-
Θα βγει σεντόνι εάν κάτσω να γράψω για τι τενεκέ μιλάμε...όλα τα στραβά των ιαπωνικών είναι μαζεμένα σε 4μ τσιγαροχαρτένιας λαμαρίνας αυτού του αυτοκινήτου.
-
@stefan147 said in HONDA JAZZ:
Θα βγει σεντόνι εάν κάτσω να γράψω για τι τενεκέ μιλάμε...όλα τα στραβά των ιαπωνικών είναι μαζεμένα σε 4μ τσιγαροχαρτένιας λαμαρίνας αυτού του αυτοκινήτου.
Τόσο χάλια??? Και είχα την Χόντα πολύ υψηλά και το Τζαζ οτι είναι από τα καλύτερα μικρά!!
-
τόσο χάλια????
φανταζομαι αναφέρεσαι στο οδηγικό κομμάτι και μόνο γιατί σε πρακτικότητα πρέπει να είναι πολύ καλό
όταν μπορέσεις και βρεις χρόνο γράψε λίγο περισσότερα να μας πεις
-
Είναι από τα ανεξήγητα κλισέ που επικρατούν στην αυτοκίνηση η αξία αυτού του αυτοκινήτου. Έτσι πολύ περιληπτικά μιας και βαριέμαι άπειρα να δουλέψω...
- αναιμικός κινητήρας που ανάθεμα εάν έχει 80 άλογα, δεν ξέρω που τα βρήκε τα 102 η Χόντα...για ροπή δε συζητάμε καν
- κλιμάκωση κιβωτίου (6αρι) για τα πανηγύρια, με κάποιο μαγικό τρόπο το έχουν κάνει σούπερ κοντό ώστε να καίει και να κάνει τρελή φασαρία στο ταξίδι και παράλληλα αρκετά μακρύ ώστε να χαντακώνει την όποια δύναμη του κινητήρα. Επίσης θέλει πολύ ζέσταμα για να δουλέψει σωστά αντίθετα με τα θρυλούμενα περί Χόντα κιβωτίων.
- ανύπαρκτη ηχομόνωση και τραγική ποιότητα κύλισης. Άλλαξα λάστιχα στα 2 χρόνια με τα πιο ήσυχα που βρήκα αλλά δεν άλλαξε τίποτα. ΟΚ πες σ' αυτόν τον τομέα δεν περιμένεις πολλά αλλά ένα Fabia πχ είναι απείρως πιο ραφιναρισμένο.
- ανάρτηση της πλάκας. Πλέει αλλά παράλληλα κοπανάει κιόλας. Ανεξήγητο.
- infotainment που είναι ένα android tablet 10ετιας στην ουσία. Καμία πληροφόρηση και καμία συνδεσιμότητα. Η διαχείριση των συστημάτων ασφαλείας κτλ γίνεται από τη μονόχρωμη οθονίτσα που βλέπεις την κατανάλωση που έχω ανεβάσει πιο πάνω. Πρέπει να είσαι σταματημένος και να παίζεις με κάτι βελάκια πάνω-κάτω για να βρεις άκρη.
- ενώ γενικά έχει χώρους και είναι πρακτικό, έχει κάποια τραγικά σημεία με 0 εργονομία...πχ στα πόδια των μπροστά κάνει ένα σκαλοπάτι στις βάσεις των καθισμάτων που σε αναγκάζει να είσαι με τα πόδια σε έκταση και αυτό για το συνοδηγό είναι πολύ άβολο. Επίσης είναι πολυ άβολα τα καθίσματα. Είναι το μοναδικό αμάξι που μου προκαλεί πόνους στη μέση και δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα από Cinquecento μέχρι S8.
- έχει θέμα με το χειρόφρενο το οποίο δεν πιάνει και σύμφωνα με το Σαρακάκη δε ρυθμίζεται κιόλας. Μια μέρα έφυγε σε κατηφόρα και ακούμπησε σε ένα παλιό Μερκ που ήταν παρκαρισμένο μπροστά. Μιλάμε για μηδενική ταχύτητα, στην ουσία έσκασε με το βάρος του αυτοκινήτου. Ε παραλίγο να κλάψουμε τον προφυλακτήρα. Όταν το πήγα σ ενα φαναρτζή μου λέει μην ασχολείσαι...αυτά τα φέρνουμε με το χέρι και όντως ο άνθρωπος έδωσε μία στη μετώπη και την ίσιωσε με το χέρι. Τρέλο! Πριν καμιά βδομάδα μου έσκασε ένας πιτσιρικάς από πίσω στο Σεάτ (χάζευε ένα κώλο) και έγινε χαμός και κατέβηκα κάτω και δεν είχε ούτε γρατζουνιά. Το Τζαζ θα είχε σκορπίσει.
