-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαστε Οικογένεια πλέον με τρια μικρα παιδιά
4 , 3 & 1 έτους & κοιτάζουμε για αγορά Καινούριου για χρηση 90% εκτος πόλης , ενώ υπαρχει προς το παρόν ενα μικρο πόλης για τις καθημερινες αναγκες το οποίο φυσικά θα μείνει & αυτό .Ως κεφάλαιο ΔΕΝ θέλουμε να διαθεσουμε πανω απο 30Κ & πιστεύω από ΟΛΗ την αγορά το μόνο σε
D μεγεθος που δεν τα υπερβαίνει είναι το CX5 το οποίο στην βασική απλή έκδοση των 165ps με Manual κιβώτιο (που προτιμω απο τα αυτοματα γενικα ) και εισαγωγικο εξοπλισμό
βγαίνει στα 27Κ καινούριο ή 30 στην αμεσως πιο πανω εκδοση εξοπλισμού που δεν ξερω αν μας χρειαζεται κιόλας ( -3000€ τριτεκνια στο cx5 ) .
Τιμές 30 + 33 χωρις τριτεκνιαΠερίπου Ίδια τιμη π.χ. βγαίνει το Qasquai που είναι
1 κατηγορία κάτω + με θέματα αξιοπιστιας οπως διαβαζω γαλλικων παρενεργειών.Toyota Rav4 αν και το σκεφτηκα.και το είδα στην εκδοση των 175ps του 2λιτρου νομιζω τωρα ξεφυγαν οι τιμές , το 2.5 δεν το ακουμπάω + εχει αρχισει να δειχνει τα χρονια του (εσωτερικό πολυ απλό για την κατηγορία)
Ως 2η επιλογή πήγα έκανα test drive & το
Nissan Xtrail 1.5 με τα 163ps αυτόματο (ελαφρως μεγαλυτερο σε μέγεθος)
το οποίο όμως πάρα τις -4000€ που τρεχει τώρα η εταιρεία & τα -5.000 της τριτεκνιας βγαινει στα 34 χιλιαρικα , σημαντική διαφορά 7.000€ απο το Mazda.
Kia Sportage κι αυτο καπου στα 30 βγαίνει με πιο σημαντικό τα 5 χρόνια δωρεαν σέρβις αλλά μου φαίνεται ποιοτικά αρκετά κατω απο το CX5 , οπως και το Tucson λιγο ακομα πιο φτηνό.Σημαντικό η αξιοπιστία - η υπερδεκαετης αξιοπιστια - οι χωροι
Τι θα περνατε εσείς με τα παραπανω κριτήρια αναμεσα στα Ιαπωνικα & Κορεάτικα
& τι πιστευετε - ξέρετε κυριως για το CX5 Συνολικά ως αυτοκίνητο ?Υ.Γ. Γαλλικά - γερμανικά και λοιπά ευρωπαϊκά τα αποκλείω εξαρχής .
Να στε καλά Ευχαριστώ
-
#mono_mazda
-
In before το Mazda έχει κινητήρα τεχνολογίας 1876 και λιγότερη ροπή από χαλασμένο παπάκι που καίει μουρουνέλαιο.
-
Απο όσο κοιτάς, μακράν το CX-5, πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από όλα τα υπόλοιπα!!
-
Mazda δαγκωτό.
Να ρωτήσεις όμως τον λογιστή σου μη χάνεις επιδόματα λόγω διλιτρου κινητήρα!
-
ΑΝ σας χωράει ολους γιατι δεν είναι το μεγαλύτερο σε χώρους στην κατηγορια ΜΟΝΟ MAZDA μην κοιτας τιποτα άλλο γιατι δεν εχει νόημα μονο εκει υστερει σε σχέση με ανταγωνισμο αφου σαν τριτεκνος δεν έχεις πρόβλημα με κυβικά και φορο πολυτελείας από όσο ξέρω
αν δεν σας χωραει τοτε και μόνο κοιταξε κάτι άλλο
-
@cirus said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
ΑΝ σας χωράει ολους γιατι δεν είναι το μεγαλύτερο σε χώρους στην κατηγορια ΜΟΝΟ MAZDA μην κοιτας τιποτα άλλο γιατι δεν εχει νόημα μονο εκει υστερει σε σχέση με ανταγωνισμο αφου σαν τριτεκνος δεν έχεις πρόβλημα με κυβικά και φορο πολυτελείας από όσο ξέρω
Πληρωνουν οι τριτεκνοι κανονικα φορο πολυτελειας και η απαλλαγη για το τελος ταξινομησης ειναι μεχρι τα 2.000 κυβικα ,μετα μειωνεται στο μισο!
