-
Όλες οι μεγαλες ΑΠΕ που μπορούσαν να συνδεθούν έχουν συνδεθεί (πλην 2GW για τα υπεράκτια αιολικά που πουθενά πλέον δε μπαίνουν γιατί είναι ασύμφορα, φυσικά εδώ θα μπουν γιατί είμαστε μπανανία), οτιδήποτε μπαίνει πλέον μπαίνει για να φεύγει ρεύμα έξω.
Θαυμάστε το καταπληκτικό αποτελεσμα που είχαμε, 30% εισαγωγές ρεύματος:https://energypress.gr/news/premiera-sto-noembrio-me-128-eyro-gia-tin-timi-hondrikis
Η έμφαση πρέπει να δοθεί στη σύνδεση πολιτών και επιχειρήσεων στο σύστημα με φωτοβολταϊκά με δική τους επένδυση, και αναβάθμιση των δικτύων από τους καταναλωτές προς το σύστημα. Χωρίς μπαταρίες που καθιστούν τα συστήματα ασύμφορα.
-
Λίγο παραδίπλα λέει:
Μιλώντας συγκεκριμένα για το target model, ο Δρ. Παπαλεξόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ελαττωματικό και λειτουργεί καλύτερα για τους εμπόρους παρά για τους καταναλωτές.
"Προτείνω ένα μηχανισμό όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ για ex ante mitigation. Έρχονται οι προσφορές, ελέγχονται μαθηματικά και μόνο όσες πάρουν το πράσινο φως θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση της χονδρικής τιμής. Η ανάλυση που κάναμε με τη ΡΑΑΕΥ έδειξαν ένα πιθανό όφελος 30% στην τιμή της χονδρικής από μια τέτοια κίνηση". -
@dstou said in Μπαταριοκίνηση και Κλιματική Κρίση.:
Τέλος, για όσους ονειρεύονται φράγματα που θα συγκρατούν τα νερά, θα παράγουν ρεύμα, θα μας σώζουν από τις πλημμύρες, και θα κάνουμε και εκδρομές στα παρόχθια ξενοδοχεία των τεχνητών λιμνών που θα δημιουργηθούν όπως στη λίμνη Πλαστήρα, ας αλλάξουν πλευρό.
Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο έργο? Πόσα χωριά ή πόλεις πρέπει να 'ξηλωθούν'? Πόσες Μεσοχώρες θα λουστούμε με Ούλτρεξ?Εγώ αυτό εννοούσα...
Η Ελλάδα έχει άπειρα βουνά και λόφους, άπειρο ήλιο και άπειρη θάλασσα.
Μια μελλοντική προοπτική θα μπορούσε να είναι, πως από τις ΑΠΕ θα παράγει πράσινο υδρογόνο για να μετακινήσει με την βοήθεια κομιστων και fuell cells όλα τα ev οχήματα, αυτοκίνητα, καράβια, κτλ κάτι που σημαίνει γρήγορο εφοδιασμό στα πρότυπα των ρευστών καυσίμων κτλ και την παραπανισια ενέργεια να την αποθηκεύει σε βαρυτική μέσω των βουνών της για χρησιμοποίηση κατά των ωρών που δεν θα εχει σταθερή παραγωγή.
Φθηνά, εύκολα, με ασφάλεια και αξιοπιστία για πολλές δεκαετίες
Ας έρθει η εποχή που το ανάγλυφο της Ελλάδας, απο εκεί που αποτελούσε ένα οικονομικό μειονέκτημα, όσον αφορά την ευκολία των μεταφορών για την ανάπτυξη της χώρας, να μετατραπεί σε συγκριτικό πλεονέκτημα παρέχοντας ενέργεια με πολύ μικρο πάγιο και δυναμικό κόστος. Ας γυρίσει ο τροχός που λένε.
Η φθηνή ενέργεια προσελκύει παρά πολλές άμεσες ξένες επενδύσεις. -
Οι άνθρωποι όταν δεν μπορούν να δουν κάτι, δυσκολεύονται να το πιστέψουν.
Εδώ με κάμερα flir είναι εμφανής η εκπομπή co2. Στα αυτοκίνητα μου κάνει εντύπωση ότι στο ρελαντί εξάγουν τόσο πολύ. Δεν το περίμενα.
-
Τέλος, για όσους ονειρεύονται φράγματα που θα συγκρατούν τα νερά, θα παράγουν ρεύμα, θα μας σώζουν από τις πλημμύρες, και θα κάνουμε και εκδρομές στα παρόχθια ξενοδοχεία των τεχνητών λιμνών που θα δημιουργηθούν όπως στη λίμνη Πλαστήρα, ας αλλάξουν πλευρό.
Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο έργο? Πόσα χωριά ή πόλεις πρέπει να 'ξηλωθούν'? Πόσες Μεσοχώρες θα λουστούμε με Ούλτρεξ?https://el.wikipedia.org/wiki/Φράγμα_Μεσοχώρας
το θέμα είναι οτι τα φτιάχνουν και δεν τα βάζουν σε λειτουργία, και κανονικά έτσι όπως θεωρητικά το περιγράφεις θα έπρεπε να είναι, άρδευση, ύδρευση, ενέργεια και τουρισμός στην λίμνη. Με σωστό σχεδιασμό όλα γίνονται, εδώ έχουμε αποξηράνει την Κάρλα για να φυτέψουν ντομάτες και φωτοβολταικά. Φυσικά στην πρώτη βροχή όλα βρέθηκαν κάτω από το νερό, τόσο μυαλό.
η τέρνα ετοιμάζει αντλησοταμίευση. Με τέτοια έργα δεν χρειάζεσαι μπαταρίες.
https://www.terna-energy.com/acivities/erga-antlisotamieysis/antlisotamiefsi-amfilochias/ -
Τα δύο νέα φράγματα έγιναν -και πάλι- στον Αχελώο. Στον οποίο δεν γίνεται το φράγμα της Μεσοχώρας. Που έχει διαχωριστεί από την εκτροπή προς τη Θεσσαλία. Και που είναι έτοιμο εδώ και 22 χρόνια, αλλά αφού πληρώσαμε τα εκατομμύρια το αφήνουμε να ρημάζει.
https://www.dianeosis.org/research/mesochora_erevna/
Το έργο της ΔΕΗ κάνει κακό στο περιβάλλον και της ΤΕΡΝΑ δεν κάνει; -
This post is deleted! -
Το να διαλέγεις μερικές ημερομηνίες δεν αποτελεί δείγμα. Το αέριο θα υπάρχει ως ευελιξία μαζί με τις μπαταρίες. Θα συμμετέχει, αλλά λίγο σαν μέσο όρο. Θα διαμορφώνει την τιμή μεν, αλλά δεν θα βγάζει πολλούς ρύπους. Αυτό είναι το σχέδιο.
Ναι, κάποιοι θα κονομήσουν αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις εκπομπές του συστήματος, ούτε για την ευστάθειά του. Άλλωστε, τα ίδια λέγατε και πριν από κάποια χρόνια για όταν φτάναμε το 50% ΑΠΕ και να που το φτάσαμε και δεν υπάρχει κανένα θέμα.
-
Στο μακρύ μέλλον το φυσικό αέριο θα δώσει τη θέση του στο υδρογόνο.
-
This post is deleted! -
Για να μην χαλάω το θέμα της ηλεκτροκίνησης
να δώσω ενα στοιχείο που θα καθησυχάσει τον @lap
https://vineyardgazette.com/news/2019/12/04/president-obama-buys-home-edgartown-great-pondη περιγραφή λεει οτι είναι η κατοικία Ομπάμα αγορασμένη 11Μ $ , στο παραλιακό μέτωπο του Ατλαντικού ωκεανού σε υψόμετρο 3-4 μέτρα πάνω απο το επίπεδο της θάλασσας .
Η περιοχή λέγεται Martha’s Vineyard
https://en.wikipedia.org/wiki/Martha's_VineyardΝομίζω οτι ενας άνθρωπος με την εσωτερική πληροφόρηση ενος POTUS δεν θα ρισκάριζε τα σκληρά δουλεμένα $$$ - 8 χρόνια δύσκολης προεδρίας- σε μια επένδυση παρα μόνο αν είχε εξασφαλίσει οτι δεν θα την καλύψει ο ωκεανός και θα την χαρούν και τα δισέγγονα του ...
@piliourits ωραίο τοπικό πως δεν το είχα δει ...
-
Με το μάτι, φαίνεται αρκετά παραπάνω από 3-4 μέτρα. Στη χειρότερη, το υψώνει στα άκρα και το κάνει νησί-Κάτω Χώρες.
-
@dimsabas said in Μπαταριοκίνηση και Κλιματική Κρίση.:
Με το μάτι, φαίνεται αρκετά παραπάνω από 3-4 μέτρα. Στη χειρότερη, το υψώνει στα άκρα και το κάνει νησί-Κάτω Χώρες.
απο αυτή την γωνία το πολύ 3 μέτρα ...
βαλτότοπος τον έπιασαν Κώτσο... -
Σε αυτό το ερώτημα που έχει γραφτεί στο poll η απάντηση είναι όχι ξεκάθαρα αν δεν συνδυαστούν τα ηλεκτροκίνητα με άλλες δρασεις. Το να περνούμε μπαταριοκινητα μονο δεν θα προσφέρει τίποτα σημαντικό δεν θα κάνει καμία διαφορά.
Αν συνδυαζόταν με μπαταρίες που θα είναι ανακυκλώσιμες και χωρίς σπάνιες γαίες. Αν συνδυαζόταν με πολύ μεγάλες επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας παγκοσμίως και αλλαγή της χρήσης των αυτοκινήτων για πολλά χρόνια και όχι 5 χρόνια μο που είναι τώρα ίσως τότε να μιλάγαμε για αρκετά μεγάλη διαφορά γιατί όχι. Σκέτο να πάρουμε αμαξάκια με μπαταρίες δεν λέει και πολλά ...........
