-
Πάντως, είναι απίστευτο το πώς έχουν ξεφύγει οι τιμές. Ξεκάθαρα έχουν εξελιχθεί τα αυτοκίνητα επομένως, πληρώνουμε αυτή την εξέλιξη αλλά, σκεφτείτε ότι κάποτε, το 2004 συγκεκριμένα που ψάχναμε για αυτοκίνητο, το Υ κόστιζε 12500€, αντίστοιχα και το επόμενο μοντέλο που υπάρχει μέχρι τώρα. Είναι τρελό πάντως ότι αυτό το μοντέλο, έχει πάρει 10000€ καπέλο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και πλέον για ένα αμάξι της μικρής κατηγορίας να πρέπει να δώσεις πάνω από 20000....
-
@tsimisde το παράλογο είναι να βλέπεις αυτοκίνητα με ίδιο ακριβώς εξοπλισμό ή και λιγότερο να κοστίζουν ξαφνικά μέσα σε 3 χρόνια από 5 έως και 8 χιλιάδες περισσότερα. Μιλάμε για το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο ούτε καν facelift και νέους κινητήρες.
Προσωπική άποψη καθαρά για μικρό αυτοκίνητο μέχρι 22000 το πολύ από εκεί και πέρα πληρώνεις υπεραξία.
-
https://www.newsauto.gr/news/nea-diarroi-gia-ti-lancia-ypsilon/
Kαι για να μην αδικήσουμε και τον δικό μας dimsabas
-
@panormus772 said in LANCIA FORUM:
https://www.newsauto.gr/news/nea-diarroi-gia-ti-lancia-ypsilon/
Οπως έχω ξαναπεί, πέθανε μαζί με την Άλφα. Μπροστά ειναι σαν πιο μοντέρνο Σιτροέν (Σε Τριο για την αρκίβεια) με αυτά τα φώτα και μέσα απλά θα παίξουν με τις οθόνες, πόσες, ποιές και που θα τις βάλουν. Άλλο ένα Πεζώ με διαφορετικό σήμα....να δούμε πόσες παραλλαγές του 208 θα έχουμε (Κόρσα, Λάντσια, Άλφα, Σιτροέ....καλά θα πάει!!).
ΥΓ: Πίσω τα φώτα μάλλον είναι από ΜίΤο....χαχαχα!!
-
Όμορφη είναι αλλά εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με τη lancia πλέον ενεργή ( δε ξέρω πόσα μοντέλα ετοιμάζουν βέβαια) ποιος ο ρόλος της ds. Εκτός και αν σου λέει ότι η λάντσια θα πουλήσει σε καμιά Ιταλία και τα πέριξ και όπου έχει εξαφανιστεί θα πουλάει η ds , πολύ αισιόδοξο σενάριο , βέβαια...
Δηλαδή τι να την κάνει την ds , πόσο διαφοροποίηση να υπάρχει πια σε αυτή τη γκάμα παρόμοιων μοντέλων; Άντε και θα της δώσει την πιο εξελιγμένη ανάρτηση με τα δύο αμορτισερ ( που πέρνει και η citroen) , άντε και πιο μαλακά καναπεδάτα καθίσματα , ε τι άλλο πόσοι ρόμβοι και περίεργα σχέδια για να διαφοροποιηθεί κάπως....
-
Κοιτάω το Υ μπρος πίσω, λέω όμορφο.
Κοιτάω από το πλάι και βλέπω ένα 208 στις καμπύλες της οροφής. -
οτι θα ήταν αλλο ενα 208, corsa αφου βασιζεται στο ιδιο πάτωμα το ξέραμε. Σε σχεδιαση μπρος πισω παίρνει άριστα 10 μαρέσει πάρα πολύ.
Το θεμα είναι αν θα διαφοροποιείται σε οδηγηση, τι νεο θα φέρει σε σχεση με τα αδερφακια του όπως και την τιμολογιση της. Αναμενουμε να δουμε.
Αν πάντως βάλουν τιμη πολύ ψηλά ουσιαστικά θα το θάψουν
Συμφωνώ και με τον @civil357 είναι πολύ δύσκολο να βρούν κάποιο ρόλο για την lancia χωρίς να επηρεάζει αλλη αδερφη μάρκα του ομιλου οπως αναφέρθηκε η DS
Citroen φτηνη με ανεση
Fiat τρεντυ φτηνη - abarth add sport
Alfa Romeo Σπορτιφ Premium
Jeep εκτός δρόμου
Peugeot πολυ design ημιpremium
DS πολυτέλεια premium
Opel τρεντυ ακριβούλα
Maserati premium sport μονο πολυ ακριβα αμάξια
RAM-CHRYSLER-DODGE για αμερική μόνο με ελάχιστες εξαιρέσειςΗ Lancia τι ρολο θα βαράει? ηδη και οι υπάρχουσες μπαινουν λίγο η μία στα χωράφια της άλλης
αν τελικα είναι και αυτή premium πολυτελής το μόνο σενάριο είναι να βγάζει μικρά πολυτελή και η DS μονο πιο μεγάλα πολυτελη ωστε να μην μπαίνουν η μία στα χωράφια της άλλης
-
Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ καμία διαφοροποίηση εκτός ίσως του πιο εξεζητημένου σχεδίου στη ds.
Η οποία ds μου φάνταζε εξαρχής αποτυχημένη ως κίνηση η ανεξαρτητοποίηση της και ενάντια στην ίδια την ιστορία της citroen. Λες και δεν πουλούσε η citroen ταυτόχρονα 2cv και ds ή c1 και c6 . Δηθενιά για τη δηθενιά μου φαντάζει η ανεξαρτητοποίηση της και όσο μαζεύεται πριμιοσύνη στο γκρουπ τόσο αυξάνεται αυτή. -
@civil357 said in LANCIA FORUM:
Δηλαδή τι να την κάνει την ds , πόσο διαφοροποίηση να υπάρχει πια σε αυτή τη γκάμα παρόμοιων μοντέλων; Άντε και θα της δώσει την πιο εξελιγμένη ανάρτηση με τα δύο αμορτισερ ( που πέρνει και η citroen) , άντε και πιο μαλακά καναπεδάτα καθίσματα , ε τι άλλο πόσοι ρόμβοι και περίεργα σχέδια για να διαφοροποιηθεί κάπως....
Σωστό αυτό. από την άλλη δεν κοστίζει κάτι, απλά αλλάζουν σήματα και πιάνουν συνολικά μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς.
@antonakis said in LANCIA FORUM:
Κοιτάω το Υ μπρος πίσω, λέω όμορφο.
Κοιτάω από το πλάι και βλέπω ένα 208 στις καμπύλες της οροφής.Ίδιο με το 208 είναι στο προφίλ.
-
@cirus said in LANCIA FORUM:
οτι θα ήταν αλλο ενα 208, corsa αφου βασιζεται στο ιδιο πάτωμα το ξέραμε. Σε σχεδιαση μπρος πισω παίρνει άριστα 10 μαρέσει πάρα πολύ.
Σωστά, αλλά πχ το Corsa δε μου το θυμίζει το ίδιο στο προφίλ.
-
@cirus said in LANCIA FORUM:
Εμένα και μπροστά ακόμα μου τα θυμίζει και τα 2 ποσο μάλλον στο προφιλ.
Ομως για μένα είναι παρα πολύ όμορφο μπρος πισω οπότε το παραβλέπω.
-
Τους κινητήρες τους μέσα.....αλλιώς θα ήταν υποψήφιο και για εμένα.
Από την άλλη με ρούχα από τα Λίντλ που ντύνομαι, θα πρέπει να αλλάξω γούστα για να οδηγώ τόσο κομψο αυτοκίνητο
-
Εμένα ίδια μου φαίνονται κόρσα και 208 και τουτο από το προφίλ. Ίδια κοψιά ειναι.
Αλλά γενικά από Γαλλόχρεπα μένω μακριά (εκτός εαν ληζ), οπότε δεν με απασχολεί, δεν είναι στα αυτοκίνητα που θα αγόραζα. Το επόμενο είπα θα είναι χούβερ και από χούβερ σήμερα μόνο Τέσλα ή Πόρσε και επειδή υπάλληλος, μένουμε στα Τέσλα.
-
Σε ότι αφορά το θέμα του branding, θεωρώ ότι η Lancia είναι περισσότερο εδραιωμένη ως premium μάρκα στη συνείδηση του κοινού. Φερ' ειπείν, η Alfa νομίζω κυρίως σπορτίφ θεωρείται, όχι τόσο premium, τώρα από Giulia και έπειτα έχει μπει στα premium σαλόνια. Oι Γάλλοι, μπορεί να φημίζονται για την κομψότητα τους και να θεωρούνται η επιτομή του στυλ (όπως και οι Ιταλοί), έχω την εντύπωση όμως ότι δεν το έχουν δείξει αρκετά με τα αυτοκίνητα τους και αυτό έρχεται να κάνει η DS. Είναι μια ανερχόμενη φίρμα στο χώρο, άσχετα που ήδη τις αδερφές Γαλλικές μάρκες τις γνωρίζουμε χρόνια τώρα.
