-
@ntinaras said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Και να μην πάμε 1-2 καλοκαίρια σε νησάρες βρε παίδες δεν έγινε τίποτα. Όταν ξεκινάς δική σου δουλειά και έχεις ρίξει ότι έχεις και δεν έχεις μέσα, αν είσαι τυχερός 2-3 καλοκαίρια θα την βγάλεις στην καλύτερη στης θείας στο Ζούμπερι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εξάλλου οι διακοπές είναι νέα μόδα μετά τον ΒΒΠ, οι άνθρωποι ζούσαν επί χιλιάδες χρόνια και χωρίς ξαπλώστρες στην ψιλή άμμοΓιατι επι χιλιαδες χρονια δεν ειχαν αεροπλανα.
Πόσοι από εδώ μέσα πάνε διακοπές με αεροπλάνα ?
-
@ntinaras said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Και να μην πάμε 1-2 καλοκαίρια σε νησάρες βρε παίδες δεν έγινε τίποτα. Όταν ξεκινάς δική σου δουλειά και έχεις ρίξει ότι έχεις και δεν έχεις μέσα, αν είσαι τυχερός 2-3 καλοκαίρια θα την βγάλεις στην καλύτερη στης θείας στο Ζούμπερι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εξάλλου οι διακοπές είναι νέα μόδα μετά τον ΒΒΠ, οι άνθρωποι ζούσαν επί χιλιάδες χρόνια και χωρίς ξαπλώστρες στην ψιλή άμμοΓιατι επι χιλιαδες χρονια δεν ειχαν αεροπλανα.
Πόσοι από εδώ μέσα πάνε διακοπές με αεροπλάνα ?
Οι εισερχομενοι τουριστες.
Αν δεν ειχαμε αυτους, οι τιμες θα ηταν στο πατωμα στα ακτοπλοικα και στη διαμονη. -
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζετε την γκρίνια των αλλων, μη τυχερων, είναι που χαλάει την συζήτηση.
Ρε Στεφάν σε συμπαθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και θα κρατηθώ.
Κάνε τον Σταύρο σου, πες τυχερός είμαι και δεν θα σχολιάσω τον άτυχο. Άστο να πάει στα διαλα
Μακάρι να ήταν όλα θέμα τύχης ή ατυχίας. Δεν είναι όμως. Όποιος τα ρίχνει μόνο στην τύχη είναι βέβαιο ότι δε φταίει αυτό. Και πάλι δε μιλάω επί προσωπικού.
Να μιλάνε για τύχη ή ατυχία τίποτα χτυπημένοι από τη μοίρα με θέματα υγείας κτλ. Όχι αυτοί που δε μπορούν να πάνε 10 μέρες σε νησί.
Και όμως όλα τύχη είναι. Παλιότερα πίστευα το ίδιο με εσένα. Μαλιστα κάποτε δούλευα σε μια πολυεθνική και ο διευθυντής μου με ρώτησε εάν κάνω την προσευχή μου και αν γενικότερα πιστεύω στην τύχη. Είπα ναι. Τότε με αυταρέσκεια πμου είπε τα ίδια με εσένα.
Αυτός ο διευθυντής έφυγε και πήγε σε ανώτερη θέση. Στην θέση του ήρθε ένας άλλος που αποδείχθηκε καλύτερος σε πολλά. Ήθελε χρόνια την θέση αυτήν αλλά πάντοτε κάτι συνέβαινε και δεν μπορούσε να δηλώσει υποψηφιότητα.
Εν τέλη το τμήμα πήγαινε καλά με τον παλιο διευθυντή αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα με τον επόμενο εάν η τύχη το επέτρεπε να δηλώσει υποψηφιοτητα νωρίτερα.
Δηλαδή το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η αξιολόγηση μας περιορίζει να κατανοήσουμε ποσο τυχεροί είμαστε ή ευλογημένοι για όσους πιστεύουν.
