-
Φίλε συμφορουμίτη @tsimisde , είχες πολύ καιρό να γράψεις στο φόρουμ...
Επανήλθες φορτσάτος και, κατά τη γνώμη μου, οι αναρτήσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μεστές από περιεχόμενο...
Keep walking...
-
@antoniokon said in LANCIA FORUM:
Φίλε συμφορουμίτη @tsimisde , είχες πολύ καιρό να γράψεις στο φόρουμ...
Επανήλθες φορτσάτος και, κατά τη γνώμη μου, οι αναρτήσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μεστές από περιεχόμενο...
Keep walking...
Ευχαριστώ για την θετικότατη και ένθερμη αυτή αποδοχή, χαίρομαι που χαίρουν εκτίμησης τα όσα γράφω. Είχα καιρό να γράψω στο φόρουμ επειδή είχα καιρό να ασχοληθώ με τα της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να έχω χάσει επαφή βέβαια, προέκυψαν άλλες προτεραιότητες συνεπώς, η ενασχόληση μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Γενικά, πολλά από αυτά, είναι πράγματα τα οποία είχα κατά νου, δεν ασχολιόμουν όμως περαιτέρω, μάλλον βρέθηκε η ευκαιρία να τα πω κάπου.
Γενικά, τα όσα έγραψα πιο πριν, προκύπτουν από την ιδιαίτερη αγάπη που νιώθω για την αυτοκινητοβιομηχανία από Ιταλία μεριά καθώς, η πρώτη μου αγάπη η οποία και διαμόρφωσε και την αγάπη για τα τετράτροχα, ήταν μια χρυσή Ιταλίδα, Alfa 147 το όνομα της και γενικά, έχουμε οικογενειακώς μια προτίμηση προς Ιταλία μεριά, έχουμε δοκιμάσει όλες τις μάρκες (εξαιρούνται Ferrari, Maserati για ευνόητους λόγους) και όπως τα έφερναν οι συνθήκες, με Ιταλικό όχημα έχουμε πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που αλλαξοπίστησα προς άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, η αγάπη και η συμπάθεια προς τη γείτονα χώρα, δεν χάνεται.
Σαν φανατικό και λάτρη των προϊόντων αυτής της χώρας, με θλίβει η τωρινή της κατάσταση αλλά ειδικά τη Lancia, την έχω συμπαθήσει υπερβολικά πολύ επειδή, ήταν και η μάρκα με την οποία είχα και τις πρώτες οδηγικές ανησυχίες, ειδικά σε πιο "βρωμόγκαζες" καταστάσεις, στην Alfa ως οδηγός, δεν γνώρισα τις χάρες της γιατί ήμουν και σε μικρή ηλικία τότε, μόνο την όλη αίσθηση θυμάμαι, τη Lancia όμως, την έζησα, από μικρό παιδί μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ως φίρμα και ναι, οφείλω να το παραδεχτώ, είχα σκοπό ως πρώτο μου αυτοκίνητο, να πάρω ένα καινούργιο Υ εφόσον είχαμε το LX του 2000 και μου είχε κάνει το κλικ αλλά, η όλη φάση με την εταιρεία, με απώθησε συνεπώς, είναι ένα απωθημένο μου, πραγματικά ήταν καψούρα μεγάλη, έχοντας γνωρίσει και το ένδοξο παρελθόν αυτής της φίρμας.
Ποιος ξέρει, αν βολέψει μελλοντικά, μπορεί να στραφώ και πάλι στη φίρμα με τη γαλάζια ασπίδα, είναι από τις εταιρείες οι οποίες όντως έχουν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο και επιθυμώ πάρα πολύ να κάνει ένα δυναμικό comeback και να επαναφέρει τη λαχτάρα μου για αυτή τη φίρμα. Ήδη με την είδηση ότι πρόκειται να επιστρέψει στο προσκήνιο, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και ανυπόμονος.
-
Το πρωτο μου αμαξι ηταν Lancia Prisma 1.3 και πηραμε και 147 1.6. Το 2ο το εχουμε ακομα αλλα το Πρισμα πηγε απατο απο κακη χρηση.
Απλα κριμα που χαθηκε η εταιρεια.
-
Εγώ δεν ειχα ποτε ούτε Lancia ούτε Alfa και παρολα αυτά ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής τους
Ειδικά το κατάντημα της Lancia με θλιβει ιδιαιτέρως
Μια μάρκα η οποία έχει βγάλει ίσως τα περισσότερα αμαξια σύμβολα με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επιτυχίες σε ράλυ και μεγάλους οπαδους και την φέρανε στην ανυπαρξια
Είναι τοσο κρίμα. Μακάρι να ορθοποδήσει εστω και με ηλεκτρικά μοντέλα και κάποια στιγμή να αποκτήσω μία καθώς είναι και απωθημένο μου το ότι έχω μεν οδηγήσει αλλά δεν είχα ΠΟΤΕ μια lancia ή μια alfa δική μου
-
@cirus said in LANCIA FORUM:
Εγώ δεν ειχα ποτε ούτε Lancia ούτε Alfa και παρολα αυτά ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής τους
Για αυτό ήσουν, γιατί δεν είχες! Ρώτα και εμάς που είχαμε κάμποσες στην οικογένεια...ΠΟΤΕ ξανά!!
