Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 8
    • Best 5
    • Groups 0

chili14

@chili14

21
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

chili14 Unfollow Follow

Best posts made by chili14

• RE: Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας παιδιά, με βοήθησαν παρά πολύ να σκεφτώ διαφορά πράγματα.

Ενώ είχα ήδη δει αρκετά αυτοκίνητα και σκεφτόμουν τις διάφορες επιλογές κ θα ξεκινούσα τα test drives, παρουσιάστηκε μια πολύ καλή ευκαιρία από καλό φιλο σε μεταχειρισμένο diesel κάτω από 20k ευρώ (μου έκανε καλύτερη τιμή απ’ όσο παίζει στην αγορά). Το αμάξι είναι ένα Qashqai 4 ετών, diesel, περίπου στα 40k χιλιόμετρα πολύ προσεγμένο, σαν καινούριο. Με βόλεψε κ σαν χώρους αλλά και στο ότι είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για ταξίδια χωρίς να χαλάσω κ μια παρουσία για να με αγχώνουν τα όσα λέτε για τη μεταπώληση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι αυτόματο αλλά ο συμπλέκτης του δεν έχει καμία σχέση με του fiesta που έχω, είναι πολύ ελαφρύς όποτε δε θα έχω θέμα. Οι θέσεις επίσης μου είναι πολύ άνετες κ βολικές. Το έκλεισα μιας κ εμπιστεύομαι 100% τον άνθρωπο που το είχε κ το πρόσεχε πολύ.

Αναφορικά με τα καινούργια που ειδα πριν προκύψει η ευκαιρία, από αυτά που προτείνατε πρόλαβα να δω τα παρακάτω:

1. Toyota Corolla Cross: Συνολικά καλό σε όλα αλλά οι χώροι επιβατών πολύ στενοί κατά τη γνώμη μου. Το μέτρησα κιόλας κ ήταν μικρότεροι ακόμα κ από το Suzuki S Cross που έτυχε να δω. Btw το τελευταίο βγαίνει στα 26k βενζίνη στη 2η έκδοση κ είναι αρκετά οικονομικό, δλδ δεν είναι κακή επιλογή. Επίσης παράδοση είχε αρχές επόμενου έτους το Corolla, πολύ αρνητικό.

2. Citroen Aircross: Απίστευτο πορτ παγκάζ, πραγματικά άνετες θέσεις κ χώροι. Οι θέσεις επιβατών ενώ είναι άνετες, κατά τη γνώμη μου έχουν ένα κατασκευαστικό μειονέκτημα αν κάθεται ενήλικας ψηλός πίσω. Επειδή είναι ψηλές να γόνατα σου βρίσκουν εύκολα σε ένα σημείο ψηλά του μπροστινού καθίσματος. Συνολικά πάντως καλή επιλογή κ μέσα στο budget.

3. Qashqai: Πολύ καλοί χώροι, καλύτεροι από το παλιότερο μοντέλο που πήρα. Πιο ωραίο αμάξι συνολικά, εσωτερικά κ εξωτερικά. Νομίζω ότι από όσα ειδα, μάλλον εδώ θα κατέληγα.

Btw είχε πολύ καλή έκπτωση κ αν δεν ήθελε κιόλας κάποιος αυτόματο, πετρέλαιο έπεφτε κάτω από 30k η βενζίνη του με την προσφορά που είχε στη δεύτερη έκδοση.

1. Kuga: Το καλύτερο σε χώρους, πραγματικά πολύ άνετο. Βγαίνει μόνο σε βενζίνη, manual το καινούριο ομως κ η κατανάλωση δεν είναι στα επίπεδα του Toyota ή του Suzuki, όποτε η απόφαση δυσκόλευε. Ήταν τόσο βολικό όμως που κοιτούσα κ μεταχειρισμένα diesel, πιθανώς δλδ αν δεν έβρισκα το κασκάι να ήταν σοβαρή επιλογή. Αυτά τα δυο που αναφέρεις @george-dasoulas είχα δει εν τω μεταξύ 🙂

Δεν ειδα αλλα προς το παρόν αλλά σε 4-5 χρόνια κ αναλόγως της εξέλιξης των κινητήρων σίγουρα θα το ξαναδώ.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      chili14

Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, με έχουν βοηθήσει να σκεφτώ αρκετά πράγματα που δεν τα είχα υπόψιν (για το diesel vs petrol περισσότερο) αλλά και να επιλογές αυτοκινήτων.