Και οι δυο κατέβαλαν προσπαθεια και οι δυο πήγαν καλά ως διευθυντές. Ο δεύτερος όμως την περίοδο που δεν ηταν διευθυντής κατά τύχη δεν απολάμβανε όσα ο διευθυντής παρα την υψηλότερη αξία του.
Άλλο παράδειγμα. Ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει αξιολογηθεί μέσω των τεστ iq πριν κάποια έτη ήταν ...όχι κάποιος μεγιστάνας ούτε κάποιος επιστήμονας. Μια απλη νοικοκυρά στην Αμερική. Το περιβάλλον της που είναι ο παράγοντας τύχη δεν της έδωσε τις διόδους για να το εκμεταλλευθεί.
Οποτε, ναι η τύχη ή αλλιώς timing είναι πρωτεύοντας παράγοντας και έπειτα η προσπαθεια του καθενός. Απλώς ως εγωιστικά πλάσματα που είμαστε οι άνθρωποι θεωρούμε λανθασμένα ότι εμείς φτιάχνουμε το μέλλον. Δυστυχώς δεν ισχύει.
Για να βγάλεις λεφτά -και να γίνεις επιτυχημένος όπως ορίζεις- χρειάζεσαι πρωτίστως ικανότητα στη διαχείριση ανθρώπινων και υλικών πόρων. Πιθανόν η παραπάνω κυρία -και παρόλο το υψηλό IQ- να στερείται βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων (λέγε με EQ), μπορεί πολλά, ας μην γενικεύουμε.
-
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζετε την γκρίνια των αλλων, μη τυχερων, είναι που χαλάει την συζήτηση.
Κάνε τον Σταύρο σου, πες τυχερός είμαι και δεν θα σχολιάσω τον άτυχο. Άστο να πάει στα διαλα
Μακάρι να ήταν όλα θέμα τύχης ή ατυχίας. Δεν είναι όμως. Όποιος τα ρίχνει μόνο στην τύχη είναι βέβαιο ότι δε φταίει αυτό. Και πάλι δε μιλάω επί προσωπικού.
Να μιλάνε για τύχη ή ατυχία τίποτα χτυπημένοι από τη μοίρα με θέματα υγείας κτλ. Όχι αυτοί που δε μπορούν να πάνε 10 μέρες σε νησί.
Και όμως όλα τύχη είναι. Παλιότερα πίστευα το ίδιο με εσένα. Μαλιστα κάποτε δούλευα σε μια πολυεθνική και ο διευθυντής μου με ρώτησε εάν κάνω την προσευχή μου και αν γενικότερα πιστεύω στην τύχη. Είπα ναι. Τότε με αυταρέσκεια πμου είπε τα ίδια με εσένα.
Αυτός ο διευθυντής έφυγε και πήγε σε ανώτερη θέση. Στην θέση του ήρθε ένας άλλος που αποδείχθηκε καλύτερος σε πολλά. Ήθελε χρόνια την θέση αυτήν αλλά πάντοτε κάτι συνέβαινε και δεν μπορούσε να δηλώσει υποψηφιότητα.
Εν τέλη το τμήμα πήγαινε καλά με τον παλιο διευθυντή αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα με τον επόμενο εάν η τύχη το επέτρεπε να δηλώσει υποψηφιοτητα νωρίτερα.
Δηλαδή το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η αξιολόγηση μας περιορίζει να κατανοήσουμε ποσο τυχεροί είμαστε ή ευλογημένοι για όσους πιστεύουν.
Και οι δυο κατέβαλαν προσπαθεια και οι δυο πήγαν καλά ως διευθυντές. Ο δεύτερος όμως την περίοδο που δεν ηταν διευθυντής κατά τύχη δεν απολάμβανε όσα ο διευθυντής παρα την υψηλότερη αξία του.
Άλλο παράδειγμα. Ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει αξιολογηθεί μέσω των τεστ iq πριν κάποια έτη ήταν ...όχι κάποιος μεγιστάνας ούτε κάποιος επιστήμονας. Μια απλη νοικοκυρά στην Αμερική. Το περιβάλλον της που είναι ο παράγοντας τύχη δεν της έδωσε τις διόδους για να το εκμεταλλευθεί.
