-
@sabas_thess said in FORD FORUM:
@stefan147 said in FORD FORUM:
Δηλαδή ποια είναι αυτή η φιλοσοφία? Απο περιέργεια ρωτάω γιατί διακρινώ ότι πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα γύρω από τα leasing λες και κάποιος τα χαρίζει αριστερά δεξία αλλά τα χαίρονται λίγοι και εκλεκτοί.
Έτσι για την ιστορία και χωρίς καμία διάθεση να αλλάξω την οπτική κανενός (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το κάνω) απλά να αναφέρω ότι:
- όσοι έχουν leasing δε γεννήθηκαν και ούτε θα πεθάνουν με αυτό
- όσοι έχουν leasing κατά 90% έχουν και το ιδιόκτητο παράλληλα γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι και λίγοι ρισκάρουν να μείνουν χωρίς αμάξι
- το leasing δε διαφοροποιεί τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου για τους στοιχειωδώς σοβαρούς καθώς και πάλι τον ίδιο χρόνο θα περνάς μέσα και τις ίδιες ανάγκες έχεις να καλύψεις
Στα αυτονόητα περί κόστους του leasing που κάποιος το αναλαμβάνει και δεν είναι τζάμπα δε νομίζω ότι έχει αξία να αναφερθούμε καν.
Ακριβώς όσα είπαν οι προλαλήσαντες. Δεν σας νοιάζουν οι συνέπειες των επιλογών σας όπως όλους εμάς τους υπόλοιπους που ψωνίζουμε τετελεσμένα. Κράζετε τις ίδιες τις επιλογές σας χαρακτηρίζοντας την μισή κατηγορία χρεπια, γιατί ουσιαστικά νιώθετε λίγο Mansa Musa και υπεράνω (στο μυαλό σας). Όλα σας φταίνε. Σπαμάρετε μαυρίλα σε κάθε νήμα.
Καθιστάτε αδύνατη την επιλογή για ανθρώπους που μπαίνουν εδώ να διαβάσουν 5-10 απόψεις ανθρώπων με γνώσεις και το βασικό που εισπράττουν στο τέλος είναι η ως άνω αναφερόμενη μαυρίλα απο ενα γκρουπ/κλίκα με οχήματα μέσω leasing. Όλη αυτή η σοφία σας γιατί δεν βρήκε εφαρμογή όταν επιλέγατε τα leasing σας; Ειλικρινά απορώ...
Στην τελική όπως ακριβώς εσάς δεν σας νοιάζει να αλλάξετε την άποψη του οποιουδήποτε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι νοιάζει τους πολλούς η συστηματική σας οριζόντια απαξίωση; Δώστε τα πίσω τα "χρεπια" σας, πάρτε αυτά που θεωρείτε καλά αυτοκίνητα για εσάς να ηρεμήσουμε...
Προσπάθησα πολύ να είναι κόσμιος αλλά τα κρατούσα καιρό, έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Δεν ξέρω, ειλικρινά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου τύπου ειδική σήμανση να ξεχωρίζει ο γράφων όταν αναφέρεται σε όχημά του το οποίο κατέχει με leasing. Έχει καταντήσει κουραστική αυτή η μόνιμη μίρλα. Εκτός αν είμαι μόνο εγώ που έχω κουραστεί από όλο αυτό....
Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω καθολου τι ενοχλεί κάποιος να λέει την άποψη του ειτε είναι δικό του είτε leasing είτε νοικιαρικο, είτε δεν το έχει καν!!!!!!
αν αρεσει σε σενα τι σε νοιάζει τι λέει κάποιος άλλος?
εγω δεν κουράζομαι να διαβάζω απόψεις είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ πάντως
-
Δηλαδή ποια είναι αυτή η φιλοσοφία? Απο περιέργεια ρωτάω γιατί διακρινώ ότι πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα γύρω από τα leasing λες και κάποιος τα χαρίζει αριστερά δεξία αλλά τα χαίρονται λίγοι και εκλεκτοί.