Σχετικά με το Diesel vs Βενζίνη, σίγουρα αυτή τη στιγμή με συμφέρει το Diesel απλά με προβληματίζει όντως στο μέλλον αν θα επηρεαστεί ή όχι η αγοραστική του αξία. Χωρίς να είμαι γνώστης θεωρώ ότι η ζήτηση στην Ελλάδα (γνωρίζοντας καλά τι γίνεται στην επαρχία) είναι και θα είναι πολύ υψηλή για τουλάχιστον 10+ χρόνια μιας και δεν θα υπάρχουν κιόλας επιλογές για καινούρια. Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν ότι όλη η βιομηχανία έχει πέσει πάνω σε υβριδικά/ ηλεκτρικά κτλ, ενδεχομένως σε 7-10 χρόνια τα νέα αυτοκίνητα να έχουν τόσο καλύτερη/ εξελιγμένη τεχνολογία από τα σημερινά αντίστοιχα που και πάλι να οδηγεί στη μείωση της αξίας ενός σημερινού hybrid/ ev. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω καθόλου καλά το αντικείμενο, απλά κάνω υποθέσεις σκεπτόμενος τη λογική εξέλιξη. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αλλά γενικά έχω αποφασίσει να πάω με οποιαδήποτε επιλογή μου δίνει μία οικονομική κατανάλωση, πχ το Corolla Cross με βενζίνη δίνει 5lt, αυτό μου κάνει μια χαρά.

Σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτείνατε, εκτός του Kuga & Sportage που θα τα δω και θα τα οδηγήσω σίγουρα για δοκιμή, έχω σημειώσει και αρκετές από τις προτάσεις σας που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες:

1. Corolla Cross. Δεν είχα καθόλου υπόψιν ότι έχει 470+ boot space και ευχαριστώ πολύ κιόλας που αναφέρετε τις λεπτομέρειες για τις διαφορές μεταξύ 1.8 & 2.0. Αν η ανάρτηση είναι οκ στο 1.8, θα προτιμούσα προφανώς (με 2 παιδιά!) να μην έχω άλλο ένα φόρο στο κεφάλι κάθε χρόνο. Διαβάζω βέβαια για μεγάλες καθυστερήσεις σε παραδόσεις αλλά οκ θα το ρωτήσω από κοντά

2. C5 Aircross. Αναφέρθηκε ότι έχει πολύ άνετο κάθισμα που με ενδιαφέρει, οπότε θα το δω. Πολύ μεγάλο πορτ παγκάζ και γενικά έχει ότι χρειάζομαι.

3. Nissan Qashqai - αν και έχω βαρεθεί τόσο να το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, θα το δοκιμάσω και αυτό. Tiguan επίσης θέλω να το δω.

4. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για Octavia και άλλα αλλά μου αρέσει περισσότερο το SUV type.

Πολύ καλή η ιδέα που είπε κάποιος να νοικιάσω για 1-2 μέρες αυτό που θα επιλέξω για να το δω σε ένα ταξίδι, δεν το είχα σκεφτεί.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

C
      chili14

@petrosv30 & @gatoz ευχαριστώ! Το έχω δει το CX5 και είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της αγορας κατ' εμέ. Όντως ανεβαίνει λίγο το budget αλλά αυτό που με εμποδίζει περισσότερο είναι ο φόρος πολ. για πάνω από 2.0 κ. Φαντάζομαι ισχύει κανονικά αυτό ακόμα σωστά;

@cirus ευχαριστώ. Έχεις άποψη για τη βενζινοκίνητη έκδοση σε σχέση με τη diesel;

C
      chili14
    • Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k

Γεια σας!

