-
Χαχαχα. Εννοείται.... που πας;;;
-
@gtsartsal said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Έχει επικρατήσει ότι είναι απλησίαστο κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκτός απ' το Barbarossa και το Siparos, υπάρχει και το Θαλάμι για να φας με 25€ το κεφάλι και εκτός απ΄ την ξαπλώστρα των 200€ στο Σωρό, έχει και ωραιότατη ελεύθερη Λάγγερη.
Τα 25 ευρώ το κεφάλι δλδ 100 ευρώ για μια οικογένεια είναι λίγα?
Δε θα κρίνω εγώ τι είναι πολλά και λίγα για τον καθένα. Είναι τιμές Αθήνας τέλος πάντων ή για να το θέσω διαφορετικά οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι τουλάχιστον σπάνιο για όποιο προορισμό κι αν μιλάμε και εμπιπτει στο θέμα της γενικότερης ακρίβειας που είναι εκτός θέματος.
Το σχολίασα γιατί το προηγούμενο καλοκαίρι σε Μάνη και Ναύπλιο, σε ταβέρνες σε χωριά δεν έδωσα πουθενά πάνω από 70 ευρώ.
Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου ότι υπάρχουν λύσεις για όλες τις επιθυμίες και τα βαλάντια. Προφανέστατα, λοιπόν, ένας απείρως πιο πρίμουμ προορισμός θα έχει κάπως αυξημένες τιμές αλλά όχι απλησίαστες. Το θέμα είναι η κλάψα και η μιζέρια του "δε μπορώ να πάω στα νησάκια της χώρας μου". Και δεν το λέω επί προσωπικού εννοείται.
-
@hountalas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Λέγαμε να πάμε το ερχόμενο σκ Παξούς από Θεσσαλονίκη με την σύζυγό.
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη με ταχύτητες όχι υβριδικού θέλω 80 ευρώ.
Πλοίο για 2 και ένα αμάξι 130ε.
Πάμε στο ζουμί. Δωμάτια για 2 βράδια κάτω από 260 δεν βρήκα. Έχει αρκετά στα 300. Αλλά ρε παιδιά τα δωμάτια δεν βλέπονται. Και το λέω εγώ που είμαι άντρας!Οπότε συνολικά μαζί με τα λοιπά γούστα θέλουμε 750 με 800 βαριά.
Μπορώ να τα δώσω. Απλά δεν ξέρω δεν μου πάει η καρδιά...
Στην αρχή του καλοκαιριού έψαχνα για διακοπές σε Πάργα ή Συβοτα.
Μέτρια δωμάτια έωσ αθλια από 150 έως 200. Δεν έκλεισα γιατί θα ένοιωθα κορόιδο.Εκεί μια πολύ καλή λύση είναι τα οργανωμένα κάμπινγκ!!
Αλλιώς ή δεν πας ή νιώθεις κορόιδο! -
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζετε την γκρίνια των αλλων, μη τυχερων, είναι που χαλάει την συζήτηση.
Ρε Στεφάν σε συμπαθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και θα κρατηθώ.
Κάνε τον Σταύρο σου, πες τυχερός είμαι και δεν θα σχολιάσω τον άτυχο. Άστο να πάει στα διαλα
-
@hountalas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Λέγαμε να πάμε το ερχόμενο σκ Παξούς από Θεσσαλονίκη με την σύζυγό.
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη με ταχύτητες όχι υβριδικού θέλω 80 ευρώ.
Πλοίο για 2 και ένα αμάξι 130ε.
Πάμε στο ζουμί. Δωμάτια για 2 βράδια κάτω από 260 δεν βρήκα. Έχει αρκετά στα 300. Αλλά ρε παιδιά τα δωμάτια δεν βλέπονται. Και το λέω εγώ που είμαι άντρας!Οπότε συνολικά μαζί με τα λοιπά γούστα θέλουμε 750 με 800 βαριά.
Μπορώ να τα δώσω. Απλά δεν ξέρω δεν μου πάει η καρδιά...
Στην αρχή του καλοκαιριού έψαχνα για διακοπές σε Πάργα ή Συβοτα.
Μέτρια δωμάτια έωσ αθλια από 150 έως 200. Δεν έκλεισα γιατί θα ένοιωθα κορόιδο.Έχει και με 500 , 600 , 1000.
Μπήκα να δω.
