-
@criuser said in TOYOTA FORUM:
@dettol said in TOYOTA FORUM:
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Το 1995 είχα ένα Citroen Xanthia και πηγαίναμε με 100-120 στην εθνική. Και μιλώντας για εθνική, καμία σχέση μ΄αυτό που υπάρχει σήμερα. Για παράδειγμα το Αθήνα-Πάτρα ήταν μιάμιση λωρίδα σε κάθε ρεύμα, χωρίς διαχωριστικό τοιχάκι στη μέση. Και αν ήθελες να κάνεις προσπέραση έκανες πρώτα 5 φορές το σταυρό σου, μετά 3 μετάνοιες, και έβγαινες στο αντίθετο ρεύμα.
Τώρα 30 χρόνια μετά, με δρόμους με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό τοίχο στη μέση, αυτοκίνητα με esp, abs, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, που σου μιλάνε, σου ψήνουν καφέ και σου βγάζουν και κίτρινη κάρτα αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Θεωρούν οι Toyotaiοι φυσιλογικό να πηγαίνεις δεξιά με 100-110, γιατί και καλά είναι οι νόμιμες ταχύτητες ή είναι συνετοί οδηγοί, ενώ οι άλλοι που πάνε με 130-140 τρέχουν και είναι άμυαλοι.
Επιστροφή στο παρελθόν με την αιχμή της τεχνολογίας, τα υβριδικά Toyota και μάλιστα ολοταχώς με 100-110 το πολύ!
μου αρεσει πολυ αυτο το νημα. Νιωθω τις συζητησεις σαν ζεστη πολυφορεμενη κουβερτα. Εχω μια ανεση σαν στο σπιτι μου
γαλλιδα αγαπημενη του @antonmone ;
-
-
Το 1995 είχα ένα Citroen Xanthia και πηγαίναμε με 100-120 στην εθνική. Και μιλώντας για εθνική, καμία σχέση μ΄αυτό που υπάρχει σήμερα. Για παράδειγμα το Αθήνα-Πάτρα ήταν μιάμιση λωρίδα σε κάθε ρεύμα, χωρίς διαχωριστικό τοιχάκι στη μέση. Και αν ήθελες να κάνεις προσπέραση έκανες πρώτα 5 φορές το σταυρό σου, μετά 3 μετάνοιες, και έβγαινες στο αντίθετο ρεύμα.
Τώρα 30 χρόνια μετά, με δρόμους με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό τοίχο στη μέση, αυτοκίνητα με esp, abs, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, που σου μιλάνε, σου ψήνουν καφέ και σου βγάζουν και κίτρινη κάρτα αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Θεωρούν οι Toyotaiοι φυσιλογικό να πηγαίνεις δεξιά με 100-110, γιατί και καλά είναι οι νόμιμες ταχύτητες ή είναι συνετοί οδηγοί, ενώ οι άλλοι που πάνε με 130-140 τρέχουν και είναι άμυαλοι.
Επιστροφή στο παρελθόν με την αιχμή της τεχνολογίας, τα υβριδικά Toyota και μάλιστα ολοταχώς με 100-110 το πολύ!
μου αρεσει πολυ αυτο το νημα. Νιωθω τις συζητησεις σαν ζεστη πολυφορεμενη κουβερτα. Εχω μια ανεση σαν στο σπιτι μου
Οταν είναι καλή η προβατίνα ,τύφλα να χει το ζυγούρι!
Τα παλιά μεταχειρισμένα δεν έχουν κόφτη και συστήματα ασφαλείας,απλά μπαίνεις μέσα και ξεκινάς!
Εχω και άλλα ,όμως το νήμα των Τουοτα δεν είναι για γούστα! -
Με τα εύστοχα σχόλια του andya βγήκε και η είδηση του 2025: δώστε όλοι τα δίλιτρα και 1.8 υβριδικά χρέπια, όπως και τα ηλεκτρικά που σας αναγκάζουν να κινείστε με 100-110 χλμ. σε ε.ο., και αγοράστε 1.0 τρικύλινδρο vag για μόνιμη θέση στην αριστερή λωρίδα της ε.ο. Σας βοηθά να γίνεται καλύτεροι οδηγοί και άνθρωποι..
-
@antonmone said in TOYOTA FORUM:
Οταν είναι καλή η προβατίνα ,τύφλα να χει το ζυγούρι!
Τα παλιά μεταχειρισμένα δεν έχουν κόφτη και συστήματα ασφαλείας,απλά μπαίνεις μέσα και ξεκινάς!
Εχω και άλλα ,όμως το νήμα των Τουοτα δεν είναι για γούστα!Τα Toyota δεν είναι μόνο τα υβριδικά!!!
Celica και Αθήνα Πάτρα κάτω από 2ωρο στα μέχρι τα τέλη του 2005!
