-
@panick-0 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@georgekn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό...
https://www.iefimerida.gr/zoi/skylos-oikogeneias-katasparaxe-koritsaki
Απο το αρθρο..." Η Alice φέρεται να δέχτηκε επίθεση από αμερικανικό μπουλντόγκ που η οικογένεια είχε πάρει από κέντρο διάσωσης, δήλωσε ένας γείτονας στην Daily Mail. Η οικογένεια είχε τον σκύλο μόλις λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες."
Ολη η ευθυνη ανηκει στην οικογενεια της μικρης γιατι αφησαν ενα σκυλι που δεν ηξεραν μαζι της χωρις επιβλεψη. Τα ζωα εχουν ενστικτα, συνηθως δε αναγνωριζουν μονον εναν αρχηγο και ως εκ τουτου δεν τα αφηνουμε ποτε μα ποτε με μικρα παιδια χωρις επιβέψη.
Ποσο μαλλον με ενα ζωο που ειχαν παρει απο κεντρο διασωσης, δηλαδη κανεις δεν ηξερε ακριβως την ιστορια του.
Εντάξει εδώ μιλάμε για τραγικό λάθος.
Το σκυλί αυτό ήταν πολύ λίγο καιρό μαζί τους , απο κέντρο διάσωσης που δεν ήξεραν ποιό είναι το παρελθόν του.Σε όσες οικογένειες έχω δεί που έχουν σκυλιά χρόνια και έρχονται μετά και παιδιά στην οικογένια οι σκύλοι απο την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μέλος της οικογένιας και μάλιστα πολύ ευάλωτο και προσπαθούν να το προστατέψουν.
Η αδερφή μου με ένα υπέροχο τζάκ ράσελ έχει δεκάδες φορές ειδοποιηθεί απο το σκυλί για επερχόμενους κινδύνους όταν ο ανηψιός μου ήταν μωρό ακόμη και για διάφορες επίφοβες σκανδαλιές που ήταν έτοιμος να επιχειρήσει.
Ακόμη μαλώνει γαβγιζοντας στην αδερφή μου και τον άντρα της όταν αρχίσουν να μαλώνουν τον μικρό.Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και με τα δικά μου μωρα απο την πρώτη στιγμή.
Απίστευτή υπομονή στα πειράγματα και τις φωνές τους και υπερπροστατευτική μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα ή έμπλεκαν σε σκανδαλιές.Παρόλαυτά τον πρώτο καιρό που ήρθε σπίτι το μωρό όμως ,την σκυλίτσα που την είχε πέντε χρόνια ήδη,την έβαλε υπό αυστηρό περιορισμό σε δωμάτιο αρκετές ώρες την ημέρα και για αρκετό διάστημα μέχρι να βεβαιωθεί για την συμπεριφορά της απέναντι στο μωρό.
Για αυτό θεωρώ πως έχουν ευθύνη οι γονείς του μικρού κοριτσιού στην παραπάνω είδηση.
Και στις γάτες επίσης που έχει 2 εντός του σπιτιού η πεθερά μου παρατήρησα αυτή την άμεση αντίληψη πως τα μωρά είναι ευάλωτα μέλη της οικογένειας που χρειάζονται προστασία και φροντίδα.
Ειδικά η μία που νομίζει πως είναι αρχηγός του σπιτιού δεν σηκώνει πολλά πολλά και κάνει άγριο παιχνίδι με δαγκωματιές και γρατζουνιές πάθαμε πλάκα μόλις τα μικρά χωρίς να ξέρουν άρχισαν να την προσεγγίζουν σε σημεία που δεν της αρέσουν και αντιδρά με αμεσο δάγκωμα , σε αυτά δεν αντέδρασε καθόλου απλά έδειξε μετά λίγα δεπτερόλεπτα την δυσαρέσκεια της μένοντας μακρυά. -
@ektoras said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό και τραγικό, να δούμε που θα φτάσει η κατάσταση.
Υπάρχουν και άλλα όντα άγρια στον πλανήτη, που ζούνε δίπλα μας και έχουν δικαιώματα........
Πωπω...
Εδώ θέλεις 10-15 απο τα πιο άγρια σκυλιά , και λύκους και δεν ξέρω τι άλλο , να τα βάλεις σε ένα δωμάτιο με τον πατέρα και την γιαγιά , να τους κατασπαράξουν μέχρι τελευτάιο κομματάκι και μετά να τα αφήσεις για μια εβδομάδα στο πιο μακρινό βουνό να αφοδεύουν τα περιτώματα τους ...
-
Πάντως η ευφυία των σκύλων ποικίλει.
Εδώ ας πούμε αυτός μετά από καθημερινή εξάσκηση, τα τελευταία 5 έτη, μας δείχνει τις ικανότητες του.
