-
@chris__7 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Να παίρνετε αμάξια από ιδιώτες μόνο.Αλλα όταν πάτε να δείτε αμάξι από ιδιώτη μην ξεκινατε να κάνετε κριτική για το καθετί και παζάρια λες και παίρνετε σουβενίρ από Τουρκία.Αγοραζετε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟ αμάξι και μάλιστα πολλών ετών.Να κοιτάτε τα βασικά να είναι οκ
Εναν που ειχαμε συμφωνησει να πάρει ενα μεταχειρισμενο που πούλαγα το οποίο ηταν σε αψογη κατασταση και το ειχε καταλάβει , εβρισκε κάτι απιστευτες λεπτομέρειες τυπου γρατζουνιες για να πει ότι το αμάξι χρειαζεται χρήματα σε επισκευες για να του κάνω καλύτερη τιμή (λες και αγοραζε ολοκαινουργιο αμάξι). Ε, τον έστειλα και γω στο διαολο και του είπα ότι δεν θελω τα χρηματα του καθόλου και το πούλησα σε αλλον. (0 υπομονη οταν καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με καραγκιόζη). Καλύτερη τιμή να κάνω σε κάποιον που το ζητάει ντομπρα και είναι ειλικρινης οχι σε καραγκιοζηδες που πάνε με μαιμουδιες να βγάλουν σκάρτο κάτι το οποιο δεν είναι
-
@cirus said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Να παίρνετε αμάξια από ιδιώτες μόνο.Αλλα όταν πάτε να δείτε αμάξι από ιδιώτη μην ξεκινατε να κάνετε κριτική για το καθετί και παζάρια λες και παίρνετε σουβενίρ από Τουρκία.Αγοραζετε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟ αμάξι και μάλιστα πολλών ετών.Να κοιτάτε τα βασικά να είναι οκ
Εναν που ειχαμε συμφωνησει να πάρει ενα μεταχειρισμενο που πούλαγα το οποίο ηταν σε αψογη κατασταση και το ειχε καταλάβει , εβρισκε κάτι απιστευτες λεπτομέρειες τυπου γρατζουνιες για να πει ότι το αμάξι χρειαζεται χρήματα σε επισκευες για να του κάνω καλύτερη τιμή (λες και αγοραζε ολοκαινουργιο αμάξι). Ε, τον έστειλα και γω στο διαολο και του είπα ότι δεν θελω τα χρηματα του καθόλου και το πούλησα σε αλλον. (0 υπομονη οταν καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με καραγκιόζη). Καλύτερη τιμή να κάνω σε κάποιον που το ζητάει ντομπρα και είναι ειλικρινης οχι σε καραγκιοζηδες που πάνε με μαιμουδιες να βγάλουν σκάρτο κάτι το οποιο δεν είναι
Ναι ρε καλύτερα να το πάρει ένας που πραγματικά θα το εκτιμήσει και θα το φροντίσει.Σε αυτόν σου πάει η καρδιά να του κόψεις και ένα 300αρι στη τιμή.Τωρα στους άλλους λες φίλε αυτό είναι σε αυτά τα λεφτά αν το θες το παίρνεις αλλιώς πήγαινε αλλου
-
Η καλύτερα τακτική είναι μόλις σου πει την πρώτη τέτοια παπαριά, του λες απλά «καλημέρα» και φεύγεις. Εγώ σε έναν του είπα να πάει σε μάντρα να πάρει καλύτερο και απλά μπήκα στο αμάξι και έφυγα….
Σε κάποια φάση είχα βάλει το 208 αγγελία….με παίρνει ο άλλος και μου κάνει και καλά προσφορά 8000 από 10 που το είχα βάλει. Εγώ έκανα τον περιχαρή, του λέω «νάσαι καλά, υπολόγιζα να πάρω 7»….και απλά του το έκλεισα… -
«από ιδιώτες μόνο..»
εύκολο να το λες, αλλά τι γίνεται αν δεν φτάνουν τα μετρητά; -
@bassstarlet said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
«από ιδιώτες μόνο..»