CarinaΕ κουβαλώντας το μισό χωριό να προσπερνά ότι κινείται από Άρτα μέχρι Αθήνα!
Αουρις του 2007 1.4 να κάνει την νέα διαδρομή Άρτα Αθήνα σε 2 ώρες και 40 λεπτά!!!
Αν κάποιος είναι αποφασισμένος να κινηθεί σβέλτα, θα κινηθεί ανεξάρτητα το όχημα! Το ότι το όχημα μπορεί να τον περιορίσει, δεν σημαίνει ότι θα κινηθεί αργά!
Απλά δεν θα κινηθεί όσο γρήγορα όσο με κάποιο άλλο όχημα που δεν θα τον περιορίσει!
Πχ υβριδική Corolla με αποφασισμένο οδηγό που δεν μετράει κατανάλωση αλλά χρόνο ταξιδιού θα κινηθεί σβέλτα!
Όχι τόσο σβέλτα όσο ενα focus ή civic, αλλά σβέλτα!!! -
Θα βοηθούσε επίσης να μας στέλνατε και ένα βιντεάκι (εσείς οι γρήγοροι) που θα κινείστε με 150+ στας εθνικας οδούς, απροβλημάτιστα για πάνω ας πούμε από 10λεπτα.
Έτσι, για να βελτιώσουμε τις χαμηλές οδηγικές ικανότητές μας. -
@v_a said in TOYOTA FORUM:
Θα βοηθούσε επίσης να μας στέλνατε και ένα βιντεάκι (εσείς οι γρήγοροι) που θα κινείστε με 150+ στας εθνικας οδούς, απροβλημάτιστα για πάνω ας πούμε από 10λεπτα.
Έτσι, για να βελτιώσουμε τις χαμηλές οδηγικές ικανότητές μας.στην παθε, εγω παντως μονο την ευθεια της θηβας ξερω και νομιζω εχει και μια ευθεια καπου εξω απο τον κορινο (μικροτερη απο της θηβας ομως).
στην πατρων δεν ξερω κανενα σημειο τοσο καλο.
Στην ιονια οδο εχει καποια, αλλα εκει φοβαμαι τα ρανταρ.
Στην μεγαλοπολη (ή καπου εκει γυρω) εχει οντως τεραστια ευθεια, αλλα και εκει νομιζω παιζουν ρανταρ. Το τραγικο μαλιστα εκει ειναι οτι το οριο αν θυμαμαι καλα, δεν ειναι καν 130 -
Πίσω στο μακρινό 1990 που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται σιγά-σιγά οι ανησυχίες για το περιβάλλον και την επάρκεια υγρών καυσίμων, είχε βγει μια επιτροπή "σοφών καθηγητάδων" στη Γερμανία και είχε προτείνει μέγιστη ταχύτητα στα αυτοκίνητα τα 100 km/h. Δεν τους έκραξε κανείς, δεν τους κορόιδεψε κανείς, απλώς δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους.
Τώρα 40 χρόνια μετά, ο αγώνας δικαιώνεται. Για τα υβριδικά (άντε και για τα ηλεκτρικά) και το περιβάλλον ρε γαμώτο!
Το επόμενο βήμα στην πρόοδο της τεχνολογίας είναι τα κάρα με ρομποτικά άλογα! Υβδριδικά ή ηλεκτρικά εννοείται (τα άλογα...).
-
Ακούστε και ένα αστείο περιστατικό.
Γυρνούσα από Πάτρα, με ένα καρινα2, γύρω στο 2000, και ενώ πήγαινα με 160,180 μου κάνει σήμα ένας τροχαιος που ξεπρόβαλε αχνά στην αρχή μιας ευθείας, να σταματήσω..
Πέφτω στα φρένα, αλλά μέχρι να σταματήσω είχα περασει το μπλόκο κατά 200μ περίπου. Ξεκινάω την όπισθεν, αλλά ο ταλαίπωρος μάλλον φοβήθηκε μη προκαλέσω κάνα ατύχημα και με τα χέρια του, μου έκανε σήμα..
Φύγε, Φύγε...
Ωραίες (φοιτητικές) εποχές -
Πωπω ξεχείλωμα....