Είμαστε οικογένεια με ένα παιδάκι και σύντομα 2ο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fiesta 1.6 Diesel και είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και άνεση. Δεν είμαι πολύ σχετικός, οπότε κάθε γνώμη πολύ βοηθητική.

Κάποια πράγματα που έχω λάβει υπόψιν στο ψάξιμο:

• Κάνω περίπου 15-17k το χρόνο, το 50% εκτός Αθηνών μιας και πάμε πολύ συχνά σε χωριό, εκδρομές κτλ. Το να είναι diesel ή βενζίνη για αυτά τα χιλιόμετρα δεν είμαι απολύτως σίγουρος απλά με έχει βολέψει πολύ η οικονομία του Fiesta και δε θα ήθελα κάποιο με βενζίνη που καίει πολύ παραπάνω από 6lt - 6.5lt πραγματικά.
      • Έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και στις κακές μέρες το πάτημα του συμπλέκτη είναι θάνατος και με επηρεάζει πολύ. Για αυτό κ μόνο σκέφτομαι 100% να είναι αυτόματο.
      • Η γυναίκα μου είναι 1.80 οπότε τώρα είναι οριακά με το καθισματάκι του παιδιού (ψηλό και αυτό), οπότε θέλω να έχει χώρο στα πίσω καθίσματα για πόδια.
      • Το πορτ παγκάζ είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλο γιατί μεταφέρουμε πολλά πράγματα στο πήγαινε-έλα Αθήνα - Χωριό. Από καρότσια μέχρι τελάρα με ντομάτες (αγρότης μπαμπάς 😊 )
      • Σκέφτομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο έως 20-30 χιλ. km από 30-35k €. Προφανώς κοντά στα 30 θα ήταν ιδανικά.
      • Πολύ σημαντική η ασφάλεια (ενεργητική/ παθητική) μιας και θα είναι το βασικό αυτοκίνητο που θα βάζω μέσα τα παιδιά μου. Θα το έβαζα σίγουρα Α προτεραιότητα από όλα.

Βάση των παραπάνω και για το Budget που ψάχνω έχω καταλήξει σε:

• KIA Sportage Diesel/ Αυτόματο -- Στην απλή έκδοση πάει κάτω από 35k το καινούριο αλλά δεν έχει την κυρτή οθόνη κτλ. Έχουμε σαν 2ο το Picanto που μας έχει βολέψει πολύ και η εγγύηση των 7 + 5 χρόνια δωρεάν service ακούγεται αρκετά καλό.
      • Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο -- Δε βγαίνει καινούριο, οπότε κοιτάω κάποιο του 20-22 (είναι ελάχιστες οι επιλογές βέβαια, μόνο 2 είναι σε αυτά που ψάχνω). Μου αρέσει πιο πολύ συνολικά και ίσως το θεωρώ πιο αξιόπιστο/ ασφαλές αλλά είναι κοντά στα λεφτά ενός καινούριου Sportage. Επίσης ο κινητήρας βενζίνης από αυτά που διαβάζω φαίνεται πολύ πιο οικονομικός από του Sportage.
      • Skoda Karoq Βενζίνη αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τη VAG και έχω κακές εμπειρίας από γνωστούς / συγγενείς (κυρίως για VW - Audi βέβαια).

Γνώμες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

C
      chili14

@petrosv30 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

@chili14 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Γεια σας!

Είμαστε οικογένεια με ένα παιδάκι και σύντομα 2ο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fiesta 1.6 Diesel και είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και άνεση. Δεν είμαι πολύ σχετικός, οπότε κάθε γνώμη πολύ βοηθητική.

