-
DSG για εμένα παρακαλώ. Δεν πειράζει ας χαλάσει! Άσε που δεν έχει χαλάσει!! Λες και οι χεράτοι δεν αλλάζουν δίσκο πλατω. Κάνουμε και launch άμα χρειαστεί για πλακιτσα. Μας βελτιωνει το χρόνο αντίδρασης σε εμάς τους ασπρομαλληδες. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει χειροκίνητο οποτε σπεύσατε για τελευταία χειροκίνητα. Άσε που σε λίγο δεν θα πατάμε φρένο γκάζι γιατί θα τα κάνει μόνο του, εμείς μόνο παρέμβαση αν χρειαστεί. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ καθημερινά και το stop & go σε dsg στην κίνηση.
Να μας πεις την εμπειρία σου απ' το stop & go της vw. Για μέσα στην κίνηση της πόλης μιλάμε.
Είναι και ενδιαφέρον και πρωτοποριακό θέμα. -
DSG για εμένα παρακαλώ. Δεν πειράζει ας χαλάσει! Άσε που δεν έχει χαλάσει!! Λες και οι χεράτοι δεν αλλάζουν δίσκο πλατω. Κάνουμε και launch άμα χρειαστεί για πλακιτσα. Μας βελτιωνει το χρόνο αντίδρασης σε εμάς τους ασπρομαλληδες. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει χειροκίνητο οποτε σπεύσατε για τελευταία χειροκίνητα. Άσε που σε λίγο δεν θα πατάμε φρένο γκάζι γιατί θα τα κάνει μόνο του, εμείς μόνο παρέμβαση αν χρειαστεί. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ καθημερινά και το stop & go σε dsg στην κίνηση.
Να μας πεις την εμπειρία σου απ' το stop & go της vw. Για μέσα στην κίνηση της πόλης μιλάμε.
Είναι και ενδιαφέρον και πρωτοποριακό θέμα.Φρενάρει λίγο πιο απότομα από ότι θα ήθελα ιδανικά, γιατί όταν οδηγώ μονος μου προσπαθώ να διασφαλισω ότι ο πίσω μου δεν θα πέσει πάνω μου, άρα και το stop & go θα ήθελα να φρενάρει πιο ήπια.
Ακομα και στην πιο μικρή απόσταση από προπορευομενα αν βάλεις τη ρύθμιση, αφήνει τόσο χώρο που σου χωνονται από διπλανή λωρίδα.
Δεν έχω καταφέρει να ερμηνεύσω τις κάποιες λίγες φορές που ανάβει κόκκινη ένδειξη πατήστε φρένο, τι είναι αυτό που το επηρεάζει. Κατά 90% είναι από τα μηχανάκια που περνάνε ανάμεσα από τα αυτοκίνητά. Έχω κάνει και Κηφισό και Κηφισίας 40 λεπτά διαδρομή χωρίς να πατήσω τίποτα. Έχω προληπτικά το πόδι πάνω από το φρένο, το οποίο το τραβάει μόνο του προς τα κάτω το σύστημα. Άρα έχει μια αντλία εκεί που θέλω να δω πόσο ανθεκτική είναι. Φοβίζει λίγο ότι σου τραβάει το φρένο, θέλει επιφυλακή. Αν ακουμπήσεις έστω και λίγο φρένο ή γκάζι απενεργοποιειται το stop & go και το έχεις εσύ πλέον το αυτοκίνητο, το καταλαβαίνεις από ένδειξη στην οθόνη που πρέπει να προσέχεις γιατί δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί αν νομίζοντας ότι θα σε σταματήσει το stop & go πλησιάσεις τον προπορευομενο χωρίς stop & go και δεν φρενάρεις! Μην πέσουμε και σε κάνα προπορευομενο και κλείσει ο Κηφισός.PS Αγνοεί τους τροχονόμους!
-
Από τις πρώτες περιγραφές ημι-αυτόνομης οδήγησης μέσα στην πόλη.
Θα το κρατήσουμε για future reference. -
Το Σάββατο, μεταξύ άλλων εργασιών, πήγα και την οικογένεια στην Karenta να δουν τα καινούργια vw. Μπήκαμε μέσα σε όλα τα γνωστά τρέχοντα μοντέλα, Polo, T-cross, T-Roc, Golf, Tiguan, Touareg. Τι μου έκανε εντύπωση?
Το Touareg είναι λιμουζίνα στην κυριολεξία, ντρέπεσαι να μπεις μέσα. Ξεφεύγει από τα standard της vw, είναι στα επίπεδα πολυτελούς audi. Αντίστοιχη βέβαια είναι και η τιμή του, τρομάζεις που τη βλέπεις.