Οποτε, ναι η τύχη ή αλλιώς timing είναι πρωτεύοντας παράγοντας και έπειτα η προσπαθεια του καθενός. Απλώς ως εγωιστικά πλάσματα που είμαστε οι άνθρωποι θεωρούμε λανθασμένα ότι εμείς φτιάχνουμε το μέλλον. Δυστυχώς δεν ισχύει.
Για να βγάλεις λεφτά -και να γίνεις επιτυχημένος όπως ορίζεις- χρειάζεσαι πρωτίστως ικανότητα στη διαχείριση ανθρώπινων και υλικών πόρων. Πιθανόν η παραπάνω κυρία -και παρόλο το υψηλό IQ- να στερείται βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων (λέγε με EQ), μπορεί πολλά, ας μην γενικεύουμε.
Χίλια δυο. Συμφωνώ αλλά ένας άνθρωπος που από όσο θυμάμαι το δημοσίευμα δεν είχε ούτε αυτισμό ούτε τίποτα άλλο αλλα διέθετε κριτική ικανότητα που τερμάτιζε τα τεστ των ειδικών όλο και κάποια θέση με πολλά οφέλη θα μπορούσε να έχει. Ποσο μάλλον στην πλουσιότερη χωρα του πλανήτη. Και όμως από όσο θυμάμαι έκανε από μικρή οικογένεια διότι το περιβάλλον της το επέβαλε κάτι που την οδήγησε σε αλλά μονοπάτια της ζωής.
Σκέψου ποσα αλλά παιδιά που γεννούνται σε φτωχές χώρες τι προσόντα έχουν τα οποία φτάνουν ως ένα σημείο ακριβώς διότι το περιβάλλον που αναπτύσσονται και προσπαθούν για αυτά είναι φτιαγμένο κατά τύχη.
-
Οποτε, ναι η τύχη ή αλλιώς timing είναι πρωτεύοντας παράγοντας και έπειτα η προσπαθεια του καθενός. Απλώς ως εγωιστικά και άτομοκεντρικά πλάσματα που είμαστε, όλοι οι άνθρωποι, (είναι και αυτός ένας μηχανισμός αυτοσυντήρησης) θεωρούμε λανθασμένα ότι εμείς φτιάχνουμε το μέλλον. Δυστυχώς δεν ισχύει.
Αυτό που λες είναι περισσότερο συγκυρία/ περιβάλλον και λιγότερο τύχη και στα επαγγελματικά έχει μεγάλη εφαρμογή. Σίγουρα όμως δεν είναι το βασικό κριτήριο εξέλιξης ενός ανθρώπου όπως αντίστοιχα και η νοημοσύνη δεν είναι το μόνο μέσο επιτυχίας. Προχωράμε
-
https://el.wiktionary.org/wiki/συγκυρία
Ακριβώς η συγκυρία είναι η τύχη η δίκη σου σε συνδυασμό με την τύχη των άλλων γύρω σου.
Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι καλός σε κάτι διότι δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν υπάρχει καλύτερος από εσένα.....λόγω τύχης.
Αυτό είναι ένα κβαντικό πεδίο ανάλυσης που πντως χρειάζεται άλλο νήμα
-
Το 2018 είχα πάει Ρόδο τελη Οκτ για εναν γάμο , απο Θεσσαλονίκη 150€ δυο άτομα πήγαινε ελα με το αεροπλάνο , 100 € ενα -ντίζελ κιόλας- ενοικιαζόμενο για 5 μέρες και 25 € την βραδιά ενα δωμάτιο σουίτα σπεσιαλ στο Φαληράκι , ηταν και η εκκλησία απέναντι βόλευε.
