-
@megane98hp said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εδώ και 17 χρόνια γινόταν service στο L200 στην αρχή του έτους. Πέρυσι λοιπόν το Φεβρουάριο έγινε το service. Δυστυχώς για λόγους, οικονομικούς και άλλους, δεν έχει γίνει service φέτος.
Στους 14 περιπου μήνες που μεσολάβησαν το φορτηγό εχει κάνει 7000 χλμ.
Θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω το service τον Ιούνιο.
Να το κάνω το συντομότερο δυνατό, τον Ιούνιο δλδ, ή να το πάω του χρόνου αφού δεν κάνει πολλά χλμ? Κι αν το κάνω τον Ιούνιο το επόμενο θα μεταφερθεί για τον επόμενο Ιούνιο? Πόσο επίφοβο είναι το 10-40 λάδι και πόσο θα αντέξουν φίλτρο λαδιού και φίλτρο πετελαίου?Το λάδι πρέπει να το αλλάξεις αφού είναι εργαλείο δουλειάς και όχι μόνο. Είναι το μόνο που όσο περνάει ο καιρός χάνει το κύριο χαρακτηριστικό του που είναι η προστασία. Ένας χρόνος είναι αρκετός με τα ιδια ειδικά για 10 40. Τα φίλτρα τα πας και παραλία αν ειναι
-
Αν εξαιρέσεις τη ζημιά(αλλαγή στομίου easy fuel) είναι 280 ευρώ το σέρβις για Focus 1.0 στην αντιπροσωπεία.
-
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αν εξαιρέσεις τη ζημιά(αλλαγή στομίου easy fuel) είναι 280 ευρώ το σέρβις για Focus 1.0 στην αντιπροσωπεία.
Φθηνότερο από corolla hybrid πάντως..
-
Πολύ λογικό κόστος για αντιπροσωπεία
-
seat ibiza του 18 το καινουργιο. 1.0 tsi 95hp . στην αντιπροσωπεια μου ζητουσαν κατι τρελες τιμες. εδω και τρια χρονια το πηγαινω σε εξιδικευμενο συνεργειο, που κανει μονο vag και πληρωνω το πολυ 150. τελευταιο μεγαλο service,με αλλαγη λαδια φιλτρο αερα και α/c kai μπουζι. λαδια castrol 5/30 αυτα που φοραει. πολυ ευχαριστημενος. τιμιο συνεργειο.
-
Στη w202 αλλάχτηκαν σινεμπλόκ μπαλάκια μπροστά, βάσεις κινητήρα,βάση σασμάν, αμορτισέρ τιμονιού, αντλία βενζίνης,μαρκουτσι βενζίνης( όχι δικό μου,κανονικό μαρκουτσι μπήκε), αισθητήρας στάθμης λαδιού έπρεπε να βγει το λάδι. Εργατικά με το μερκουτσι 130€ από τις 11+ το πρωί μέχρι τις 6:30-7 απόγευμα.
Η πρέσα πρέπει ακόμη να κρύβεται πίσω από κάποιο τοίχο -
ξερει κανεις ποσο βαλβολινη παιρνει το polo 1.4 tdi guys?
-
This post is deleted! -
@tsour_ee said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@xenos said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ναι τα 0-30 στο χρυσαφί.. Σε Astra K βάλανε 0-20...Στην έρευνα που έκανα στους γύρω νομούς εξακολουθούν ορισμένα τζιμάνια της Opel να βάζουν σε αυτόν τον κινητήρα dexos 5-30!!
Σε εμένα crossland 1.5d έχουν βάλει μέχρι τώρα 2 φορές 5-30 και μία 0-30.Νομίζω την τελευταία φορά μου είπε οδηγία είναι πλέον για 5-30...Δεν ξέρω, τώρα έχω 73χιλ χλμ σε 2 χιλ που θα ξαναπάω θα δω...
Κάθε πόσα χλμ κάνεις αλλαγές; 20κ;
κάθε 15k.
Ξέχασα μια άλλη στο προηγούμενο ποστ.
