-
@chris__7 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Καλησπέρα.
Επειδή μάλλον η αναζήτηση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες (θα γράψω αναλυτικές εντυπώσεις σε επομενο post), θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής...
Το υποψήφιο προς αγορά αυτοκίνητο χρειάζεται λάστιχα.
Θα αγοράζατε καινούρια Pirelli P1 με έκπτωση 40% περίπου, τα οποία όμως είναι κατασκευασμένα πριν 5 έτη και εδώ και χρόνια ήταν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του εμπόρου ελαστικών;οχι γιατι εχει την παλια ημερομηνια και θα σου κανουν συσταση στο κτεο.Αν σε ενα εναμιση χρονο εχεις κανει 40000 χιλιομετρα τοτε βαλτα
Ούτε καν τόσα χιλιόμετρα.
Βαριά 4.000 τον χρόνο. -
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ναι στα πιρέλια. Είναι καλά λάστιχα. Και όταν έρθει το κτεο, πας σε ένα ικτεο. Σιγά μη σε κόψουν για λάστιχα.
Βασικά με ενδιαφέρει να είναι σωστά ως λάστιχα και να μην έχουν κάποιο θέμα λόγω των ετών τους. Το ΚΤΕΟ δεν με απασχολεί.
-
Να λέμε όμως και την αλήθεια, δεν είναι κανά σπουδάιο λάστιχο το P1...
-
@tgd said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Να λέμε όμως και την αλήθεια, δεν είναι κανά σπουδάιο λάστιχο το P1...
Προφανώς και δεν ειναι, αλλά μπορουμε να τα πάρουμε φθηνότερα από κάτι Kormoran και κάτι Tigar.
Γι' αυτό και το σκεφτόμαστε. -
Προφανώς και δεν ειναι, αλλά μπορουμε να τα πάρουμε φθηνότερα από κάτι Kormoran και κάτι Tigar.
Γι' αυτό και το σκεφτόμαστε.Προφανώς τότε καλά θα κάνεις και θα τα πάρεις. Στο Mii τα έχω ακριβώς τρία χρόνια (λιγότερο από 20.000km) και είναι το ABS πια να ενεργοποιείται πολύ πιο συχνά απ΄ ότι νομίζω ότι θα έπρεπε. Η πολλή ζέστη δεν τους κάνει καλό.
-
@tgd said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Γι' αυτό και το σκεφτόμαστε.Προφανώς τότε καλά θα κάνεις και θα τα πάρεις. Στο Mii τα έχω ακριβώς τρία χρόνια (λιγότερο από 20.000km) και είναι το ABS πια να ενεργοποιείται πολύ πιο συχνά απ΄ ότι νομίζω ότι θα έπρεπε. Η πολλή ζέστη δεν τους κάνει καλό.
Εγώ τα είχα για 5 χρόνια και συνολικά λιγότερα από 25.000 χιλιόμετρα. Αυτό που παρατήρησα ήταν πως, αν και είχαν αρκετό πέλμα, ήδη από τα 3 χρόνια και τα 15.000 χλμ. περίπου η γόμα τους είχε σκληρύνει αρκετά. Πέρναγες από λακούβες και τις καταλάβαινες εντονότερα. Ομοίως και το ABS είχε γίνει ένα κλικ περισσότερο ευαίσθητο.
Την ίδια εντύπωση μου είχαν αφήσει και κάτι P7 που είχα σε άλλο αυτοκίνητο. Το οποίο για 16 ώρες την ημέρα σταθμευε σε κλειστό γκαράζ (και άρα δεν είχε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία από καιρικές συνθήκες).
Απλά τώρα η σύγκριση είναι Ρ1 vs γ' κατηγορία (σαν αυτά που έγραψα) οπότε μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς αυτά. -
Ο έμπορος μπορεί να λέει ότι ήταν αποθηκευμένα αλλά όντως ήταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή; Γιατί βάζω τα λάστιχα σε μια αποθήκη και δε τα βλέπει ήλιος δε λέει από μόνο του κάτι
-
@panos2171 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ο έμπορος μπορεί να λέει ότι ήταν αποθηκευμένα αλλά όντως ήταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή; Γιατί βάζω τα λάστιχα σε μια αποθήκη και δε τα βλέπει ήλιος δε λέει από μόνο του κάτι
Δεν έχεις άδικο για τον προβληματισμό σου.
Απλα από τον συγκεκριμένο ψωνίζω εδώ και 25 χρόνια οπότε έχω μια x εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του.