Η ευρυχωρία του T-cross και του Polo είναι απίστευτη. Τόσο μικρά αυτοκινητάκια και μπορούν χωρίς υπερβολή να παίξουν άνετα το ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου, ακόμα και για 4μελή οικογένεια. Η εκμετάλευση χώρων είναι πραγματικά υποδειγματική.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Η γυναίκα, που δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα, εντυπωσιάστηκε από την ευρυχωρία του polo. Και μου λέει, καλά αυτό είναι το μισό από εκείνο το Γιαπωνέζικο που μου είχες δείξει και παίζεις μπάλα στο πίσω κάθισμα. Στο Γιαπωνέζικο ούτε που χώραγε το παιδί πίσω.
Ποιό ήταν το Γιαπωνέζικο? Το Corolla, που είχαμε δει στο Φλαμιάτο. Α ρε Toyota-κηδες τι τραβάτε κι εσείς, χα,χα,χα,χα,χα
-
Επανερχομαι με ενα catch up περι καταναλωσης λαδιου.
Εχω το t cross 1.0 95ps.
Στα 11000 χλμ ο δεικτης ειχε παει απο το μαξ στο μιν. Αλλαξα λοιπον λαδια, και πλεον ειμαι στα 17000 χλμ. Η σταθμη ειναι ακομη στο μαξ και δε δειχνει να εχει καταναλωσει τιποτα.
Το μονο που ισως με προβληματιζει λιγο ειναι πως δειχνουν λιγο πιο μαυρα. Δεν ξερω αν φταιει η ζεστη βεβαια. Καποια στιγμη με τους καυσωνες και οντας με 160-170 στην εθνικη οδο ειδα 105 βαθμους στο λαδι. Θεωρειται φυσιολογικο;
-
-
Επανερχομαι με ενα catch up περι καταναλωσης λαδιου.
Εχω το t cross 1.0 95ps.
Στα 11000 χλμ ο δεικτης ειχε παει απο το μαξ στο μιν. Αλλαξα λοιπον λαδια, και πλεον ειμαι στα 17000 χλμ. Η σταθμη ειναι ακομη στο μαξ και δε δειχνει να εχει καταναλωσει τιποτα.
Το μονο που ισως με προβληματιζει λιγο ειναι πως δειχνουν λιγο πιο μαυρα. Δεν ξερω αν φταιει η ζεστη βεβαια. Καποια στιγμη με τους καυσωνες και οντας με 160-170 στην εθνικη οδο ειδα 105 βαθμους στο λαδι. Θεωρειται φυσιολογικο;
Μια χαρά είναι η θερμοκρασία στα λαδάκια σου. Και φυσιολογικό είναι να μαυρίζουν μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Την κατανάλωση λαδιού θα την κρίνεις τώρα, που έχει γίνει η 1η αλλαγή από τα εργοστασιακά και έχει δουλέψει και το μοτέρ.
Αν το έχεις πάει κάποιες φορές με 160-170 και δεν έχει κάψει καθόλου, τα ελατήρια των εμβόλων έχουν πατήσει καλά πλέον.
Πρέπει να το παρακολουθήσεις λίγο και εντός πόλεως, με μικρές ταχύτητες, που κυρίως για το κάψιμο λαδιού ευθύνονται τα τσιμουχάκια των βαλβίδων. -
Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια! Ολα καλα! Το αυτοκινητο χρησιμοποιειται all around και σε μικρες διαδρομες πολης καθημερινα με καταναλωσεις που οι υβριδικοι θα μας κοροιδευουν . Ωστοσο ναι δεν καιει λαδι. Και ειναι το 0w20.
Απλα κροταλιζει λιγο. Αλλα λιγο οτι ειναι τρικυλινδρος και οτι ειναι αμεσος ψεκασμος δικαιολογειται.
-
Τελικά πήγα σήμερα στην Vw για να ρωτήσω για το Transporter, και υπάρχει ένα εδώ ετοιμοπαράδοτο. Μαζεύω τα δικαιολογητικά για να δω αν εγκριθεί η χρηματοδότηση αλλα κατά της 5 σκάει η βόμβα.
Έμεινε πάλι το jumpy.
Μάλλον αύριο θα δώσω προκαταβολή για να το κλείσω… -
Ε ναι καλύτερα καινούργιο με εγγύηση και όλα τα μηχανικά του μέρη του κουτιού. Θα σου βγάλει πολλά έτη μέχρι να τα φτύσει
-
-
Α! Κατάλαβα... Ελπίζω να ναι φιλότιμος και σωστός! Καλοταξιδο να ναι και να σας εξυπηρετήσει όπως θέλετε!