Όταν τελείωσε η υποχρέωση γραβάτες σακάκια στην βαλίτσα πήγα lidl και αγόρασα δυο βερμούδες και δυο μπλουζάκια με ενα 20 αρικο σύνολο και ήμουν όλη μερα στις γεμάτες με κόσμο παραλίες για μπάνιο ,30+ βαθμούς η θάλασσα τέλεια.
Θεσσαλονίκη την ίδια εβδομάδα είχε 15 γιαυτό δεν είχα πάρει τα μαγιό !Απο τότε θέλω να το ξανακάνω αλλα όλο κατι τυχαίνει ...
-
Τύχη και όχι ικανότητα ;
-
Χίλια δυο. Συμφωνώ αλλά ένας άνθρωπος που από όσο θυμάμαι το δημοσίευμα δεν είχε ούτε αυτισμό ούτε τίποτα άλλο αλλα διέθετε κριτική ικανότητα που τερμάτιζε τα τεστ των ειδικών όλο και κάποια θέση με πολλά οφέλη θα μπορούσε να έχει. Ποσο μάλλον στην πλουσιότερη χωρα του πλανήτη. Και όμως από όσο θυμάμαι έκανε από μικρή οικογένεια διότι το περιβάλλον της το επέβαλε κάτι που την οδήγησε σε αλλά μονοπάτια της ζωής.
Σκέψου ποσα αλλά παιδιά που γεννούνται σε φτωχές χώρες τι προσόντα έχουν τα οποία φτάνουν ως ένα σημείο ακριβώς διότι το περιβάλλον που αναπτύσσονται και προσπαθούν για αυτά είναι φτιαγμένο κατά τύχη.
Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που γεννηθήκαμε σε δυτική κοινωνία και προς ώρας δεν έχουμε έρθει σε επαφή με το ζόφο απολυταρχικών καθεστώτων.
-
Κανονίστε να γίνει και αυτό το νήμα σαν τα υπόλοιπα ε; Δηλαδή όλα τα αμάξια είναι μάπα εκτός από τα yc, cc, chr.....
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Προσπάθειες για νησάκι . 2 άτομα ένα αυτοκίνητο , πάντα κατάστρωμα:
- Λέρος , 510 € ,
- Κάλυμνος , 570 € ,
- Κάρπαθος , 463 € , εδώ θέλω πολύ να πάω,
- Χίος , 404 € ,
- Νάξος , 520€ !!!!!! και είναι και το πλέον σύντομο δρομολόγιο 5:30 ώρες....
- Αμοργός , 438,50€ , δε βρίσκω "φυσιολογικό" κατάλυμα, απλά το αναφέρω το ποσό...
Για όλα τα παραπάνω εκτός Νάξου , φεύγεις απόγευμα και φθάνεις ξημέρωμα της επομένης , μετά από 10+ ώρες στο φιλόξενο κατάστρωμα του πλοίου και κάνεις και μία μέρα να συνέλθεις από την ταλαιπωρία καθώς πλέον δεν είμαστε 20-30 χρονών... Πάντα κατάστρωμα , πάντα το "αργό" καράβι.
Για αυτά τα νησάκια είναι που έχω κοιτάξει καταλύματα και εκτός Αμοργού ( που θέλω να πάω) βρίσκω καταλύματα σε φυσιολογικές τιμές.
Ξέρω ότι είναι μακρινά ( όχι η Νάξος ) , αλλά τα σε απόσταση μέχρι 4-5 ώρες ή έχω πάει ή δε θα ήθελα να πάω.
Δε συμπεριέλαβα το 200αρι πήγαινέλα Πειραιά μέσα στα έξοδα.
- Ηγουμενίτσα - Μπάρι , 326 € , όχι με τα "καλά" τα σούπερ φαστ και λοιπά , αλλά με τον ακούραστο και τίμιο Βεντούρη. Με καμπίνα που μπορεί να βρείς στο λογιστήριο όταν μπείς στο πλοίο , κανένα 80-100αρι παραπάνω ( στο πήγαινε , στο έλα , έφτασα, δε θέλω...)