-
@antonmone said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Πληρωνουν οι τριτεκνοι κανονικα φορο πολυτελειας και η απαλλαγη για το τελος ταξινομησης ειναι μεχρι τα 2.000 κυβικα ,μετα μειωνεται στο μισο!Για τον φιλο που ρωταει,το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο απο ολες τις αποψεις,ελαχιστα μικροτεροι χωροι απο αυτο που περιμενεις απο το μεγεθος του.Κανε ενα test drive στα κεντρικα στην Αργυρουπολη,απλα αν δεν εχουν αλλαξει θα ειναι το 2.2 πετρελαιο χειροκινητο.
Απλα μεχρι πριν 3 μηνες που δεν υπηρχε μικρουβριδισμος στη βενζινη θα γλιτωνες τα διπλα με καλυτερο εξοπλισμο! -
Πληρωνουν οι τριτεκνοι κανονικα φορο πολυτελειας και η απαλλαγη για το τελος ταξινομησης ειναι μεχρι τα 2.000 κυβικα ,μετα μειωνεται στο μισο!Για τον φιλο που ρωταει,το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο απο ολες τις αποψεις,ελαχιστα μικροτεροι χωροι απο αυτο που περιμενεις απο το μεγεθος του.Κανε ενα test drive στα κεντρικα στην Αργυρουπολη,απλα αν δεν εχουν αλλαξει θα ειναι το 2.2 πετρελαιο χειροκινητο.
Απλα μεχρι πριν 3 μηνες που δεν υπηρχε μικρουβριδισμος στη βενζινη θα γλιτωνες τα διπλα με καλυτερο εξοπλισμο!ουτε οι τρίτεκνοι δεν γλιτώνουν το φόρο πολυτελείας?????
Ελεος πια με αυτό το κράτος, έλεος
-
Ο Φορος πολυτελειας ειναι απο το 2024 μειωμενος
30% στα 308€
Στα 5 χρονια δλδ 1540€ αν δεν καταργηθει οπως λενε.
Το αυτοκινητο ομως στην κατηγορια του ειναι το "φτηνοτερο" οπότε εισαι αρκετά κερδισμένος συγκριτικά με ενα μικρο σε κυβικα με τουρμπο οπως το συνολο του ανταγωνισμου .
Στο test drive μου δειξε αρχοντικό πάτημα , πολυ ακριβες τιμόνι ( αποτι λενε κλασσικο mazda κουμπωμα στο manual κιβωτιο γτ δεν ειχαν manual για test drive) και εξαιρετικά ποιοτικο εσωτερικό ανωτερης κατηγοριας τιμής.
Το μειον που καταλαβα ειναι φυσικά οτι δεν εχει την ροπή του ανταγωνισμού ελλειψει τούρμπο .Πραγματικές Τιμες σερβις & κατανάλωσης καποιος ιδιοκτητης γνωρίζει για σημειο αναφορας?
-
@jeronimo-g said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Ο Φορος πολυτελειας ειναι απο το 2024 μειωμενος
30% στα 308€
Στα 5 χρονια δλδ 1540€ αν δεν καταργηθει οπως λένεΠότε ψηφίστηκε αυτό;
-
Δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει 3 καθισματακια στη σειρά. Και το μεσαίο αναγκάστηκα πρέπει να δένει χωρίς isofix. Θα πρέπει να βρείς 3 σούπερ μαζεμένα στο πλάτος για να μπούνε.
Τώρα για το αν πρέπει να πας σε Mazda η κάτι άλλο είναι καθαρά θέμα χώρων, τιμών και δυνατοτήτων του κάθε αυτοκινήτου.
Σε χώρους θεωρώ μόνο το C5 μπορεί να θεωρηθεί ταμάμ για αυτήν την κατάσταση.
Στα άλλα πρέπει να συμβιβαστείς.