εύκολο να το λες, αλλά τι γίνεται αν δεν φτάνουν τα μετρητά;αληθεια είναι αυτό εχει σχέση με τα οικονομικά σου. Εκεί ή κάνεις υπομονη για όταν θα έχεις και μένεις με αυτό που έχεις τώρα (αν εχεις)
ή πας σε μαντρά με τα ανάλογα μεγαλύτερα ρίσκα
-
Προσωπικά, ως αγοραστής, εάν η τιμή μου φαίνεται (αδίκως για εμενα) υψηλή, απλά δεν παίρνω τηλέφωνο. Χάσιμο χρόνου για όλους είναι.
Επίσης, σιχαίνομαι τα ψέματα. Τύπου "δεύτερο χέρι" και το αμαξι να έχει αλλάξει επτά κατόχους. Κουτοπονηριες, επειδή δεν φαίνεται στην άδεια όλο το ιστορικό ιδιοκτησίας.
Ως πωλητής ζητάω μια λογική (για εμένα) τιμή, την οποία μπορώ και να μειώσω, όταν έχω απέναντι μου έναν άνθρωπο σοβαρό και όχι αεριτζήδες. Κάποτε σε ένα αυτοκίνητο που το έδινα πραγματικά σε τιμή χώμα (τύπου το φθηνότερο σε όλο το car.gr) και δεν έλεγα για συζητήσιμη τιμή, έκοψα κάτι τελικά γιατί μπροστά μου είχα ένα τίμιο παιδί του μεροκάματου. -
Εγω αντιθετα σαν αγοραστης θα παρω τηλ αν εχω τα λεφτα και ειναι αυτο που θελω . Αν το δω και απο κοντα και με την πρωτη ματια ειναι σε καλη κατασταση παθαινω τραλαλα και το θελω εδω και τωρα και το παιρνω με συνοπτικες διαδικασιες .
2 φορες την εχω πατησει ως τωρα .
Πρεπει να ειμαι η χαρα του πωλητη. -
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
έκοψα κάτι τελικά γιατί μπροστά μου είχα ένα τίμιο παιδί του μεροκάματου.
σωστός και γω το ίδιο. Τα καραγκιοζιλίκια δεν μπορώ μόνο. Αν ο αλλος πει αληθεια θα προσπαθησω να βοηθησω στο πλαίσιο που μπορώ να κόψω κάτι και γω.
-
Αποκλείστε τα στάρλετ '96+ οπωσδήποτε.
Βοηθήστε να ρίξουν τις τιμές, μπας και χτυπήσω κανένα! -
Βοηθήστε να ρίξουν τις τιμές, μπας και χτυπήσω κανένα!Εσυ δεν έχεις σταρλετ ήδη?
Θα πάρεις αλλο Starlet?
-
Βοηθήστε να ρίξουν τις τιμές, μπας και χτυπήσω κανένα!Εσυ δεν έχεις σταρλετ ήδη?
Θα πάρεις αλλο Starlet?
Είπε να εκσυγχρονιστει...
-
Πάντως, επειδή (καλώς ή κακώς) το σενάριο αγοράς από εμπορο είναι υπαρκτό, εάν κάποιος έχει θετικη αποψη για εμπορο στο Λεκανοπέδιο ας το γράψει στο αντίστοιχο νήμα. Έχω ποστάρει σχετικά εδώ και μέρες και μάλιστα έχω αναφέρει 2-3 ονόματα που είδα ότι εμπορεύονται παλιότερα και φθηνότερα αυτοκίνητα.
Τυχόν αρνητικές, πέραν των γνωστών κακών επαγγελματιών που έχουν αναφερθεί εδώ επανειλημμένα, ας σταλούν με pm, ώστε να μην υπάρχουν θέματα και για το forum.
Ευχαριστώ. -
Καλησπέρα.
Ηλικιωμένο συγγενικό μου πρόσωπο ψάχνει αυτοκίνητο.
Η χρήση του θα είναι περιστασιακή και ουσιαστικά θα καλύπτει τις ανάγκες μετακινησης 2 φορές τον μήνα το πολύ από Πάτρα προς χωριό της Φωκίδας και αντίστροφα, διαδρομή μήκους 40+40 χιλιομέτρων και κατά βάση σε Ε.Ο.