• Κάνω περίπου 15-17k το χρόνο, το 50% εκτός Αθηνών μιας και πάμε πολύ συχνά σε χωριό, εκδρομές κτλ. Το να είναι diesel ή βενζίνη για αυτά τα χιλιόμετρα δεν είμαι απολύτως σίγουρος απλά με έχει βολέψει πολύ η οικονομία του Fiesta και δε θα ήθελα κάποιο με βενζίνη που καίει πολύ παραπάνω από 6lt - 6.5lt πραγματικά.
      • Έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και στις κακές μέρες το πάτημα του συμπλέκτη είναι θάνατος και με επηρεάζει πολύ. Για αυτό κ μόνο σκέφτομαι 100% να είναι αυτόματο.
      • Η γυναίκα μου είναι 1.80 οπότε τώρα είναι οριακά με το καθισματάκι του παιδιού (ψηλό και αυτό), οπότε θέλω να έχει χώρο στα πίσω καθίσματα για πόδια.
      • Το πορτ παγκάζ είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλο γιατί μεταφέρουμε πολλά πράγματα στο πήγαινε-έλα Αθήνα - Χωριό. Από καρότσια μέχρι τελάρα με ντομάτες (αγρότης μπαμπάς 😊 )
      • Σκέφτομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο έως 20-30 χιλ. km από 30-35k €. Προφανώς κοντά στα 30 θα ήταν ιδανικά.
      • Πολύ σημαντική η ασφάλεια (ενεργητική/ παθητική) μιας και θα είναι το βασικό αυτοκίνητο που θα βάζω μέσα τα παιδιά μου. Θα το έβαζα σίγουρα Α προτεραιότητα από όλα.

• KIA Sportage Diesel/ Αυτόματο -- Στην απλή έκδοση πάει κάτω από 35k το καινούριο αλλά δεν έχει την κυρτή οθόνη κτλ. Έχουμε σαν 2ο το Picanto που μας έχει βολέψει πολύ και η εγγύηση των 7 + 5 χρόνια δωρεάν service ακούγεται αρκετά καλό.
      • Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο -- Δε βγαίνει καινούριο, οπότε κοιτάω κάποιο του 20-22 (είναι ελάχιστες οι επιλογές βέβαια, μόνο 2 είναι σε αυτά που ψάχνω). Μου αρέσει πιο πολύ συνολικά και ίσως το θεωρώ πιο αξιόπιστο/ ασφαλές αλλά είναι κοντά στα λεφτά ενός καινούριου Sportage. Επίσης ο κινητήρας βενζίνης από αυτά που διαβάζω φαίνεται πολύ πιο οικονομικός από του Sportage.
      • Skoda Karoq Βενζίνη αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τη VAG και έχω κακές εμπειρίας από γνωστούς / συγγενείς (κυρίως για VW - Audi βέβαια).

Αν θελετε ανεση, λογικα , πατε σε suv
      Ερωτηση , θελετε να ειναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακινητο? Ρωταω , γιατι αν θελετε καινουργιο στα περισσοτερα η τιμη ξεπερναει τα 35 !

Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν με ενδιαφέρει το τετρακίνητο, όχι.

C
      chili14

Latest posts made by chili14

@spyrosk said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Το αμάξι είναι ένα Qashqai 4 ετών, diesel, περίπου στα 40k χιλιόμετρα πολύ προσεγμένο, σαν καινούριο. Με βόλεψε κ σαν χώρους αλλά και στο ότι είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για ταξίδια χωρίς να χαλάσω κ μια παρουσία για να με αγχώνουν τα όσα λέτε για τη μεταπώληση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι αυτόματο αλλά ο συμπλέκτης του δεν έχει καμία σχέση με του fiesta που έχω, είναι πολύ ελαφρύς όποτε δε θα έχω θέμα. Οι θέσεις επίσης μου είναι πολύ άνετες κ βολικές. Το έκλεισα μιας κ εμπιστεύομαι 100% τον άνθρωπο που το είχε κ το πρόσεχε πολύ.

