-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δηλαδη, οι ωρες που πρεπει να βαλεις την θερμανση στην Αθηνα με τοσο καλο καιρο τις περισσοτερες μερες μπορει πραγματι να ειναι ελαχιστες. Το σπιτι θερμαινεται απο τα φωτα και αλλες ηλεκτρικες συσκευες.
Μόνο μια σημείωση, πλέον τα φώτα δεν θερμαίνουν, αφού είναι led και όχι πυρακτώσεως (που μπορεί να είχες και 1.000W να καίνες για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα).
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
κριου ριζεις? οπως θελεις τα γυριζεις?
1300 το κατασκευαστικο κοστος το οποιο και μειωνεται σε κατασκευες μεγαλυτερου υψουν.
και το κοστος του οικοπεδου στα 1200/τμ οικοπεδου σε καλες περιοχες αλλα οχι τις καλυτερες που ειναι ακριβοτερα. το οποιο ομως επιμεριζεται με βαση τον συντελεση δομησης για να μην ξεχνιωμαστε....
ας πουμε πετρουπολη τα οικοπεδα των 276τμ (=το std της περιοχης), τα βρισκεις 300-350000 και ο συντελεστης ειναι στο 1.6 = 2000 το τετραγωνικο η κατασκευη με πληρωμενα ολα και οτι παρεις παραπανω ειναι κερδος.
δηλαδη μπορεις 2000/τμ 1o, 2100 2o, 2200 3o, 2300 4o, 2400 5o
αν και φυσικα οι κριου αυτου του κοσμου ζητανε πολλαπλασια και μαυρα
αλλα και αυτα να ζητουσαν ειναι εξω απο τη σφαιρα του εφικτου για ενα εστω ζευγαρι λαικων εργαζομενων.Με 1300/τμ φτιάχνεις παπάδες σε ένα σπίτι.
Πριν μια τριετία μου κόστισε κοντά στο 750ρι /τμ με μονωσεις , ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας, ηλιακά πέργκολες, ξύλινα κουφώματα παντού, σκεπή bbq και άλλα πολλά..... -
@teo-mak said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
κριου ριζεις? οπως θελεις τα γυριζεις?
1300 το κατασκευαστικο κοστος το οποιο και μειωνεται σε κατασκευες μεγαλυτερου υψουν.
και το κοστος του οικοπεδου στα 1200/τμ οικοπεδου σε καλες περιοχες αλλα οχι τις καλυτερες που ειναι ακριβοτερα. το οποιο ομως επιμεριζεται με βαση τον συντελεση δομησης για να μην ξεχνιωμαστε....
ας πουμε πετρουπολη τα οικοπεδα των 276τμ (=το std της περιοχης), τα βρισκεις 300-350000 και ο συντελεστης ειναι στο 1.6 = 2000 το τετραγωνικο η κατασκευη με πληρωμενα ολα και οτι παρεις παραπανω ειναι κερδος.
δηλαδη μπορεις 2000/τμ 1o, 2100 2o, 2200 3o, 2300 4o, 2400 5o
αν και φυσικα οι κριου αυτου του κοσμου ζητανε πολλαπλασια και μαυρα
αλλα και αυτα να ζητουσαν ειναι εξω απο τη σφαιρα του εφικτου για ενα εστω ζευγαρι λαικων εργαζομενων.Με 1300/τμ φτιάχνεις παπάδες σε ένα σπίτι.
Πριν μια τριετία μου κόστισε κοντά στο 750ρι /τμ με μονωσεις , ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας, ηλιακά πέργκολες, ξύλινα κουφώματα παντού, σκεπή bbq και άλλα πολλά.....δεν ισχυει! εχεις χωματουργικα, θεμελιωση, αδειες, υπογεια, παρκιν, αποθηκες, κοστος χρηματος.... τα 1300 ειναι ενας ρεαλιστικος στοχος χωρις πολυτελειες.
-
δεν ισχυει! εχεις χωματουργικα, θεμελιωση, αδειες, υπογεια, παρκιν, αποθηκες, κοστος χρηματος.... τα 1300 ειναι ενας ρεαλιστικος στοχος χωρις πολυτελειες.