Σίγουρα είναι κι άλλα που με ενοχλούν αλλά μου διαφεύγουν τώρα. ΟΚ σε κατανάλωση είναι τοπ. Πιστεύω παίζει να καίει λιγότερο από το diesel C4 (εάν έρθει ποτέ) κι αυτό είναι σημαντικό κριτήριο για τους περισσότερους. Κατά τα άλλα είναι τενεκές και δεν ήταν ούτε φθηνό ούτε τίποτα. 17.5Κ είχε αρχική το 2018 και η γυναίκα μου το πήρε 15.5Κ επειδή και οι δύο γονείς της δούλευαν 30 χρόνια στο Σαρακάκη...δε με άκουσε τότε να πάρει ένα 208 και λουζόμαστε τώρα το χρέπι...
-
. Κατά τα άλλα είναι τενεκές και δεν ήταν ούτε φθηνό ούτε τίποτα. 17.5Κ είχε αρχική το 2018 και η γυναίκα μου το πήρε 15.5Κ επειδή και οι δύο γονείς της δούλευαν 30 χρόνια στο Σαρακάκη...δε με άκουσε τότε να πάρει ένα 208 και λουζόμαστε τώρα το χρέπι...
Όλοι κάνουμε συμβιβασμούς στην ζωή. Από τότε που παντρεύτηκα εγώ τρωω και τις μπάμιες.
-
@george1977 said in HONDA JAZZ:
. Κατά τα άλλα είναι τενεκές και δεν ήταν ούτε φθηνό ούτε τίποτα. 17.5Κ είχε αρχική το 2018 και η γυναίκα μου το πήρε 15.5Κ επειδή και οι δύο γονείς της δούλευαν 30 χρόνια στο Σαρακάκη...δε με άκουσε τότε να πάρει ένα 208 και λουζόμαστε τώρα το χρέπι...
Όλοι κάνουμε συμβιβασμούς στην ζωή. Από τότε που παντρεύτηκα εγώ τρωω και τις μπάμιες.
Βαρύ!
Ο συγκεκριμένος συμβιβασμός θα είχε κρατήσει πολύ λιγότερο εάν ήταν ομαλή η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου. Βασίκα το αμάξι το έβγαλα αγγελία χωρίς να το ξέρει καν η ιδιοκτητρια και είχα βρει και αντικαταστάτη αλλά έπεσα σε μαλάκα και έτσι αναγκάστηκα να πάω σε καινούριο με πολύμηνη αναμονή.
-
Είναι από τα ανεξήγητα κλισέ που επικρατούν στην αυτοκίνηση η αξία αυτού του αυτοκινήτου. Έτσι πολύ περιληπτικά μιας και βαριέμαι άπειρα να δουλέψω...
- αναιμικός κινητήρας που ανάθεμα εάν έχει 80 άλογα, δεν ξέρω που τα βρήκε τα 102 η Χόντα...για ροπή δε συζητάμε καν
- κλιμάκωση κιβωτίου (6αρι) για τα πανηγύρια, με κάποιο μαγικό τρόπο το έχουν κάνει σούπερ κοντό ώστε να καίει και να κάνει τρελή φασαρία στο ταξίδι και παράλληλα αρκετά μακρύ ώστε να χαντακώνει την όποια δύναμη του κινητήρα. Επίσης θέλει πολύ ζέσταμα για να δουλέψει σωστά αντίθετα με τα θρυλούμενα περί Χόντα κιβωτίων.
Λογικά έχει λάθος ρυθμιση και δεν είναι καθόλου ελαστικό στις μεσαίες στροφές
- ανύπαρκτη ηχομόνωση και τραγική ποιότητα κύλισης. Άλλαξα λάστιχα στα 2 χρόνια με τα πιο ήσυχα που βρήκα αλλά δεν άλλαξε τίποτα. ΟΚ πες σ' αυτόν τον τομέα δεν περιμένεις πολλά αλλά ένα Fabia πχ είναι απείρως πιο ραφιναρισμένο.
- ανάρτηση της πλάκας. Πλέει αλλά παράλληλα κοπανάει κιόλας. Ανεξήγητο.
