιτοκια απο το 0 στο 0.25% (!) και το γιεν τελη Ιουλιου αρχες αυγουστου ανεβηκε λιγο σταματωντας την μεγαλη πτωση. Αρα αν ερχεται το αμαξι απο ιαπωνια αυξησεις τα τελεθταια 2 χρονια δεν δικαιολογουντε.
Ο Σαρακακης ειναι οπως οι σουβλατζηδες, θελει να βγαλει περισσοτερα απο καθε μοναδα που πουλαει. Ανεβαζει οσο αντεχουν οι αγοραστες. Δεν εχει στοχο να πουλησει Χ αυτοκινητα εισαγωγεας ειναι και να κλεισει το εργοστασιο θα βρει κατι αλλο να εμπορευεται.
-
Απορώ και με τους Ιάπωνες που επιμένουν σε τέτοιο συνεργάτη.Αλλά μάλλον δεν πολυενδιαφέρονται για τη δική μας αγορά και γι αυτό ίσως βαριούνται να ψάχνουν νέο αντιπρόσωπο μετά από τόσα χρόνια..Δεν νομίζω ότι κάνουν ουρά άλλες εταιρείες του χώρου για αντιπροσωπεία της Honda στα αυτοκίνητα. Είναι ακριβά και στην Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, άρα πουλάει ακριβά το εργοστάσιο. Άλλωστε είναι κ τα δίκυκλα στη μέση που πουλάνε σαν Toyota στην Ελλάδα.
-
@a-d-p said in HONDA FORUM:
Απορώ και με τους Ιάπωνες που επιμένουν σε τέτοιο συνεργάτη.Αλλά μάλλον δεν πολυενδιαφέρονται για τη δική μας αγορά και γι αυτό ίσως βαριούνται να ψάχνουν νέο αντιπρόσωπο μετά από τόσα χρόνια..Δεν νομίζω ότι κάνουν ουρά άλλες εταιρείες του χώρου για αντιπροσωπεία της Honda στα αυτοκίνητα. Είναι ακριβά και στην Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, άρα πουλάει ακριβά το εργοστάσιο. Άλλωστε είναι κ τα δίκυκλα στη μέση που πουλάνε σαν Toyota στην Ελλάδα.
Δεν παρακολουθώ τι γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια με τα Ηonda στην Ευρώπη,αλλά όσο ενδιαφερόμουν για περίπου ένα χρόνο 2022-2023,οι τιμές σε Γερμανία,Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία στο HRV και jazz ήταν φθηνότερες από εδώ και λαμβάνοντας υπόψη και τους καλύτερους μισθούς τους η διαφορά γινόταν τεράστια.
Τουλάχιστον οι άλλοι Ιάπωνες (Τοyota,Suzuki,Nissan,Mazda) και οι ευρωπαίοι (βλ. PSA,BMW,τελευταία ακόμη και VAG),κάπως συγκρατούν τις τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. -
@a-d-p said in HONDA FORUM:
Δεν παρακολουθώ τι γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια με τα Ηonda στην Ευρώπη,αλλά όσο ενδιαφερόμουν για περίπου ένα χρόνο 2022-2023,οι τιμές σε Γερμανία,Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία στο HRV και jazz ήταν φθηνότερες από εδώ και λαμβάνοντας υπόψη και τους καλύτερους μισθούς τους η διαφορά γινόταν τεράστια.
Τουλάχιστον οι άλλοι Ιάπωνες (Τοyota,Suzuki,Nissan,Mazda) και οι ευρωπαίοι (βλ. PSA,BMW,τελευταία ακόμη και VAG),κάπως συγκρατούν τις τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.https://www.honda.de/cars/new/jazz-hybrid/configurator.html#configurator/hub
Ακριβώς ίδια τιμή
https://www.honda.de/cars/new/hr-v-hybrid/configurator.html#configurator/hub
Λίγο φθηνότερο, αλλά χρεώνουν το μεταλλικό χρώμα, οπότε μια η άλλη
-
Εγώ όταν πήρα το δικό μου civic X το 2018, είχαμε (στην Ελλάδα εννοώ) μια από τις χαμηλότερες τιμές σε όλο τον κόσμο.
Επισης, 6 χρόνια πελάτης, δεν έχω δει κάτι αρνητικό για τον Σαρακακη. Αντίθετα, οπότε χρειάστηκα κάποια πληροφορία ή κάποια βοήθεια από την εισαγωγική, ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εξυπηρετικοί! Αυτό που έχω εισπράξει εγώ δηλαδή εδώ και 6 χρόνια (δεν έχω προτερη εμπειρία) θα τοποθετούσε το μαγαζί του Σαρακακη στην κορυφή και όχι στον πάτο όπως συχνά διαβάζω εδώ μέσα. -
Εγώ όταν πήρα το δικό μου civic X το 2018, είχαμε (στην Ελλάδα εννοώ) μια από τις χαμηλότερες τιμές σε όλο τον κόσμο.
Επισης, 6 χρόνια πελάτης, δεν έχω δει κάτι αρνητικό για τον Σαρακακη. Αντίθετα, οπότε χρειάστηκα κάποια πληροφορία ή κάποια βοήθεια από την εισαγωγική, ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εξυπηρετικοί! Αυτό που έχω εισπράξει εγώ δηλαδή εδώ και 6 χρόνια (δεν έχω προτερη εμπειρία) θα τοποθετούσε το μαγαζί του Σαρακακη στην κορυφή και όχι στον πάτο όπως συχνά διαβάζω εδώ μέσα.μάλλον έχει κλείσει η ψαλίδα....ανέβηκε από τον πάτο και κατέβηκαν οι άλλοι προς τα κάτω
-
ΕΛΛΑΔΑ: HR-V ELEGANCE 34.900, ADVANCE 37.890, ADVANCE STYLE: 40.990
ΚΥΠΡΟΣ: HR-V ELEGANCE 31.500, ADVANCE 34.000, ADVANCE STYLE: 35.500
HONDA FORUM