- Ήπειρος - Λιουμπλιάνα , οδικώς , κανένα 250αρι πετρέλαια, κανένα 30αρι διόδια και κανένα 200αρι διανυκτέρευση αν θελήσεις να κόψεις τα χιλιόμετρα Βελιγράδι , οπότε έφτασες σχετικά κεντρικά στην Ευρώπη.
Άρα μάλλον το νησάκι απομακρύνεται ( αν συμφωνήσει και η σύζυγος ) , οπότε ή στα ξένα ή ( πάλι , δε το λέω με παράπονο , πολύ όμορφα είναι ) Ζαγορά Πηλίου ....
Καρπενήσι, το καλύτερο νησί!
Ζαγορά, και γ@μω το βουνό και γ@μω τις θάλασσες , λίγα λεπτά απόσταση...
Νομίζω πως το νησί, κάτι εύκολο για τους κατοίκους Αττικής, έγινε χωρίς λόγο μόδα για όλους
-
Ρε σεις εδω λεμε που θα παμε διακοπες και οχι να συζητησουμε γιατι δεν θα παμε...
Εμενα μια χαρα μου κανουν και οι διακοπες στο χωριο( Ηπειρο). Θα παω και για τα μπανια μου απο Πρεβεζα μεχρι Συβοτα, θα παμε και στα πανηγυρια...τι αλλο να θελουμε?
Αλλοι δεν εχουν ουτε χωριο να πανε...εκει ειναι τα δυσκολα αν δεν εχεις χρημα για να διαθεσεις.
-
-
@chrisk6 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ρε σεις εδω λεμε που θα παμε διακοπες και οχι να συζητησουμε γιατι δεν θα παμε...
Εμενα μια χαρα μου κανουν και οι διακοπες στο χωριο( Ηπειρο). Θα παω και για τα μπανια μου απο Πρεβεζα μεχρι Συβοτα, θα παμε και στα πανηγυρια...τι αλλο να θελουμε?
Αλλοι δεν εχουν ουτε χωριο να πανε...εκει ειναι τα δυσκολα αν δεν εχεις χρημα για να διαθεσεις.
Φέτος ήταν η χρονιά του Γκαζμαδόνησου!
Είχαμε χρόνια να πάμε!
Του χρόνου μας βλέπω για Κομποτοσελαδο (εκτός και αν κάτσει για Πάσχα), οπότε στάνταρ κάποια μπάνια Πρέβεζα και Λευκάδα!
Πέσιμο σε χωριά γνωστών mode on, αν δεν έχει κάποιος δικό του! -
Παντως ξαδερφος μου που εχει σπιτι διπλα στην θαλασσα
μολις ξεκινησει συζητηση για εξοχικα , αγριευει και αρχιναει να βριζει ολους που του κουβαλιουνται και δεν τον αφηνουν στην ησυχια του , κι ας εχει χρονια να πατησει το ποδι του κανεις .
Απλα προκαταβολικα ωστε να κοψει τον βηχα σε ολους ακομα και για μονοημερη .
Εχει και τα τηλ κλειστα δειθεν οτι ειναι απασχολημενος και ετσι εχει την ησυχια του .
Παλια οταν περνουσαμε κοντα ελεγα στα παιδια εδω ειναι ο θειος σας , και οταν μου λεγανε να παμε βολτα , τους ελεγα οτι στον Ηρωδη με τιποτα , και σιγα σιγα σταματησαν να ρωτανε . -
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
μολις ξεκινησει συζητηση για εξοχικα , αγριευει και αρχιναει να βριζει ολους που του κουβαλιουνται και δεν τον αφηνουν στην ησυχια του , κι ας εχει χρονια να πατησει το ποδι του κανεις .
Εχει και τα τηλ κλειστα δειθεν οτι ειναι απασχολημενος και ετσι εχει την ησυχια του .