Έτσι για την ιστορία και χωρίς καμία διάθεση να αλλάξω την οπτική κανενός (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το κάνω) απλά να αναφέρω ότι:
- όσοι έχουν leasing κατά 90% έχουν και το ιδιόκτητο παράλληλα γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι και λίγοι ρισκάρουν να μείνουν χωρίς αμάξι
- το leasing δε διαφοροποιεί τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου για τους στοιχειωδώς σοβαρούς καθώς και πάλι τον ίδιο χρόνο θα περνάς μέσα και τις ίδιες ανάγκες έχεις να καλύψεις
Στα αυτονόητα περί κόστους του leasing που κάποιος το αναλαμβάνει και δεν είναι τζάμπα δε νομίζω ότι έχει αξία να αναφερθούμε καν.
Ακριβώς όσα είπαν οι προλαλήσαντες. Δεν σας νοιάζουν οι συνέπειες των επιλογών σας όπως όλους εμάς τους υπόλοιπους που ψωνίζουμε τετελεσμένα. Κράζετε τις ίδιες τις επιλογές σας χαρακτηρίζοντας την μισή κατηγορία χρεπια, γιατί ουσιαστικά νιώθετε λίγο Mansa Musa και υπεράνω (στο μυαλό σας). Όλα σας φταίνε. Σπαμάρετε μαυρίλα σε κάθε νήμα.
Καθιστάτε αδύνατη την επιλογή για ανθρώπους που μπαίνουν εδώ να διαβάσουν 5-10 απόψεις ανθρώπων με γνώσεις και το βασικό που εισπράττουν στο τέλος είναι η ως άνω αναφερόμενη μαυρίλα απο ενα γκρουπ/κλίκα με οχήματα μέσω leasing. Όλη αυτή η σοφία σας γιατί δεν βρήκε εφαρμογή όταν επιλέγατε τα leasing σας; Ειλικρινά απορώ...
Στην τελική όπως ακριβώς εσάς δεν σας νοιάζει να αλλάξετε την άποψη του οποιουδήποτε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι νοιάζει τους πολλούς η συστηματική σας οριζόντια απαξίωση; Δώστε τα πίσω τα "χρεπια" σας, πάρτε αυτά που θεωρείτε καλά αυτοκίνητα για εσάς να ηρεμήσουμε...
Προσπάθησα πολύ να είναι κόσμιος αλλά τα κρατούσα καιρό, έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Δεν ξέρω, ειλικρινά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου τύπου ειδική σήμανση να ξεχωρίζει ο γράφων όταν αναφέρεται σε όχημά του το οποίο κατέχει με leasing. Έχει καταντήσει κουραστική αυτή η μόνιμη μίρλα. Εκτός αν είμαι μόνο εγώ που έχω κουραστεί από όλο αυτό....
σαν αρχηγος κραξιματος και μανσα μουσα αλλα και ματσα μουτσα, βασικος χαρακτηριζων χρεπια, θα παω αμεσως τωρα να το αγορασω το ληζιαρικο το χρεπι για να μπορω να γραφω ελευθερα την αποψη μου. αλλιως δεχομαι να μου βαλετε ενα αστερακι στο μανικι - συγνωμμη σε καθε ποστ μου.
οχι? -
Καλά τώρα ξέρω θα με πείτε και φασίστα, οκ. Το πρόβλημα κύριοι δεν είναι ότι λέτε την άποψη σας. Το πρόβλημα είναι η μίρλα με την υποβόσκουσα υπεροψία της "οικονομικής σας επιφάνειας", η οποία σας δίνει την δυνατότητα του leasing. Απλά πράγματα. Τα παχιά λόγια που λέτε τώρα ΔΕΝ θα τα λέγατε αν κάθε θέμα του αυτοκινήτου βάραινε τον προσωπικό σας λογαριασμό και επηρέαζε άμεσα την οικογενειακή σας αρμονία κατά συνέπεια.
Ας με κράξει το λόμπι, είμαι χοντρόπετσος. Η αλήθεια είναι ότι, παρά τις αδιαμφισβήτητες γνώσεις σας επί του αντικειμένου, τα λόγια σας "επαναπαύονται" στη ασφάλεια που σας προσφέρει ο τρόπος λειτουργίας του leasing. Και στη τελική, επαναλαμβάνω, γιατί δεν πάρε να πάρετε (leasing ή μη) ΜΗ χρέπια αφού το φυσάτε; Είναι κάποιου είδους μαζοχισμός όλο αυτό; Αφήστε σε εμάς του πλεμπαίους τα χρεπια.