Γάτε, γράψε 1500 το κόστος ανά τετραγωνικό. Γιατί πλέον είναι απαιτούμενη η κλάση Α.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πολύ καιρό στο ίντερνετ μένουν ακίνητα υπερβολικά υπερτιμημένα ή με προβληματικούς/αλλοπρόσαλλους ιδιοκτήτες. Επίσης, το ότι βλέπεις κάποιο ακίνητο στο ίντερνετ δεν σημαίνει ότι δεν έχει πουληθεί. Πολλοί μεσίτες βαριούνται ακόμα και να πάρουν τους ιδιοκτήτες ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν. Οι δε ιδιοκτήτες ποτέ σχεδόν δεν ενημερώνουν για κάποια αλλαγή.
Συνάδελφός μου παράτησε την ειδικότητά μας, παραιτήθηκε και μαζί με την γυναίκα του άνοιξαν μεσιτικό γραφείο. Μαθαίνω ότι δεν το έχει μετανιώσει.
Αυτά που γράφεις ισχύουν. Μου έχει πει επίσης ότι παρόλο που πολλά ακίνητα των αγγελιών τους έχουν πουληθεί εδώ και πολύ καιρό, τις αφήνουν ενεργές για πολλούς μήνες για να δέχονται τηλεφωνήματα από πελάτες. Είναι ένας τρόπος προσέλκυσης πελατών.
Κάπως έτσι και η αγγελία του δικού μου διαμερίσματος είχε μείνει ενεργή πάνω από 12 μήνες μετά την αγορά του από μένα. Άλλωστε πολλές αγγελίες είναι "κλόπυ πάστε" από τις επίσημες αγγελίες γραφείων ή και ιδιοκτητών.
-
@aerodub said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις στο thread από όσο κατάλαβα είσαι κατασκευαστής και μηχανικός χρόνια στον κλάδο αυτό. Θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Α με το Α+?
Εγώ επίσης θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο βγαίνει η ενεργειακή κλάση;
Θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαδικασία π.χ. κατά την πώληση ενός ακινήτου.
-
Απορία μιας και αναφέρθηκε κάτι σχετικό με το πάχος της εξωτερικής θερμομόνωσης : Αν μια μονοκατοικία (ισόγειο χωρίς αυλή - πρώτος όροφος ) θέλει να κάνει μόνωση στο ισόγειο φάτσα με πεζοδρόμιο δικαιούται να κάνει μόνωση? Επίσης στα πλαϊνά του κτηρίου μπορεί να κάνει μόνωση ? Η μόνωση λογικά "καταπατά" το οικόπεδο του γείτονα !
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@aerodub said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις στο thread από όσο κατάλαβα είσαι κατασκευαστής και μηχανικός χρόνια στον κλάδο αυτό. Θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Α με το Α+?
Εγώ επίσης θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο βγαίνει η ενεργειακή κλάση;
Θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαδικασία π.χ. κατά την πώληση ενός ακινήτου.
Aπό πρόσφατη εμπειρία, βγαίνει το ΠΕΑ (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) από μηχανολόγο μηχανικό.
Είναι ένα χαρτί με αρ.πρωτοκόλλου και αρ.ασφαλέιας και με τα στοιχεία του ακινήτου το οποίο μετά από μετρήσεις του μηχανολόγου το κατατάσσει σε μια ενεργειακή κλάση (από Η ως Α+).Επίσης τσεκάρει ή όχι και κάποια κουτάκια για θερμική,οπτική,ακουστική άνεση και ποιότητα εσωτ. αέρα..
Γράφει σε μια σειρά "υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας",πιο κάτω "πραγματική ετήσια κατανάλωση επιθεωρούμενου κτιρίου", "ετήσιες εκπομπές CO2 επιθ. κτιρίου". Μετά γράφει "Υπολογιζόμενη ετήσια ενεργειακή απαίτηση ανά τελική χρήση" ανάλογα τις πηγές ενέργειας για 1)θέρμανση, 2)ψύξη, 3)ΖΝΧ(?), 4)φωτισμό και πιθανές συστάσεις για βελτίωση της απόδοσης π.χ. εγκατάσταση τοπικών Α/Θ.
