-
Αμαν βρε sakiss με την υπογραφη σου !!!Μας κολαζεις καθε φορα!!
-
Παρασκευή 24/6, Ράλλυ Ακρόπολις, Παύλιανη.
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... 143%29.jpg
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... 144%29.jpg
Το αυτοκίνητο ήταν ρέπλικα αλλά με τα πάντα μέσα (μπάκετ, ζώνες, halda κλπ). Κούκλα!
(οι φωτό είναι από κινητό, τις αναλογικές δεν τις έχω εμφανίσει ακόμη)
-
Παιδιά με τρελάνατε με τις φώτο..
Με αυτό το ονειρο ζούσα και ζω..
Τη stratos την οδηγώ που και που..
(στον ύπνο μου και στα ηλεκτρονικά)
Πάω σε μια γωνιά να κλάψω τη μοιρα μου -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Mια απορια. Ολα αυτα τα θυμασαι απο μνημης ή τα βρισκεις καπου? Ειναι εντυπωσιακο αν τα θυμασαι!χαχαχαχαχα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παρασκευή 24/6, Ράλλυ Ακρόπολις, Παύλιανη.Περάσαμε και εμείς από εκεί και την είδαμε, αλλά δεν είχα μπαταρία για να σε πάρω τηλέφωνο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παρασκευή 24/6, Ράλλυ Ακρόπολις, Παύλιανη.
Περάσαμε και εμείς από εκεί και την είδαμε, αλλά δεν είχα μπαταρία για να σε πάρω τηλέφωνο...
Έλα ρε Μιχάλη!
-
Να είναι πάντα καλά οι δημιουργοί του για το δώρο που έκαναν στην αυτοκίνηση, να ξεκουμπιστούν οι καρεκλοκένταυροι χαρτογιακάδες που έθαψαν το χρυσάφι που παρέλαβαν και κατέστρεψαν ότι πολυτιμότερο, την ίδια τους την ιστορία...
Εδώ κάνεις λάθος. Αυτοί που έφτιαξαν την ιστορία της Άλφα Ρομέο, της Λάντσια και της Φίατ (γιατί και η Φίατ έχει ιστορία και μεγάλη μάλιστα και όποιος έχει αντίθετη άποψη ας το συζητήσουμε) σήμερα απλά δεν υπάρχουν. Επομένως δεν έχουν οι ίδιοι χαλάσει το όνομά τους και την ουσία τους αλλά εκείνοι οι χαρτογιακάδες, συγκαμένοι, δυσκοίλιοι, γραβατωμένοι της σύγχρονης ιστοριοφάγου Φίατ. Είναι σαν να λέμε να αγοράζω εγώ αύριο την Coca-Cola, να διατηρώ το όνομα της εταιρείας και αντί του γνωστού αναψυκτικού να παράγω βυσσινάδα. Και να έχω και το θράσος να 'εμπνέομαι' από την παλιά ιστορική εταιρεία το σχήμα των μουκαλιών μου...
-
Tις πρωτοτυπιες που ποσταρα για την Lancia,τις εχει συγκεντρωσει ο Alfa Romeo ...Μπραβο ρε θοδωρη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παρασκευή 24/6, Ράλλυ Ακρόπολις, Παύλιανη.http://briefcase.pathfinder.gr/download ... 143%29.jpg
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... 144%29.jpg
Το αυτοκίνητο ήταν ρέπλικα αλλά με τα πάντα μέσα (μπάκετ, ζώνες, halda κλπ). Κούκλα!
(οι φωτό είναι από κινητό, τις αναλογικές δεν τις έχω εμφανίσει ακόμη)
Με το που είδα το θέμα σκέφτηκα τη Deltona στην Παύλιανη!
Την είδα κι εγώ το πρωί στις 6 που μπαίναμε για να κλειστούμε(κριτές γαρ), καθώς και το απογευματάκι που φεύγαμε πτώματα στην κούραση. Πολύ μερακλής ο ιδιοκτήτης και κρίμα που βιαζόμουν και τις δύο φορές...