Τα χρήματα που υπάρχει διάθεση να δαπανηθούν είναι έως 3.000€, όριο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει κατά max 1.000€ ακόμα εάν προκύψει κάτι αξιόλογο.
Ψάχνουμε για βενζινοκινητα, ελληνικής αντιπροσωπείας, 5πορτα, μαζεμένα σε μέγεθος (το πολύ c segment) και ιδανικά έως 1.300 κυβικά, ώστε να πληρώνει χαμηλα τέλη κυκλοφοριας. Θέλουμε κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι και ABS. Λοιπά καλουδια αδιάφορα.
Σε αυτά τα χρήματα μιλάμε για αυτοκίνητα από τα τελη δεκαετίας του '90 έως περίπου τα τέλη της επόμενης.
Πού παίζουμε μέχρι στιγμής;
Φοβούμενοι τους Γάλλους και τους Ιταλούς, κοιτάζουμε κατά βάση προς Ιαπωνία και Κορέα, δίχως να αποκλείουμε άλλες λύσεις.
Άρα έχουμε τα εξής:
Toyota Corolla 1.3
Τoyota Yaris 1.0 ή ιδανικά 1.3
Hyundai Atos 1.0 ή το νεότερο 1.1
Hyundai Getz 1.1 ή ιδανικά 1.3
Kia Picanto 1.0 ή ιδανικά 1.1
Kia Rio 1.3
Daewoo/Chevrolet Matiz 1.0
Chevrolet Aveo 1.3
Suzuki Ignis 1.3
Suzuki Wagon R+1.2
Suzuki Baleno 1.3
Nissan Micra 1.3 ή το νεότερο 1.2
Opel Agila 1.2
Opel Corsa 1.2
Seat Ibiza 1.2
Skoda Fabia 1.2
Subaru Justy 1.0
Daihatsu Sirion 1.0 ή ιδανικά 1.3
Με κριτήριο πως το αυτοκίνητο θα είναι πρωτιστως εργαλείο (πέσιμο πίσω καθισμάτων και μεταφορά αρκετών ραγμάτων από το χωριό) και με πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία, ποιες επιλογές θεωρείτε σωστές και με τα ιγοτερα δυνατά προβλήματα;Γεια και χαρα! Πουλαω το αυτοκινητο του πατερα μου Accent 2004 1300 κυβικα 178,000 χλμ πρωτο χερι, το εχουμε απο καινουργιο. Του αλλαξαμε τα παντα προ ετους, γιατι το οδηγησε για λιγο η ανηψια. Το σαλονι ειναι ολοκαινουργιο γιατι παντα ειχε καλυματα ο πατερας μου, τα λαστιχα καινουργια, η μπαταρια προσφατα αλλαγμενη με κορεατικη, τα ελαστικα προσφατα αλλαγμενα με ελαχιστα χιλιομετρα, δισκο πλατω, δισκοι μπροστα φρενων, μπαλακια, ιμαντα, φουσκες, τακακια, ψευτοκαπακο, φλαντζακια (ουτε τα λαδια δε μαυριζουν), οτι αλλαζεται το αλλαξαμε γιατι θα το οδηγαγε για λιγο η ανηψια, ατρακαριστο, δε χρειαζεται τιποτε να βαλεις και θα το εχεις πολλα πολλα χρονια, μοντελο 2004 178.000 χλμ, ΚΤΕΟ κανονικα, ABS, Air Condition τελειο, φυσικα υδραυλικο τιμονι, καινουργιο ραδιοCD Pionner με Bluetooth να μιλαει κινητο ενω οδηγαει, εχει και gps λεει αλλα δε το μαθαμε αυτο, μπροστινα ηχεια pionner ολα για την ανηψια. Κινειται μια φορα την εβδομαδα τωρα πια ως 3ο αυτοκινητο δικο μου, ο πατερας μου σταματησε να οδηγει πριν ενα χρονο (το ειχε δευτερο και για πρωτο Nissan Navara παλι καινουργιο) οταν το πηρε η εγγονη του- ανηψια μου. Η ανηψια εχει πλεον καινουργιο αυτοκινητο της κουτας (οικογενειακως παιρνουμε παντα καινουργια αυτοκινητα). Στα χρηματα ειναι αυτο που ψαχνεις περιπου, οταν το ανεβασω στο Car.gr μετα τις 20 Αυγουστου θα σου το στειλω να το παρακολουθησεις. Εδω στο φορουμ με ξερουν ολοι και δε θα κοροιδευα για να πουλησω αυτοκινητο. Δε χρειαζεται τιποτε να διορθωσεις αφου το παρεις
-
@antonn said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Καλησπέρα.