Τέλος έχει την σφραγίδα κι υπογραφή του μηχανολόγου-ενεργειακού επιθεωρητή με τον Αρ.Μητρ. του.Αρκετά αναλυτικό έγγραφο.
Δεν το ποστάρω γιατί δεν ξέρω πως γίνεται και δεν γνωρίζω και πως να σβήσω και κάποια προσωπικά στοιχεία στο pdf. -
Σε ευχαριστώ. Έχω και εγώ ένα τέτοιο πιστοποιητικό πολυσέλιδο αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν υποχρέωση του πωλητή να το έχει για να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση. Εγώ πάντως δεν έχω κάνει κάποια τέτοια διαδικασία για την αγορά του σπιτιού.
Άραγε αυτά τα πιστοποιητικά βγαίνουν με πραγματικό έλεγχο ή με "τηλε-έλεγχο";
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Απορία μιας και αναφέρθηκε κάτι σχετικό με το πάχος της εξωτερικής θερμομόνωσης : Αν μια μονοκατοικία (ισόγειο χωρίς αυλή - πρώτος όροφος ) θέλει να κάνει μόνωση στο ισόγειο φάτσα με πεζοδρόμιο δικαιούται να κάνει μόνωση? Επίσης στα πλαϊνά του κτηρίου μπορεί να κάνει μόνωση ? Η μόνωση λογικά "καταπατά" το οικόπεδο του γείτονα !
Προσοχή λίγο σε αυτό το σημείο. Αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο σε επαφή με το πεζοδρόμιο, (αν η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική γραμμή) , τότε ΔΕΝ γίνεται να μπει μόνωση ( να υπερβείς των ορίων σου) μέχρι ύψους 3,00 μέτρων από το πεζοδρόμιο.
Στα πλαϊνά , ούτε εδώ μπορείς. Προσωπικά προσπάθησα να βάλω σε περίπτωση σε 2ο όροφο σε επαφή με αδόμητο . Έφτιαξα και υπεύθυνες δηλώσεις ότι ο ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει αν ποτέ ανεγερθεί δίπλα , ότι δεν αποτελεί πρόθεση καταπάτησης , τους είπα να πάνε σε δικηγόρο να φτιαχτεί πιο επίσημο χαρτί ( αν γίνεται) , ο ιδιοκτήτης του αδόμητου δεν δέχθηκε.Τα ενεργειακά πιστοποιητικά τα εκδίδουν οι ενεργειακοί επιθεωρητές ( αυτοί είναι μηχανολόγοι, πολιτικοί , αρχιτέκτονες , τοπογράφοι, πολλές ειδικότητες). Στην πράξη είναι μια σύγκριση του σπιτιού σου με ένα σπίτι αναφοράς μέσω ενός προγράμματος του ΤΕΕ. Ο αγοραστής - ενοικιαστής πρέπει να τα λαμβάνει υπόψιν του μόνο ως μπούσουλα σύγκρισης γιατί τα μεγέθη μέσα που αναγράφει είναι αρκετά "θεωρητικά" και υπόκεινται σε μεγάλη κουβέντα ....
Τα ενεργειακά πιστοποιητικά των νεόδμητων είναι πιο σύνθετη διαδικασία , βγαίνουν από ενεργειακή μελέτη και όχι ενεργειακή επιθεώρηση.
-
@civil357 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Προσοχή λίγο σε αυτό το σημείο. Αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο σε επαφή με το πεζοδρόμιο, (αν η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική γραμμή) , τότε ΔΕΝ γίνεται να μπει μόνωση ( να υπερβείς των ορίων σου) μέχρι ύψους 3,00 μέτρων από το πεζοδρόμιο.