Και μιας και είμαστε κοντά στις μέρες του Πάσχα, προς το παρόν όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι σαν να προσπαθούμε να βάψουμε κόκκινα αυγά με κλανιες και χρώμα στον κωλο. Μακάρι να πάρουμε στο μέλλον κομπρεσέρ και πιστόλι για χρώμα ώστε να μιλήσουμε για πραγματική αλλαγη......
Προς το παρόν τα ηλεκτρικά είναι ωραία για μας αλλά δεν κάνουν καμία διαφορά στο περιβάλλον πραγματική
-
Προφανώς το σπιτάκι θα είναι σε περιοχή προστατευμένη από τον ωκεανό, αλλιώς το βαρκάκι θα είχε πάει δίπλα στο σπίτι...
Από την άλλη η εκδρομή μου των 1000 χλμ σε 48 ώρες στην Δυτική Θεσσαλία, με 58 ευρώ γέμισμα και 5 λεπτά για να συμπληρώσω άλλα 30 και να έχω και 120 χλμ ακόμα υπόλοιπο, έδειξε την ωραιότητα της ντιζελάρας...
Α συνάντησα και καμιά 10αριά Τέσλα στο δρόμο.
Στην κλασσική τους θέση. Δεξιά με 90 χαω...
-
This post is deleted! -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραία τα λέει... με προβλημάτισε ... είναι πράγματι, όπως γράφτηκε και νωρίτερα, όσοι αγοράζουν το κάνουν επειδή γουστάρουν! Το μεγάλο "όφελος" των ηλεκτρικών η επιτάχυνση.
Για να κάνει κανείς οικονομία και να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον με ένα τέτοιο πρέπει να είναι πολύ ειδικές οι συνθήκες δηλ. ένα σχετικά μικρό, ελαφρύ, [το πολύ Dacia Spring δηλαδή, τα microcars και ηλεκτρικά σκούτερ είναι το ιδανικό] που να το φορτίζεις σπίτι σου και να κινείσαι μέσα στην πόλη.
Με κάτι σαν το BYD Dolphin που φτάνει τα 1700 κιλά, έχεις αυτήν την ασύλληπτη αίσθηση επιτάχυνσης αλλά με βάση το ABRP για να πας Θεσαλλονική θες 101kWh - 51,4 Ευρώ, και 5 στάσεις φόρτισης. Με το Fiat Panda CNG μου που έχω εδώ και 3,5 χρόνια θέλω ούτε τα μισά χρήματα αλλά σιγουρα η αίσθηση που θα έχω στο ταξίδι θα είναι πολύ υποδέεστερη. Όμως για τον πλανήτη θα είμαι ποιο φιλικός.
-
@mesastou said in Μπαταριοκίνηση και Κλιματική Κρίση.:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραία τα λέει... με προβλημάτισε ... είναι πράγματι, όπως γράφτηκε και νωρίτερα, όσοι αγοράζουν το κάνουν επειδή γουστάρουν! Το μεγάλο "όφελος" των ηλεκτρικών η επιτάχυνση.
Για να κάνει κανείς οικονομία και να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον με ένα τέτοιο πρέπει να είναι πολύ ειδικές οι συνθήκες δηλ. ένα σχετικά μικρό, ελαφρύ, [το πολύ Dacia Spring δηλαδή, τα microcars και ηλεκτρικά σκούτερ είναι το ιδανικό] που να το φορτίζεις σπίτι σου και να κινείσαι μέσα στην πόλη.
Με κάτι σαν το BYD Dolphin που φτάνει τα 1700 κιλά, έχεις αυτήν την ασύλληπτη αίσθηση επιτάχυνσης αλλά με βάση το ABRP για να πας Θεσαλλονική θες 101kWh - 51,4 Ευρώ, και 5 στάσεις φόρτισης. Με το Fiat Panda CNG μου που έχω εδώ και 3,5 χρόνια θέλω ούτε τα μισά χρήματα αλλά σιγουρα η αίσθηση που θα έχω στο ταξίδι θα είναι πολύ υποδέεστερη. Όμως για τον πλανήτη θα είμαι ποιο φιλικός.
Κάτι πρέπει μα έχεις βάλει λάθος στις ρυθμίσεις του ABRP. Το δελφίνι έχει 60kwh μπαταρία. Αν θες λοιπόν 101 kwh φτάνεις είτε με μια μεγαλη φόρτιση είτε με δυο μικρότερες. Όχι όμως με 5.
Επίσης, το κόστος δεν είναι τόσο, διότι οι πρώτες 60kwh είναι «σπιτικές» (εκτός αν δεν μπορείς να φορτίσεις σπίτι, όποτε, γνώμη μου, δεν παίρνεις ηλεκτρικό αμάξι) με κόστος περίπου 0.20€/kwh. -
Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης είναι ότι δεν έχεις καυσαέρια και μυρωδιές. Αυτό σημαίνει πολλά σε περιβάλλον πόλης.
-
Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης είναι ότι δεν έχεις καυσαέρια και μυρωδιές. Αυτό σημαίνει πολλά σε περιβάλλον πόλης.
Και φασαρια!
Μπαταριοκίνηση και Κλιματική Κρίση.