Καλορίζικο με υγεία και καλές διαδρομές. Εξυπνη αγορα το QQ J11B αν καταλαβα σωστα. Δεν ξοδευτηκες ιδιαιτερα κι αφου ειναι σε πολύ καλη κατασταση θα το ευχαριστηθείς
      Εξαιρετικός ο πετρελαιοκινητηρας που το κινεί
      Εχω το ίδιο σε βενζίνη και ειναι απροβληματιστο στα 5 χρόνια σχεδόν που το εχω

Ευχαριστώ πολύ! Ναι αυτό είναι και όντως έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τον κινητήρα.

@gchris7 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Καλοταξιδο. Πολύ καλή επιλογή. Σε 4 - 5 χρόνια βλεπεις πως θα κινείται η αγορά και αναλόγως πράττεις. Λογικά η χασουρα της μεταπώλησης μέχρι τότε δεν θα είναι μεγάλη.

Ευχαριστώ πολύ! Ακριβώς αυτό που λες ναι

C
      chili14

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας παιδιά, με βοήθησαν παρά πολύ να σκεφτώ διαφορά πράγματα.

Ενώ είχα ήδη δει αρκετά αυτοκίνητα και σκεφτόμουν τις διάφορες επιλογές κ θα ξεκινούσα τα test drives, παρουσιάστηκε μια πολύ καλή ευκαιρία από καλό φιλο σε μεταχειρισμένο diesel κάτω από 20k ευρώ (μου έκανε καλύτερη τιμή απ’ όσο παίζει στην αγορά). Το αμάξι είναι ένα Qashqai 4 ετών, diesel, περίπου στα 40k χιλιόμετρα πολύ προσεγμένο, σαν καινούριο. Με βόλεψε κ σαν χώρους αλλά και στο ότι είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για ταξίδια χωρίς να χαλάσω κ μια παρουσία για να με αγχώνουν τα όσα λέτε για τη μεταπώληση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι αυτόματο αλλά ο συμπλέκτης του δεν έχει καμία σχέση με του fiesta που έχω, είναι πολύ ελαφρύς όποτε δε θα έχω θέμα. Οι θέσεις επίσης μου είναι πολύ άνετες κ βολικές. Το έκλεισα μιας κ εμπιστεύομαι 100% τον άνθρωπο που το είχε κ το πρόσεχε πολύ.

Αναφορικά με τα καινούργια που ειδα πριν προκύψει η ευκαιρία, από αυτά που προτείνατε πρόλαβα να δω τα παρακάτω:

1. Toyota Corolla Cross: Συνολικά καλό σε όλα αλλά οι χώροι επιβατών πολύ στενοί κατά τη γνώμη μου. Το μέτρησα κιόλας κ ήταν μικρότεροι ακόμα κ από το Suzuki S Cross που έτυχε να δω. Btw το τελευταίο βγαίνει στα 26k βενζίνη στη 2η έκδοση κ είναι αρκετά οικονομικό, δλδ δεν είναι κακή επιλογή. Επίσης παράδοση είχε αρχές επόμενου έτους το Corolla, πολύ αρνητικό.

2. Citroen Aircross: Απίστευτο πορτ παγκάζ, πραγματικά άνετες θέσεις κ χώροι. Οι θέσεις επιβατών ενώ είναι άνετες, κατά τη γνώμη μου έχουν ένα κατασκευαστικό μειονέκτημα αν κάθεται ενήλικας ψηλός πίσω. Επειδή είναι ψηλές να γόνατα σου βρίσκουν εύκολα σε ένα σημείο ψηλά του μπροστινού καθίσματος. Συνολικά πάντως καλή επιλογή κ μέσα στο budget.

3. Qashqai: Πολύ καλοί χώροι, καλύτεροι από το παλιότερο μοντέλο που πήρα. Πιο ωραίο αμάξι συνολικά, εσωτερικά κ εξωτερικά. Νομίζω ότι από όσα ειδα, μάλλον εδώ θα κατέληγα.

