-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2024:
Πέρα από την πλάκα η ουσία είναι ότι στα 24400 και στα 26900 με την τρέχουσα προσφορά έχουμε ένα αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους, υβριδικό όχι φουλ, αλλά όχι και μούφα, πολύ γρήγορο, όμορφο με καλό εξοπλισμό.
Το μεταξόνιο του είναι επιπέδου C suv μεγαλύτερο από του Κορόλα Κρος και αντικειμενικά είναι καλύτερο από αυτό και από το Ντάστερ, όπως και από το Τ ροκ.
Πάντα βέβαια στο τι προσφέρει και πόσο κοστίζει.
Συμφωνώ σε όλα εκτός του "έχουμε"
Ακόμα δεν το έχουμε δει ούτε σε έκθεση αντιπροσωπείας, ενώ το c4 που ανακοινώθηκε αργότερα, ήδη έφτασε Ελλάδα.
Μας έχετε ζαλίσει με το c3 aircross από πέρυσι και ακόμα δεν το φέρατε, το c4 ήρθε σχεδόν μαζί με το δελτίο τύπου -
@a-d-p said in Citroen C3 Aircross 2024:
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2024:
@chrisk6 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Δυστυχως η Citroen εχει μαλωσει με τον σχεδιασμο εδω και ποολλα χρονια.
Αν και η εμφανιση ειναι υποκειμενικη...Εντάξει, το προηγ. C3 και το C4 δεν τα λες κι άσχημα.
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και τώρα το C4 fl με τη νέα μάσκα έγινε πιο ωραίο.Και μένα μου άρεσε
Ανέβασαν και στο car αγγελία
Αυτή είναι η μεσαία έκδοση;
Τάσια έχει;
https://www.car.gr/s/vxx1z4pu/@criuser αυτό να συγκρίνεις με το T-ROC για να έχει νόημα η σύγκριση
Συμφωνώ απόλυτα!
Το C4 είναι εξαιρετικό , είναι σίγουρα πιο ποιοτικό απο το Aircross όπως το είδα στην έκθεση και έχω πει και εγώ πως μπορεί να μπει σε σύγκριση με το Troc και πλέον με τον υβριδικό κινητήρα μπορεί ίσως και να κερδίζει στα σημεία λόγω κατανάλωσης και λόγω άνεσης αναρτήσεων και καλύτερης τιμής από το VW.Επίσης επιμένω πως είναι και καλύτερο σε χώρους εκτός του πορτμπαγκάζ από το Aircross, ο Criuser λέει πως το Aircross έχει μεγαλύτερους χώρους, αλλά εγώ βλέπω πως έχουν το ίδιο μεταξόνιο 2.67 μέτρα και σαν αίσθηση και στη θέση οδήγησης και για τα γόνατα πίσω το C4 μου έβγαζε πιο ευρύχωρη αίσθηση.
Τώρα αν εννοεί τον χώρο για το κεφάλι που το C4 είναι 10 πόντους χαμηλότερο δεν ξέρω , 182 εγώ δεν με προβλημάτισε ούτε μπροστά ούτε πίσω.
Ειδικά μπροστά το C4 ήταν πιο άνετο με καλύτερη θέση οδήγησης και πίσω δεν είδα διαφορά στην απόσταση των γονάτων από το μπροστινό κάθισμα, γενικά το C4 μου έδωσε άλλη αίσθηση ευρυχωρίας ανώτερης κατηγορίας.Και αφού είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, η πλατφόρμα που πατάει το C3 Aircross ποια είναι;
Είναι η ίδια με το C4;
H πλατφόρμα του C4 δεν είναι ξεκάθαρα C κατηγορία;
Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες.Επίσης αμορτισέρ και καθίσματα του νέου C3 Aircross είναι ίδια με τα πολύ καλά του C4 ;
Τέλος βρε @piliourits λύσε μας την απορία, έχει καμία σχέση σε επιδόσεις το CC σου με τον ντιζελοματρακα HDI με τα 110 άλογα;
Το έχεις ανοίξει το CC ή δεν έχεις προλάβει ακόμη;
-
Ξεκίνησαν τα πρώτα τέστ του νέου Αιρκρος μετά την παρουσίαση του την περασμένη εβδομάδα στην Βαρκελώνη.
