-
-
Ρε σεις, τι ακριβώς εννοείτε "ισχύς";
Αυτό που ενδιαφέρει στην ανάβαση είναι η ροπή που φτάνει στους τροχούς.
Απ όσα καταλαβαίνω ο ηλεκτροκινητηρας του τογιοτα δεν σταματάει ποτέ, δινει πάντα την ηλεκτρική ροπή του γιατί αυτό που λένε "MG1", η γεννητρια δηλαδή, δεν σταματάει να τροφοδοτεί με ρεύμα.
Θα ανεβάσει στροφές ο θερμικός, θα "χάσει" ένα μέρος ισχύος προς τη γεννήτρια, αλλά το διαφορικό θα σπρώχνουν ΚΑΙ ο θερμικός ΚΑΙ ο ηλεκτροκινητήρας, ισως στη χαμηλότερη "σχέση" που μπορεί να διαμορφώσουν τα πλανητικα γρανάζια του "eCVT" κι ο ρυθμός περιστροφής των ηλεκτρομοτερ. Θα επιβραδύνει το όχημα αλλά δεν θα "κωλώσει" να σταματήσει στη μεγάλη ανηφόρα. Και θεωρητικά "συμφέρει" στο μεγάλο ζόρι να πάει όλη η ισχύς του θερμικού στην ηλεκτροπαραγωγη και να σπρώχνει τους τροχούς μόνο ο ηλεκτροκινητήρας του τογιοτα.
Το κινέζικο υβριδικό φαίνεται πως δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το "ταυτόχρονο" ηλεκτροπαραγωγης κι ηλεκτροκίνησης. -
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
@nmsm2 said in MG3 Hybrid+ 2024:
@georgemit said in MG3 Hybrid+ 2024:
9.3 ;;;;;;;;
Εγώ πάνω από 7 - 7.5 δε θα γραφα.σε οικονομία τα toyota είναι καλύτερα
Σε επιδόσεις οχι
Μια χαρά είναι σε επιδόσεις, πουθενά δεν έχω αισθανθεί κρέμασμα, το yaris δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το cc (το δίλιτρο) στο power mode ανεβάζει ταχύτητα καλύτερα από την πλειονότητα των θερμικών μοντέλων της κατηγορίας του, πλην φυσικά ειδικών εκδόσεων R κλπ. Τα θερμικά πλέον δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι hev και ηλεκτρικών και τα κρατούμε όσοι έχουμε γιατί απλά τα έχουμε αγοράσει...
Δεν είπα ότι είναι κακό σε επιδόσεις για full hybrid, μια χαρά είναι (οπως και της MG)
Συνέκρινα το Full hybrid της toyota με της MG
και εγραψα ότι το ένα είναι καλύτερο στις επιδόσεις (MG)
και το άλλο σε οικονομία αφού έχει πολύ καλύτερο και μελέτημένο συστημα που εξελήσει χρόνια (Toyota)
Καλα αυτό που λες το τελευταίο δεν ιχσχύει καθόλου αλλα αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πίστευέ το. Σε επιδόσεις πάντως ότι και να πιστεύεις ένα απλό θερμικό μπορεί να έχει πολύ καλύτερες
Πάντα θα βρεθεί ένα αυτοκίνητο που θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το δικό σου. Το ζήτημα είναι εάν το αυτοκίνητο με βάση τον προορισμό του και τον χαρακτήρα του δηλαδή οικογενειακό csuv εν προκειμένω μπορεί να σε κινήσει με ασφάλεια και ξεκούραστα χωρίς να χρειάζεται να έχεις πατημένο με μανία μέχρι το τέρμα το πεντάλ του γκαζιού προκειμένου να προσπεράσεις με ασφάλεια. Τα περισσότερα hev (για τα ηλεκτρικά δεν του συζητούμε) πλέον έχουν ιπποδυνάμεις παραπάνω από επαρκείς για τους σκοπούς αυτούς (ξεκούραστο, ασφαλές ταξίδι) χωρίς φυσικά να μιλάμε για sport κατασκευές (εκεί κοιτάζεις σε gr, r κλπ)
-
@georgemit said in MG3 Hybrid+ 2024:
9.3 ;;;;;;;;
Εγώ πάνω από 7 - 7.5 δε θα γραφα.σε οικονομία τα toyota είναι καλύτερα
Σε επιδόσεις οχι
Μια χαρά είναι σε επιδόσεις, πουθενά δεν έχω αισθανθεί κρέμασμα, το yaris δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το cc (το δίλιτρο) στο power mode ανεβάζει ταχύτητα καλύτερα από την πλειονότητα των θερμικών μοντέλων της κατηγορίας του, πλην φυσικά ειδικών εκδόσεων R κλπ. Τα θερμικά πλέον δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι hev και ηλεκτρικών και τα κρατούμε όσοι έχουμε γιατί απλά τα έχουμε αγοράσει...