-
Παντελώς άστοχο το παραλήρημα. Οι συζητήσεις που έχουν μέσα κράξιμο είναι γύρω από συγκεκριμένα μοντέλα. Τώρα αν αυτά αρέσουν στους πολλούς και γινονται επαναλαμβανομενα καποια σχολια, δεν είναι κανενός υπεροψία ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Ρώτα με για 3008, για Sportage, για DS7, για Tonale να μην ακούς κράξιμο. Εγώ όταν ψάχνομαι για αμάξι πάντως προτιμώ να ακούσω τι ενοχλεί τους κατόχους πάρα να διαβάζω τον κάθε βλαμμένο που ευλογεί τις επιλογές του για να αυτοεπιβεβαιωνεται.
Πάντως είναι υπέρτατη μαλάκια να θεωρεί κάποιος ότι ο κάτοχος leasing δε λούζεται για 3-4-5 χρόνια τις επιλογές του.
Α και για να κάνω και λίγο επίδειξη της οικονομικής μου επιφάνειας ως κάτοχος leasing, να ενημερώσω ότι το 2023 προσωπικά αγόρασα 2 αυτοκίνητα με ζεστά δικά μου λεφτακια και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα κράξω πρώτα απ όλα.
-
To 3008 δηλαδή σου βγήκε καλό? Ποιά έκδοση, και τι κινητήρ?
-
@dstou said in FORD FORUM:
To 3008 δηλαδή σου βγήκε καλό? Ποιά έκδοση, και τι κινητήρ?
(*)
ναι για πες -
Αυτό θα έλεγα μόλις τώρα. Ο ένας κράζει τα μισά και ο άλλος τα άλλα μισά. Έχετε θάψει όλο το Stellantis, Kuga, Tig, Tonale. Τι απομένει οι Κορεάτες; Ας κάτσω να δω λίγο μπασκετάκι τώρα που κοιμήθηκε το μωρό, δεν έχει νόημα αυτό.
-
Kuga phev κατανάλωση και αυτονομία!! Το κουμπάρου μου.
-
σκοτι
πιπεν....
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Kuga phev κατανάλωση και αυτονομία!! Το κουμπάρου μου.
Μιλάμε, πίσω σε έχουμε κουμπάρε!!!!
Απαπαπα
Τι να πρώτο κοιτάξεις;;;
Το διαβολικό νούμερο του οδομέτρου, ή την εναπομείνασα αυτονομία που και αυτη είναι ανάποδα διαβολική
-
Εφικτή κατανάλωση υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Πχ σήμερα από Άτταλο μέχρι Ομόνοια ήρθα με 12kWh. Ο μ.ο. είναι γύρω στο 14-15 που και πάλι είναι πολύ καλό για πλακ-ιν.
Τώρα φορτίζω φουλ για να δω αύριο αν θα τσεκάρει κανείς στο πλοίο!
-
Ο 1.5 ecoblue του Focus έχει τον ιμάντα μέσα στο λάδι σαν τον puretech ή τον έκανε καδένα, ξέρει κανείς;
-
Ο 1.5 ecoblue του Focus έχει τον ιμάντα μέσα στο λάδι σαν τον puretech ή τον έκανε καδένα, ξέρει κανείς;
Εμβαπτισμένο εχει μονο το μκ3 φοκους και το 1.0 φιεστα μεχρι 2018.
-
Βασικά στο leasing απλά στα @@ σου αν χαλάσει κάτι αλλά από την άλλη το να χαλάει συνέχεια είναι πρόβλημα.
Στην εταιρεία έχουμε και leasing και δικά μας. Στην περίπτωση του leasing πρόσφατο παράδειγμα το ότι ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί μάλλον βολάν που όπως είπα πριν στα @@ μας, από την άλλη ένα ιδιόκτητο πάλι θέλει βολάν που σίγουρα τα 600€ θα πονέσουν.
Ωστόσο σε leasing που βγήκε από επισκευή κάποια μαλακια κάνανε και δε δουλευε το cruise control και οι αισθητήρες παρκαρίσματος. Στα @@ σου γιατί leasing αλλά ξανά στο συνεργείο, ξανά χάσιμο χρόνου είναι και αυτό πρόβλημα.
Το ότι υπάρχει γκρίνια σε leasing είναι γιατί αυτά αλλάζονται πιο συχνά, χρησιμοποιούνται περισσότερο και τα σέρβις που τους κάνουν είναι για τον π..... -
Συμφωνώ με όλους.