Η χρήση του θα είναι περιστασιακή και ουσιαστικά θα καλύπτει τις ανάγκες μετακινησης 2 φορές τον μήνα το πολύ από Πάτρα προς χωριό της Φωκίδας και αντίστροφα, διαδρομή μήκους 40+40 χιλιομέτρων και κατά βάση σε Ε.Ο.
Τα χρήματα που υπάρχει διάθεση να δαπανηθούν είναι έως 3.000€, όριο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει κατά max 1.000€ ακόμα εάν προκύψει κάτι αξιόλογο.
Ψάχνουμε για βενζινοκινητα, ελληνικής αντιπροσωπείας, 5πορτα, μαζεμένα σε μέγεθος (το πολύ c segment) και ιδανικά έως 1.300 κυβικά, ώστε να πληρώνει χαμηλα τέλη κυκλοφοριας. Θέλουμε κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι και ABS. Λοιπά καλουδια αδιάφορα.
Σε αυτά τα χρήματα μιλάμε για αυτοκίνητα από τα τελη δεκαετίας του '90 έως περίπου τα τέλη της επόμενης.
Φοβούμενοι τους Γάλλους και τους Ιταλούς, κοιτάζουμε κατά βάση προς Ιαπωνία και Κορέα, δίχως να αποκλείουμε άλλες λύσεις.
Άρα έχουμε τα εξής:
Toyota Corolla 1.3
Kia Rio 1.3
Chevrolet Aveo 1.3
Suzuki Ignis 1.3
Suzuki Wagon R+1.2
Suzuki Baleno 1.3
Opel Agila 1.2
Opel Corsa 1.2
Seat Ibiza 1.2
Skoda Fabia 1.2
Subaru Justy 1.0
Με κριτήριο πως το αυτοκίνητο θα είναι πρωτιστως εργαλείο (πέσιμο πίσω καθισμάτων και μεταφορά αρκετών ραγμάτων από το χωριό) και με πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία, ποιες επιλογές θεωρείτε σωστές και με τα ιγοτερα δυνατά προβλήματα;Γεια και χαρα! Πουλαω το αυτοκινητο του πατερα μου Accent 2004 1300 κυβικα 178,000 χλμ πρωτο χερι, το εχουμε απο καινουργιο. Του αλλαξαμε τα παντα προ ετους, γιατι το οδηγησε για λιγο η ανηψια. Το σαλονι ειναι ολοκαινουργιο γιατι παντα ειχε καλυματα ο πατερας μου, τα λαστιχα καινουργια, η μπαταρια προσφατα αλλαγμενη με κορεατικη, τα ελαστικα προσφατα αλλαγμενα με ελαχιστα χιλιομετρα, δισκο πλατω, δισκοι μπροστα φρενων, μπαλακια, ιμαντα, φουσκες, τακακια, ψευτοκαπακο, φλαντζακια (ουτε τα λαδια δε μαυριζουν), οτι αλλαζεται το αλλαξαμε γιατι θα το οδηγαγε για λιγο η ανηψια, ατρακαριστο, δε χρειαζεται τιποτε να βαλεις και θα το εχεις πολλα πολλα χρονια, μοντελο 2004 178.000 χλμ, ΚΤΕΟ κανονικα, ABS, Air Condition τελειο, φυσικα υδραυλικο τιμονι, καινουργιο ραδιοCD Pionner με Bluetooth να μιλαει κινητο ενω οδηγαει, εχει και gps λεει αλλα δε το μαθαμε αυτο, μπροστινα ηχεια pionner ολα για την ανηψια. Κινειται μια φορα την εβδομαδα τωρα πια ως 3ο αυτοκινητο δικο μου, ο πατερας μου σταματησε να οδηγει πριν ενα χρονο (το ειχε δευτερο και για πρωτο Nissan Navara παλι καινουργιο) οταν το πηρε η εγγονη του- ανηψια μου. Η ανηψια εχει πλεον καινουργιο αυτοκινητο της κουτας (οικογενειακως παιρνουμε παντα καινουργια αυτοκινητα). Στα χρηματα ειναι αυτο που ψαχνεις περιπου, οταν το ανεβασω στο Car.gr μετα τις 20 Αυγουστου θα σου το στειλω να το παρακολουθησεις. Εδω στο φορουμ με ξερουν ολοι και δε θα κοροιδευα για να πουλησω αυτοκινητο. Δε χρειαζεται τιποτε να διορθωσεις αφου το παρεις
@n-k-9 το παίρνεις!