-
Όλα στο πρόγραμμα είναι.. το Kangoo που το πήραμε καινούργιο δεν έχει πάθει ζημιά ακόμα..
-
@limited_one said in VW FORUM:
Ε ναι καλύτερα καινούργιο με εγγύηση και όλα τα μηχανικά του μέρη του κουτιού. Θα σου βγάλει πολλά έτη μέχρι να τα φτύσει
Δεν θα πάρω και όρκο για αυτό… εργαζόμενος θα το οδηγάει όποτε όλα είναι πιθανά..
Δεν θα πάθει τίποτα.
Το δικό μου το οδηγεί σιδεροφαγος.
Το πρώτο το έδωσα με 310000 χωρίς κάποιο πρόβλημα και το τωρινό αντέχει ακόμα. -
@limited_one said in VW FORUM:
Δεν θα πάρω και όρκο για αυτό… εργαζόμενος θα το οδηγάει όποτε όλα είναι πιθανά..
Δεν θα πάθει τίποτα.
Το δικό μου το οδηγεί σιδεροφαγος.
Το πρώτο το έδωσα με 310000 χωρίς κάποιο πρόβλημα και το τωρινό αντέχει ακόμα.Είχα ένα transporter του 98. Το πήρα μεταχειρισμένο και το πούλησα για να αναβαθμιστούμε. Εκείνο πραγματικά δεν ζητούσε τίποτα!
Η ζωή εξελίσσεται όμως και είναι αδιανόητο να έχουμε εργαζόμενους στον δρόμο χωρίς abs και αερόσακους… -
ΟΛΑ ΤΑ VW 4 χρόνια εγγυηση ή 80000χλμ ότι συμβεί πρώτο
https://cartalk.gr/4-chronia-ergostasiaki-engyisi-ola-epivatika-volkswagen/
Ουαου ξεπέρασε τα 2 επιτέλους όταν ολοι οι άλλοι δίνουν 5,7,8.......
αντε και εις ανώτερα......
-
ΟΛΑ ΤΑ VW 4 χρόνια εγγυηση ή 80000χλμ ότι συμβεί πρώτο
https://cartalk.gr/4-chronia-ergostasiaki-engyisi-ola-epivatika-volkswagen/
Ουαου ξεπέρασε τα 2 επιτέλους όταν ολοι οι άλλοι δίνουν 5,7,8.......
αντε και εις ανώτερα......
Μάλλον σκέφτηκαν να κρατάνε τους vagέους άλλα 2 έτη (που υπήρχαν ούτως η άλλως ως επέκταση) στο επίσημο δίκτυο για τα σέρβις πριν την... κάνουν για αλλού...
-
Εδώ και 1 χρόνο περίπου υπάρχει νέος CEO στην εισαγωγική, ο οποίος ειναι εξαιρετικός και έτσι ίσως είναι μέρος του προγράμματός για βελτίωση της θέσης του ομίλου στην Ελλάδα.
-
Κατά μέσο όρο τα αυτοκίνητα βγάζουν αστοχία υλικού τους πρώτους μήνες, και προβλήματα αξιοπιστίας είτε μηχανολογικής είτε ηλεκτρολογικής φύσεως τα πρώτα 2-3 χρόνια. Μετά την τετραετία αρχίζουν απλά τα προβλήματα φθοράς ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας (χλμ πόλης, εθνικής, τρόπος οδήγησης κλπ συνθήκες). Οπότε, η εργοστασιακή επέκταση της εγγύησης δείχνει κάτι (το +2 έτη το λαμβάναμε όσοι έχουμε αγοράσει vw παλαιότερα πάντα με επέκταση εγγύησης μέσω ασφαλιστικής, όπου δύσκολα συναινούσε η ασφαλιστική για την κάλυψη, ενώ όταν είναι εργοστασιακή ο αντιπρόσωπος είναι πολύ πιο ελαστικός κα δεκτικός).
Το συμπέρασμα είναι ότι επιτέλους η vw δείχνει να ανακτά την εμπιστοσύνη της στα αυτοκίνητα που παράγει (τα 2 έτη εγγύηση του παρελθόντος ήταν σιωπηρή αποδοχή της μικρής αξιοπιστίας των αυτοκινήτων της). -
Εδώ και 1 χρόνο περίπου υπάρχει νέος CEO στην εισαγωγική, ο οποίος ειναι εξαιρετικός και έτσι ίσως είναι μέρος του προγράμματός για βελτίωση της θέσης του ομίλου στην Ελλάδα.
Μακάρι να αλλάξει την τακτική του after sales στην VW και να μην αντιμετωπίζει τους πελάτες μόνο σαν πορτοφόλια.
Εκεί πάσχει
Μονο αυτό να αλλάξει θα έχει πετύχει
VW FORUM