Δεν κατάλαβα γιατί έχουν τόσο. -
Το "δε θα πάω διακοπές" του Έλληνα σημαίνει θα πάω στο εξοχικό/χωριό/χωριό του μπατζανάκη μου και δε θα κάνω 15 μέρες σε all inclusive στο πιο απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων.
Ως προς τις επιλογές συμφωνούμε, αν και στενεύουν επικίνδυνα τον Αύγουστο. Εγώ πάλι όμως πιστεύω ότι η μεγάλη μερίδα των Ελλήνων ( όχι τώρα, εδώ και αρκετά χρόνια) , αυτό εννοεί διακοπές. Την επιστροφή στο πατρικό ( εξοχικό, συγγενικό - φιλικό) σπίτι , όπου και αν είναι αυτό. Άλλωστε φαίνεται και από την αύξηση του πληθυσμού κάθε χωριού και μικρότερης πόλης τις ημέρες του Αυγούστου.
Λίγοι είναι αυτοί , οι οποίοι συστηματικά κάθε χρόνο διακοπάρουν . Κόστος καταλυμάτων ( ιδιίως τα τελευταία χρόνια ) ,πλέον κάπου στο 80 - 100 € ( τα μέχρι πριν λίγα χρόνια 50ρια ) και ημερήσιο ( βάλε και βενζίνες ) κανένα 100αρι ( συγκροτημένα) . Άρα ένα ζευγάρι , χωρίς ακτοπλοΙκά , σε προορισμό ξηράς θέλει, συγκρατημένα, για μία εβδομάδα διακοπών 1260€. Ε , δυστυχώς, δε νομίζω ότι εύκολα το διαχειρίζονται πολλοί αυτό το κόστος.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Πέρσι την τουριστική περίοδο είχαμε 32 εκατομμύρια τουρίστες. Εμείς είμαστε 10 εκ.
Από εμάς το 50% σύμφωνα με έρευνες δεν θα πηγε και δεν θα πάει διακοπές.
Δεν βγαίνει μαναμ
Όντως έχουμε πολλά εκ. τουριστών αλλά στο ποσοστό του 'δεν πάω διακοπές' είναι πολλοί με εξοχικά που θεωρούν οτι αν δεν πάνε και κάπου αλλού δεν κάνουν διακοπές.
Αν εχεις σπιτι σε νησι, ακομα και τα ακτοπλοικα μπορει να ειναι απαγορευτικα για να πας. Ακομα κι αν εχεις τσαμπα διαμονη.
-
Και να μην πάμε 1-2 καλοκαίρια σε νησάρες βρε παίδες δεν έγινε τίποτα. Όταν ξεκινάς δική σου δουλειά και έχεις ρίξει ότι έχεις και δεν έχεις μέσα, αν είσαι τυχερός 2-3 καλοκαίρια θα την βγάλεις στην καλύτερη στης θείας στο Ζούμπερι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εξάλλου οι διακοπές είναι νέα μόδα μετά τον ΒΒΠ, οι άνθρωποι ζούσαν επί χιλιάδες χρόνια και χωρίς ξαπλώστρες στην ψιλή άμμο -
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζεται την γκρίνια των άλλων μη τυχερούς είναι που χαλάει την συζήτηση.
Κάνε τον Σταύρο σου, πες τυχερός είμαι και δεν θα σχολιάσω τον άτυχο.
Ρε Βασιλάκη Καίλα, πάλι κάποιος είναι φτιαγμένος και εσύ ριγμένος ? Δεν βαρέθηκες επιτέλους αυτή την καραμέλα ?
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζεται την γκρίνια των άλλων μη τυχερούς είναι που χαλάει την συζήτηση.
Ρε Βασιλάκη Καίλα, πάλι κάποιος είναι φτιαγμένος και εσύ ριγμένος ? Δεν βαρέθηκες επιτέλους αυτή την καραμέλα ?
Μα και εγώ είμαι φτιαγμένος από κάποιον άλλον σε δυσκολότερη θέση. Και κυρίως λόγω τύχης. Δεν θα του υπενθυμίζω ποσο άτυχος είναι. Αυτό σχολιάζω.
-
Αυτο ρε παιδιά που όλοι οι φτιαγμένοι της ζωής κατά τύχη και μόνο σχολιάζετε την γκρίνια των αλλων, μη τυχερων, είναι που χαλάει την συζήτηση.