-
Όταν έχεις πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι και καθόλου λεφτά για αφυγραντήρα.
-
@alexandros-s σε ψάχνει η συμμορία
-
Άνοιξα πριν λίγο το Netflix, μου έβγαλε προτεινόμενο ένα Gunthers Million με ένα σκύλο που μια πλούσια κόμισσα του άφησε 400 εκατομμύρια δολάρια κληρονομιά!!!
Από το τρέιλερ είδα πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως , καθώς παίζει τεράστια ανατροπή, όλα καταλήγουν σε κάτι σαν αίρεση , σεξ , ψυχολογικά πειράματα.
PS: Έχω δει 10 λεπτά και έχω πάθει πλάκα. Είναι δυνατόν αυτό να είναι αληθινό και να μην το έχω ξανακουσει ;;;;;
PS 2 : Μετά από άλλα 10 λεπτά προφανώς και είναι μια ιστορια παρουσιάσμενη υπεροχα ως ντοκιμαντέρ, αλλά είναι πολύ έξυπνο έχει πλάκα και ωραία ροή , και μαλλον θέλει να πει πως κάτι τόσο εξοφθαλμα απίστευτο θα μπορούσε να περάσει στην εποχή μας των καμμένων μυαλών από τα social media και τα reality.
PS 3 : έχει και ωραία μιλφονια!!!
-
Σκύλος ετών... 30! Αυτός είναι ο γηραιότερος στον κόσμο, ζει σε μια φάρμα στην Πορτογαλία
-
@vagkirk said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Άνοιξα πριν λίγο το Netflix, μου έβγαλε προτεινόμενο ένα Gunthers Million με ένα σκύλο που μια πλούσια κόμισσα του άφησε 400 εκατομμύρια δολάρια κληρονομιά!!!
Από το τρέιλερ είδα πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως , καθώς παίζει τεράστια ανατροπή, όλα καταλήγουν σε κάτι σαν αίρεση , σεξ , ψυχολογικά πειράματα.
PS: Έχω δει 10 λεπτά και έχω πάθει πλάκα. Είναι δυνατόν αυτό να είναι αληθινό και να μην το έχω ξανακουσει ;;;;;
PS 2 : Μετά από άλλα 10 λεπτά προφανώς και είναι μια ιστορια παρουσιάσμενη υπεροχα ως ντοκιμαντέρ, αλλά είναι πολύ έξυπνο έχει πλάκα και ωραία ροή , και μαλλον θέλει να πει πως κάτι τόσο εξοφθαλμα απίστευτο θα μπορούσε να περάσει στην εποχή μας των καμμένων μυαλών από τα social media και τα reality.
PS 3 : έχει και ωραία μιλφονια!!!
Καθόλου απίστευτο δεν είναι! Ψάξε να δεις πόσα άφησε ο Λανγκερφελντ στην γάτα του...
-
-
Εκεί που λέει πως θα τον μυρίζουν και θα τον γλύφουν δεν διευκρινίζει οτι εννοεί από τον σκύλο.
-
Ντάξει, αυτά είναι υπερβολές. Στο σπίτι μου οι καλεσμένοι εννοείται είναι πάνω από τα κατοικίδια μου. Αρκετοί συμφορουμίτες όμως είχαν γνωρίσει την σκυλίτσα μου (35 κιλά ποιμενικός) και κανείς δεν φοβήθηκε. Ήρθε, τους μύρισε και απλά κάθισε μαζί μας. Αν κάποιος φοβάται τα ζώα, φυσικά τα περιορίζω. Τώρα βέβαια να φοβάται τον γάτο μου, 4 κιλά πραγματάκι, θα έχει πολύ γέλιο...
Αν εξαιρέσουμε κάποιο άρρωστο ή προβληματικό ζώο όμως, επιμένω δεν υπάρχει λόγος φόβου. Θυμάμαι είχα πάει στο εργοστάσιο ενός προμηθευτή μου και είχε ένα τέρας 40+ κιλών, κλεισμένο σε ένα συρματόπλεγμα μέσα. Πάω να το πλησιάσω και μου λένε οι εργάτες ότι σκοτώνει. Ο σκύλος γάβγιζε συνέχεια και όταν τον πλησίασα ηρέμησε. Γονάτισα και του έδωσα το χέρι. Με μύρισε μέσα από το συρματόπλεγμα και με έγλειψε. Παρέα έψαχνε ο γίγαντας απλά, δεν ήταν κακός! Έπαθαν πλάκα οι εργάτες! Το γάβγισμα ήταν η κραυγή του για συναναστροφή! Αυτό προϋποθέτει φυσικά έλλειψη φόβου και ήρεμη φωνή. Αν σαρκοβόρο ζώο μυρίσει φόβο θα σου επιτεθεί, γιατί θα σε θεωρήσει θήραμα.