Btw είχε πολύ καλή έκπτωση κ αν δεν ήθελε κιόλας κάποιος αυτόματο, πετρέλαιο έπεφτε κάτω από 30k η βενζίνη του με την προσφορά που είχε στη δεύτερη έκδοση.

1. Kuga: Το καλύτερο σε χώρους, πραγματικά πολύ άνετο. Βγαίνει μόνο σε βενζίνη, manual το καινούριο ομως κ η κατανάλωση δεν είναι στα επίπεδα του Toyota ή του Suzuki, όποτε η απόφαση δυσκόλευε. Ήταν τόσο βολικό όμως που κοιτούσα κ μεταχειρισμένα diesel, πιθανώς δλδ αν δεν έβρισκα το κασκάι να ήταν σοβαρή επιλογή. Αυτά τα δυο που αναφέρεις @george-dasoulas είχα δει εν τω μεταξύ 🙂

Δεν ειδα αλλα προς το παρόν αλλά σε 4-5 χρόνια κ αναλόγως της εξέλιξης των κινητήρων σίγουρα θα το ξαναδώ.

C
      chili14

Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, με έχουν βοηθήσει να σκεφτώ αρκετά πράγματα που δεν τα είχα υπόψιν (για το diesel vs petrol περισσότερο) αλλά και να επιλογές αυτοκινήτων.

Σχετικά με το Diesel vs Βενζίνη, σίγουρα αυτή τη στιγμή με συμφέρει το Diesel απλά με προβληματίζει όντως στο μέλλον αν θα επηρεαστεί ή όχι η αγοραστική του αξία. Χωρίς να είμαι γνώστης θεωρώ ότι η ζήτηση στην Ελλάδα (γνωρίζοντας καλά τι γίνεται στην επαρχία) είναι και θα είναι πολύ υψηλή για τουλάχιστον 10+ χρόνια μιας και δεν θα υπάρχουν κιόλας επιλογές για καινούρια. Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν ότι όλη η βιομηχανία έχει πέσει πάνω σε υβριδικά/ ηλεκτρικά κτλ, ενδεχομένως σε 7-10 χρόνια τα νέα αυτοκίνητα να έχουν τόσο καλύτερη/ εξελιγμένη τεχνολογία από τα σημερινά αντίστοιχα που και πάλι να οδηγεί στη μείωση της αξίας ενός σημερινού hybrid/ ev. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω καθόλου καλά το αντικείμενο, απλά κάνω υποθέσεις σκεπτόμενος τη λογική εξέλιξη. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αλλά γενικά έχω αποφασίσει να πάω με οποιαδήποτε επιλογή μου δίνει μία οικονομική κατανάλωση, πχ το Corolla Cross με βενζίνη δίνει 5lt, αυτό μου κάνει μια χαρά.

Σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτείνατε, εκτός του Kuga & Sportage που θα τα δω και θα τα οδηγήσω σίγουρα για δοκιμή, έχω σημειώσει και αρκετές από τις προτάσεις σας που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες:

1. Corolla Cross. Δεν είχα καθόλου υπόψιν ότι έχει 470+ boot space και ευχαριστώ πολύ κιόλας που αναφέρετε τις λεπτομέρειες για τις διαφορές μεταξύ 1.8 & 2.0. Αν η ανάρτηση είναι οκ στο 1.8, θα προτιμούσα προφανώς (με 2 παιδιά!) να μην έχω άλλο ένα φόρο στο κεφάλι κάθε χρόνο. Διαβάζω βέβαια για μεγάλες καθυστερήσεις σε παραδόσεις αλλά οκ θα το ρωτήσω από κοντά

2. C5 Aircross. Αναφέρθηκε ότι έχει πολύ άνετο κάθισμα που με ενδιαφέρει, οπότε θα το δω. Πολύ μεγάλο πορτ παγκάζ και γενικά έχει ότι χρειάζομαι.