Κάνε τον Σταύρο σου, πες τυχερός είμαι και δεν θα σχολιάσω τον άτυχο. Άστο να πάει στα διαλα
Μακάρι να ήταν όλα θέμα τύχης ή ατυχίας. Δεν είναι όμως. Όποιος τα ρίχνει μόνο στην τύχη είναι βέβαιο ότι δε φταίει αυτό. Και πάλι δε μιλάω επί προσωπικού.
Να μιλάνε για τύχη ή ατυχία τίποτα χτυπημένοι από τη μοίρα με θέματα υγείας κτλ. Όχι αυτοί που δε μπορούν να πάνε 10 μέρες σε νησί.
-
Έχει επικρατήσει ότι είναι απλησίαστο κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκτός απ' το Barbarossa και το Siparos, υπάρχει και το Θαλάμι για να φας με 25€ το κεφάλι και εκτός απ΄ την ξαπλώστρα των 200€ στο Σωρό, έχει και ωραιότατη ελεύθερη Λάγγερη.
Δε θα κρίνω εγώ τι είναι πολλά και λίγα για τον καθένα. Είναι τιμές Αθήνας τέλος πάντων ή για να το θέσω διαφορετικά οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι τουλάχιστον σπάνιο για όποιο προορισμό κι αν μιλάμε και εμπιπτει στο θέμα της γενικότερης ακρίβειας που είναι εκτός θέματος.
Το σχολίασα γιατί το προηγούμενο καλοκαίρι σε Μάνη και Ναύπλιο, σε ταβέρνες σε χωριά δεν έδωσα πουθενά πάνω από 70 ευρώ.
Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου ότι υπάρχουν λύσεις για όλες τις επιθυμίες και τα βαλάντια. Προφανέστατα, λοιπόν, ένας απείρως πιο πρίμουμ προορισμός θα έχει κάπως αυξημένες τιμές αλλά όχι απλησίαστες. Το θέμα είναι η κλάψα και η μιζέρια του "δε μπορώ να πάω στα νησάκια της χώρας μου". Και δεν το λέω επί προσωπικού εννοείται.
Εννοείται ότι όπου μπορεί πάει ο καθένας.
Και εννοείται τα 150 τη βραδυά για εμένα είναι απλησίαστα και για κάποιον άλλον είναι φθηνά.Αλλά όπως και να το κάνουμε, αν μία οικογένεια από Θεσσαλονίκη θέλει να πάει Κρήτη χοντρικά χρειάζονται:
Bενζίνες - δυοδια: 250
Ακτοπλοϊκά: Δεν ξέρω αλλά με τα 400 που ειπες για 2, 600 για τέσσερις
Διαμονή : 150*7= 1050
Φαγητό κλπ: Αν το 100 ρικο ειναι νορμάλ για ταβέρνα, 150 τη μέρα = 1050για μία εβδομάδα κοντά 3.000 .
-
Μα και εγώ είμαι φτιαγμένος από κάποιον άλλον σε δυσκολότερη θέση. Και κυρίως λόγω τύχης. Δεν θα του υπενθυμίζω ποσο άτυχος είναι. Αυτό σχολιάζω.
Μα δεν νομίζω να είπε κανείς έχουμε όλοι τα ίδια πορτοφόλια και τις ίδιες προτεραιότητες. Αν θες φθηνές διακοπές υπάρχει και το ΚΤΕΛ (πλέον έχουν όλα AC και μερικά και wifi) και το κάμπινγκ το οποίο ακόμα και με μικρά παιδιά γαμάει.
-
Και εννοείται τα 150 τη βραδυά για εμένα είναι απλησίαστα και για κάποιον άλλον είναι φθηνά.Αλλά όπως και να το κάνουμε, αν μία οικογένεια από Θεσσαλονίκη θέλει να πάει Κρήτη χοντρικά χρειάζονται:
Φαγητό κλπ: Αν το 100 ρικο ειναι νορμάλ για ταβέρνα, 150 τη μέρα = 1050για μία εβδομάδα κοντά 3.000 .
Ε τώρα μου είσαι στη Σαλονίκη, αμόλησες και 2 κουτσούβελα και μου θες και Κρήτη! Βλέπεις τι γίνεται?? Όλο προβλήματα! Πας, λοιπόν, Θάσο και τελειώσε το παραμύθι.
Εναλλακτικά διακοποδάνειο.
-
Ε τώρα μου είσαι στη Σαλονίκη, αμόλησες και 2 κουτσούβελα και μου θες και Κρήτη! Βλέπεις τι γίνεται?? Όλο προβλήματα! Πας, λοιπόν, Θάσο και τελειώσε το παραμύθι.