Που διαφωνούμε ότι οι περισσότεροι κάτοχοι υβριδικών ανωτεροανώτατης τεχνολογίας επιλέγουν τα 110 - 120 για ταξίδι (εκτός από Μότη είπαμε που λέει ότι πάει με 140 αλλά πραγματικά πάει με 110 - 120) και ότι οι εκτός υβριδικού κάτοχοι δεινοσαύρων με 130 - 140;
Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 140 - 150 ένα yc ή ένα cc, λέμε ότι οι κάτοχοι επιλέγουν την νιρβάνα. -
Στην μεγαλοπολη (ή καπου εκει γυρω) εχει οντως τεραστια ευθεια, αλλα και εκει νομιζω παιζουν ρανταρ
Εκεί την πάτησα πέρσι, ερχόμουν με 180+ από ψηλά, είχε 1-2 νταλίκες δεξιά και δεν μπορούσα να τους δω που την είχαν στήσει κάτω από μια γέφυρα, κάποια στιγμή βλέπω ορυώμενο έναν τροχαίο στη μέση της δεξιάς λωρίδας να μου κάνει σήμα να σταματήσω... (αν είναι δυνατόν ρε παιδιά, για ποιο λόγο να κάνει κάποιος κάτι τόσο επικίνδυνο δεν καταλαβαίνω) δεν προλάβαινα να σταματήσω με τίποτα, συνέχισα κανονικά, μετά από δύο περίπου μήνες ήρθε η κλήση, πρόστιμο και δίπλωμα, έκανα ένσταση γιατί όντως πήγαινα σε ραντεβού σε γιατρό, και κάποιο μέσον που έβαλα...μου απάντησε πως οι Μεγαλοπολιτες εκεί ήταν ακόμη τόσο καιρό έξαλλοι, δεν το είχαν ξεχάσει, φτηνά τη γλίτωσα του είπανε.
Μιλάμε τώρα για μια ευθεία με ορατότητα χιλιομέτρων και οδόστρωμα χαλί, πάνε τα αυτοκίνητα 180 μόνα τους λες και θέλουν να ξεμουδιασουν. Υπάρχουν τόσα άλλα σημεία σε επαρχιακούς, περιφερειακούς, λεωφόρους που γίνονται εγκλήματα και δεν ελέγχουν ποτέ, μόνο εισπρακτική είναι η λογική τους.
-
Τουλάχιστον δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας -ακόμη- οτι πάνε αργά και αριστερά είναι καλοί ανθρώποι οι τογιοταίοι να το αναγνωρίσετε...
ΥΓ και μεχρι 170 (κόφτη τελικής) δεν απασχολούμε την ιεραρχία με παρακάλια -
@vagkirk said in TOYOTA FORUM:
Στην μεγαλοπολη (ή καπου εκει γυρω) εχει οντως τεραστια ευθεια, αλλα και εκει νομιζω παιζουν ρανταρ
Εκεί την πάτησα πέρσι, ερχόμουν με 180+ από ψηλά, είχε 1-2 νταλίκες δεξιά και δεν μπορούσα να τους δω που την είχαν στήσει κάτω από μια γέφυρα, κάποια στιγμή βλέπω ορυώμενο έναν τροχαίο στη μέση της δεξιάς λωρίδας να μου κάνει σήμα να σταματήσω... (αν είναι δυνατόν ρε παιδιά, για ποιο λόγο να κάνει κάποιος κάτι τόσο επικίνδυνο δεν καταλαβαίνω) δεν προλάβαινα να σταματήσω με τίποτα, συνέχισα κανονικά, μετά από δύο περίπου μήνες ήρθε η κλήση, πρόστιμο και δίπλωμα, έκανα ένσταση γιατί όντως πήγαινα σε ραντεβού σε γιατρό, και κάποιο μέσον που έβαλα...μου απάντησε πως οι Μεγαλοπολιτες εκεί ήταν ακόμη τόσο καιρό έξαλλοι, δεν το είχαν ξεχάσει, φτηνά τη γλίτωσα του είπανε.
Μιλάμε τώρα για μια ευθεία με ορατότητα χιλιομέτρων και οδόστρωμα χαλί, πάνε τα αυτοκίνητα 180 μόνα τους λες και θέλουν να ξεμουδιασουν. Υπάρχουν τόσα άλλα σημεία σε επαρχιακούς, περιφερειακούς, λεωφόρους που γίνονται εγκλήματα και δεν ελέγχουν ποτέ, μόνο εισπρακτική είναι η λογική τους.
ναι εχεις δικιο οτι εινα σημειο που θεωρητικα μπορεις να αναπτυξεις με ασφαλεια μεγαλη ταχυτητα. Αλλα βρε συ ομως, να γκρινιαζεις γιατι σε γραψανε ενω πηγαινεις 60χλμ πανω απο το οριο, μηπως ειναι λιγο υπερβολικο;
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Τουλάχιστον δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας -ακόμη- οτι πάνε αργά και αριστερά είναι καλοί ανθρώποι οι τογιοταίοι να το αναγνωρίσετε...
ΥΓ και μεχρι 170 (κόφτη τελικής) δεν απασχολούμε την ιεραρχία με παρακάλιαΌχι σε αυτό έχεις δίκιο,είναι ωραίοι οδηγοί οι Toyotαιοι, και άμεσα δεξιά κάνουν και γενικά εγώ έχω άλλη εικόνα από αυτή που περιγράφεται τα τελευταία 1-2 χρόνια.