Δεν είπα ότι είναι κακό σε επιδόσεις για full hybrid, μια χαρά είναι (οπως και της MG)
Συνέκρινα το Full hybrid της toyota με της MG
και εγραψα ότι το ένα είναι καλύτερο στις επιδόσεις (MG)
και το άλλο σε οικονομία αφού έχει πολύ καλύτερο και μελέτημένο συστημα που εξελήσει χρόνια (Toyota)
Καλα αυτό που λες το τελευταίο δεν ιχσχύει καθόλου αλλα αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πίστευέ το. Σε επιδόσεις πάντως ότι και να πιστεύεις ένα απλό θερμικό μπορεί να έχει πολύ καλύτερες
Πάντα θα βρεθεί ένα αυτοκίνητο που θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το δικό σου. Το ζήτημα είναι εάν το αυτοκίνητο με βάση τον προορισμό του και τον χαρακτήρα του δηλαδή οικογενειακό csuv εν προκειμένω μπορεί να σε κινήσει με ασφάλεια και ξεκούραστα χωρίς να χρειάζεται να έχεις πατημένο με μανία μέχρι το τέρμα το πεντάλ του γκαζιού προκειμένου να προσπεράσεις με ασφάλεια. Τα περισσότερα hev (για τα ηλεκτρικά δεν του συζητούμε) πλέον έχουν ιπποδυνάμεις παραπάνω από επαρκείς για τους σκοπούς αυτούς (ξεκούραστο, ασφαλές ταξίδι) χωρίς φυσικά να μιλάμε για sport κατασκευές (εκεί κοιτάζεις σε gr, r κλπ)
αυτό που λες είναι σχετικό
Αναλογα τι θες.
Αν θες για τα χρήματα που θα δώσεις τις καλύτερες επιδόσεις πιθανότατα σε ενα απλό θερμικό θα αγοράσεις περισσότερη δύναμη και θα μπορεις να την χρησιμοποιήσεις πολύ καλύτερα και σε υψηλότερες στροφες.
το αν σου φτανει και τα σχετικά είναι αλλο
το Hybrid το παίρνεις για οικονομία. Τα υπόλοιπα είναι ναχαμε να λέγαμε. Κανενας δεν παίρνει αυτοκίνητο με κινητήρα σε κυκλο ατκινσον σκεπτόμενος να έχω γκάζι
Τωρα για το ηλεκτρικο είναι κατι αλλο . Το παίρνεις γιατι μπορεί να έχεις τα πάντα σε καλύτερο βαθμό με μειον οτι χρειάζεσαι κάπου σπίτι να το φορτίζεις (όσοι μπορουν) και οτι δεν έχει ακόμα το καλύτερο δίκτυο οπότε θα πρέπει να κάνεις κάποιο planning σε ταξίδια μεχρι να ξεπεραστεί αυτό με τα χρόνια με περισσότερους DC φορτιστές
-
@piliourits said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ρε σεις, τι ακριβώς εννοείτε "ισχύς";
Αυτό που ενδιαφέρει στην ανάβαση είναι η ροπή που φτάνει στους τροχούς.
Απ όσα καταλαβαίνω ο ηλεκτροκινητηρας του τογιοτα δεν σταματάει ποτέ, δινει πάντα την ηλεκτρική ροπή του γιατί αυτό που λένε "MG1", η γεννητρια δηλαδή, δεν σταματάει να τροφοδοτεί με ρεύμα.
