-
Ο dci της Renault , είναι πολύ καλό μοτέρ ( κάτοχος με 245.000χλμ πλέον ) , και όπως είπε και ο συνφορουμίτης το megane πολύ καλή λύση.
Εγώ θα πρότεινα και το nissan pulsar , καθώς υπάρχει μία πιθανότητα να είναι ιδιώτη , δε δούλεψε τόσο σε leasing, και είναι καλό αυτοκίνητο για οικογενειακό . Συνήθως τα μεταχειρισμένα πετρέλαια έχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι είτε leasing είτε εισαγωγής ( leasing , ενοικιαζόμενα κ.λπ.) , αν πας με αυτό κατά νου και προετοιμασμένος για ενδελεχή έλεγχο , ο.κ.
Από εκεί και πέρα όπως τα λες το V40 , είναι καλή επιλογή , αλλά εγώ βλέπω αρκετά "ταλαιπωρημένα" οχήματα στο γνωστό σάϊτ , θέλει ξεψάχνισμα αρκετό.
Θα κοιτούσα και civic π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332718078-honda-civic ( δε το ξέρω το αυτοκίνητο , ούτε μισή ματιά δε του έριξα , απλά ενδιεκτικά) , αλλά είναι πιο ακριβά .
Επίσης seat leon , το προηγούμενης γενιάς , ο 1,6 του γκρουπ, είναι γνωστός ταξιτζίδικος πετρελεοκινητήρας στην αγορά και έχει καλή φήμη ( νομίζω όμως ότι είχαν 5τάχυτο κιβώτιο).
Αν απλά ψάχνεις ένα άνετο χιλιομετροφάγο , θα κοιτούσα ( μάλλον ) και το C4 μετά το fl.
Τώρα σε πιο "νεανικές" επιλογές μάλλον guilietta , clio ( σε ακριβή έκδοση) και αρκετά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο νου.
Ψάξιμο καλό και υπομονή χρειάζεται, κάτι καλό μέσα στο συρφετό θα βρεθεί. -
CIVIC 1,6 D, πιο ακριβό σε σχεση με renault και pulsar, αλλά παίρνεις honda, το μοτερ σε ευστροφία και δύναμη θυμίζει περισσότερο βενζίνη, πολύ καλοί χώροι
...θέλει πολύ ψάξιμο κυκλοφορούν πολλά χρέπια εισαγωγής. -
@dimitrioskosmas said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
CIVIC 1,6 D, πιο ακριβό σε σχεση με renault και pulsar, αλλά παίρνεις honda, το μοτερ σε ευστροφία και δύναμη θυμίζει περισσότερο βενζίνη, πολύ καλοί χώροι
...θέλει πολύ ψάξιμο κυκλοφορούν πολλά χρέπια εισαγωγής. -
@atari70 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Σε πετρέλαιο τίποτα. Πρώτη επιλογή υβριδικό,μετά βενζίνη και τέλος ηλεκτρικό, διότι ακόμη ειναι πολύ ακριβά,και οι υποδομές ειναι σε νηπιακό στάδιο.
Μα είναι πανάκριβα... στα δικά μου γούστα από αμάξια ας πουμε
-
@ataim said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Μετά το c2 το επόμενο λογικό βήμα είναι το c3
Αν είχα πετρελαίο c2 θα ήταν αλλιώς. Για να πάω σε c3. Σκέφτηκα μηχανικά τι με βολεύει περισσότερο
-
@tgd said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Πετρέλαιο μόνον αν κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης.
Θα πας από C2 σε V40; Δεν είναι μεγάλη αλλαγή μεγέθους;Μα το σκεφτηκα σαν καλύτερο σε πετραιολοκινητο κ σε ολα γενικως αφου ειναι 10ετιας απο 20 ετων που εχω τωρα.
-
@civil357 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Ο dci της Renault , είναι πολύ καλό μοτέρ ( κάτοχος με 245.000χλμ πλέον ) , και όπως είπε και ο συνφορουμίτης το megane πολύ καλή λύση.
Εγώ θα πρότεινα και το nissan pulsar , καθώς υπάρχει μία πιθανότητα να είναι ιδιώτη , δε δούλεψε τόσο σε leasing, και είναι καλό αυτοκίνητο για οικογενειακό . Συνήθως τα μεταχειρισμένα πετρέλαια έχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι είτε leasing είτε εισαγωγής ( leasing , ενοικιαζόμενα κ.λπ.) , αν πας με αυτό κατά νου και προετοιμασμένος για ενδελεχή έλεγχο , ο.κ.
Από εκεί και πέρα όπως τα λες το V40 , είναι καλή επιλογή , αλλά εγώ βλέπω αρκετά "ταλαιπωρημένα" οχήματα στο γνωστό σάϊτ , θέλει ξεψάχνισμα αρκετό.