Παλια οταν περνουσαμε κοντα ελεγα στα παιδια εδω ειναι ο θειος σας , και οταν μου λεγανε να παμε βολτα , τους ελεγα οτι στον Ηρωδη με τιποτα , και σιγα σιγα σταματησαν να ρωτανε .Εννοείται ότι δεν κάνεις πέσιμο σε κάποιον που δεν σε θέλει!!!
Αυτό θα έχει αντανάκλαση και στο πως θα περάσεις και εσύ!!! -
Να παω ποτε , αλλά αν περναμε απο κει ουτε καφε;
Εχω και φιλο με σπιτι διπλα στο costa navarino , εκει εννοειται και να οταν μας καλει δεν παμε , αφου ειναι μακρια και θα πρεπει να μεινουμε .
Δεν νοιωθω και εγω ανετα σε ξενο σπιτι και να νοιωθω οτι τους ξεβολευω .
Ουτε τουαλεττα δεν χρησιμοποιω σε ξενο σπιτι . -
Και εγώ προτιμώ να πάω κάπου και να μείνω στο ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι. Εκτός αν ο φίλος είναι ξενοδόχος, οπότε όλα καλά, ή έχει ξεχωριστό χώρο - σπιτάκι για ξένους.
Ξαναλέω όμως ότι είναι φτηνός λαϊκισμός να ασχολούμαστε με τα νησιά, ειδικά τον Αύγουστο.
Επίσης θα ήθελα να προτείνω και κάτι. Εχω φίλο εκπαιδευτικό που δουλεύει σε ξένο σχολείο στην Αθήνα.
Αυτοί έχουν το ξένο σύστημα. Κάθε 7 εβδομάδες μάθημα, έχουν μία εβδομάδα ελεύθερη. Βέβαια Πάσχα και Χριστούγεννα έχουν κάτι λιγότερο από τα δικά μας
Αυτό το σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές διαφορετικές σε διάφορες εποχές του χρόνου.
Παράδειγμα την 4η εβδομάδα του Οκτωβρίου, που θα πέφτει και η 28η. Τις 10 μέρες από παραμονή Χριστουγέννων μέχρι 2 Ιανουαρίου. Την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας, της 25ης Μαρτίου, του Πάσχα. Μπορούν να φτάνουν τα μαθήματα μέχρι τέλος Ιουνίου και να ξεκινάνε 1η Σεπτεμβρίου.
Ετσι θα μπορείς να κάνεις διακοπές και σε ηπιότερες εποχές.
Τώρα για τα λεφτά που θέλουν τα νησιά εγώ δεν τα δίνω.
Βασικά πριν 30 χρόνια είχα πάρει ένα χρονομερίδιο, ήταν οικονομικό και με δόσεις και πήγαινα διακοπές 1 εβδομάδα τον χρόνο με αυτό, απλά έπρεπε να το κλείσεις πιο πριν.
Ηταν στην Ρόδο και πήγα και 2 φορές εκεί, αλλά και στην Κω, σε 4 μέρη στην Κρήτη, 2 φορές Μύκονο, Πάρο, 2 φορές Σκιάθο, Τσαγκαράδα, 3 φορές Χαλκιδική, Αργολίδα, Πάτρα, Κέρκυρα, Ισπανία και αλλού που δεν θυμάμαι. Αλλά στην κρίση έκλεισε το ξενοδοχείο. Ηταν το Καψής στην Ιξιά της Ρόδου.
Γενικά το χρησιμοποίησα για πάνω από 25 εβδομάδες, μάλλον έφτασα τις 30, με κόστος κάπου 100 - 150 ευρώ και άλλα τόσα κοινόχρηστα τον χρόνο, ενώ το είχα αγοράσει σε δραχμές 1.200.000, δηλαδή 4000 ευρώ σε δόσεις 10 χρόνων. Συνολικά πρέπει να μου κόστισε 4000 + 2500 τα κοινόχρηστα και το κόστος συνδρομής της εταιρείας που έκανε τις ανταλλαγές και κάπου 2500 για το κόστος ανταλλαγής. Δηλαδή 9000 για 30 εβδομάδες. Κάπου 300 την εβδομάδα. Τα ξενοδοχεία ήταν τουλάχιστον 4 αστέρων και είχαν και παροχές, ενώ πάντα μέναμε σε διαμερίσματα ή δωμάτια, που είχαν μέσα κουζίνα. Αυτά που πλήρωνα ήταν μόνο η διαμονή, αλλά στα μεγάλα ξενοδοχεία, υπήρχαν προσφορές με φτηνούς μπουφέδες φαγητού, ενώ ήταν βολικό για εμάς που τότε είχαμε μικρό παιδί και ξέραμε ότι θα μείνουμε σε καλό ξενοδοχείο, με μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, παιχνίδια, απασχόληση κλπ.