-
Πραγματικά κούκλα (τι κούκλα μ_ _ νάρα είναι το σωστό) η Deltona, την είδα κι εγώ στη Παύλιανη, πολύ καλή δουλειά από τον ιδιοκτήτη της.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Technik,Δεν καταλαβα το πνευμα σου?
Τα AUDI τι εχουν? Κατι αναλογο.
20 S4 βγηκαν για ειδικους λογους, και οχι για να κανει κερδη η εταιρια. Δυστυχως, ο κοσμος καλως ή κακως, city θελει στο τιμονι του.
Κι αυτά 'κάτι' έχουν
Ως προς το πνεύμα μου:
Έχεις οδηγήσει τις σημερινές 'Lancia' ; -
Ναι, εχω οδηγησει παρα πολλα αυτοκινητα και τα Lancia δεν εχουν και πολλα να ζηλεψουν απο τον ανταγωνισμο, ΠΑΡΟΛΟ που εχουν πολλα να ζηλεψουν απο το παρελθον τους.
Προτιμω παντως ενα Thesis, παρα ενα 'πολυφορεμενο' Α6
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Nαι, σαν design και βάσει του ότι κυκλοφορούν
αρκετά λιγότερες Τhesis εν συγκρίσει με τα Α6, είναι πιο ιδιαίτερες.Στο δρόμο όμως, τα πράγματα αλλάζουν.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
me too ...
-
Αγαπητοί συν-φουρουμαδες, εγώ πιστεύω, με ιδιαίτερη λύπη ότι η Lancia είναι νεκρή και ουδέποτε πλέον θα αναβιώσει. Όλα της τα μοντέλα είναι βασισμένα εκτενώς σε πλατφόρμες FIAT και η μόνη ιδιαιτερότητα Lancia είναι η εσωτερική διακόσμηση.
Αυτή η κατάσταση διαρκεί πολλά χρόνια τώρα. Ακόμη και η Delta στη βάση της ήταν Ritmo…Η διαφορά όμως είναι ότι τότε η Lancia διατηρούσε, καλώς κακώς το Lancia Corse και ως αποτέλεσμα αυτοκίνητα όπως η Integrale κατόρθωσαν να φτάσουν στην παραγωγή.
Τι ίδιο βέβαια ισχύει και με άλλες εταιρίες που αγοράστηκαν από την FIAT.
Τι έχει μείνει σήμερα από την Maserati ; Κανένας κινητήρας.
Τι έχει μείνει σήμερα από την Innocenti ;
Τι έχει μείνει σήμερα από την Autobianchi ;
Τι έχει μείνει σήμερα από την Abarth ;
Τι έχει μείνει από την Alfa Romeo ; Μπροστοκινητες αηδίες.
Ακόμα και η Ferrari υποφέρει από αυτήν την κατάσταση έχοντας μετατραπεί σε εταιρία μαζικής παραγωγής, ξεχνώντας το παρελθόν (space frame chassis, κολλάει το λογότυπο σε ότι μπορεί να πουλήσει, ρολόγια, στυλό, computer, έχασε όλο το μυστικισμό που είχαν τα παλαιοτέρα μοντέλα).Εγώ σαν ιδιοκτήτης μιας Delta Integrale Evo II και μιας Stratos Gr.4 δεν έχω πια καμία συμπάθια για Ιταλικά αυτοκίνητα στη σημερινή τους μορφή. Χίλιες φορές ένα Alfa Guiletta Junior η Alfasud παρά μια 156. Χίλιες φορές ένα Autobianchi A112 παρά ένα Ypsilon με alcantara και κλιματισμό...
Ίσως είναι η παγκοσμιοποίηση, ίσως τα οικονομικά προβλήματα της FIAT δεν ξέρω αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ιταλοί σταμάτησαν να παράγουν Ιταλικά αυτοκίνητα πριν 15 χρόνια...
-
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου, 100%, αλλα 90.
Και μιας και εχεις, 2 τετοια 'σουπερ καρς', κρατησε τα για παντα, διοτι ΜΟΝΟ αξια θα παιρνουν, αισθηματικη και οικονομικη.