Στα πλαϊνά , ούτε εδώ μπορείς. Προσωπικά προσπάθησα να βάλω σε περίπτωση σε 2ο όροφο σε επαφή με αδόμητο . Έφτιαξα και υπεύθυνες δηλώσεις ότι ο ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει αν ποτέ ανεγερθεί δίπλα , ότι δεν αποτελεί πρόθεση καταπάτησης , τους είπα να πάνε σε δικηγόρο να φτιαχτεί πιο επίσημο χαρτί ( αν γίνεται) , ο ιδιοκτήτης του αδόμητου δεν δέχθηκε.Κάτι τέτοιο φαντάστηκα , λογικό -ως ένα σημείο- μου ακούγεται , με τί δικαίωμα θα "φάω" μερικά τετραγωνικά από τον γείτονα ... από την άλλη ίσως θα έπρεπε οι υπεύθυνες δηλώσεις που αναφέρεις να είναι κάτι σαν νόμος δλδ θες να βάλεις μόνωση ? βάλε αλλά να ξέρεις ότι αν ο γείτονας θέλει να χτίσει τότε πρέπει να την ξηλώσεις !
-
Υπάρχει αυτή η λύση.
Δοκιμασμένη και αποδοτική...
Χάνεις 5-7 εκ από το εσωτερικό και θέλεις βάψιμο.
Youtube Video -
Κρούζερ, εγώ θέλω να κάνω αυτό από πέρυσι που το λέγαμε και το αναβάλω. Κανα δυο που γνωρίζω πρότειναν να κάνουν κλασική γυψοσανίδα (σε τιμές σαν εξωτερική θερμομόνωση με τις σκαλωσιές) και μου λένε διάφορες δικαιολογίες για να μην κάνουν το πάνελ, ώστε τιμή για αυτή τη μέθοδο δεν έχω πάρει...
Αν γνωρίζει κάποιος άτομο ή μαγαζί να το κάνει στο Βόλο, ας στείλει μύνημα. -
Κοίτα αν πιάνουν τα χέρια σου, το βάζεις και μόνος σου, εύκολα.
Το έχω βάλει σε 3 ανακαινίσεις και ήταν πολύ πετυχημένο.
Μόνο αρνητικό ότι χάνεις λίγο χώρο.
Αν έχεις φίλο μπογιατζή που θα βάψει μετά το σπίτι, εύκολα το βάζετε μαζί.
-
Έχω δει τα depron, καλή λύση και αυτή αλλά φαντάζομαι δεν την διακιολογουν στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Δυσκολία θα βρεις φαντάζομαι στις πρίζες - διακόπτες και στις κασες, κατά τα άλλα φαίνεται εύκολο υλικό. Για εναλλακτική έχω δει και μόνωση των κενών του τοίχου με αφρό πολυουρεθανης...
-
Σίγουρα δεν υπάρχει κάποια εξαίρεση ειδικά για αυτό τον σκοπό; Γιατί το έκαναν σε σπίτια στη γειτονιά. Το πάχος είναι μικρό.
-
Σε πολυκατοικια ενα απο τα διαμερισματα πουληθηκε σε Κινεζο μαλλον με χρυση βιζα. Ο Κινεζος μπορει να εμεινε στο διαμερισμα 1 μηνα ή ισως εναν χρονο και μετα κανενας δεν τον ξαναειδε.
Οι λογαριασμοι νερου, ρευματος, κοινοχρηστα ολα απληρωτα. Εχουν φτασει χιλιαδες τα χρεη.
Νερο ρευμα του το εκοψαν. Τα κοινοχρηστα θα τα πληρωσουν οι υπολοιποι ιδιοκτητες (!!! ελεος και θα πληρωνουν μεχρι να εμφανιστει επ απειρον) αφου του εκλεισαν την ηλεκτροβανα ωστε να μην πηγαινει (εστω και απο λαθος) νερο στο διαμερισμα.
Η μεσιτρια που τον εφερε λεει οτι δεν μπορει να τον βρει, εχει εξαφανιστει.
Υπαρχει κατι που μπορει να γινει με αυτη την κατασταση;
Εγω ξερω σε αλλες χωρες κανεις αγωγη και βγαζεις το διαμερισμα σε πληστιριασμο για χρεη.
Εδω λενε δεν αξιζει.
Οπως ειπα δεν υπαρχει δολος να του φανε την περιουσια αλλα να μην τον πληρωνουν και απο πανω για 20 χρονια. Δηλ αυτος οποιος ειναι τους τρωει χρηματα.