Θα ανεβάσει στροφές ο θερμικός, θα "χάσει" ένα μέρος ισχύος προς τη γεννήτρια, αλλά το διαφορικό θα σπρώχνουν ΚΑΙ ο θερμικός ΚΑΙ ο ηλεκτροκινητήρας, ισως στη χαμηλότερη "σχέση" που μπορεί να διαμορφώσουν τα πλανητικα γρανάζια του "eCVT" κι ο ρυθμός περιστροφής των ηλεκτρομοτερ. Θα επιβραδύνει το όχημα αλλά δεν θα "κωλώσει" να σταματήσει στη μεγάλη ανηφόρα. Και θεωρητικά "συμφέρει" στο μεγάλο ζόρι να πάει όλη η ισχύς του θερμικού στην ηλεκτροπαραγωγη και να σπρώχνει τους τροχούς μόνο ο ηλεκτροκινητήρας του τογιοτα.
Το κινέζικο υβριδικό φαίνεται πως δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το "ταυτόχρονο" ηλεκτροπαραγωγης κι ηλεκτροκίνησης.Νομίζω μπορεί και το MG, έχεις τρεις συμπλέκτες όπου ο συνδιασμος αυτών δίνει τις ταχύτητες κίνησης του θερμικου. Ένας από αυτούς ενεργοποιεί και την γεννήτρια φόρτισης. Οποτε από την στιγμή που εμπλέκεται για τον συνδιασμο ταχυτητων του θερμικού αυτομάτως και εκ των πραγμάτων γυρίζει και την γεννήτρια των 43Kw η οποία τροφοδοτεί την μπαταρία. Το θέμα του βίντεο μου μοιάζει πως δεν εμπλέκεται ο συμπλέκτης της γεννήτριας για χ,ψ λόγους. Έτσι δεν πάει ρεύμα στην μπαταρία ούτε και μπορεί να λειτουργήσει τον θερμικό σε διαφορες σχέσης μετάδοσης και έμεινε μονάχα με τον ηλεκτροκινητήρα που δίνει έως τα 30 χλμ/ωρα και λειτουργεί με όλους του συμπλέκτες σε αποσυμπλεξη
-
Πάντως -όπως ξαναείπα- κι εγώ με το QQ e-power δεν έχω αισθανθεί πρόβλημα ακόμη και σε παρατεταμένες ανηφόρες της Ε.Ο. κι ας είναι 1500άρης.
Το πατάς και πάει με 110-120-130km/h...
Σε τέτοια συνθήκη,θα κάψεις βέβαια -και λόγω βάρους- περισσότερο από ένα αντίστοιχο απλό θερμικό. Αλλά έλλειψη ροπής-ισχύος,ποτέ.Το ΜG ή επειδή είναι μικρός ατμο κινητήρας (που όπως όλα θα δυσκολευτούν σε τέτοια συνθήκη) ή επειδή δεν έχουν κάνει κάποια καλή ρύθμιση και χρήζει αναβάθμισης,δεν τραβάει.
Θα δούμε μετά την ενημέρωση λογισμικού που λένε πως έκαναν,τι πέτυχαν.. Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα... -
Για να βοηθήσω λίγο την συζήτηση , ας υποθέσουμε ότι το κιβώτιο στα ΤΟΥΟΤΑ είναι ένα τρίγωνο , όπου στην μια γωνία είναι ο βενζινοκινητήρας, στην άλλη η γεννήτρια και στην τρίτη το ηλεκτομοτέρ.
Ο βενζινοκινητήρας καταλαβαίνουμε τι δουλειά κάνει, κινεί κατά βάση το αυτοκίνητο.
Το ηλεκτρομοτέρ κινεί το αυτοκίνητο, και σε κατηφορικές διαδρομές φορτίζει την υβριδική μπαταρία.Η γεννήτρια κάνει την πιο ‘’δύσκολη δουλειά’’, ρυθμίζει την κίνηση του κιβωτίου για να συνδυάσει την τελική κίνηση.
Όσο μπορώ να το αποτυπώσω, α) μένει σταθερή, β) κινείται δεξιόστροφα, γ) κινείται αριστερόστροφα.
Η κίνηση δεξιά και αριστερά γίνεται για την τελική σχέση του κιβωτίου (δεν είναι δόκιμο, αλλά δημιουργεί τις κοντές και μακριές σχέσεις).
Κατά την αλλαγή δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα του κιβωτίου, συνεχίζει να παράγει ρεύμα το οποίο στέλνει στην μπαταρία και η μπαταρία το στέλνει στον ηλεκτροκινητήρα.
Δεν αδειάζει ποτέ η μπαταρία γιατί ο κινητήρας που κινεί το αυτοκίνητο είναι ο βενζινοκινητήρας, και ότι ρεύμα δίνει η γεννήτρια στην μπαταρία, (καθώς αυτή παρασύρετε από το κιβώτιο), είναι τόσο που μπορεί να διαθέσει η μπαταρία (την δεδομένη στιγμή), στο ηλεκτρομοτέρ για να βοηθήσει επικουρικά στην τελική μετάδοση.
Κάτι αντίστοιχο κάνει και το σύστημα της ΡΕΝΩ , μόνο που εκείνο δεν έχει το επικυκλικό κιβώτιο της ΤΟΥΟΤΑ , αλλά 6 ξεχωριστές σχέσεις (4 + 2).
Του MG μάλλον μοιάζει με της ΡΕΝΩ με λιγότερες σχέσεις (3), οπότε το πιο πιθανό αφήνει κενά στον συνδυασμό των 3 σχέσεων με την γεννήτρια και τους κινητήρες, για την τελική κίνηση .
-
Αυτά τα κενά που περιγράφεις έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις όπου στο mg λένε το καλύπτει ο μεγάλος ηλεκτροκινητήρας των 136 αλόγων.
Της Ρενώ έχει μικρότερο ηλ μοτέρ οποτε του προσέθεσαν έξτρα ταχύτητεςΑπό όσο έχω κατανοήσει την φιλοσοφία λειτουργία του αυτό που συνέβη στο βιντεάκι ήταν να ΜΗΝ πηγαίνει καθόλου ισχύς/ροπη στο διαφορικό από τον θερμικό κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να τραβήξει ούτε ως θερμικό των 100 αλόγων. Για να λειτουργήσει ο θερμικός πρέπει να συμπλέξει τον ηλεκτροκινητήρα αφού ο συνδιασμος αυτών δίνει τις τρεις σχέσεις. Από την στιγμή που τον συμπλεξει τότε αυτομάτως θα γεμίζει και την μπαταρία
Οι σχέσεις του κιβωτίου δεν αντιστοιχούν στο ''κάθε συμπλέκτης μια σχέση'' αλλά συνδιασμος αυτών όπου πάντοτε θα γεμίζει η γεννήτρια την μπαταρία. Τριγωνικος συνδιασμος δηλαδή. Για αυτό και δεν έχει σερβο μηχανισμό αλλαγή γραναζιών
-
@dimgeo said in MG3 Hybrid+ 2024:
@georgekn said in MG3 Hybrid+ 2024:
Περιμένω σχόλια...
https://www.facebook.com/100018739477569/videos/1534407287958071/
Χαχαχαχαχαχαχα. Ποια 195 άλογα... Το περνάνε ακόμα και γαιδουράκια με άδεια μπαταρία. Toyota και ξερό ψωμί... Και ήμουν στο παρατσάκ να το παραγγείλω. Ευχαριστουμε παιδια
καλά αν τελιώσει και στο δικό σου toyota η μπαταρία περιπου το ίδιο αργό είναι
λιγο λιγότερο λίγο περισσότερο πάντως ΑΡΓΟ
τα αυτοκινητα αυτα έχουν πλεονεκτήματα κυριως σε πολεις και σε οικονομία. Σε μεγάλες ανηφόρες για πολύ ώρα ολα τα full hybrid δυσκολεύονται. Εκει οι υπόλοιποι σας κουνάμε μαντηλι!!!
Αν νομίζετε ότι όσοι έχετε hybrid toyota εχετε γρηγορο αυτοκίνητο με νευρο σε παρατεταμένη ανηφόρα απλά είναι ανεκδοτο
Εχω εξοχικό στην ορεινή Ναυπακτία, οπότε πιστεψε ξέρω απο ανηφόρες, και μια χαρά με πάει το CHR με 4 ατομα και τιγκα μπαγκάζια φορτωμένο. Η μπαταρία στο μηδεν εννοειται και εντάξει δεν νιωθω οτι εχω κανα τέρας δυναμης, αλλά δεν κομπιάζει ούτε κρεμαει κάνοντας με να νιωθω ανασφάλεια ή ελλειψη απαιτουμενης ισχυος.
Το ίδιο θα σου πει και κάποιος με MG πιθανότατα αν πάει στην Ορεινή Ναυπακτία!!!
Και γω ξέρω από ανηφόρες, θα είμαι αυτός που θα σας περιμένει στην ορεινη Ναυπακτία με το Puma. Μην αργήσετε πολύ και κρυώσει ο καφές που θα σας έχω παραγγείλει μόνο (απλα αστειεύομαι, υπέροχη η Ορεινη Ναυπακτία πάντως, ειστε τυχεροί!!)
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Αυτά τα κενά που περιγράφεις έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις όπου στο mg λένε το καλύπτει ο μεγάλος ηλεκτροκινητήρας των 136 αλόγων.
Της Ρενώ έχει μικρότερο ηλ μοτέρ οποτε του προσέθεσαν έξτρα ταχύτητεςΑπό όσο έχω κατανοήσει την φιλοσοφία λειτουργία του αυτό που συνέβη στο βιντεάκι ήταν να ΜΗΝ πηγαίνει καθόλου ισχύς/ροπη στο διαφορικό από τον θερμικό κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να τραβήξει ούτε ως θερμικό των 100 αλόγων. Για να λειτουργήσει ο θερμικός πρέπει να συμπλέξει τον ηλεκτροκινητήρα αφού ο συνδιασμος αυτών δίνει τις τρεις σχέσεις. Από την στιγμή που τον συμπλεξει τότε αυτομάτως θα γεμίζει και την μπαταρία
Οι σχέσεις του κιβωτίου δεν αντιστοιχούν στο ''κάθε συμπλέκτης μια σχέση'' αλλά συνδιασμος αυτών όπου πάντοτε θα γεμίζει η γεννήτρια την μπαταρία. Τριγωνικος συνδιασμος δηλαδή. Για αυτό και δεν έχει σερβο μηχανισμό αλλαγή γραναζιών
Με λιγα λόγια δηλαδή στο MG νιωθεις οτι εισαι ραλίστας με γεμάτη μπαταρία, και παραπληγικός παππούς οταν αδειάζει. Αρα κάλυτερα με τουότα που νιωθείς συνεχως κάτι ενδιάμεσο
-
Με λιγα λόγια δηλαδή στο MG νιωθεις οτι εισαι
ραλίσταςσχετικά σβέλτος με γεμάτη μπαταρία, και παραπληγικός παππούς οταν αδειάζει. Αρα κάλυτερα με τουότα που νιωθείςσυνεχως κάτι ενδιάμεσοπάντα παππούςFIXED
-
Με λιγα λόγια δηλαδή στο MG νιωθεις οτι εισαι ραλίστας με γεμάτη μπαταρία, και παραπληγικός παππούς οταν αδειάζει. Αρα κάλυτερα με τουότα που νιωθείς συνεχως κάτι ενδιάμεσο
Μα δεν αδειάζει ποτέ, απλώς πέφτει η στάθμη της όπως και στα Toyota.
-
ραλίσταςσχετικά σβέλτος με γεμάτη μπαταρία, και παραπληγικός παππούς οταν αδειάζει. Αρα κάλυτερα με τουότα που νιωθείςσυνεχως κάτι ενδιάμεσοπάντα παππούςFIXED
Ναι αλλά αν του κοτσαρεις τις 19αρες GR Sport ζαντες γίνεται η Lamborghini Urus (του φτωχού). Βρες μου αλλο αυτοκίνητο που μπορεί να το καταφέρει σε αυτό το price point
-
Ναι αλλά αν του κοτσαρεις τις 19αρες GR Sport ζαντες μοιαζει με την Lamborghini Urus (του φτωχού). Βρες μου αλλο αυτοκίνητο που μπορεί να το καταφέρει σε αυτό το price point
Οτι είναι όμορφο στο δίνω αν λες αυτό!!!
Αν και το look πρεπει να συμβαδίζει με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και εμενα με εκνευρίζει ακριβώς για αυτό τον λόγο το CHR, γιατι είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που δείχνει
Ειναι τάφος του φαραό με γρήγορο look. Αλλα ψέματα δεν λέω , το βρίσκω όμορφο
-
@fanis75 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Σε όλες τις αναβάσεις σε βουνό μέχρι 1200 υψόμετρο, ποτέ δεν έχω διαπιστώσει απώλεια ισχύος.
Ποτέ δεν έχει απώλεια ισχύος ένα υβριδικό Τογιότα, γιατί πολύ απλά α) η μπαταρία δεν αδειάζει ποτέ και β) η συνολική ιπποδύναμη λαμβάνει υπόψιν την απώλεια ίππων για φόρτιση.
Συμφωνώ, τώρα θα περάσει και ειδίκη εφαρμογή η toyota για να κάνεις την μπαταρία απινιδωτή
Πολύ χρήσιμο Feature στην πλειονότητα των πελατών της
Γιαυτο και δεν αδιάζει ποτέ , κρατάει κάτι για την δύσκολη στιγμή
Το εχει δοκιμάσει ήδη με ασφάλεια σε πελάτες της. Ξαφνικά εβαλέ να τους δείχνει ένδειξη 10l/km κατανάλωση και οι μισοί έπαθαν καρδιακό επεισόδιο. Πήρε η σύζηγος το app απινιδωτή και τον έσωσε τον παππού!!!!
-
άσε τα Toyota, τα mg3/ mg zs, φτάνουν μέχρι το καζίνο ή όχι;
-
Εδώ δες.... τζογαδόρο !
Εδώ αναφέρει πως με σταθερό γκάζι φορτίζει η μπαταρία.
-
Δεν έχεις άδικο, γι΄ αυτό και οι ΤΟΥΟΤΑ RENAULT MG, δηλώνουν συνδυασμένη ιπποδύναμη και καθόλου ροπή.
-
Μαλλον! Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό το σύστημα της Renault. Θα ψάξω όταν έχω χρονο
-
@ataim said in MG3 Hybrid+ 2024:
Στα Toyota δεν υπάρχει και δεν δύναται το σύστημα να επιτύχει αυτό το σενάριο, οπότε ως λύση προτάσσεται η χρήση μεγαλύτερου θερμικού μοτέρ!
Τα δύο μοτέρ και ο θερμικός μπορούν να δώσουν αθροιστική ισχύ μέσω του πλανητικού, αν είναι λοιπόν 90 ο θερμικός 80 ο mg2 και 40 ο mg1 θα μπορούσαν να δώσουν 210 άλογα αν μπορούσε να υποστηρίξει η μπαταρία εκφόρτιση 120 ίππων. Το ότι δεν συμβαίνει δεν έχει να κάνει με περιορισμό του συστήματος αλλά με επιλογή της ρύθμισής του.
Όχι είναι περιορισμός του συστήματος PSD ακριβώς λόγω του ότι είναι επικυκλικο.
Ο mg1 είναι ο ήλιος στο πλανητικό σύστημα. Είναι το μικρότερο γρανάζι! Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γυρίζει περισσότερες ΣΑΛ για να ακολουθήσει το εξωτερικό δαχτυλίδι που είναι o mg2 ο οποίος είναι μεγαλύτερος με περισσότερα KW και μπορεί λόγω γραναζιού να παράξει μεγαλύτερη ροπή. Οι πλανήτες του psd είναι το θερμικό μοτέρ το οποίο και περιορίζει το σύστημα στο σύνολο του διότι δεν δύναται να γυρίζει στις Σαλ που μπορεί ο mg1 με τον οποίο είναι συνδεδεμένος με παρόμοιο σε μέγεθος γρανάζι. Δηλαδή τυπικά το mg1 μπορεί να γυρίζει ακόμα και σε 10.000 ΣΑΛ για να συμβάλει αθροιστικά στο σύστημα, αλλά επειδή είναι μόνιμ συνδεδεμένος με τον θερμικό έχει ένα έξτρα γρανάζι υποπολλαπλασιασμου όπου φτάνει στα ανώτερα όρια του θερμικού.Που σημαίνει πως είναι πιο συμφέρον να περάσουν μέρος του προς την μπαταρία ώστε να τροφοδοτούν με ρεύμα το μεγαλύτερο γρανάζι, δηλαδή το δαχτυλίδι, παρά να το αθροίζουν στον μέγιστο της ικανότητας του συστήματος, διότι ούτως ή άλλως είναι το μικρότερο γρανάζι και δύναται να μεταφέρει μικρότερη ροπη από τον θερμικό!!!!
Το mg1 ως το μικρό γρανάζι στο σύστημα μπορεί να κινήσει από στάση το όχημα... Όχι όμως να αθροίσει στο σύνολο του το σύστημα με το 100% της δυνατότητας του.
MG3 Hybrid+ 2024