Εναλλακτικά διακοποδάνειο.
Εχω πάει 5 φορές.
Φέτος αν πήγαινα 2.000 ήθελα -
Εχω πάει 5 φορές.
Φέτος αν πήγαινα 2.000 ήθελαΣαμοθράκη τότε, είσαι και κοντά.
-
@famas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εχω πάει 5 φορές.
Θα με βρίσουν τα παιδιά.
Βαθιές θάλασσες με πέτρα. -
@famas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εχω πάει 5 φορές.
Θα με βρίσουν τα παιδιά.
Βαθιές θάλασσες με πέτρα.Ιδεώδες για κολύμπι με μάσκα.
Μπροστά στο Σούκι στα Θερμά είναι ρηχά.
Παχιά Άμμος είναι όπως το θέλουν. -
Μακάρι να ήταν όλα θέμα τύχης ή ατυχίας. Δεν είναι όμως. Όποιος τα ρίχνει μόνο στην τύχη είναι βέβαιο ότι δε φταίει αυτό. Και πάλι δε μιλάω επί προσωπικού.
Να μιλάνε για τύχη ή ατυχία τίποτα χτυπημένοι από τη μοίρα με θέματα υγείας κτλ. Όχι αυτοί που δε μπορούν να πάνε 10 μέρες σε νησί.
Και όμως όλα τύχη είναι. Παλιότερα πίστευα το ίδιο με εσένα. Μαλιστα κάποτε δούλευα σε μια πολυεθνική και ο διευθυντής μου με ρώτησε εάν κάνω την προσευχή μου και αν γενικότερα πιστεύω στην τύχη. Είπα ναι. Τότε με αυταρέσκεια πμου είπε τα ίδια με εσένα.
Αυτός ο διευθυντής έφυγε και πήγε σε ανώτερη θέση. Στην θέση του ήρθε ένας άλλος που αποδείχθηκε καλύτερος σε πολλά. Ήθελε χρόνια την θέση αυτήν αλλά πάντοτε κάτι συνέβαινε και δεν μπορούσε να δηλώσει υποψηφιότητα.
Εν τέλη το τμήμα πήγαινε καλά με τον παλιο διευθυντή αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα με τον επόμενο εάν η τύχη το επέτρεπε να δηλώσει υποψηφιοτητα νωρίτερα.
Δηλαδή το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η αξιολόγηση μας περιορίζει να κατανοήσουμε ποσο τυχεροί είμαστε ή ευλογημένοι για όσους πιστεύουν.
Και οι δυο κατέβαλαν προσπαθεια και οι δυο πήγαν καλά ως διευθυντές. Ο δεύτερος όμως την περίοδο που δεν ηταν διευθυντής κατά τύχη δεν απολάμβανε όσα ο διευθυντής παρα την υψηλότερη αξία του.
Άλλο παράδειγμα. Ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει αξιολογηθεί μέσω των τεστ iq πριν κάποια έτη ήταν ...όχι κάποιος μεγιστάνας ούτε κάποιος επιστήμονας. Μια απλη νοικοκυρά στην Αμερική. Το περιβάλλον της που είναι ο παράγοντας τύχη δεν της έδωσε τις διόδους για να το εκμεταλλευθεί.
Οποτε, ναι η τύχη ή αλλιώς timing είναι πρωτεύοντας παράγοντας και έπειτα η προσπαθεια του καθενός. Απλώς ως εγωιστικά και άτομοκεντρικά πλάσματα που είμαστε, όλοι οι άνθρωποι, (είναι και αυτός ένας μηχανισμός αυτοσυντήρησης) θεωρούμε λανθασμένα ότι εμείς φτιάχνουμε το μέλλον. Δυστυχώς δεν ισχύει.
-
Και να μην πάμε 1-2 καλοκαίρια σε νησάρες βρε παίδες δεν έγινε τίποτα. Όταν ξεκινάς δική σου δουλειά και έχεις ρίξει ότι έχεις και δεν έχεις μέσα, αν είσαι τυχερός 2-3 καλοκαίρια θα την βγάλεις στην καλύτερη στης θείας στο Ζούμπερι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εξάλλου οι διακοπές είναι νέα μόδα μετά τον ΒΒΠ, οι άνθρωποι ζούσαν επί χιλιάδες χρόνια και χωρίς ξαπλώστρες στην ψιλή άμμοΓιατι επι χιλιαδες χρονια δεν ειχαν αεροπλανα.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;