Δικηγοροι λενε δεν γινεται τιποτα
-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σίγουρα δεν υπάρχει κάποια εξαίρεση ειδικά για αυτό τον σκοπό; Γιατί το έκαναν σε σπίτια στη γειτονιά. Το πάχος είναι μικρό.
Μέχρι τα μέσα του 2020, που έχω μια εγκύκλιο στα χέρια μου , σίγουρα όχι. Να έχει αλλάξει κάτι το θεωρώ πολύ δύσκολα, τώρα πως το έκαναν στη γειτονιά σου , ειλικρινά δε ξέρω και δεν αμφιβάλλω ότι συνέβη, ξέρω όμως σίγουρα συνάδελφο που δε το πρόσεξε , έβαλε κατοικία τέτοια σε εξοικονομώ και έφαγε καταγγελία αυθαιρετου, οπότε τα ξηλωσε....
Καλή χρυσή η εσωτερική θερμομόνωση, αλλά είναι λύση ανάγκης σε περιπτώσεις όπως αυτές που περιγράφουμε.
Το σύστημα της knauf ένας καλός γυψοσανιδας το τοποθετεί εύκολα. Προσοχή εκτός από πρίζες , διακόπτες και στα σώματα καλοριφέρ , μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν . -
Στα πλαϊνά , ούτε εδώ μπορείς. Προσωπικά προσπάθησα να βάλω σε περίπτωση σε 2ο όροφο σε επαφή με αδόμητο . Έφτιαξα και υπεύθυνες δηλώσεις ότι ο ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει αν ποτέ ανεγερθεί δίπλα , ότι δεν αποτελεί πρόθεση καταπάτησης , τους είπα να πάνε σε δικηγόρο να φτιαχτεί πιο επίσημο χαρτί ( αν γίνεται) , ο ιδιοκτήτης του αδόμητου δεν δέχθηκε.
Έπεσες σε μεγάλο μ@λ@κα! Και γιατί θα ήταν εξασφαλισμένος με το χαρτί που θα υπογράφατε, δηλώνοντας ότι η τοποθέτηση μονωτικών δε συνιστά μεταβολή των ορίων ή οποιαδήποτε απαίτηση εκ μέρους σας και κυρίως γιατί τα μονωτικά που θα βάζατε, θα αποτελούσαν επί της ουσίας τον αρμό διαστολής που θα είχε υποχρέωση να αφήσει, εφόσον έκτιζε οικοδομή στο κοινό σας όριο.
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στα πλαϊνά , ούτε εδώ μπορείς. Προσωπικά προσπάθησα να βάλω σε περίπτωση σε 2ο όροφο σε επαφή με αδόμητο . Έφτιαξα και υπεύθυνες δηλώσεις ότι ο ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει αν ποτέ ανεγερθεί δίπλα , ότι δεν αποτελεί πρόθεση καταπάτησης , τους είπα να πάνε σε δικηγόρο να φτιαχτεί πιο επίσημο χαρτί ( αν γίνεται) , ο ιδιοκτήτης του αδόμητου δεν δέχθηκε.
Έπεσες σε μεγάλο μ@λ@κα! Και γιατί θα ήταν εξασφαλισμένος με το χαρτί που θα υπογράφατε, δηλώνοντας ότι η τοποθέτηση μονωτικών δε συνιστά μεταβολή των ορίων ή οποιαδήποτε απαίτηση εκ μέρους σας και κυρίως γιατί τα μονωτικά που θα βάζατε, θα αποτελούσαν επί της ουσίας τον αρμό διαστολής που θα είχε υποχρέωση να αφήσει, εφόσον έκτιζε οικοδομή στο κοινό σας όριο.
Έπεσα σε άκληρη ηλικιωμένη, η οποία ότι και να ανέφερα από τα παραπάνω με αντιμετώπιζε ως καταπατητή της "αμύθητης" περιουσίας της. Το ωραίο είναι ότι ο δικός μου είναι και συγγενής της γιαγιάς...... Κάπου εκεί μπήκε η ταφόπλακα στη σχέση μου με τα ιδιωτικά εξ οικονομώ.....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!