Αλλά στο C5 θα συμβιβαστείς άλλου... -
Αν το θέμα μας είναι οι χώροι (λογικό για οικογένεια με 3 παιδιά) τότε πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να δει το Skoda Kodiaq. Και ο 1.5 TSi είναι καλός κινητήρας.
-
@fanis75 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Απο όσο κοιτάς, μακράν το CX-5, πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από όλα τα υπόλοιπα!!
Νομίζω ότι αδικείς το RAV4...
-
Νομίζω ότι κανένα εκτός Kodiaq δεν παίρνει 3 isofix πίσω.
Σίγουρα το C5 δεν παίρνει , απλά έχει ορατά διαμορφωμένη μεσαία θέση σε σχέση με τα άλλα , πράγμα πολύ βολικό. Κολλητός τρίτεκνος , με μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού , πολύ ευχαριστημένος πάντως. -
@civil357 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Νομίζω ότι κανένα εκτός Kodiaq δεν παίρνει 3 isofix πίσω.
Σίγουρα το C5 δεν παίρνει , απλά έχει ορατά διαμορφωμένη μεσαία θέση σε σχέση με τα άλλα , πράγμα πολύ βολικό. Κολλητός τρίτεκνος , με μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού , πολύ ευχαριστημένος πάντως.Το isofix καθαυτό δεν είναι το θέμα. Πλέον τα καθισματακια κουμπωνουν και με την ζώνη μόνο. Εγώ αναφερομουν περισσότερο στο χώρο ώστε να μπουν 3 μαζί. Λόγω πλευρικών προστασιων πιάνουν ένα Α πλάτος. Πρέπει να χωράνε όλα αυτά μαζί και ας μην έχει isofix στη μέση.
-
Και εγώ σε αυτή την κατηγορία με Ιαπωνία ξεκίνησα και μάλιστα Mazda επειδή είναι το πιο όμορφο κ προσιτό ιαπωνικό σε αυτή την κατηγορία, το απομυθοποίησα γιατί βρήκα καλύτερο για μένα αυτοκίνητο οπως και γιατί δεν υπάρχει αντιπροσωπεία εδώ κοντά και δεν ζεστάθηκε το πράγμα.
Κάτοχος tucson, σε διαβεβαιώνω ότι αξίζει τα λεφτά του, σου προτείνω να το δοκιμάσεις και γιατί όχι και να το αγοράσεις τώρα που προλάβαινεις γιατί έρχεται το facelift και η τιμή του θα ανεβεί τουλάχιστον 3000.
Έχω δει να χώρα 3 καρεκλάκια πάντως, το ένα νομίζω κοιτούσε προς τα πίσω όμως.
Youtube Video -
Απο τα 2 Κορεάτικα το sportage ειναι πιο φρεσκο σχεδιαστικά και προσφερει 5 χρονια δωρεαν σέρβις.
Τιμη μεταξυ τους ειναι παραπλήσια. Μου φαινονται όμως κατωτερα συνολικά του Mazda (πλην μοτερ)Το θεμα ειναι πέραν της ροπης υπερ των κορεατικων turbo αν ειναι το ιδιο ποιοτικά συνολικα σαν αυτοκινητα σε σχεση με το cx5 σε βαθος
10-15 χρόνων.Απο χωρους με ολα της κατηγορίας ειμαι καλυμμένος
Κοιταγα 1 κατηγορια κατω απλά είδα οτι σε απλη εκδοση εξοπλισμού των mazda kia hyundai
στα 27-30K η τιμη ειναι ίδια με ένα απλό qashquai π.χ.
Ακόμα και B class κοντευουν τα 30ΚΤο vfm τι πληρωνεις και τι παίρνεις
Αλήθεια τωρα ζοριζεται τοσο το mazda σε συνθηκες απλης ανηφορας φορτωμένος ?
Υ.Γ. ολα τα vw group tsi + psa ουτε δωρεαν
Φιλος με volvo xc40 του 2021 μου στειλε χθες ...