Και ο sabas έχει δίκιο. Υπάρχει μια εύκολη κριτική και απαξίωση αυτοκινήτων που όταν τα έχεις πονέσει τα χρήματα που κοστιζουν, τα αξιόλογες στην βάση αυτών.Δηλαδή, ένα kuga λέτε είναι σούπερ τρουπερ... (Δεν το γνωρίζω διότι δεν έχω χώρο να παρκαρω τέτοιο θηρίο, οπότε και η ύπαρξη του μου είναι αδιάφορη) Και ένας τρίγμος υπερτονιζεται και οδηγεί σε μια αρνητική εικόνα για αυτό.
Με το ίδιο σκεπτικό και εσείς δεν θα είχατε γυναίκες εάν σας αξιολογουσαν με την ίδια "ακριβό δίκαια" κριτική.
Όλοι στο ράφι θα είχατε μείνει.
Και από την άλλη οκ, με τα leasing μπορείς να αλλάζεις συχνά αυτοκίνητα και να επιλέγεις τα καλά, και έτσι εμπλουτίζεις τα κριτήρια σου και την αξιολόγηση σου με περισσότερα δεδομένα και η κριτική σου έχει μια βαρύτητα
-
Κανονικά θα έπρεπε να το βάλω στο τοπικό της Tesla αλλα το F-150 είναι το αστέρι του βίντεο , θυμίζει το hilux απο εκείνο το παλιό επεισόδιο του top gear .
Το αλουμίνιο σπάει και πολύ δύσκολα ξανα κολλάει το ατσάλι λυγίζει και με τα κατάλληλα "εργαλεία" το ξανά ισιώνεις
-
Ο σίδηρος λυγίζει, το ατσάλι σπάει. Αν και μεγάλη κουβέντα, γιατί υπάρχουν πολλά διαφορετικά κράματα χάλυβα (ατσαλιού).
-
@gol said in FORD FORUM:
Εμβαπτισμένο εχει μονο το μκ3 φοκους και το 1.0 φιεστα μεχρι 2018
Προσοχή σε όσους εχουν ford focus 1.0 mk3 (2011-2018) και ford fiesta με εμβαπτισμένο στο λιπαντικο ιμαντα χρονισμου.
Ειναι απαραιτητη η αλλαγη καθε 240000 χλμ (150000 μιλια) ή ανα δεκαετια (10 ετη).
Η αλλαγη κοστιζει πολυ.
Αν δεν αλλαχθει και υποστει βλαβη ο ιμαντας ειναι επικινδυνο.
Για σωστη συντηρηση του ιμαντα καθως και του αμαξιου απαιτειται αρμοζον λιπαντικο (λαδι).
Αλλα λιπαντικα πιθανως να φθειρουν πολυ τον ιμαντα.Προδιαγραφη λιπαντικου για ford focus mk3 1.0 5W-20,ACEA A5/B5WSS-M2C948-B.
-
Το Magnatec professional 5w20 εννοεις?,θα τον αλλαξω στην 10ετια τον ιμαντα στο Fiesta μου,δλδ την αλλη χρονια,ναι εχω δει καποιες αναφορες σε κατι facebook groupακια,για ιμαντες σε κακη κατασταση,φθαρμενους,αλλα προφανως δεν γνωριζουμε την χρηση των αυτοκινητων αυτων.Μια φορα μονο εβαλα liqui moly επειδη δεν υπηρχε αμεσα διαθεσιμο το castrol.
Θα προτιμησω ομως της continental τον ιμαντα και οχι της dayco,που ηταν ο εργοστασιακος,ελεω ισως καλυτερης αντοχης.
-
@ken11 said in FORD FORUM:
Το Magnatec professional 5w20 εννοεις?,θα τον αλλαξω στην 10ετια τον ιμαντα στο Fiesta μου,δλδ την αλλη χρονια,ναι εχω δει καποιες αναφορες σε κατι facebook groupακια,για ιμαντες σε κακη κατασταση,φθαρμενους,αλλα προφανως δεν γνωριζουμε την χρηση των αυτοκινητων αυτων.Μια φορα μονο εβαλα liqui moly επειδη δεν υπηρχε αμεσα διαθεσιμο το castrol.
Θα προτιμησω ομως της continental τον ιμαντα και οχι της dayco,που ηταν ο εργοστασιακος,ελεω ισως καλυτερης αντοχης.
Οταν ειναι αν θελεις αναρτησε φωτογραφια του ιμαντα.
FORD FORUM