Τελικά είναι τριετίας (2021 κατασκευή). Λάθος θυμόμουν. Μάλλον σε αυτά θα καταληξω. -
Απλα από τον συγκεκριμένο ψωνίζω εδώ και 25 χρόνια οπότε έχω μια x εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του.
Τελικά είναι τριετίας (2021 κατασκευή). Λάθος θυμόμουν. Μάλλον σε αυτά θα καταληξω.40% είχα εγώ έκπτωση σε λάστιχα αλλά σε ημερομηνία ενός χρόνου.
Θεωρώ πως δεν αξίζει...θα έπρεπε να είχες και άλλη έκπτωση.
Αν κάνεις τόσο λίγα χλμ όσο λες (4.000 χλμ το χρόνο) βάζεις άνετα kormoran, savva ή αντίστοιχα και θα είναι φρέσκα -
@nikos-golf said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Τελικά είναι τριετίας (2021 κατασκευή). Λάθος θυμόμουν. Μάλλον σε αυτά θα καταληξω.40% είχα εγώ έκπτωση σε λάστιχα αλλά σε ημερομηνία ενός χρόνου.
Αν κάνεις τόσο λίγα χλμ όσο λες (4.000 χλμ το χρόνο) βάζεις άνετα kormoran, savva ή αντίστοιχα και θα είναι φρέσκαΦρέσκα θα είναι, αλλά κάτι αποστάσεις φρεναρίσματος που έχω διαβάσει κατά καιρούς σε διάφορες δοκιμές, είναι για να κάνεις τον σταυρό σου...
-
Αν κάνεις τόσο λίγα χλμ όσο λες (4.000 χλμ το χρόνο) βάζεις άνετα kormoran, savva ή αντίστοιχα και θα είναι φρέσκαΦρέσκα θα είναι, αλλά κάτι αποστάσεις φρεναρίσματος που έχω διαβάσει κατά καιρούς σε διάφορες δοκιμές, είναι για να κάνεις τον σταυρό σου...
Μήπως τώρα που έχεις λαστιχα 5ετιας δε κάνεις το σταυρό σου? Ήδη λες από τα 3 χρόνια και με λίγα χλμ είδες διαφορά.
Εγώ τόσο παλια με μόνο τέτοια έκπτωση δε θα τα έβαζα.
Σου είπα ότι έβαλα με ίδια έκπτωση 1 χρόνου παλιά.
Ήδη συμφουριτης σου ανέφερε πως δεν είναι και κάνα σπουδαίο ελαστικό και στην 3ετια το abs δούλευε συνεχεια -
Μήπως τώρα που έχεις λαστιχα 5ετιας δε κάνεις το σταυρό σου? Ήδη λες από τα 3 χρόνια και με λίγα χλμ είδες διαφορά.
Εγώ τόσο παλια με μόνο τέτοια έκπτωση δε θα τα έβαζα.
Σου είπα ότι έβαλα με ίδια έκπτωση 1 χρόνου παλιά.
Ήδη συμφουριτης σου ανέφερε πως δεν είναι και κάνα σπουδαίο ελαστικό και στην 3ετια το abs δούλευε συνεχειαΦίλε μου δεν έχεις διαβασει από την αρχή το θέμα και μπερδευεσαι.
Δεν είναι για εμένα τα λάστιχα.
Δεν έχω αυτοκίνητο με λάστιχα 5ετιας πάνω.
Ο φίλος που έγραψε πως δεν είναι σπουδαίο ελαστικό αναφέρθηκε συγκριτικά με πρώτης κατηγορίας λάστιχα και όχι τρίτης (που μπορουν να μπουν στα ίδια χρήματα). -
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις γνώμες.
Η αναζήτηση περαιωθηκε σήμερα.
Καταρχήν, οφείλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον @antonn που με ενημερωσε πρώτο για το αυτοκίνητο που είχε προς πώληση. Τελικά δεν προχωρήσαμε διότι ο ενδιαφερόμενος κατέληξε σε ένα όχημα που από την αρχή το έβλεπε με καλό μάτι. Καλή πώληση σου εύχομαι @antonn.
Έτσι, αγοράσθηκε ένα Opel Agila 1.2 του 2001, πρώτο χέρι, ατρακαριστο, σωστά συντηρημένο, πρόσφατα βαμμένο και με πραγματικά λίγα χιλιομετρα στο οδόμετρο του.
