Οι Άγιοι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ και Ραφαήλ ας φυλάττουν. Χρόνια πολλά και καλά.
Best posts made by Gol
-
RE: Χρόνια πολλά
-
Χρόνια πολλά και καλά. Η Παναγία ας μας φυλάττει.
-
Η Αγία Σκέπη ας μας Σκέπει.
Ζήτω οι Έλληνες. -
Αίσιον το νέον έτος. Καλή χρονιά. Ας έχουμε τον Θεό μαζί μας.
-
Χαρακιά-Γρατζουνιά στο Παρμπρίζ (ανεμοθώρακος-τζάμι)
Πρότερα (με την χαρακιά).
Ύστερα από το σβήσιμο.
Η χαρακιά-γρατζουνιά (επιφανειακώς) έγινε καθώς καθαριζόταν σε πρατήριο, από την ράβδο με τον σπόγγο με τα οποία καθαρίζονται τα τζάμια. Ίσως το έτριψε το μεταλλικό μέρος.
Το σβήσιμο έγινε με μπλέ σβήστρα (για στιλό) έπειτα από υπόδειξη φίλου.
Τον ευχαριστώ.
Δεν λέω ότι είναι αποτελεσματικό για πάσα περίπτωση.Έμεινε μόνο λίγη θαμπάδα η οποία είναι λίγο εμφανής εσωτερικώς (από μέσα).
Δεν φαίνεται πολύ. -
Ευλογημένα Θεοφάνεια.
Ο Άγιος Ιωάννης ας φυλάττει και ας μεσιτεύει.
Χρόνια πολλά και καλά.
-
Χρόνια πολλά και καλά. Ο Άγιος Δημήτριος ας φυλάττει.
-
Χρόνια πολλά και καλά στον Δημήτριο και στον Νέστορα. Οι Άγιοι Δημήτριος και Νέστωρ ας πρεσβεύουν. Ευλογία για την Θεσσαλονίκη.
Και ζήτω οι Έλληνες, ζήτω το ΌΧΙ.
Latest posts made by Gol
-
RE: FORD FORUM
@cirus said in FORD FORUM:
@gol said in FORD FORUM:
@gol said in FORD FORUM:
Εχει ηδη σταλη αναφορα-παραπονο στην ford περι του ιμαντα, σε γραφεια στην Ελλάδα και στην Ευρωπη.
Δεν απαντανε.
Αν σταλουν περισσότερες αναφορες - παραπονα, παροτι πιθανως να μην νοιαζονται ή να μην απαντανε, ομως θα αναγκαστουν να εχουν υποψιν με αποτελεσμα ειτε να διορθωσουν κατι ή τουλαχιστον να μην εχουν το αλλοθι να λενε οτι κανεις δεν ανεφερε κατι ή δεν παραπονεθηκε.Αφου δεν νοιάζονται καν για τους πελατες (οι οποιοι πιθανως να ειναι πελατες σε αντιπροσωπείες και μελλοντικες αγορές νεων μοντελων).
Απαραδεκτη μεταπωληση.νταξει αυτο είναι ασχετο με τα παραπάνω αλλα οκ σεβαστη η γνώμη σου
εγώ νομίζω από προσωπική εμπειρία σε ότι έχω χρειαστεί ότι είναι πολύ καλλοί σε αυτό τουλάχιστον εκει που εξηπηρετούμαι εγώ. οποτε εχω χρειαστει το οτιδήπωτε μου το έχουν φτιαξει κατι που είχε βγει από εγγυηση μου έκαναν τιμή κοστους και όποτε το αμάξι εμεινε μεσα πήρα αυτόκίνητο εξυπηρέτησης.
καμια σχεση δηλαδή με τις εμπειρίες μου σε opel, vag κτλ που αντοιστιχα ποτέ δεν εξυπηρετήθηκα καλά και χρυσοπλήρωνα τα πάντα
Εγώ δηλαδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από το after sales
Ναι αλλα λετε για καποια αντιπροσωπεια. Η αναφορα αφορουσε καθεαυτη την φορντ.
-
RE: FORD FORUM
@gol said in FORD FORUM:
Εχει ηδη σταλη αναφορα-παραπονο στην ford περι του ιμαντα, σε γραφεια στην Ελλάδα και στην Ευρωπη.
Δεν απαντανε.
Αν σταλουν περισσότερες αναφορες - παραπονα, παροτι πιθανως να μην νοιαζονται ή να μην απαντανε, ομως θα αναγκαστουν να εχουν υποψιν με αποτελεσμα ειτε να διορθωσουν κατι ή τουλαχιστον να μην εχουν το αλλοθι να λενε οτι κανεις δεν ανεφερε κατι ή δεν παραπονεθηκε.Αφου δεν νοιάζονται καν για τους πελατες (οι οποιοι πιθανως να ειναι πελατες σε αντιπροσωπείες και μελλοντικες αγορές νεων μοντελων).
Απαραδεκτη μεταπωληση. -
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]
@kalimeris said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τώρα είδα τις επιδόσεις του performance 2 στην έρευνα που έχει αναρτηθεί αρκετές φορές εδώ και κάνω δεύτερες σκέψεις. Τα pilot sport 5 είναι ανάμεσα σε αυτά που κοιτάζω. Τώρα φοράω τα primacy 4 και είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά τους. Με 33 psi σε κρατάνε στο δρόμο χωρίς ασάφεια στο τιμόνι. Το πρόβλημα με τα primacy είναι πως παρουσιάσε ευσθησία στο πλάι διότι κάθε χτύπημα στο πεζοδρόμιο (βοήθησε και η σύζηγος σε αυτό) μεταφραζόταν και σε απώλεια ενός μικρού κομματιού από το λάστιχο - για αυτό το λόγο τα αλλάζω τώρα.