Αυτο που κοιτας εχει κινητητα 20ετιας , οργανα 10ετιας , συντηρητικη εμφάνιση, χωρις κυρος , after sales και νταλλακτικα προβληματικά
και με μοτερ ψοφιο εντελώς ... -
@jeronimo-g said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαστε Οικογένεια πλέον με τρια μικρα παιδιά
4 , 3 & 1 έτους & κοιτάζουμε για αγορά Καινούριου για χρηση 90% εκτος πόλης , ενώ υπαρχει προς το παρόν ενα μικρο πόλης για τις καθημερινες αναγκες το οποίο φυσικά θα μείνει & αυτό .Ως κεφάλαιο ΔΕΝ θέλουμε να διαθεσουμε πανω απο 30Κ & πιστεύω από ΟΛΗ την αγορά το μόνο σε
D μεγεθος που δεν τα υπερβαίνει είναι το CX5 το οποίο στην βασική απλή έκδοση των 165ps με Manual κιβώτιο (που προτιμω απο τα αυτοματα γενικα ) και εισαγωγικο εξοπλισμό
βγαίνει στα 27Κ καινούριο ή 30 στην αμεσως πιο πανω εκδοση εξοπλισμού που δεν ξερω αν μας χρειαζεται κιόλας ( -3000€ τριτεκνια στο cx5 ) .
Τιμές 30 + 33 χωρις τριτεκνιαΠερίπου Ίδια τιμη π.χ. βγαίνει το Qasquai που είναι
1 κατηγορία κάτω + με θέματα αξιοπιστιας οπως διαβαζω γαλλικων παρενεργειών.Toyota Rav4 αν και το σκεφτηκα.και το είδα στην εκδοση των 175ps του 2λιτρου νομιζω τωρα ξεφυγαν οι τιμές , το 2.5 δεν το ακουμπάω + εχει αρχισει να δειχνει τα χρονια του (εσωτερικό πολυ απλό για την κατηγορία)
Ως 2η επιλογή πήγα έκανα test drive & το
Nissan Xtrail 1.5 με τα 163ps αυτόματο (ελαφρως μεγαλυτερο σε μέγεθος)
το οποίο όμως πάρα τις -4000€ που τρεχει τώρα η εταιρεία & τα -5.000 της τριτεκνιας βγαινει στα 34 χιλιαρικα , σημαντική διαφορά 7.000€ απο το Mazda.
Kia Sportage κι αυτο καπου στα 30 βγαίνει με πιο σημαντικό τα 5 χρόνια δωρεαν σέρβις αλλά μου φαίνεται ποιοτικά αρκετά κατω απο το CX5 , οπως και το Tucson λιγο ακομα πιο φτηνό.Σημαντικό η αξιοπιστία - η υπερδεκαετης αξιοπιστια - οι χωροι
Τι θα περνατε εσείς με τα παραπανω κριτήρια αναμεσα στα Ιαπωνικα & Κορεάτικα
& τι πιστευετε - ξέρετε κυριως για το CX5 Συνολικά ως αυτοκίνητο ?Υ.Γ. Γαλλικά - γερμανικά και λοιπά ευρωπαϊκά τα αποκλείω εξαρχής .
Να στε καλά Ευχαριστώ
Σου προτείνω το Tuscon/Sportage λόγω εγγύησης και δωρεάν service. Τα περί σχεδιασμού και εσωτερικών είναι υποκειμενικά. Σκέψου λογικά και με μέτρο. Επίσης αν μπορείς να πάρεις κάποιο ήπιο υβριδικό θα σου λύσει τα χέρια.
Δες και το Rav4, το οποίο είναι διλιτρο μεν αλλά είναι πλέον το πιο πουλημένο αυτοκίνητο στον κόσμο.
Κάνε test drive σε όποιο καταλήξεις πιο σοβαρά.
-
Έχεις φαίνεται κάποιες προκαταλήψεις για τ' αυτοκίνητα και κόλλησες στο CX-5. Που εκτός της τιμής, είναι μάλλον η χειρότερη επιλογή, όπως στα λέει και ο φίλος σου με το volvo.
Το μόνο αυτοκίνητο της αγοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει 3τεκνη οικογένεια με περιορισμένο budget είναι το Kodiak. Όχι επειδή το λέω εγώ, επειδή σ' αυτό έχουν καταλήξει όσοι ήταν στη θέση σου και το έψαξαν.
Σεβαστό ότι το αυτοκίνητό σου εκτός από τις ανάγκες σου πρέπει να εξυπηρετεί και τα γούστα σου. Αλλά τα γούστα έχουν κι ένα τίμημα και πρέπει να είσαι διατεθειμένος να το επωμιστείς.
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)