Ξένα, γιατί εδώ έχουμε εμπάργκο για λίγο καιρό, μέχρι να ξεκαθαρίσει πότε έρχονται τα εκθεσιακά.
Διαβάστε και το πρώτο σχόλιο που γράφει ο ιταλός γάτος..
Αλλά διαβάστε και την απάντηση...
Κοιτάζοντας το βίντεο φίλε μου cruise για να δω και τα υπόλοιπα σχόλια εσκασα στα γέλια...οι ίδιοι περνάνε τον όμιλο Stellantis πριόνοκορδελα ....
-
Ενα χορταστικό βίντεο διάρκειας μιας ώρας.
Ως προς το 4 σε σχέση με το αιρκρός.
Το 4 είναι άλλη πλατφόρμα, έχει καλύτερη ηχομόνωση, τώρα έχει και καλή τιμή, ενώ έφτιαξε και η εμφάνιση του, οπότε όλα είναι θέμα επιλογών.
Για το δικό μου μέγεθος του 1,94 από την στιγμή που υπάρχει το αιρκρος, δεν θα έπαιρνα το 4, έστω και αν είναι πιο άνετο από το 308 για να μπεις και να βγείς.
Συχνά πάμε βόλτα 2 ζευγάρια και είναι και ο φίλος μου ευρύστερνος, έστω και αν είναι 10 πόντους πιο κοντός, ενώ με άλλο ζευγάρι που πάμε εκδρομές, είναι στο 1,88.
Τα σιτροέν είναι εστιασμένα στην άνεση και με βολεύει πολύ αυτό, αφού και ο τρόπος που οδηγώ είναι να προβλέπω, όχι να κάνω απότομο οδήγημα. Αποτέλεσμα να πέφτει ύπνος από τους άλλους, αλλά δεν με πειράζει.
Ως προς τα σχόλια, δεν τα διάβασα πέραν των πρώτων 4-5, αλλά υπάρχουν και θέματα και απόψεις για όλα.
Ως προς τον κινητήρα και το πρόβλημα που είχε, έρχεται η εταιρεία και δίνει πλέον στο εξωτερικό, περιμένω και εδώ κάτι ανάλογο, 8 χρόνια εγγύηση.
Από την άλλη, το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν αυτοκίνητα σε καλές τιμές, είναι λογικό να θυμώνει πολλούς που έχουν αγοράσει ακριβά και τώρα θα έχουν θέμα στην μεταπώληση.
Θα υπάρχουν και αρκετοί τέτοιοι στα σχόλια.
Τέλος να ξαναπώ ότι το αιρκρος στα 26900 δίνει την έκδοση ΜΑΧ με το υβριδικό 136 με διχρωμία Ασπρο με μαύρη οροφή, με πλήρη εξοπλισμό, για ένα αμάξι που έχει μεγάλους χώρους και υποδειγματική άνεση στο ταξίδι, ενώ υπάρχει και σημαντικό όφελος από το υβριδικό μέσα στην πόλη, χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στο ταξίδι, όπως σε άλλα φουλ υβριδικά.
-
@vagkirk said in Citroen C3 Aircross 2024:
Τέλος βρε @piliourits λύσε μας την απορία, έχει καμία σχέση σε επιδόσεις το CC σου με τον ντιζελοματρακα HDI με τα 110 άλογα;
Το έχεις ανοίξει το CC ή δεν έχεις προλάβει ακόμη;Στα 3Κ χλμ είναι το ΨΨ και πιάνετε όλο τα άκρα...