Οπότε 3 με 5-30 και μία με 0-30.Η πιο πρόσφατη με 5-30...από το myopel βλέπω τώρα:
dexos2
έως και -25 °C
SAE 0W-30 ή SAE 0W-40
SAE 5W-30 ή SAE 5W-40
Το myopel είναι για γέλια..Το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου τι γράφει?Το δικό μου, μοντέλο του 2022, γράφει μόνο προδιαγραφή PSA
εμένα ότι λέει το myopel λέει και το εγχειρίδιο αλλά είναι και μοντέλο του 2018. Προφανώς τα έχουν επικαιροποιήσει, θα το αναφέρω σε 2k που θα πάω για αλλαγή. Ευχαριστώ.
Έκανα και το service των 75κ,αυτή τη φορά μου έβαλαν το επικαιροποιημένο Total Quartz 0-30 με την PSA προδιαγραφή. 60 Ευρώ το λάδι!!!
-
@tsour_ee said in [Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
Έκανα και το service των 75κ,αυτή τη φορά μου έβαλαν το επικαιροποιημένο Total Quartz 0-30 με την PSA προδιαγραφή. 60 Ευρώ το λάδι!!!
Ποσα λιτρα ? Δεν το χρεωνουν πολυ ακριβα. Λιγο παρακατω εχει στο εμποριο
-
Service seat Ibiza 1.0 tsi το καινούργιο. 53000 χλμ, αλλαγή λαδιών, Castrol 5/30 professional , αλλαγή φίλτρου λαδιού, αέρος, και καμπίνας, και αλλαγή πίσω μακτρο υαλοκαθαριστήρες. Έλεγχος φρένα. Συνολικά 140 με απόδειξη.
-
@atari70 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Service seat Ibiza 1.0 tsi το καινούργιο. 53000 χλμ, αλλαγή λαδιών, Castrol 5/30 professional , αλλαγή φίλτρου λαδιού, αέρος, και καμπίνας, και αλλαγή πίσω μακτρο υαλοκαθαριστήρες. Έλεγχος φρένα. Συνολικά 140 με απόδειξη.
Σε εξουσιοδοτημένο ?
-
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σε εξουσιοδοτημένο ?
Όχι φίλε μου σε εξειδικευμένο, που κάνει μόνο vag.
-
Το 4λιτρο χρεώνουν τόσο..Για αντιπροσωπεία είναι όντως καλή τιμή..
-
Είσαι σίγουρος για το 5/30 λάδι που έβαλες; Ο 1.0 tsi 0/20 παίρνει…..
-
@que2 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Είσαι σίγουρος για το 5/30 λάδι που έβαλες; Ο 1.0 tsi 0/20 παίρνει…..
5/30 λέει το δικό μου manual. Και αυτό βαζω από τότε που το πήρα. Με άψογη λειτουργία και κατανάλωση λαδιού 0.5 στα 10000 χιλιόμετρα.
-
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Το 4λιτρο χρεώνουν τόσο..Για αντιπροσωπεία είναι όντως καλή τιμή..
Ναι, 4 λίτρα.
-
Το 1.0 tsi το ξεκίνησαν με 5-30 και μετά το γύρισαν σε 0-20. Μάλλον για τους ρύπους.
Αλλά καίει λαδάκι με το 0-20, υπάρχουν παράπονα και η αντιπροσωπεία το παίζει παλαβή, γιατί η μαμά vw λέει αυτό προτείνει.Θα σας πρότεινα το κλασσικό παραδοσιακό 5-30 για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
-
Φίλος έκανε σέρβις και φρένα (τακάκια εμπρός) στο γνωστό εξουσιοδοτημένο bmw (το μεγαλύτερο) σε Χ1....€850 (!!!)...χαχαχα!
Πλέον έχει πάει στα €9+ΦΠΑ το AV, που σημαίνει €134 (με ΦΠΑ) η ώρα! Και έχουν αρχίσει να χρεώνουν κανονικά και οι εκπτώσεις με το σταγονόμετρο. Λάθος (για εμένα) επιχειρηματική απόφαση να διώξουν όσους με παλιά αμάξια που δεν είναι διατεθιμένοι να πληρώνουν πολλά λεφτά σε σέρβις.
-
Μόνο τα τακάκια προ κρίσης είχαν 250 ευρώ,δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη η τιμή σέρβις….
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?