Ειδικά με τα διλιτρα CC όπου τα έχω πετύχει , σε ΑΟ , περιφερικό Υμηττού, ΕΟ , ακόμη και σε στροφιλικια επαρχιακά ανοίγουν το δρόμο μπροστά μου , το ίδιο και οι Corolla, και φυσικά τα RAV ακόμη και τα παλιά του 2008 πάνε σβέλτα παντού. Με τα CHR και τα YC υπάρχει θεματακι αλλά δεν ενοχλούν.
Τις προάλλες με κίνηση στις ανηφόρες πριν το Σπαθοβούνι ένα CC μου άνοιγε υπέροχα το δρόμο από τα 110 όταν κολλουσαμε στα 160-170 για να ξεφύγουμε και μάλιστα δεν μπορούσα να ακολουθήσω στα ανοίγματα του τόσο καλά με το C200 μου και μου χωνοταν για λίγο κάποιος περίεργος που από τα 110 δεξιά επιτάχυνε στα 117 για να περάσει το μπροστινό του ,σε κάτι τέτοιους ο μάγκας με το CC κάνα δυο φορές τους πέρασε επιταχύνοντας από δεξιά μέχρι να προλάβουν να ολοκληρώσουν την προσπέραση τους και έβγαινε μπροστά τους πάλι, εγώ έπρεπε να κατεβάσω και τετάρτη για να καταφέρω τέτοιο ελιγμό.
Πρέπει να είναι ωραίο γκάζι το δίλιτρο, λόγω του κιβωτίου του όταν κρατάει χωρίς αλλαγές σε ψιλομεσαιες στροφές σταθερά πρέπει να γαζωνει.
-
@vagkirk said in TOYOTA FORUM:
ναι εχεις δικιο οτι εινα σημειο που θεωρητικα μπορεις να αναπτυξεις με ασφαλεια μεγαλη ταχυτητα. Αλλα βρε συ ομως, να γκρινιαζεις γιατι σε γραψανε ενω πηγαινεις 60χλμ πανω απο το οριο, μηπως ειναι λιγο υπερβολικο;
Πιο πολύ γκρινιάζω που βγήκε ο άνθρωπος στη μέση του δρόμου με κίνδυνο της ζωής του , και λόγω των φορτηγών δεξιά είχα σηκώσει το πόδι λίγο από το γκάζι, με 159 ήρθε το πρόστιμο , αν είχε 130 το όριο εκεί νομίζω δεν θα έχανα το δίπλωμα.
-
Αυτό πάντως που βγαίνουν οι τροχαιοι στην μέση του δρόμου είναι εγκληματικό
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
ΥΓ και μεχρι 170 (κόφτη τελικής) δεν απασχολούμε την ιεραρχία με παρακάλιαΟταν τους παραδιδουν το νεο τους Toyota , τους λενε θα πηγαινετε παντα στα δεξια του δρομου ,γιατι στα αριστερα καιει παραπανω . Οπότε υπακουουν ολοι
Εχει τυχει ομως, ενας με CHR μου εκλεινε το δρομο και δεν με αφηνε να προσπερασω με τιποτα . Καπου το ειχα γραψει εδω μεσα. Αυτος θα το ειχε 2ο χερι μαλλον και δεν ηταν στο σεμιναριο -
ωραια τα αστειακια, αλλα να σας υπενθυμισω οτι το φεβ ραβ4 εχει 300αλογα και 0-100 6''. Εχει κυκλοφορησει αρκετα τελευταια, οποτε καλο ειναι να το εχετε και αυτο στα υποψιν
-
ωραια τα αστειακια, αλλα να σας υπενθυμισω οτι το φεβ ραβ4 εχει 300αλογα και 0-100 6''. Εχει κυκλοφορησει αρκετα τελευταια, οποτε καλο ειναι να το εχετε και αυτο στα υποψιν
Αμα δεν εχουν παει στο σεμιναριο κι αυτοι , τον ηπιαμε
-
...και τελικη 197km
οκ, παει καλα μεχρι τα 110, μετα ισχυουν θεραπευτικα πρωτοκολλα, ξερεις εσυ, κοβει....
απο το γαλλοχρεπο ειναι λιγο πιο αργο μεχρι τα 100 και μετα χαος, θα φτασει το γαλλο πουστη μονο οταν αυτος ανεβει στην οδικη....
και επειδης λετε για καταναλωσις, ειναι οικονομικοτερο το πραμα μεχρι τα 100-110. μετα καιει (!) παραπανω. και τελικα με μ.ο. ειναι πανω 1lt.
ασε που εχει τζαπονεζοτσιπιες παντου
πχ το κιλες ειναι γτπκ, τα μενου στην οθονη χειροτερα, το acc ασχετο....
TOYOTA FORUM