-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είναι αποτρεπτικός λόγος για απόρριψη εργασίας η μεγάλη απόσταση από την οικία προς την εργασία;
Λίγους μήνες μετά που μετακόμισα στον Βόλο πέρασα από την παλιά δουλειά στην Αθήνα να τους δω. Σημείωση: το αφεντικό έκανε Νέα Ερυθραία - Δάφνη για να έρθει στη δουλειά. Του λέω ότι είναι υπέροχος ο Βόλος, αλλά επικίνδυνος...
– Τι επικίνδυνο έχει ο Βόλος;
– Να παχύνεις!
– Κι εγώ αν έκανα 20 λεπτά με τα πόδια σπίτι-γραφείο, κάθε μεσημέρι στα τσίπουρα θα ήμουν! -
Φίλος, πολύ καλός φίλος, εργαζόμασταν μαζί. Τα έδινε όλα στη δουλειά. Ταξίδια, τρέξιμο, ατελείωτες ώρες.
Εγώ κάποια στιγμή έφυγα από εκείνη την εταιρεία, εκείνος έμεινε και συνέχισε να πήζει. Έκανε οικογένεια, απέκτησε και ένα μωράκι. Η δουλειά όμως δουλειά. Έφυγε εξωτερικό. Άφησε πίσω γυναίκα και μωρό.Και μαθαίνω ότι στο ταξίδι, από την κούραση δεν άντεξε. Έπεσε για ύπνο, δεν ξύπνησε ποτέ... 56 ετών.
Καλό να υπάρχει δουλειά, καλά τα φράγκα και τα υλικά αγαθά, αλλά η ζωή έχει και άλλα όμορφα που πρέπει να ζήσει ένας άνθρωπος. Έστω κάποια λίγα από αυτά.
Δυστυχώς πολλοί εργοδότες έχουν με το μαστίγιο τους εργαζομένους και ταυτόχρονα πολλοί εργαζόμενοι παρασύρονται και η εργασιομανία είναι η ζωή τους. Και αυτοί οι εργοδότες μαζί με αυτούς τους εργαζομένους διαλύουν και τις ζωές των άλλων που προσπαθούν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες.
Τα έβλεπα πάντα στους ομίλους που εργαζόμουν, τα βλέπω και τώρα. Εργαζόμενοι να κάνουν κόντρες για το ποιος θα φύγει ποιο αργά από το γραφείο ή ποιος δεν θα φύγει καθόλου... Αρρωστημένες καταστάσεις.
-
Φίλος, πολύ καλός φίλος, εργαζόμασταν μαζί. Τα έδινε όλα στη δουλειά. Ταξίδια, τρέξιμο, ατελείωτες ώρες.
Εγώ κάποια στιγμή έφυγα από εκείνη την εταιρεία, εκείνος έμεινε και συνέχισε να πήζει. Έκανε οικογένεια, απέκτησε και ένα μωράκι. Η δουλειά όμως δουλειά. Έφυγε εξωτερικό. Άφησε πίσω γυναίκα και μωρό.
Και μαθαίνω ότι στο ταξίδι, από την κούραση δεν άντεξε. Έπεσε για ύπνο, δεν ξύπνησε ποτέ... 56 ετών.Αυτο μπορει να συμβει και απο αλλους λογους οχι μονο στρεςς. Πχ κακη διατροφη, γονιδια κλπ. Μπορει απλα να ετυχε σε αυτον και να μην συνδέετε με την δουλεια. Μην προτρεχεις στα συμπερασματα.
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτο μπορει να συμβει και απο αλλους λογους οχι μονο στρεςς. Πχ κακη διατροφη, γονιδια κλπ. Μπορει απλα να ετυχε σε αυτον και να μην συνδέετε με την δουλεια. Μην προτρεχεις στα συμπερασματα.
Γράφεις σαν να ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι. Ξέρεις κάτι περισσότερο;
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτο μπορει να συμβει και απο αλλους λογους οχι μονο στρεςς. Πχ κακη διατροφη, γονιδια κλπ. Μπορει απλα να ετυχε σε αυτον και να μην συνδέετε με την δουλεια. Μην προτρεχεις στα συμπερασματα.
Γράφεις σαν να ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι. Ξέρεις κάτι περισσότερο;
Tι ερωτηση ειναι αυτη; Εγραψες κατι σε δημοσιο φορουμ και απαντησα γενικα. Εχουν γινει μελετες και εχει διαπιστωθει οτι οι αρτηριες αρχιζουν και μπλοκαρουν απο τα 18 χρονια σε ενηλικες ανδρες. Αν ψαξεις λιγο στο νετ θα ενημερωθεις.
-
Όταν κάποιος άγνωστος μου αρχίζει τα "μην" και τα "προτρέχεις" τέτοια ερωτήματα θα κάνω.
Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο φίλο μου και κανείς εδώ μέσα δεν θα μου κάνει υποδείξεις για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς εγώ ξέρω περισσότερα.Αυτά.
-
Και μαθαίνω ότι στο ταξίδι, από την κούραση δεν άντεξε. Έπεσε για ύπνο, δεν ξύπνησε ποτέ... 56 ετών.
Είδαμε κι εμείς ένα τέτοιο διευθυντή.
Κρίμα γιατί του άρεσε κι η δουλειά του και ήταν καλός. -
Ποτέ δεν ήταν η απόσταση κριτήριο επιλογής για μένα. Η χειρότερη δουλειά που είχα ήταν δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο σε ανοικτό δρόμο. Έφυγα τρέχοντας από κει.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Και μαθαίνω ότι στο ταξίδι, από την κούραση δεν άντεξε. Έπεσε για ύπνο, δεν ξύπνησε ποτέ... 56 ετών.
Είδαμε κι εμείς ένα τέτοιο διευθυντή.
Κρίμα γιατί του άρεσε κι η δουλειά του και ήταν καλός.Δυστυχώς στην ειδικότητα που εργάζομαι, έχω ζήσει πολλά άσχημα περιστατικά και ορισμένα μέσα στο χώρο της εργασίας.
Κάποια είχαν ως αίτιο το βεβαρυμένο ιστορικό υγείας, άλλα την παραμέληση του σώματος (πολλές ώρες στο χώρο εργασίας με πολύ junk φαϊ) και άλλα από το πολύ τσιγάρο και το άγχος.
Έχω συναδέλφους στο γραφείο, νεαρής ηλικίας, που τους γνώρισα στα 70 κιλά με κανονικούς σωματότυπους και τώρα είναι πάνω από 110κιλά. 12ωρα στη δουλειά και το στόμα συνέχεια κάτι μασουλάει.
Και εμένα φυσικά με έχει επιρρεάσει στην υγεία μου όλη αυτή η υπερένταση.
-
Συμφωνώ με τον στορμ. Έτσι όπως έχει γινει το εργασιακό περίβαλλον ωθεισαι να δουλεύεις όλο και περισσότερο με τα ίδια χρήματα, αντε με κανένα τυράκι. Ο καπιταλισμός στα χειρότερα του.
Και εμένα η υγεία μου έχει επίβαρυνθεί ιδιαίτερα λόγω δουλειάς, άργησα πολύ να το καταλάβω. -
Ορίστε ο εργασιακός ρατσισμός.
Κλειστό αύριο το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας ισχυρή σύσταση.
Τι πάει να πει ισχυρή σύσταση; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;Θα πω εγώ στον εργοδότη μου ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση; Έλεος...
Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης δεν είναι κρατιστής και δεν είναι κεντροαριστερός. Μια χαρά κρατιστής είναι και αυτός.
-
Τα καλύτερα για τους ξύστες!
Καλά το περσινό κλείσιμο για μια εβδομάδα όλου του νομού ήταν απίστευτο!
Τρομολοαγνεια που παραλύει την αγορά , ενώ κάποιες σημαντικές προθεσμίες για τους ιδιώτες τρέχουν κανονικά.Θυμάμαι περσι τελευταία στιγμή αφού μας είχε βγει η ψυχή από το άγχος και την πίεση να δώσουν τις αυτονόητες παρατάσεις σε πολλές σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν εκείνες τις μέρες ...
Και όλοι στις σχετικές υπηρεσίες τα είχαν ματωσει από το ξύσιμο
Συν το ότι εξέδωσαν ειδικές διατάξεις με χρονική πίεση για την αποζημίωση εργοδοτών και εργαζομένων που δεν δούλεψαν εκείνες τις μέρες...
Καθάρματα , βασανιστές...
-
Εμάς μας ήρθε email επίσημα να εργαστούμε από το σπίτι. Η εταιρία που εργάζομαι είναι αρκετά καλή σε αυτά, δεν μπορώ να πω. Γενικά προσπαθούν να μας διευκολύνουν.
Dear colleagues,
I hope that you are enjoying the weekend!
Due to the severe weather warning and in order to ensure your safety, we highly recommend that you work from home tomorrow, Monday 6th February.
We hope that you and your families stay safe and that you will not experience any difficulties. If you do face any issues, please do not hesitate to contact us anytime.
We are also aware that due to the fact that schools will remain closed tomorrow some of you may face work disruptions. Please rest assured that everyone will understand the situation. If there is any way that we can support you during this time please let us know.
Thank you and take care, -
@spi_duster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ποτέ δεν ήταν η απόσταση κριτήριο επιλογής για μένα. Η χειρότερη δουλειά που είχα ήταν δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο σε ανοικτό δρόμο. Έφυγα τρέχοντας από κει.
Μπορεί η κοντινή δουλειά να μην είναι καλή, αλλά αν θέλεις +2-3 ώρες κάθε μέρα για πήγαινε-έλα στην καλή δουλειά, η ποιότητα ζωής μειώνεται κατακόρυφα.
Ορίστε ο εργασιακός ρατσισμός.
Κλειστό αύριο το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας ισχυρή σύσταση.
Τι πάει να πει ισχυρή σύσταση; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;Θα πω εγώ στον εργοδότη μου ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση; Έλεος...
Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης δεν είναι κρατιστής και δεν είναι κεντροαριστερός. Μια χαρά κρατιστής είναι και αυτός.
Συμφωνώ μαζί σου, απλά δεν γνωρίζω αν έχει δικαίωμα να επιβάλει τηλε-εργασία και στον ΙΤ.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εμάς μας ήρθε email επίσημα να εργαστούμε από το σπίτι. Η εταιρία που εργάζομαι είναι αρκετά καλή σε αυτά, δεν μπορώ να πω. Γενικά προσπαθούν να μας διευκολύνουν.
Dear colleagues,
I hope that you are enjoying the weekend!
Due to the severe weather warning and in order to ensure your safety, we highly recommend that you work from home tomorrow, Monday 6th February.
We hope that you and your families stay safe and that you will not experience any difficulties. If you do face any issues, please do not hesitate to contact us anytime.
We are also aware that due to the fact that schools will remain closed tomorrow some of you may face work disruptions. Please rest assured that everyone will understand the situation. If there is any way that we can support you during this time please let us know.
Thank you and take care,Το διαβαζω και δεν το πιστεύω… είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα…
-
Δεν εγραψα πως θελω 3 ωρες καθημερινα Αλεξανδρε. Σιγουρα ομως δεν ειναι ενα απλο μισαωρο το πηγαινε κι ελα. Βεβαια στην τωρινη κανω και ταξιδια με αεροπλανο μα εχει αλλη ποιοτητα ενω δε με χαλα και τοσο μιας και παλι κανω πραγματα που μου αρεσουν.
-
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το διαβαζω και δεν το πιστεύω… είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα…
Μην σου φαίνεται περίεργο, και σε μας (πολυεθνική πληροφορικής/ΙΤ) αντίστοιχα, όπως και πέρυσι:
"Αγαπητοί,
Δεδομένων των καιρικών συνθηκών στα Βόρεια Προάστια Αττικής, η Εταιρεία συστήνει σε όλους τους εργαζόμενους τη Δευτέρα 6/2 και την Τρίτη 7/2 να επιλέξουν την Τηλεργασία. Το δρομολόγιο του πούλμαν δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο."
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Συμφωνώ μαζί σου, απλά δεν γνωρίζω αν έχει δικαίωμα να επιβάλει τηλε-εργασία και στον ΙΤ.
Τηλεργασία εννοείται ότι δεν μπορεί να επιβάλλει.
Μπορεί όμως να δώσει μία εντολή στον Πιερρακάκη και να ενεργοποιήσει άμεσα την δυνατότητα εκτύπωσης μίας βεβαίωσης που να καλύπτει τον εργαζόμενο σε περίπτωση που δεν μπορεί να πάει στην εργασία του λόγω καιρικών συνθηκών.Φυσικά η βεβαίωση αυτή θα αφορά συγκεκριμένους δήμους που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα, είτε αφορούν την κατοικία του εργαζομένου ή την έδρα εργασίας.
Άλλωστε αυτή η βεβαίωση δίνεται και από τον Δήμο. Αλλά ο Δήμος δεν έχει ψηφιακές υπηρεσίες και σου επιβάλει να πας στα γραφεία του να πάρεις το χαρτί. Ο Δήμος όμως είναι κλειστός, αφού το δημόσιο είναι κλειστό.
Χαιρετίσματα στο Ελληνικό κράτος...
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εμάς μας ήρθε email επίσημα να εργαστούμε από το σπίτι.
Και σε μένα από την "πολυεθνική" ήρθε ένα SMS.
Δυστυχώς δεν ήταν απόλυσης.
Ήταν από τον Δ/ντή που έστειλε SMS (από την σπιταρώνα του) σε όλους του τομέα και έγραφε ότι "υπάρχει ισχυρή σύσταση"...Δηλ. "Ναι μεν αλλά..." , κακός ο καιρός, όποιος μπορεί πάει γραφείο...Και δώρο ένα πλαστικό παπάρι για μπόνους.
Κάθε χρόνο τα ίδια.
-
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το διαβαζω και δεν το πιστεύω… είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα…
Πολυεθνική γαρ και γενικά φροντίζουν για τον κόσμο (όταν δε απολύουν, γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά!) και δεν έχω παράπονο, υπάρχει μεγάλη ευελιξία!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....