-
Ωραίο!!!
Πάντως πατάει στην παλαια δηλαδή σημερινη πλατφόρμα για τα ev της vag. Η vag προχωρά στη νέα.
-
@panormus772 said in FORD FORUM:
Μαπα το καρπούζι το βρίσκω.
Εμφανισιακά δεν
Εσωτερικά με όλα Touch μεχρι και στο τιμόνι δεν
Υπάρχουν πολύ ομορφότερα ηλεκτρικά , ούτε που θα έμπαινε στην λίστα μου
Το μονο θετικο που βρήκα είναι η κεντρική οθόνη που έχει 2 θέσεις με τον αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Μου άρεσε αυτό. Περαν αυτού όμως........ τιποτα άλλο
-
Παρατηρω σημαντικες διαφορες .
Δε φαινεται να χρησιμοποιει τους vw κινητηρες , τουλαχιστον στις περισσοτερες εκδοσεις .
Στην πισωκίνητη με τη μεγαλη μπαταρια , έχει 282 άλογα ενω τα enyaq,id4, id3, id buzz , audi q4 έχουν μέχρι 204 με τον APP 310.
Tα 282 είναι σχεδον ταυτόσημα με την πισωκίνητη mach e (borg wagner νομιζω) .Ενω εμφανιζει και καλυτερο range wltp (540 vs 521) παρα το τετραγωνισμένο σχημα .Στην τετρακίνητη αντιστοιχα έχει 344 άλογα έναντι το πολυ 299 των υπόλοιπων meb ... πάλι αντιστοιχη ιπποδυναμη με την τετρακινητη mach e .
Επίσης σε αντιθεση με τα υπόλοιπα meb έχει χωρο πίσω, κάτω απο το πάτωμα του πορτμπαγκαζ όπως το megabox του fiesta .
.Εχει infotainment απο τη mach e (microsoft το λογισμικο και το layout αλλα garmin το gps και ο σχεδιασμος ταξιδιου) .Ακομη τα συστηματα αυτονομης, οδηγησης όπως το αλλαγης λωριδας (Assisted Lane Change όπως τεσλα ) μάλλον είναι ford (δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο αυτη τη στιγμη στα meb).Eνω έχει και καμερες περιμετρικα .
Επίσης διαφορετικη είναι και η οθονη εμπρος απο τον οδηγο και software και hardware .
Έχει ίδιο μεταξονιο με id4 αλλα το explorer είναι 2 πόντους φαρδυτερο και 4 χαμηλοτερο στο υψος και 12 πόντους ποιο κοντο σε μήκος .
Οι διακόπτες και τα χειριστηρια του καθρεφτη και των φωτων είναι απο id4 , ενω επιλογεας και φλας είναι απο id buzz.
έλξη 1200 κιλα με φρενα για όλα .
Τέλος το φορντ είναι μόνο made in germany , ενω το id4 φτιαχνεται και Ηπα και Κινα
-
Στην Ευρώπη κατασκευάζεται, πολύ αμερικάνικο στην εμφάνιση...Με τετοια εμφάνιση και τιμή δεν νομίζω να έχει τύχη απέναντι στη tesla και τη ΚΙΑ
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
Στην Ευρώπη κατασκευάζεται, πολύ αμερικάνικο στην εμφάνιση...Με τετοια εμφάνιση και τιμή δεν νομίζω να έχει τύχη απέναντι στη tesla και τη ΚΙΑ
Ναι στο ίδιο εργοστασιο (Cologne (Niehl) ) όταν είχε πρωτοερθει η μαρκα για παραγωγη στην Ευρωπη το 1929 ...
fun fact το ακινητο το είχε κάνει διαθεσιμο ο τοτε δημαρχος της πολης και μετέπειτα καγκελάριος της δυτικης Γερμανιας Κόνραντ Αντεναουερ -
-
@panormus772 said in FORD FORUM:
Provocation για το γάτο:
το raptor είναι αυτό που βλέπει ενα vitara και θελει να γίνει όταν μεγαλώσει
Κοστιζει οσο 3 vitara όμως.
-
Στο ξενοδοχείο που βρίσκομαι έχει κάποιος από τους επισκέπτες το Ranger Stormtrack σε μπορντώ/κόκκινο. Έτρεξαν σάλια, δεν θα πω ψέματα..! Θα ήθελα να έχω ένα για κυκλοφορία παντός εδάφους.
-
Αντιγραφή από club ford από μέλος (Peter Pappas) με Focus 1600 ecoboost με το κιτ της Mountune MP200 επάνω.Ανοίχτηκε η μηχανή μετά από 9 χρόνια και 100.000 χλμ και μεταξύ άλλων έγινε αναφορά κα ιστο carbon build up.
Στους κυλίνδρους και στις κεφαλές των πιστονιών δεν υπήρχαν επικαθήσεις, ήταν καθαρά. Στις βαλβίδες λίγες επικαθήσεις
στο στέλεχος. Να ληφθεί υπόψιν οτι υπάρχουν δυο oil catch can της προκοπής (Mishimoto) το ενα στη πλευρά της pcv και το άλλο στη πλευρά του turbo και είχε γίνει καθαρισμός βαλβίδων πριν τρία χρόνια και 30.000χλμ.
Εδώ υπάρχουν οι επικαθήσεις στο στέλεχος, η κεφαλή είναι οκ όπως και εκεί που εδράζεται η βαλβίδα (εισαγωγής) στην κυλινδροκεφαλή και ναι είναι έτσι στα 30.000χλμ.