Δεν το μετάνιωσα. Βασικά μετάνιωσα που το χρησιμοποίησα μόνο μία φορά στο εξωτερικό Στην Ισπανία, που πήγαμε δύο οικογένειες για 2 εβδομάδες σε διαφορετικά μέρη ανά εβδομάδα και πληρώσαμε 99000 δραχμές δηλαδή 300 ευρώ το 1998. Μπορούσες είτε να πας στην εβδομάδα σου στο ξενοδοχείο σου, οπότε δεν πλήρωνες τίποτα, ή μπορούσες να πληρώσεις το κόστος ανταλλαγής και να πας αλλού, αφού είχες διαθέσει την εβδομάδα σου. Αλλά υπήρχε και η δυνατότητα μπόνους, να πας πληρώνοντας το κόστος ανταλλαγής μόνο, οπότε εκεί το συνολικό κόστος έπεφτε, ή να πάρεις μαζί φίλους που θα μοιραζόσαστε τα λεφτά, Η λογική ήταν ότι όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς μειώνεται το κόστος σου.
Επίσης μπορούσες να βρεις και ανταλλαγές της τελευταίας στιγμής που ήταν τσάμπα σχεδόν. Δηλαδή με 50 ευρώ μία εβδομάδα.Ηταν μία αρχική μορφή airbnb, αλλά η διαφορά ήταν ότι ήξερες τι θα βρεις, επειδή ήταν ξενοδοχείο.
-
Σόρρυ δεν το έθεσα σωστά από τη αρχή.
Είναι ο Κρίου με τον Οτσο που δουλεύουν μαζί ή σποδασαν μαζί ή κάτι ανάλογο και βρίσκονται σχετικά συχνά και περνάνε τζετ οπότε βρίσκονται κλπ.
Ο Κρίου έχει το σπίτι στο χωριό και λέει στον Οτσο "ρε δεν έρχεστε στο χωριό να αράξουμε 5 μέρες?"
Για τέτοιου είδους πέσιμο λέω!!!
Το άλλο είναι κατάληψη! (Βέβαια και το πρώτο μπορεί να εξελιχθεί σε κατάληψη, αλλά ξεκινάς με καλή καρδιά)
Οπότε έχω βρεθεί σε τέτοιο mode, έχω περάσει κομπλέ!!!Κρίου τα σχολικά συστήματα στο εξωτερικό βασίστηκαν στις κλιματικές συνθήκες εκεί!!!
Πιστεύεις ότι μπορεί πιτσιρίκι να κάτσει να παρακολουθήσει μάθημα με τον καιρό τέλη Ιούνη ή τον καιρό της προηγούμενης εβδομάδας???
Συνολικά τα συστήματα εξω με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια είναι πιο σωστά (χρόνος εκπαίδευσης χρόνος χαλάρωσης κλπ)! -
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Παλια οταν περνουσαμε κοντα ελεγα στα παιδια εδω ειναι ο θειος σας , και οταν μου λεγανε να παμε βολτα , τους ελεγα οτι στον Ηρωδη με τιποτα , και σιγα σιγα σταματησαν να ρωτανε .Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα μέχρι που πήρα Καυκάσιο ποιμενικό και ηρέμησε η κούτρα μου
Που θα παμε διακοπες 2024 ;