το ερκρος μας είναι με 120 άλογα και το καλύτερο ίσως "συμβατικό" αυτόματο κιβώτιο της αγοράς, 6 σχέσεων, που είναι "πολλές" για ντίζελ και η έκδοση μας είναι τοπ εξοπλιστικά. Ξεκινώντας σπινιάρει αν το πιέσεις και βλέπεις και torque steering, πιθανότατα έχει τους καλύτερους χώρους της αγοράς σε αυτό το μέγεθος. Η αίσθηση είναι το αντίθετο του "ντιζελοματρακά", έχει πολύ ήσυχο εσωτερικό, ταξιδεύει αρχοντικά, είναι χιλιομετροφάγος με 5,5λτ μεση κατανάλωση (επειδή το χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια, ελάχιστα χλμ εντός πόλης) κι όταν χρειαστεί προσπερνάει οτιδήποτε βρει μπροστά του με άνεση.
Όλα αυτά τα γράφω, επειδή χαρακτηριστηκε "ντιζελοματρακάς"Το ΨΨ το νιώθω ακόμη καλύτερο σε όλα αυτά τα σημεία, έχει ακόμη καλύτερη τεχνολογία επάνω, ακόμη καλύτερη απόσβεση και άνεση, με πολύ πιο κοφτερό σύστημα διεύθυνσης, η μέση κατανάλωση στη πόλη πλησιάζει προς τα 4λτ και 5,5 είναι η μέγιστη που έχει καταγράψει σε ταξίδι (γύρω στα 5λτ η μέση με λίγα εκτός χιλιόμετρα), τώρα αρχίζω και το πατάω καμιά φορά, οι επιδόσεις του ως επιτάχυνση είναι οι ίδιες με το ντίζελ ερκρος στο eco, το νοιώθεις πιο σβέλτο στο normal ενώ ποτέ δεν το θέλω στο power εντός πόλης.
Ακόμη έχω λίγα χλμ για να πω για προσπεράσεις όπως με το ντίζελ, αλλά η αίσθηση που έχω τις λίγες φορές που το πάτησα είναι θετική έκπληξη και για μένα, επειδή όντως μας έχουν προκαταβάλει όσα σχόλια ακούγονταν και νομίζει ο κόσμος ότι δήθεν κάνεις κάποιο συμβιβασμό επιδόσεων όταν παίρνεις υβριδικό (μάλλον επειδή κάποιοι τα οδηγούν σαν κότες).Γράφω ξανά συγκριτικά, επειδή διάβασα πριν όσα γράφει ο Κρουζερ, εκθειάζοντας κάτι που δεν έχει δει ακόμα και απ την άλλη "ακούω" για ντιζελοματρακαδες.
Η Σιτροεν φαίνεται να βελτιώνει αυτά που ξέρει και μπορεί, πχ εξαιρετικούς χώρους (που είναι το μόνο που υστερούν τα τογιότα σήμερα) και άνεση (που την έχουν φτάσει, αν όχι ξεπεράσει οι γιαπωνέζοι) και πρακτικότητα (που ίσως μόνο η Σκόντα στέκεται επάξια).Όταν διαβάζω για "ηλεκτριφάηντ" και διπλοσύμπλεκτα κι "αρκετά" ή "κάπως" υβριδικά, που πλέον δεν θα πάσχουν από ιμάντα επειδή μπήκε ...καδένα! κι αυτό θα πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όταν σχεδιάζουν καδένες οι Γάλλοι, ξέρουν τι κάνουν, δεν τις σχεδιάζουν άρπα κόλλα σε χαρτοπετσέτα από κρουασάν, κι ότι όλα αυτά ενω τα κάνουν για πρώτη φορά, θα τα φτιάξουν καλύτερα ΚΑΙ φθηνότερα απ το Κορολα Κρος, δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω...