Μαλακά ελατήρια σε συνδιασμό με σκληρα συνεμπλοκ για υποτίθεται σπορτίφ αίσθηση, όντως έχουν μια τέτοια τάση οι Ιάπωνες να κάνουν τέτοιους συνδιασμούς
- infotainment που είναι ένα android tablet 10ετιας στην ουσία. Καμία πληροφόρηση και καμία συνδεσιμότητα. Η διαχείριση των συστημάτων ασφαλείας κτλ γίνεται από τη μονόχρωμη οθονίτσα που βλέπεις την κατανάλωση που έχω ανεβάσει πιο πάνω. Πρέπει να είσαι σταματημένος και να παίζεις με κάτι βελάκια πάνω-κάτω για να βρεις άκρη.
έσκασε ένας πιτσιρικάς από πίσω στο Σεάτ (χάζευε ένα κώλο) και έγινε χαμός και κατέβηκα κάτω και δεν είχε ούτε γρατζουνιά. Το Τζαζ θα είχε σκορπίσει.
Και στα ευρωπαϊκά σκορπίζουν έτσι, απλά έτυχε η γωνία πρόσκρουσης, η φορά η μάζα, η επιφάνεια κτλ να είναι ιδανική
Στο νέο αναφέρουν πως το σχεδίασαν όλο από την αρχή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα nvh. Μενει να το δοκιμάσεις και να μας πες.
-
Για το παλιό που αναφέρει ο stefan δεν γνωρίζω,αλλά το νέο σε καμία περίπτωση (εκτός από το ελαφρύ τιμόνι και την κάπως μαλακή ανάρτηση -που ήταν όμως βάλσαμο για τους κ@λόδρομους που το δοκίμασα-),δεν δίνει τέτοια κακή εικόνα.
-
ευχαριστούμε!!!
-
Α επίσης ξέχασα να γράψω ότι οι θύρες usb του Τζαζ πρέπει να βγάζουν 0,00023Α. Μπριζώνεις το κινητό, βάζεις google maps και βλέπεις τη μπαταρία να πέφτει!
Και του βάλανε και 2 τέτοιες, δεν είναι ότι έχει μία έτσι ίσα για να κουμπώσεις ένα στικάκι για τη μουσική.
-
Α επίσης ξέχασα να γράψω ότι οι θύρες usb του Τζαζ πρέπει να βγάζουν 0,00023Α. Μπριζώνεις το κινητό, βάζεις google maps και βλέπεις τη μπαταρία να πέφτει!
Και του βάλανε και 2 τέτοιες, δεν είναι ότι έχει μία έτσι ίσα για να κουμπώσεις ένα στικάκι για τη μουσική.
Βασικό και αυτό.
-
Ωπ, δικός μου.. Ομοιοπαθής
-
@mastoras78 said in HONDA JAZZ:
Ωπ, δικός μου.. Ομοιοπαθής
Κρυβε λογιαααα....
-
-
Εγώ τριχωτά φασολάκια δεν βάζω στο στόμα μου! Προτιμώ από τα άλλα, τα άτριχα.
-
@harisma23 said in HONDA JAZZ:
Αδικείς τα φασολάκια....
Οι μπάμιες είναι κάτι μοναδικά αηδιαστικό
-
@gtsartsal said in HONDA JAZZ:
@harisma23 said in HONDA JAZZ:
Αδικείς τα φασολάκια....
Οι μπάμιες είναι κάτι μοναδικά αηδιαστικό
Άσχετο με το νήμα, αλλά οι μπάμιες προσφέρουν εξαιρετικα οφέλη στον οργανισμό και είναι αρχαία τροφή (κατάγεται από την αρχαία Αίγυπτο).
-
@groover1972 said in HONDA JAZZ:
κατάγεται από την αρχαία Αίγυπτο
Κι εκεί έπρεπε να μείνει, όπως και τα φασολάκια και όλες αυτές οι αηδίες.
-
@realzeus said in HONDA JAZZ:
@groover1972 said in HONDA JAZZ:
κατάγεται από την αρχαία Αίγυπτο
Κι εκεί έπρεπε να μείνει, όπως και τα φασολάκια και όλες αυτές οι αηδίες.
-
Offtopicic: Οι μπάμιες κρίθηκαν ως ένα από 75 αν θυμάμαι καλά πιο αηδιαστικά φαγητά στον κόσμο (μαζί με τον πατσά)
HONDA JAZZ