Ο antonn είναι εγγύηση. -
@antonn said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Καλησπέρα.
Άρα έχουμε τα εξής:
Toyota Corolla 1.3
Kia Rio 1.3
Chevrolet Aveo 1.3
Suzuki Ignis 1.3
Suzuki Wagon R+1.2
Suzuki Baleno 1.3
Opel Agila 1.2
Opel Corsa 1.2
Seat Ibiza 1.2
Skoda Fabia 1.2
Subaru Justy 1.0
Σου στέλνω pm.
-
Ωραία, αν τελεσφορήσει η αγοραπωλησία, θέλουμε κέρασμα.
Το έγραψα πρώτος. -
Ωραία, αν τελεσφορήσει η αγοραπωλησία, θέλουμε κέρασμα.
Το έγραψα πρώτος.Για να σου ανταποδώσω το καλό, έχω ήδη διαγράψει ολες τις παρκαρισμένες αγγελίες με Starlet και δεν ασχολούμαι πλέον!!!
-
Να ένας από τους καμποσους λόγους που αξίζει να συμμετέχει κάνεις σε ένα φόρουμ σαν το παρόν.
-
@realzeus said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@criuser said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Εγώ δεν έχω οδηγήσει τα άξεντ και γκέτς, θυμάμαι όμως ότι ήταν πεζοδρομιοκυνηγοί ολκής και τα δύο και επικίνδυνα αυτοκίνητα.
Αυτά σαν καινούργια .
Σαν χρέπια πως θα είναι.
Θα είναι απλά χρέπια που θα δουλεύει η μηχανή τους.
εχεις δίκιο ότι είναι μαπα σαν αυτοκίνητα αλλά είναι σκυλια αξιοπιστιας.
Για ηλικιωμένο που πάει με τα ορια μια χαρά αμάξακια είναι. Για περισσότερα οχι
Ο άνθρωπος θέλει απλά να πηγαίνει από το ένα σπίτι του στο άλλο.
Οδηγεί συνετα και προσεκτικά.
Είναι πρώην επαγγελματίας οδηγός (φορτηγό).
Νομίζω πως για την χρήση που κάνει μια χαρά θα βολευτει με κάτι τέτοιο.Μια φορά θα χρειαστεί να φρενάρει ή να στρίψει και αυτά δεν θα κάνουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο...
Ωραία.
Μπορείς να προτείνεις κάτι στο budget που έχει, που να στρίβει και να φρενάρει, αλλά να μην χρειάζεται να βγάλει διάρκειας στον μάστορα;
Ας είναι και πανω από 1.300 κ.εκ. (έως 1.500 για παράδειγμα).Απήντησα ποια θα επέλεγα από όσα παρέθεσες παραπάνω. Αν πάει σε 1600, οι επιλογές αυξάνονται (π.χ. Mazda 3, Focus κλπ).
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41288124-honda-jazz
Πρώτο χέρι.
Θα το κοιτάγατε;
Αν ναι, ποιά τιμή θεωρείτε δίκαιη (υπό την προϋπόθεση πως δεν απαιτεί κάτι άμεσα);
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.