ΥΓ: Το πιο αστείο περιστατικό που έζησα με 2 ντόμπερμαν το φυλάω για μετά, γιατί σίγουρα θα υπάρχει αντίδραση στην παραπάνω ιστορία. Εκεί χρησιμοποίησα την άλλη τακτική.
-
@realzeus said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Ντάξει, αυτά είναι υπερβολές. Στο σπίτι μου οι καλεσμένοι εννοείται είναι πάνω από τα κατοικίδια μου. Αρκετοί συμφορουμίτες όμως είχαν γνωρίσει την σκυλίτσα μου (35 κιλά ποιμενικός) και κανείς δεν φοβήθηκε. Ήρθε, τους μύρισε και απλά κάθισε μαζί μας. Αν κάποιος φοβάται τα ζώα, φυσικά τα περιορίζω. Τώρα βέβαια να φοβάται τον γάτο μου, 4 κιλά πραγματάκι, θα έχει πολύ γέλιο...
Αν εξαιρέσουμε κάποιο άρρωστο ή προβληματικό ζώο όμως, επιμένω δεν υπάρχει λόγος φόβου. Θυμάμαι είχα πάει στο εργοστάσιο ενός προμηθευτή μου και είχε ένα τέρας 40+ κιλών, κλεισμένο σε ένα συρματόπλεγμα μέσα. Πάω να το πλησιάσω και μου λένε οι εργάτες ότι σκοτώνει. Ο σκύλος γάβγιζε συνέχεια και όταν τον πλησίασα ηρέμησε. Γονάτισα και του έδωσα το χέρι. Με μύρισε μέσα από το συρματόπλεγμα και με έγλειψε. Παρέα έψαχνε ο γίγαντας απλά, δεν ήταν κακός! Έπαθαν πλάκα οι εργάτες! Το γάβγισμα ήταν η κραυγή του για συναναστροφή! Αυτό προϋποθέτει φυσικά έλλειψη φόβου και ήρεμη φωνή. Αν σαρκοβόρο ζώο μυρίσει φόβο θα σου επιτεθεί, γιατί θα σε θεωρήσει θήραμα.
ΥΓ: Το πιο αστείο περιστατικό που έζησα με 2 ντόμπερμαν το φυλάω για μετά, γιατί σίγουρα θα υπάρχει αντίδραση στην παραπάνω ιστορία. Εκεί χρησιμοποίησα την άλλη τακτική.
Αλεξανδρε τι σαρκοβορο και πρασινα αλογα απλως μυρισε ο σκυλος αλλο σαρκοβορο 130 κιλα , ειδικα αμα ειχες ερθει απο ταβερνα , συν την μυρωδια του αλκοολ ,και κατουρηθηκε απο τον φοβο του . Οσο αγριος και να ηταν δεν ηταν τρελος να τα βαλει με μεθυσμενη αρκουδα.
Σορυ δεν κρατηθηκα. -
Παρατηρήστε κάτι. Στα βίντεο που τα σκυλια μιλάνε με τα κουμπάκια δεν βγάζουν άχνα. Επειδή επικοινωνούν δεν χρειάζεται να γαβγίζουν, άλλωστε τα σκυλιά έχουν δύο επίπεδα επικοινωνίας. Την γλώσσα του σώματος και όταν αυτή δεν φτάνει τότε γαβγίζουν. Αν μπορείς να επικοινωνήσεις με τη γλώσσα του σώματος δεν γαβγιζουν.
Πέρα από την πλάκα,συμφωνώ με το ότι ο καλός οικοδεσπότης φροντίζει τον επισκέπτη του ώστε να νιώθει άνετα. Οπότε θα περιορίσεις το σκυλί, θα καθαρίσεις τον χώρο που θα κάτει ο άνθρωπος κτλ
Εγώ έτσι έκανα, καθάριζα όλο το σπίτι πριν έρθει κάποιος, έβαζα καθαρά καλύμματα σε καναπέδες (άσχετα αν το σκυλί ποτέ δεν το άφηνα να ανέβει σε καναπέδες, είπαμε κάπου υπάρχει ένα όριο, άλλωστε είχε μια δική του πολυθρόνα με δεκαπέντε καλύμματα πάνω της και από εκεί καθόταν και έβλεπε τηλεόραση) και το σκυλί το είχα σε απόσταση παρόλο που τελικά το ήθελαν και αυτοί στα πόδια τους οπότε το ελευθέρωνα και αυτό πήγαινε με το παιχνίδι του και καθόταν μπροστά τους και κοιμόταν.