Στα της Lancia τώρα, νομίζω δίνεται περισσότερη έμφαση στο κομμάτι της πολυτέλειας καθώς, πριν αποσυρθεί από το προσκήνιο, το είχε χάσει, με εκείνα τα rebadged Chrysler, είχε χάσει τη μοναδικότητα της. Κάποιος θα πει ότι ακόμα και τώρα έχει χάσει τη μοναδικότητα της, όταν έχει στοιχεία από άλλες μάρκες του ομίλου, από την άλλη βέβαια, χρόνια τώρα κάτι αντίστοιχο κάνει και το VW Group, ίσως εκεί είναι πιο ξεκάθαρη η τοποθέτηση των μαρκών αλλά, ίσως κι εκεί περιπλέκονται λίγο τα πράγματα.
Απλά εν προκειμένω, η DS απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό ενώ η Lancia με το Υ, νομίζω ότι είναι πιο δεκτική και σε ένα ευρύτερο κοινό. Στην αντίστοιχη κατηγορία, μου διαφεύγει το γεγονός αν έχει η DS εκπροσώπηση, νομίζω μόνο κάτι σε στυλ crossover επομένως, η Υ απευθύνεται σε όσους θέλουν μια πιο λουσατη αίσθηση, όχι όμως σε ένα υπερυψωμένο αμάξωμα. Και επίσης, η Lancia προσφέρει και μια πιο σπορτίφ χροιά, δεν εστιάζει μόνο στην πολυτέλεια. Λεπτές οι γραμμές αλλά, διακριτές, τιμολογιακα πιστεύω θα είναι πιο εμφανείς....
-
-
Στις αντιπροσωπείες (Ευρώπη) από τέλη Μαϊου-Ιούνιο,αργότερα μέσα στο 2024 και τα mild υβριδικά
40.000 (!) το EV σ'αυτή την top έκδοση
27-29000 για τις mild hybrid.Κάποια στιγμή θα βγει και EV HF με ~240hp
O Napolitano είπε πως θα βγουν αρχικά άλλα δύο μοντέλα α) το 2026 η Gamma (4.70m,μάλλον SUV) και β) η Delta αργότερα.
-
-
Ποιες αντιπροσωπειες;
-
@panormus772 said in LANCIA FORUM:
Στις αντιπροσωπείες (Ευρώπη) από τέλη Μαϊου-Ιούνιο,αργότερα μέσα στο 2024 και τα mild υβριδικά
40.000 (!) το EV σ'αυτή την top έκδοση
27-29000 για τις mild hybrid.Κάποια στιγμή θα βγει και EV HF με ~240hp
O Napolitano είπε πως θα βγουν αρχικά άλλα δύο μοντέλα α) το 2026 η Gamma (4.70m,μάλλον SUV) και β) η Delta αργότερα.
Κοντά στα 30000€ το mild hybrid? Καλά σαράντα να τους πείτε.... Είπαμε να είναι πολυτελές αλλά εντάξει, το παραεκαναν, από κει που έπαιζε στα 13000€ περίπου, πήρε τώρα 15 χιλιάρικα καπέλο. Με λιγότερα χρήματα, παίρνει κάποιος ένα Juke που είναι πιο πολύ αυτοκίνητο, κρίμα Lancia, αυτοπυροβολάνε το πόδι τους με αυτό, σουπερμινι και να πηγαίνει στα 30000€, έχουν τρελαθεί. Στα ίδια λεφτά παίρνει κάποιος το ομόσταβλο ηλεκτρικό Avenger, να μη μιλήσω για τα 40000€ που θέλει για το ηλεκτρικό, άλλος έχει φύγει καρφί για Tesla μεριά. Για ένα rebadged 208/C3/Corsa, υπερβολικά πολλά τα χρήματα....
Για εταιρεία που είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο, πιστεύω θα έπρεπε να είναι πιο ανταγωνιστική η προσέγγιση τους, ναι μεν τοποθετείται προς το άνω άκρο της κατηγορίας αλλά και πάλι, αν δεν έχει θεμελιωθεί αντίστοιχα η μάρκα, είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο. Άρα αν η Lancia πήγε εκεί, δεν θα με εκπλήξει αν η Fiat αποκτήσει ως απαρχή των τιμών τα 15000€ τουλάχιστον. Οι Ιταλοί, πολύ φοβάμαι ότι κάνουν χαρακίρι....
-
Δυστηχως είναι ηλίθιοι. Θα πατώσει αν μπει στα 30K υπάρχουν πολύ καλύτερα αμάξια σε αυτο το range τιμής
LANCIA FORUM