Παρεμπιμτόντως, σε αυτή την έρευνα με εξέπληξε θετικά η επίδοση του Falken 310. Το 320 που βγήκε πρόσφατα θεωρητικά είναι ακόμη καλύτερο. Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι πως δεν χρειάζεται ζέσταμα και αυτό με εξυπηρετεί δεδομένου πως οι περισσότερες διαδρομές που κάνω είναι μικρές.
https://www.tyrereviews.com/Article/2024-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm
2024 ADAC Summer Tyre Test - Tyre reviews and ratings
The 2024 ADAC summer tyre test tested sixteen tyres in the popular 215/55 R17 size.Διατίθεται εύρος επιλογών για 225/45/17.
-
Gol όχι δεν οδηγώ σε χιόνι. Όπως βλέπω το vector 3 δεν βγαίνει στις διαστάσεις που θέλω.
Τα δικά σου χρειάζονται ζέσταμα;
Βεβαιως και της μισελιν ειναι αριστα οπως πιλοτ σπορτ.
-
Gol όχι δεν οδηγώ σε χιόνι. Όπως βλέπω το vector 3 δεν βγαίνει στις διαστάσεις που θέλω.
Τα δικά σου χρειάζονται ζέσταμα;
Οχι δεν χρειάζονται τουλάχιστον όχι πολύ.
. -
Καλησπέρα παίδες.
Ερώτηση μόνο για γνώστες. Ήρθε η ώρα αλλαγής ελαστικών σε διαστάσεις 225/45/17 για Hyundai i30 tourer. Κάνω περίπου 10 χιλιάδες χλμ το χρόνο, τα περισσότερα σε πόλη και επαρχιακούς δρόμους. Κάνω αυτό που λένε "κανονική" οδήγηση.
Λέω να πάω σε καλό λάστιχο - Goodyear. Οι επιλογές είναι δύο, είτε performance 2 είτε asymmetric.Σημειωτέο πως ο λαστιχάς μου πρότεινε το δεύτερο σε ενισχυμένο 94 V γιατί έχει καλύτερη "ταμπέλα¨, δηλαδή χαρακτηριστικά, από το πρώτο. Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μου είπε πως το performance έχει πιο μαλακή γόμα και πως τα περί ζεστάματος κλπ δεν ισχύουν στα νέας τεχνολογίας ελαστικά. Αυτά.
Ακούω γνώμες.
Χαίρετε.
Αν η οδήγηση δεν είναι απαιτητική ή σπόρ (έστω και λίγο) και αν δεν οδηγείται το αμάξι σε χιόνι ή πάγο (έστω και λίγο) τότε αμφότερα είναι εντάξει ως επιλογές.Αν οδηγείται έστω και λίγο σε χιόνι τότε επιλογή θα ήτανε και τα Goodyear vector 3. Αυτά έχω και είναι άριστα προς το παρόν ακόμα και σε σπόρ οδήγηση (όχι εντελώς τέρμα).
-
RE: Αγορα τελικου εξατμισης!
@roadtoabarth said in Αγορα τελικου εξατμισης!:
καλησπερα εχω ενα φιατακι παλιο 1600cc ατμοσφαιρα 103 αλογα, λοιπον ξερω πολυ καλα οτι ουτε αλογα ουτε ροπη θα παρει το αυτοκινητο αλλα για την καγκουρια θελω να του βαλω ενα τελικο(εχω ηδη φιλτροχοανη) και το ερωτημα λοιπον ειναι παμε για ετοιμη απο μαγαζι η χειροποιητη σε εξατμισα; κατι διαβασα οτι μπορει και να χασεις λιγη ροπη αν δεν γινει σωστα η εξατμιση!
10 ιπ. αυξανεται. Οχι μεγαλη αλλα αισθητή διαφορα. Μαζι με ενα τελικο καζάνι και ενα φιλτρο της προκοπης μεσα στο φιλτροκουτι μια χαρα θα ειναι.
-
@paranoid said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα.
Θέλω να πάω από 18" σε 17" ή 16" σε αυτοκίνητο C180 benz 1600cc.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
Θα ήθελα επομένως τη γνώμη σας...
225/45/17 ειναι πιο εμπορικο.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Εγώ το πήρα μτχ και έτσι το είχε ο άλλος με 18αρια δλδ.
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40).Μοντελο; Ιπποδύναμη; Κυβικα;
C180, 1600cc, 2009, 157 άλογα..
Ας μεινει 18αρες.
Αλλιως 17αρες σε διασταση οπως οριζει ο κατασκευαστής. -
καλησπερα εχω ενα φιατακι παλιο 1600cc ατμοσφαιρα 103 αλογα, λοιπον ξερω πολυ καλα οτι ουτε αλογα ουτε ροπη θα παρει το αυτοκινητο αλλα για την καγκουρια θελω να του βαλω ενα τελικο(εχω ηδη φιλτροχοανη) και το ερωτημα λοιπον ειναι παμε για ετοιμη απο μαγαζι η χειροποιητη σε εξατμισα; κατι διαβασα οτι μπορει και να χασεις λιγη ροπη αν δεν γινει σωστα η εξατμιση!
Ποιο μοντέλο;
-
Χαίρετε.
Υποψιν η φιτλροχοανη περισσοτερο ειναι πιθανον να βλαπτει και να μειωνει την αποδοση απο την θερμοτητα και την ακαθαρσια που την διαπερνα.
Αν αναζητησεις και με λιγοτερα χρηματα πιθανως να ευρεις (80-120ε).150ε ειναι ακριβα αλλα οχι πολυ ακριβα.
Προτιμησε τελικο με κλαπετο μεσα (σαν μικρη θυρα) ωστε λιγο περιοριζει τον θορυβο οταν δεν χρειαζεται.