Οι ομιλίες των ανθρώπων τα ηρεμεί και τα νανουριζει. Αλλά είναι τόσο ύπουλα που ακόμα και αν λαγοκοιμουνται και έχουν κλειστά τα μάτια τους αν ας πούμε συζητάς άσχετα θέματα και ξαφνικα πεις πως σκέφτομαι να πάω το σκυλί στον κτηνίατρο, αμέσως το βλέπεις να ανοίγει τα μάτια του και σηκώνει τα αυτιά του για να ακούσει καλύτερα. Και αν συνεχίσεις και αναφέρεις θέματα για εμβολιασμό σκύλων ή για το ότι τα σκυλιά πρέπει να τα πλένουμε κάθε μέρα, τότε ξύπναγε και την έκανε με ελαφρά στο δωμάτιο του. Έχουν πολύ γέλιο τέτοιες καταστάσεις και είναι μια ακόμα εμπειρική επιβεβαίωση πως τα καταλαβαίνουν όλα όταν συζητούμε. Έχουν μάθει την γλώσσα μας σε αρκετά καλό επίπεδο.
-
@antonakis said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
THEY LIKE ME MORE THAN THEY LIKE MOST HUMANS
Ο άνθρωπος που το λέει αυτό οδηγεί τους υπόλοιπους να λένε "ε, αφού δε μας γουστάρει αυτός, δεν τον γουστάρουμε κι εμείς". Και μην παραπονιέται μετά και κλαίγεται και λέει "εμένα δε μ' αγαπάει κανένας". Πάνε στον σκύλο σου να σε αγαπήσει.
Το γαρ πολύ, όχι μόνον του έρωτος, αλλά σε οτιδήποτε, φέρει παραφροσύνη.
-
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Ο άνθρωπος που το λέει αυτό οδηγεί τους υπόλοιπους να λένε "ε, αφού δε μας γουστάρει αυτός, δεν τον γουστάρουμε κι εμείς". Και μην παραπονιέται μετά και κλαίγεται και λέει "εμένα δε μ' αγαπάει κανένας". Πάνε στον σκύλο σου να σε αγαπήσει.
Γιατί εσένα ανθρωποκεντρικέ τύπε σε αγαπάει κανενας; Για να μη ρωτήσω αν και εσύ αγαπάς τον εαυτό σου!!
-
@otokomae said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Γιατί εσένα ανθρωποκεντρικέ τύπε σε αγαπάει κανενας; Για να μη ρωτήσω αν και εσύ αγαπάς τον εαυτό σου!!
Ναι με αγαπάνε. Αλλά βοηθώ κι εγώ λίγο την κατάσταση με το να τους αγαπώ κι εγώ αντί να κάθομαι να κλαίγομαι και να κολλάω σε ζώα.
-
Κρίμα ο φιλοζωισμός να γίνεται το άλλοθι για ορισμένους για να βγάζουν κακιά στους ανθρώπους. Άνθρωποι vs σκύλοι, ίντριγκα (φίλοι όχι και να σας αγαπάνε, μάλλον δεν ξέρουν κάν τι είναι φιλία στη φιλοζωική τους εσωστρέφεια) και άφθονη μικροψυχία. Βασικά αυτού του είδους οι επαγγελματίες φιλόζωοι βγάζουν και κακό όνομα στους υπόλοιπους…
-
Βαρέθηκα να ακούω παπαριες από άτομα που δεν είχαν ποτέ σκύλο. Να ρωτάτε για να μαθαινετε!!!!!
-
@otokomae said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Βαρέθηκα να ακούω παπαριες από άτομα που δεν είχαν ποτέ σκύλο. Να ρωτάτε για να μαθαινετε!!!!!
Η ζωή είναι μικρή για να ασχοληθούμε να μάθουμε μερικοί ΚΑΙ για τα σκυλια, γατιά, καναρίνια, χρυσόψαρα, κουνέλια και ότι άλλο του έρθει του κάθε φιλόζωου να επιβάλει ως συνύπαρξη σε μια κοινωνία ανθρώπων.
Εσύ otokomae, θέλεις να μάθεις για ανακόντα που μπορεί να αγαπάω εγώ και η κακούργα κοινωνία μου περιορίζει την αγάπη μου για μακρουλά φίδια που πολύ θα ήθελα πχ να βγάζω και εγώ βόλτα; -
Απλούστατα για πολλούς συνανθρώπους μας, η ζωή είναι ευκολότερη με έναν σκύλο. Κυρίως για τον ψυχισμό τους. Έχουν ανάγκη την επαφή με τα άλλα είδη αυτού του παλνητη και ιδιαίτερα με τα σκυλιά.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα