Γεια σας!
Είμαστε οικογένεια με ένα παιδάκι και σύντομα 2ο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fiesta 1.6 Diesel και είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και άνεση. Δεν είμαι πολύ σχετικός, οπότε κάθε γνώμη πολύ βοηθητική.
Κάποια πράγματα που έχω λάβει υπόψιν στο ψάξιμο:
- Κάνω περίπου 15-17k το χρόνο, το 50% εκτός Αθηνών μιας και πάμε πολύ συχνά σε χωριό, εκδρομές κτλ. Το να είναι diesel ή βενζίνη για αυτά τα χιλιόμετρα δεν είμαι απολύτως σίγουρος απλά με έχει βολέψει πολύ η οικονομία του Fiesta και δε θα ήθελα κάποιο με βενζίνη που καίει πολύ παραπάνω από 6lt - 6.5lt πραγματικά.
- Έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και στις κακές μέρες το πάτημα του συμπλέκτη είναι θάνατος και με επηρεάζει πολύ. Για αυτό κ μόνο σκέφτομαι 100% να είναι αυτόματο.
- Η γυναίκα μου είναι 1.80 οπότε τώρα είναι οριακά με το καθισματάκι του παιδιού (ψηλό και αυτό), οπότε θέλω να έχει χώρο στα πίσω καθίσματα για πόδια.
- Το πορτ παγκάζ είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλο γιατί μεταφέρουμε πολλά πράγματα στο πήγαινε-έλα Αθήνα - Χωριό. Από καρότσια μέχρι τελάρα με ντομάτες (αγρότης μπαμπάς
)
- Σκέφτομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο έως 20-30 χιλ. km από 30-35k €. Προφανώς κοντά στα 30 θα ήταν ιδανικά.
- Πολύ σημαντική η ασφάλεια (ενεργητική/ παθητική) μιας και θα είναι το βασικό αυτοκίνητο που θα βάζω μέσα τα παιδιά μου. Θα το έβαζα σίγουρα Α προτεραιότητα από όλα.
Βάση των παραπάνω και για το Budget που ψάχνω έχω καταλήξει σε:
- KIA Sportage Diesel/ Αυτόματο -- Στην απλή έκδοση πάει κάτω από 35k το καινούριο αλλά δεν έχει την κυρτή οθόνη κτλ. Έχουμε σαν 2ο το Picanto που μας έχει βολέψει πολύ και η εγγύηση των 7 + 5 χρόνια δωρεάν service ακούγεται αρκετά καλό.
- Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο -- Δε βγαίνει καινούριο, οπότε κοιτάω κάποιο του 20-22 (είναι ελάχιστες οι επιλογές βέβαια, μόνο 2 είναι σε αυτά που ψάχνω). Μου αρέσει πιο πολύ συνολικά και ίσως το θεωρώ πιο αξιόπιστο/ ασφαλές αλλά είναι κοντά στα λεφτά ενός καινούριου Sportage. Επίσης ο κινητήρας βενζίνης από αυτά που διαβάζω φαίνεται πολύ πιο οικονομικός από του Sportage.
- Skoda Karoq Βενζίνη αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τη VAG και έχω κακές εμπειρίας από γνωστούς / συγγενείς (κυρίως για VW - Audi βέβαια).
Γνώμες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!