Γενικα η αυτοκινηση, οδευει προς 'περιεργους' δρομους.
Βεβαια δεν φταιει η FIAT για την αποτυχια των Αλφα/Μαζερατι, αλλα απο μονες τους, αυτες οι εταιριες, εφτασαν να κλεισουν, και η Φιατ τις εσωσε...με τον τροπο της.
Παραταυτα, ενα 156 το προτιμω απο ενα Α4. Γιατι δεν εχω παρει ενα?
Ισως γιατι, αυτα που ψαχνω τα εχει ενα SZ και οχι μια 156.
Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, ισως ενα θεμα με τιτλο 'Πως θα επρεπε να ειναι τα Ιταλικα'
Οσο για την Stratos σου......σκουπιζω τα σαλια μου
-
Ισχυέι ... αλλά για τα αυτοκίνητα του 90.
Αυτή την στιγμή γίνετε μια φοβερή προσπάθεια στο να αλλάξει αυτό.
Η Άλφα έχει ηδή ξεκόψει απο την FIAT-LANCIAΗ 159 Q4, είναι το πρώτο παράδειγμα. Στα επομενα χρόνια θα έρθουν και πολλά άλλα οχημάτα με τον δικό τους δρόμο.
Αλλά είναι κατανοητό, ότι πια δεν είναι δυνατό μια εταιρία να παραμείνει μόνη της και να κάνει του κεφαλιού της. Η Jaguar χρησιμοποιεί υλικά Ford και η Lotus μηχανές Toyota.
Ειναι αδύνατο πια μια εταιρία να σταθεί μόνη της, ακόμα και εαν έχει αρκετές πωλήσεις. Οι σύγχρονές LANCIA θα είναι 90% FIAT αλλίως θα πάρουν τον δρόμο της Rover.
-
Και τι άλλαξε ; Γιατί να μην μπορεί μια εταιρία να επιβιώσει με σωστά αυτοκίνητα τωρα και το μπορούσε πριν 20 χρόνια ;
-
Και εγώ είμαι Lancisti, έχω Montecarlo, και τα καινούργια δεν τα πήρα με καλό μάτι, αν και η γυναίκα γλυκοκοίταζε το Ypsilon.
Η FIAT έκανε τραγικα management σφάλματα. Αντι για επένδυση σε έρευνα
ξοδόψανε φοβερά ποσά να μπούνε στην αγόρα της Ν. Αμερικής . Για
παράδειγμα, στα μέσα 90 τό Gruppo είχε σε παραγωγή 5 διαφορετικά δίλιτρα
Moter (2.0 Ι4, 2.0 Ι4 turbo, 2.0 I5, 2.0 I5 turbo, 2.0 V6 turbo) όταν η VW με
το 1.8Τ καλύπτε όλες τις ανάγκες απο 125 μέχρι 225 άλογα. Άρα μπορούσε
η VW να ξοδέυει περισσοτερα για καλύτερα υλικά.Για να μπορέσει η FIAT-LANCIA να είναι ανταγωνιστική πρέπει να μειώσει
τις πλατφόρμες, τα μηχανικά σύνολα.
Τότε, και μόνο τότε, θα μπορεί να βγάλει ανταγωνιστικά προϊόντα με λογικό
κόστος. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει αυτή την στιγμή και η διοικηση
είναι η πιο αποφασισμένη εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει το κλίμα. -
Και πια σημεία έχει δείξει η εν λόγω διοίκηση για να βασίσεις αυτά που λες;
Επίσης δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό περί κοινών πλατφόρμων (και μηχανών). Γιατί να πάρω ένα αυτοκίνητο FIAT με σηματάκι Lancia ; Με ίδια μηχανικά μέρη και ίδιο chassis ; Με τη λογική της ‘αποτελεσματικότητας’ παίρνω το FIAT και πληρώνω λιγότερα.
Τον παλιό καλό καιρό που περιγράφει και το topic ένα μοντέλο διαρκούσε 10 χρόνια και πούλαγε, με αναβαθμίσεις, σταθερά.
LANCIA FORUM