-
@a-d-p said in Citroen C3 Aircross 2024:
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2024:
@chrisk6 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Δυστυχως η Citroen εχει μαλωσει με τον σχεδιασμο εδω και ποολλα χρονια.
Αν και η εμφανιση ειναι υποκειμενικη...Εντάξει, το προηγ. C3 και το C4 δεν τα λες κι άσχημα.
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και τώρα το C4 fl με τη νέα μάσκα έγινε πιο ωραίο.Και μένα μου άρεσε
Ανέβασαν και στο car αγγελία
Αυτή είναι η μεσαία έκδοση;
Τάσια έχει;
https://www.car.gr/s/vxx1z4pu/@criuser αυτό να συγκρίνεις με το T-ROC για να έχει νόημα η σύγκριση
ωραίαι φυσικοί διακόπτες πάντως!
-
Σιγά μην κάτσουμε να δούμε 1 ώρα βίντεο (ειδικά για την μπούρδα)!! Εδώ γκρινιάζεις ότι οι άλλοι ανεβάζουν μισή ώρα βόντεο.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2024:
πχ εξαιρετικούς χώρους (που είναι το μόνο που υστερούν τα τογιότα σήμερα) και άνεση (που την έχουν φτάσει, αν όχι ξεπεράσει οι γιαπωνέζοι).
Ακριβώς τα ίδια λέω και εγώ εδώ και 3 χρόνια. Οι αναρτήσεις των γιαπωνέζων, από εκεί που ήταν για πέταμα, πλέον ειναι για σεμινάριο συνδυασμού άνεσης με οδική συμπεριφορά. Και ουσιαστικά υστερούν μόνο σε χώρους για το μέγεθος του αμαξώματος - προσωπικά μου ειναι αδιάφοιροι οι χώροι, οπότε δεν είναι μέσα στα κριτήριά μου.
-
Για την άνεση (δηλ. ανάρτηση) θα βάλω έναν αστερίσκο στο κατά πόσο οι γιαπωνέζοι έφτασαν ή και ξεπέρασαν τους γάλλους (και ειδικά τη Citroen).
Kαι μιλάμε πάντα για σύγκριση ημιάκαμπτο γαλλικό με ημιάκαμπτο ιαπωνικό.
-
Η σύγκριση είναι αρκετά "άδικη" μάλλον , αλίμονο αν ένα C Suv μιας γενιάς μπροστά από ένα Bsuv του οποίοι οι ρίζες της σχεδίασης του είναι κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2010 , δεν ήταν καλύτερο.
Ή μάλλον δεν είναι "άδικη" είναι και αρκετά κολακευτική για το C3, έτσι όπως τα παρουσιάζει ο φίλος πίλιου.
Πάντως και το προηγούμενο C3air είχε δεχθεί αρκετή κριτική ,αλλά τα πήγε καλά εντέλει. Το σημερινό φαίνεται "αχώνευτο" , αλλά θα δείξει , σίγουρα μοιάζει πιο προσεγμένο από το υπερμέτριο ( γνώμη μου ) ,απλό C3 .
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Σιγά μην κάτσουμε να δούμε 1 ώρα βίντεο (ειδικά για την μπούρδα)!! Εδώ γκρινιάζεις ότι οι άλλοι ανεβάζουν μισή ώρα βόντεο.
Για να τον τιμωρήσω το έβαλα...
Πάντως κυκλοφορούν πάνω από 10 βίντεο δοκιμής από ξένα σάιτ.
-
Υπαρχει καπου αυτη η ηπια υβριδικη τεχνολογια της εταιριας να δουμε τι και πως δουλευει;
Καπου ειπωθηκε οτι κινουνται και μονο ηλεκτρικα; Για ποσο;
-
Αυτή την στιγμή υπάρχει σε όλα τα πεζώ, 2008, 208, 308, 408, νέο 3008, όπελ κόρσα, άστρα, νέο Γκράντλαντ και σιτροέν 5 αιρκρός και τα νέα 3 , 3 αιρκρος και 4.