-
Εγώ 3 μοντέλα θυμάμαι από τη Lancia.
037
Stratos
Integrale -
@fanis75 said in LANCIA FORUM:
@cirus said in LANCIA FORUM:
Για αυτό ήσουν, γιατί δεν είχες! Ρώτα και εμάς που είχαμε κάμποσες στην οικογένεια...ΠΟΤΕ ξανά!!
Χωρίς να θέλω να αναιρέσω την όποια εμπειρία, παλαιότερα όντως είχαν θέματα, από το 2000 και μετά όμως, και έστρωσαν τα πράγματα. Όσα αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μας από τους Ιταλούς φίλους μας, δεν μας είχαν δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, χαζομαρούλες κυρίως. Για την 147 δεν θυμάμαι και πολλά επειδή ήμουν μικρός όταν την είχαμε, δεν πρέπει να είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Το Υ όμως που είχαμε, το θαύμασα όσο δεν πάει και θα σας πω το γιατί.
Πρώτον, είχε βεβαρημένο ιστορικό καθώς, είχε εμπλακεί σε τρακάρισμα και λόγω οικονομικής στενότητας τότε, το πήραμε τρακαρισμένο και το φτιάξαμε, μπορούσε να φτιαχτεί δηλαδή. Από την πρώτη στιγμή, ακουγόταν ένα βουητό κατά τη λειτουργία, ακουγόταν από το σύστημα εξάτμισης. Ο μάστορας μας, δεν μπόρεσε να βρει το τι γίνεται συνεπώς, το αμάξι δούλευε με αυτό το θόρυβο. Σημειωτέον ότι όποτε γεμίζαμε βενζίνη, είχαμε τη χαρακτηριστική μυρωδιά στην καμπίνα. Το αμάξι το πήραμε το 2011 (ήταν μοντέλο του 2000), προχωράμε στο 2017. Σε μια οικογενειακή απόδραση, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μας αφήνει στο δρόμο. Ενώ κινούμασταν κανονικά, ξαφνικά, νιώθω ότι το γκάζι δεν ακούει, όσο και να το πατάω και το αμάξι μειώνει ταχύτητα. Σταματάμε στην άκρη, σβήνει, προσπαθούμε να βάλουμε μπροστά, εις μάτην. Το φορτώνει η οδική και η διάγνωση; Αντλία βενζίνης. Εννοείται πως αυτοστιγμής μετά από αυτή την ταλαιπωρία είχα πει ότι ξανά, ούτε Barilla θα φάω. Όμως, τελικά, αποδείχθηκε ότι εκείνο το βουητό που ακούγαμε, ήταν από την αντλία βενζίνης, πιθανόν από το τρακάρισμα είχε χτυπηθεί συνεπώς, είχε γράψει αρκετά χιλιόμετρα, με διαλυμένη αντλία, μέχρι που εγκατέλειψε.
Εκεί, πραγματικά υποκλίθηκα στο όχημα και επίσης. Σε έλεγχο ΚΤΕΟ, το αμάξι είχε βρεθεί πεντακάθαρο σε θέμα διαρροών, σε αντίθεση με το Panda μας, το οποίο ήταν κατά 4 χρόνια νεότερο επομένως, ακόμα και ποιοτικά να το δούμε, η Lancia ήταν ανωτέρου επιπέδου αυτοκίνητο. Αφήστε που ήταν εντυπωσιακό το πώς γυαλιζε το χρώμα κάθε φορά που το πλεναμε, γυαλιζε λες και μόλις είχε βγει από την έκθεση. Επίσης, παρόλο το τρακάρισμα, μέσα δεν ακούγονταν κιχ από τριγμούς, κάτι το οποίο δε συνέβαινε με το Panda επομένως, η Lancia ήταν μία μάρκα η οποία όντως προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο και είχε και κάποια στάνταρ ποιότητας.
Γενικά, με τα Ιταλικά πιστεύω ισχύει το εξής. Μπορεί να βγάλουν θεματάκια τα οποία, σαφώς και θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχουν. Όμως, αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος θελει και έχει την υπομονή να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο, αξίζει πιστεύω η επαφή. Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς, εκεί ναι, δεν θα συνιστούσα κάτι Ιταλικής καταγωγής, αν πρόκειται όμως για χρήση η οποία κινείται σε λογικά πλαίσια πχ οικογενειακές μετακινήσεις, ψώνια, βόλτες, και γενικά, αν βλέπει κάποιος το αυτοκίνητο ως χόμπι, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει θέμα, δεν είναι απλοί ανθρωπομεταφορείς, προσφέρουν το κάτι παραπάνω πιστεύω. Αλλά ξαναλέω, έχει να κάνει με το τι θέλει και απαιτεί κάποιος από το αυτοκίνητο του.