Το σίγουρο είναι οτι κατά διαστήματα χρειάζεται καθαρισμός και ιδανική μέθοδος είναι το soda blasting. Σε πολλούς κινητήρες είναι σχετικά εύκολο από την πολλαπλή εισαγωγής (αφαίρεση). -
Διάβασα σε άρθρο https://www.4troxoi.gr/agora/ford-focus-proto-stin-katigoria-toy-stin-ellada-to-proto-trimino-tis-chronias/ ότι το ανανεωμένο Focus είναι το πρώτο hatchback σε πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα νούμερα πωλήσεων που επαληθεύουν το συγκεκριμένο άρθρο καθώς δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο.. -
@babisstinson said in FORD FORUM:
Διάβασα σε άρθρο https://www.4troxoi.gr/agora/ford-focus-proto-stin-katigoria-toy-stin-ellada-to-proto-trimino-tis-chronias/ ότι το ανανεωμένο Focus είναι το πρώτο hatchback σε πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα νούμερα πωλήσεων που επαληθεύουν το συγκεκριμένο άρθρο καθώς δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο..Το είδα και εγώ και ο ΣΧ έκανε σχόλιο όλα τα λεφτά, τους ρώτησε εαν είναι πρωταπριλιά!!! χαχαχαχαχα!
Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο και εαν φαίνεται περίεργο είναι αλήθεια!!
Ταξινομήσεις 1ου τριμήνου 2023 (https://seaa.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-3-seg-1.pdf)
- BMW 1‐SERIES 260
- FORD FOCUS 257
- TOYOTA COROLLA 245
- HYUNDAI i 30 234
- AUDI A3 206
-
Συγνώμη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 2ο στην κατηγορία του;!
Πάντως σε όλη την κατηγορία το προσπερνάνε χαλαρά 10 C suv, μέχρι και το SCross πούλησε 3 αυτοκίνητα λιγότερα! 906 αυτοκίνητα έχει το 3008 που εξακολουθεί να είναι πρώτο σε όλη την C.
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα νούμερα πωλήσεων που επαληθεύουν το συγκεκριμένο άρθρο καθώς δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο..Το είδα και εγώ και ο ΣΧ έκανε σχόλιο όλα τα λεφτά, τους ρώτησε εαν είναι πρωταπριλιά!!! χαχαχαχαχα!
Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο και εαν φαίνεται περίεργο είναι αλήθεια!!
Ταξινομήσεις 1ου τριμήνου 2023 (https://seaa.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-3-seg-1.pdf)
- BMW 1‐SERIES 260
- FORD FOCUS 257
- TOYOTA COROLLA 245
- HYUNDAI i 30 234
- AUDI A3 206
Φάνη ευχαριστώ, άρα είναι ψέμα το άρθρο δυστυχώς, εκτός αν τα BMW/Audi/Merc τα βάζουν σε άλλη υποκατηγορία, "premium c hatchback". Και πάλι βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο..
ΥΓ: Το Astra πάει άπατο εντελώς, αναμενόμενα με την τιμή που έχει.
-
Ενώ το golf σκίζει….
-
Θα περίμενα σίγουρα ψηλότερα το leon. Τραγικές οι πωλήσεις του αν και η τιμή του δεν έχει ξεφύγει τόσο.
-
Εγώ απορώ που πουλάει ακόμα (έστω αυτά τα ελάχιστα) η Mercedes B Class..Αναφέρομαι κυρίως ως προς τον τύπο του αμαξώματος....
-
Φάνη ευχαριστώ, άρα είναι ψέμα το άρθρο δυστυχώς, εκτός αν τα BMW/Audi/Merc τα βάζουν σε άλλη υποκατηγορία, "premium c hatchback". Και πάλι βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο..
- Δεν θα το έλεγα ψέμα, γιατί είναι 3 αυτοκίνητα διαφορά….μπορεί να είναι και λάθος.
- Η ΒMW μάλλον πάει σε άλλη κατηγορία για την Φρόιντ, κλασσικά κόλπα μάρκετινγκ.
- Ούτε έγω εχω δει στον δρόμο. Ίσως είναι ληζινγκ ή απλά πινακιδωμένα έτοιμα προς παράδοση, γιατί ο ΣΕΑΑ μετράει ταξινομήσεις, όχι πωλήσεις.
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Ούτε έγω εχω δει στον δρόμο. Ίσως είναι ληζινγκ ή απλά πινακιδωμένα έτοιμα προς παράδοση, γιατί ο ΣΕΑΑ μετράει ταξινομήσεις, όχι πωλήσεις.
Βάλε και ότι velmar-Hertz μια καρδιά, παίζει να είναι και νοικαρικα.
-
Τέρμα το fiesta. Σήμερα μου είπε φίλος ότι το παρήγγειλε προ ημερών γνωστός του. Και τον κάλεσαν να του επιστρέψουν την προκαταβολή, γιατί δεν δέχεται πια παραγγελίες το εργοστάσιο.
Ξεκινάει νέα εποχή, τα Β τελειώνουν. Σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο κάτω από 25k, εκτός αν κάνουν την έκπληξη οι Κινέζοι.
-
@andya3 said in FORD FORUM:
Τέρμα το fiesta. Σήμερα μου είπε φίλος ότι το παρήγγειλε προ ημερών γνωστός του. Και τον κάλεσαν να του επιστρέψουν την προκαταβολή, γιατί δεν δέχεται πια παραγγελίες το εργοστάσιο.
Εεε ναι, γνωστό εδώ και 6+ μήνες, ότι τον Ιούνιο σταματάει η παραγωγή του, τίτλοι τέλους. Οπότε δέχονταν παραγγελίες μέχρι να γεμίσει η παραγωγή έως και Ιούνιο.
FORD FORUM