Με την πρώτη ευκαιρία, θα γράψω και τις εντυπώσεις μου από τους διάφορους πωλητές με τους οποίους ήρθα σε επικοινωνία και πραγματικά, ένας λόγος που χαίρομαι που ξεμπερδεψαμε, είναι αυτός.
Δεν χρειάζεται να ακούω τις ανακρίβειες και τα ψέματα του καθενός.
Κάτι αντιστοιχο είχε γράψει ένας άλλος συμφορουμίτης σε κάποιο άλλο topic και δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί του.
Αυτά τα λίγα! -
Τα'χω σκεφτεί και εγώ αυτά , αλλά η ανωτάτη αρχή έχει άλλη γνώμη. Γείτονας πέρισυ μου έδινε 2 χιλιάρικα ένα1800άρι 190 του 1992 σε απίστευτη κατάσταση, αλλά έκανα πίσω. Επίσης πρόσφατα βρήκα ρενώ βελσάτις του 2004 με 2 χιλιάρικα , αλλά ενώπιον απειλής ξυλοδαρμού με τον πλάστη που ανοίγουν το φύλλο, συμμορφώθην προς τας υποδείξεις.
Γενικά, το τι παλιό μεγάλου κυβισμού βρίσκεις στο τζαμπέ, δε λέγεται. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε τέλη, κατανάλωση, κοκ. Γούστα να'χεις και λεφτά να πληρώνεις τεκμήρια,τέλη, συνεργεία και βενζινάδες.
Επίσης, στην περίπτωσή μας τα παιδιά είναι γενικά ασυγκίνητα σχεδόν στο οτιδήποτε. Βλέπουν το όλο θέμα εντελώς διεκπεραιωτικά.Με 2κ παίρνεις αυτό:
Και δεν καίει και δεν ζητάει τπτ. Ότι πρέπει για πιτσιρίκια.
-
To είχα και το ξεφορτώθηκα το 2008. Το 100% αυτών που κυκλοφορούν δεν έχουν υδραυλικό, και το 99% δεν έχει ερκοντίσιο, κάπου ώπα εν έτει 2025 που θα αγοραστεί.
Πράγματι δεν καίει, (για την εποχή του), και δεν ζητάει τίποτα.
Είχα 8,5-9λ/100 Αθήνα και 6 εθνική, με ρεκόρ χαμηλής 5λ/100 στην Τουρκία πηγαίνοντας με τα όρια, είχα φτάσει Καισάρεια με δαύτο και θα πήγαινα και Έρζερουμ στους Κούρδοι, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως γύρισα πίσω (το Νο1 ταξίδι που έχω κάνει, 20 μέρες, 7.000χλμ.). -
@groover1972 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Τα'χω σκεφτεί και εγώ αυτά , αλλά η ανωτάτη αρχή έχει άλλη γνώμη. Γείτονας πέρισυ μου έδινε 2 χιλιάρικα ένα1800άρι 190 του 1992 σε απίστευτη κατάσταση, αλλά έκανα πίσω. Επίσης πρόσφατα βρήκα ρενώ βελσάτις του 2004 με 2 χιλιάρικα , αλλά ενώπιον απειλής ξυλοδαρμού με τον πλάστη που ανοίγουν το φύλλο, συμμορφώθην προς τας υποδείξεις.
Γενικά, το τι παλιό μεγάλου κυβισμού βρίσκεις στο τζαμπέ, δε λέγεται. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε τέλη, κατανάλωση, κοκ. Γούστα να'χεις και λεφτά να πληρώνεις τεκμήρια,τέλη, συνεργεία και βενζινάδες.
Επίσης, στην περίπτωσή μας τα παιδιά είναι γενικά ασυγκίνητα σχεδόν στο οτιδήποτε. Βλέπουν το όλο θέμα εντελώς διεκπεραιωτικά.Με 2κ παίρνεις αυτό:
Και δεν καίει και δεν ζητάει τπτ. Ότι πρέπει για πιτσιρίκια.
Ίδιο με αυτό που είχα. Αγορά νέο το 1999. Το έδωσα το 2003 εντός εγγύησης ακόμα (όπως πρέπει να πουλάς όλα τα Τογιότα) και πήρα το ζώο κορολλα (στα 29 μου συνταξιούχος στα αυτοκινητικα)
Εμένα είχε αιρ κοντινιον και ηλεκτρικά παράθυρα.
Το πεζώ 205 που είχα πριν δεν είχε και εσκαγα..
Ευτυχώς το διέλυσε ο αδελφός μου αυτο και έτσι μου πήρε ο πατέρας μου το σταρλετ
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.