3. Nissan Qashqai - αν και έχω βαρεθεί τόσο να το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, θα το δοκιμάσω και αυτό. Tiguan επίσης θέλω να το δω.

4. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για Octavia και άλλα αλλά μου αρέσει περισσότερο το SUV type.

Πολύ καλή η ιδέα που είπε κάποιος να νοικιάσω για 1-2 μέρες αυτό που θα επιλέξω για να το δω σε ένα ταξίδι, δεν το είχα σκεφτεί.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

C
      chili14

@fanis75 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Από αυτά που έχεις αναφέρει, Ford Kuga με κλειστά μάτια. Απλά εαν σε ενδιαφέρει και η κατανάλωση, πας για diesel μόνο. Γενικά για κατανάλωση πέριξ του 6, σε suv αυτού του μεγέθους και αυτόματο, μόνο diesel ή υβριδικό (κανονικό όχι mild που δεν προεφέρει κάτι).

Ευχαριστώ! Ναι είναι το βασικό που σκέφτομαι και εγώ βάση χώρων/ κατανάλωσης.

@czio said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Επειδή εχεις την μέση σου πρέπει να εισαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή, φρόντισε να το ψάξεις γιατί μπορεί και κανένα από όλα αυτά να μην σου κανει.

Αν σου πέφτει λίγος ο εξοπλισμός στο Kia μπορείς να κοιτάξεις για Tucson premium 150hp automatic, αλλά το κάθισμα σε πολύωρο ταξίδι θα σε κουράσει. Νομίζω και στο Kia το ίδιο.

Δεν ξέρω για το νέο Tiguan, ίσως να κοίταγα και εκει από άποψη ανατομίας καθισματος

Πολύ σωστό αυτό που λες για τη θέση δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί και το κάθισμα να είναι τόσο άβολο για μένα που τελικά να μη με βολεύει. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω όλα στην έκθεση αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα καταλάβω από 5-10 λεπτά πραγματικά πόσο βολεύει. Σίγουρα θα αποφύγω όμως κάτι πολύ κακό.

Το Tiguan δεν το είχα υπόψιν, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ. Από θέμα κόστους ανταλλακτικών και γενικά αξιοπιστίας για μηχανή αλλά και ηλεκτρονικά έχεις άποψη;

@gchris7 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Αν η απόσταση μέχρι το χωριό δεν είναι πολύ μεγάλη και έχεις υποδομή για φόρτιση και στο σπίτι και στο χωριό, θα μπορούσες να κάνεις μια μικρή υπέρβαση και να πας σε model y. Βγαίνει στα 37+1 με την επιδότηση. Μετά γνωστά θεματακια της ηλεκτροκίνησης βέβαια...

Διαφορετικά στο Corolla cross 1.8 τα 475 λίτρα δεν τα λες και πάρα πολλά αλλά δεν είναι και άσχημα. Με τους χώρους στα πόδια δεν θα θα έχεις θέμα. Το δοκιμάζεις βέβαια...
      Ξεκινάει από τα 30κατι και με το 50% εθνική να υπολογίζεις 5 με 6 λίτρα ανά 100 το πολύ.

Diesel εν έτη 2024 θα είναι λίγο ρίσκο, εκτός αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις 5-6 χρόνια το πολύ.

Ευχαριστώ πολύ, ειδικά για το Corolla Cross που δεν το είχα καν υπόψιν ότι έχει τόσο μεγάλο πορτ παγκάζ για την κατηγορία του αλλά και τόσο οικονομικό κινητήρα. Σίγουρα θα το δω. Θα είναι και σαν 3ο εγγόνι για τον πατέρα μου μιας και σε ένα τέτοιο μεγαλώσαμε και εμείς.

Γιατί λες ότι το Diesel είναι ρίσκο; Δεν είμαι κ γνώστης αλλά για να βγάζουν ακόμα κάποιες εταιρίες πιστεύω δεν υπάρχει θέμα service κτλ για 10+ χρόνια. Τώρα αν εννοείς για απαγόρευση σε κέντρο Αθήνας κτλ δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.