-
Το θέμα για εμένα χάθηκε με το δίδυμο 159 brera, στο οποίο κατά τη γνώμη μου θα ταίριαζε πολύ καλύτερα το σήμα της lancia από ότι της Alfa. Δεν είναι ότι δεν ήταν καλά αυτοκίνητα οδηγικά, αλλά ότι επιλέχθηκε μια πιο βαριά αίσθηση από ότι είχαμε συνηθίσει από τη μάρκα. Εκεί πλέον, δεν υπήρχε χώρος για τη lancia , δυστυχώς... Τα πειράματα με τη σύγχρονη Delta, η οποία έψαχνε να βρει χώρο να χωθεί στη γκάμα απέτυχαν παταγωδώς, αναμενόμενα κιόλας.
Κάπως έτσι και καθώς έπρεπε να βρεθούν χρήματα για τις σύγχρονες άλφα η lancia , έσβησε. Φαίνεται ότι πλέον με τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης να υπάρχει ελπίδα. Μακάρι.
-
-
-
Λέγαμε για τους Γάλλους...
πως τα φέρνει η μοίρα.
-
Το νέο Ypsilon εθεάθη για τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ. Εμένα μου φαίνεται όμορφο, πιστεύω ότι είναι αρκετά φινετσάτο τελικά....
-
Το πίσω μου αρέσει, το μπροστά όχι.
-
Ουαου!!!!
Απίστευτοι Ιταλοί για άλλη μια φορά..... Τι ταλέντο είναι αυτό ρε παιδί μου.
Πως το ίδιο αυτοκίνητο με το corsa έγινε έργο τέχνης!!!!
Και πόσο όμορφη η Ιταλία. Ταιριάζει γάντι το αυτοκίνητο στο αστικό περιβάλλον με νεοκλασική αρχιτεκτονική
-
@antonakis said in LANCIA FORUM:
Λέγαμε για τους Γάλλους...
πως τα φέρνει η μοίρα.
Σκέψου να φταρνιστεις την ώρα που οδηγείς τι έχει να γίνει.
-
Πάντως, οφείλω να πω ότι μετά από καιρό, το Y έχει μια πιο σπορτίφ διάθεση σε θέμα ντιζάιν, για πολλούς, οι προηγούμενες εκδόσεις ήταν πιο θηλυπρεπείς, η συγκεκριμένη όμως, φαίνεται ότι είναι περισσότερο unisex, χωρίς να είναι κάτι κακό αυτό, αντίστοιχα σπορτίφ διάθεση, είχε το Υ του 1996, τα μετέπειτα καλαίσθητα αλλά, σε θέμα σχεδίασης, δεν ήταν τόσο σπορτίφ, επομένως, μετά από καιρό, έρχεται μια πιο επιθετική διάθεση σχεδιαστικά. Forza Lancia!
-
-
Για 14/2 αναμένεται η επίσημη παρουσίαση και Ιούνιο στις αντιπροσωπείες:
https://www.alvolante.it/news/lancia-ypsilon-2024-foto-spia-senza-veli-391497Υπολογίζουν τιμή εκκίνησης γύρω στα 24.000 (μάλλον ? για το ev) κι αργοτερα αναμένεται το γνωστό mild hybrid και πιθανά μια έκδοση HF του ev με 240hp,μπλοκέ διαφορικό και 0-100 σε λιγότερο από 6"
Και μικρό spot-βιντεάκι για όποιον έχει instagram:
https://www.instagram.com/reel/C2FDgVeqTsd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading -
@panormus772 said in LANCIA FORUM:
Για 14/2 αναμένεται η επίσημη παρουσίαση και Ιούνιο στις αντιπροσωπείες:
https://www.alvolante.it/news/lancia-ypsilon-2024-foto-spia-senza-veli-391497Υπολογίζουν τιμή εκκίνησης γύρω στα 24.000 (μάλλον ? για το ev) κι αργοτερα αναμένεται το γνωστό mild hybrid και πιθανά μια έκδοση HF του ev με 240hp,μπλοκέ διαφορικό και 0-100 σε λιγότερο από 6"
Και μικρό spot-βιντεάκι για όποιον έχει instagram:
https://www.instagram.com/reel/C2FDgVeqTsd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadingΠολύ φοβάμαι ότι η τιμή αφορά την απλή έκδοση, εδώ όταν Yaris, Fabia έχουν 18000, η Lancia θα παίζει πιο ψηλά, ανέκαθεν ήταν πιο ψηλά τιμολογιακα επομένως, η τιμή που αναφέρεται, θα είναι για την απλή έκδοση, δύσκολα το ηλεκτρικό να κοστίζει τόσο λίγα, πιθανόν το υβριδικό σύστημα. Εξάλλου, πλασάρεται ως πολυτελής επομένως, θα κοστίζει το κάτι παραπάνω....
-
Last year. To yaris που ρώτησα με το κλειδί στο χέρι ατμοσφαιρικό έφτασε τα 19-20!!!!
Τους είπα ότι δεν θα ξαναπάω έτσι όπως τα ανεβάζουν ....
Χ@@@@ν, είπαν.
LANCIA FORUM