-
@panick-0 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Υπαρχει καπου αυτη η ηπια υβριδικη τεχνολογια της εταιριας να δουμε τι και πως δουλευει;
Μπορείς να το δεις στο συνεργείο της Σιτροέν της γειτονιάς σου!!
Αλλιώς εδώ: https://www.magna.com/products/powertrain/hybrid-powertrain
-
Παρόμοιας φιλοσοφίας σύστημα , αυτό της Φιατ που χρησιμοποιεί τον 1,5 με 7τατάχυτο διπλοσύμπλεκτο , είναι στην αγορά πάνω από 5ετία ( νομίζω πρωτομπήκε στο 500Χ). Στην τονάλε σίγουρα ξεκινά ηλεκτρικά , παρκάρει , κινεί το όχημα στις μικρομετακινήσεις του μποτιλιαρίσματος, κάνει coasting ,και δουλεύει και σαν πολύ ενισχυμένο σταρτ-στοπ. Κοινώς καταλαβαίνεις καλά ότι κάτι υπάρχει σε ηλεκτρική κίνηση , δεν υποβοηθά απλά.
Το σημερινό (διαφορετικό σύστημα) μπαίνει σχεδόν σε όλα τα νέα στελλάντις , υπάρχουν νομίζω κάτοχοι νέου 208 και στο φόρουμ που έχουν γράψει σχετικά. Πιστεύω παρόμοια θα δουλεύει.
-
@panick-0 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Καπου ειπωθηκε οτι κινουνται και μονο ηλεκτρικα; Για ποσο;
Αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 1χλμ.,με ταχύτητες max. έως 30-35km/h.
Kαι για όλες τις κινήσεις που αναφέρει κι ο civil. -
Ισχύουν από λίγο όλα μαζί αυτά που γράφουμε ξεχωριστά ο καθένας.
Δηλαδή, φυσικά είναι C-SUV το κορολα κρος και είναι "άδικο" να το συγκρίνουμε με το παλαιότερο Σιτροεν ερκρος, το οποίο όμως ερκρος τότε, ντίζελ αυτόματο με παραπλήσιο εξοπλισμό, το είχαν βγάλει για πούλημα (μετα τις ανατιμήσεις και πριν το κόψουν τελείως απ τη διάθεση) στα 32.000€ !!1!
Υπάρχουν άνθρωποι που αγόρασαν το χειροκίνητο 1200αρι ερκρος φεησλιφτ με τα λεντ, 28 χιλιάρικα!!1!Ναι, είναι όντως καλό αμάξι το ερκρος που αγοράσαμε τότε εγώ κι ο Κρουζερ, αλλά μην ξεχνάμε, 30 κιλά ροπή μετά το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο της Aisin που το βρήκαμε σε τιμή "το αφεντικό τρελάθηκε" λόγω συγκυριων.
Εγώ ασχολήθηκα με Σιτροεν, 1ον επειδή είχε Aisin, 2oν επειδή έχει τον πιο προηγμένο ντίζελ κινητήρα (με το παρατραγουδο της καδένας) και 3ον επειδή σε αυτή την τιμή μπορούσα να αποκτήσω τα δύο παραπάνω σε ένα ευρύχωρο πλήρως εξοπλισμένο αμάξι.
Τώρα, χωρίς ντιζελοροπη, χωρίς Aisin, με τιμή πλησίον γιαπωνεζικου πλήρως υβριδικού C-suv, απλά δεν με αφορά πόσο καλό θα είναι ή δεν θα είναι το νέο ερκρος.
Και σημείωση, όντως ο ημιάκαμπτος που έχω τώρα είναι καλύτερος και με πιο καλό πάτημα και τιμόνι.
-
6-7000 κάτω δεν είναι πλησίον η τιμή. Είναι 25 % ακριβότερο.
Citroen C3 Aircross 2024