Σχετικά με το Υ δεν με ψήνει καθόλου το κομμάτι της φόρτισης αυτή τη στιγμή και είναι κ αρκετά δύσκολο στην Αθήνα εκεί που μένω.

@cirus said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

@petrosv30 & @gatoz ευχαριστώ! Το έχω δει το CX5 και είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της αγορας κατ' εμέ. Όντως ανεβαίνει λίγο το budget αλλά αυτό που με εμποδίζει περισσότερο είναι ο φόρος πολ. για πάνω από 2.0 κ. Φαντάζομαι ισχύει κανονικά αυτό ακόμα σωστά;

@cirus ευχαριστώ. Έχεις άποψη για τη βενζινοκίνητη έκδοση σε σχέση με τη diesel;

Αν κάνεις πολλα χιλιόμετρα σε εθνική και σε νοιάζει η οικονομία το diesel . Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βενζίνη.

Το Kuga δεν συγκρίνεται σε χώρους με τα υπόλοιπα είναι πολύ ανώτερο. Και είναι και άψογο σε οδηγική συμπεριφορά. Το Mazda αμαξαρα αλλά ούτε τους χώρους του Kuga δεν τους έχει και το χαντακωνει ο διλιτρος κινητήρας που έχει φόρο πολυτελείας

Σε ευχαριστώ πολύ, ναι το Kuga είναι από τις πρώτες επιλογές και βλέπω ότι αρκετοί το προτείνουν εδώ.

@jamesd said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Nissan Qashqai xtronic,
      χώροι check
      Κατανάλωση στο 50% εκτός πόλης check (αν πας κύριος, στο υπόλοιπο 50% θα καίει ομως),
      αυτόματο check,
      ασφάλεια check,
      μόνο που βγαίνει fl στον Ιούνιο λένε.

Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή, θα το δω ευχαριστώ! Από θέμα αξιοπιστίας εικάζω ότι για να κυκλοφορεί τόσο πολύ θα είχε ακουστεί εάν υπήρχαν σοβαρά θέματα φαντάζομαι....Οπότε μια χαρά θα πρέπει να είναι.

C
      chili14

C
      chili14

@petrosv30 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:

Γεια σας!

Αν θελετε ανεση, λογικα , πατε σε suv
      Ερωτηση , θελετε να ειναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακινητο? Ρωταω , γιατι αν θελετε καινουργιο στα περισσοτερα η τιμη ξεπερναει τα 35 !

Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν με ενδιαφέρει το τετρακίνητο, όχι.

C
      chili14
    • Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k

Γεια σας!

C
      chili14
    • RE: FORD FORUM

Καλησπέρα και από μένα...

Είμαι κάτοχος ενός Fiesta 1.6 Econetic (1 μήνας - 1200 χιλιόμετρα). Πριν 1-2 μέρες παρατήρησα ότι το τιμόνι έγινε αισθητά βαρύτερο, ειδικά στις χαμηλές στροφές ενώ σήμερα (είναι κλειστή η αντιπροσωπεία για να το πάω) σε μία πολύ μικρή απόσταση που έκανα και αφού έσβησα τον κινητήρα παρατήρησα ότι για 3-4 λεπτά δούλευε ασταμάτητα το βεντιλατέρ και μάλιστα βγάζοντας πολύ θόρυβο. Το 2ο ίσως (???) είναι και φυσιολογικό για τον καθαρισμό του φίλτρου DPF αλλά το πρώτο με έχει τρομοκρατήσει λίγο. Είναι δυνατό σε 1 μήνα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο να έχει πρόβλημα με το τιμόνι ;;; Τι να πω...Την Τρίτη θα το πάω αντιπροσωπεία και θα δούμε.....Έχασα και την εκδρομή μου

C
      chili14
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