Θα κοιτούσα και civic π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332718078-honda-civic ( δε το ξέρω το αυτοκίνητο , ούτε μισή ματιά δε του έριξα , απλά ενδιεκτικά) , αλλά είναι πιο ακριβά .
Επίσης seat leon , το προηγούμενης γενιάς , ο 1,6 του γκρουπ, είναι γνωστός ταξιτζίδικος πετρελεοκινητήρας στην αγορά και έχει καλή φήμη ( νομίζω όμως ότι είχαν 5τάχυτο κιβώτιο).
Αν απλά ψάχνεις ένα άνετο χιλιομετροφάγο , θα κοιτούσα ( μάλλον ) και το C4 μετά το fl.
Τώρα σε πιο "νεανικές" επιλογές μάλλον guilietta , clio ( σε ακριβή έκδοση) και αρκετά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο νου.
Ψάξιμο καλό και υπομονή χρειάζεται, κάτι καλό μέσα στο συρφετό θα βρεθεί.Με βοήθησες αρκετά. Ωραία τιπς. Θα τα έχω στο νου μου κ θα κοιτάξω κ σε αυτά τα αμαξια
-
Πέρα από κάποια πράγματα πολύ χρήσιμα που ειπώθηκαν, στην επιλογή σου πρέπει να έχεις δύο κριτήρια σχεδόν ΑΠΑΡΑΒΑΤΑ:
α) Το αυτοκίνητο να είναι Euro 6! Δε νοείται να αγοράσεις εν έτει 2023 μεταχειρισμένο diesel, ειδικά στα λεφτά που διαθέτεις (ως 13000 Ευρώ) και να μην είναι Euro 6, καθώς αυτά θα υποστούν περιορισμούς (αν υπάρξουν) τελευταία.
β) Να μην είναι εισαγωγής, καθώς τα εισαγόμενα είναι κατά 95% (και λίγο ίσως λέω) με πειραγμένα χιλιόμετρα. Εκτός αν έχεις "αδελφό" (με ή χωρίς εισαγωγικά) μαντρά. -
@harisma23 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Πέρα από κάποια πράγματα πολύ χρήσιμα που ειπώθηκαν, στην επιλογή σου πρέπει να έχεις δύο κριτήρια σχεδόν ΑΠΑΡΑΒΑΤΑ:
α) Το αυτοκίνητο να είναι Euro 6! Δε νοείται να αγοράσεις εν έτει 2006 μεταχειρισμένο diesel, ειδικά στα λεφτά που διαθέτεις (ως 13000 Ευρώ) και να μην είναι Euro 6, καθώς αυτά θα υποστούν περιορισμούς (αν υπάρξουν) τελευταία.
β) Να μην είναι εισαγωγής, καθώς τα εισαγόμενα είναι κατά 95% (και λίγο ίσως λέω) με πειραγμένα χιλιόμετρα. Εκτός αν έχεις "αδελφό" (με ή χωρίς εισαγωγικά) μαντρά.Πωωωωω, κατάλαβα πρέπει θα ψάχνω για καιρο! Όπως κ να έχει ευχαριστώ πολύ! Είναι σημαντικές αυτές οι λεπτομέρειες
-
@harisma23 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
α) Το αυτοκίνητο να είναι Euro 6! Δε νοείται να αγοράσεις εν έτει 2006 μεταχειρισμένο diesel, ειδικά στα λεφτά που διαθέτεις (ως 13000 Ευρώ) και να μην είναι Euro 6, καθώς αυτά θα υποστούν περιορισμούς (αν υπάρξουν) τελευταία.Νόμιζα πως βρισκόμαστε στο 2023
-
@georgemit said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Νόμιζα πως βρισκόμαστε στο 2023
Αυτά συμβαίνουν όταν ξεκλέβεις λίγο χρόνο από τη δουλειά για να γράψεις...
Κάτι θα σκεφτόμουν σχετικό με το 2006 και το έγραψα. -
-
@tgd said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Ρίξε μια ματιά σε αυτά για αρχή:
https://www.spotawheel.gr/buy?price_to=14000&fuel_type=diesel%2Chybridpetrol&order_by=final_price&order_method=desc&use_type=private_useΤο Toyota yaris με υβριδικό βενζίνης
Το vw το πολο επίσης ( έκπληκτος κιολας)
Φυσικά το a1
Το fiat το 500 επίσης .
Αυτά! -
Πάντως εδώ στο φόρουμ, κατηγοριοποιούμε και δαιμονοποιούμε συλλήβδην τεχνολογίες χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση.
Ο άνθρωπος έχει δοκιμάσει ντίζελ και θέλει ξανά, αλλά βγαίνουν κάποιοι να τον αποτρέψουν, που δεν είχαν ντίζελ ποτέ, από φήμες και ο,τι φαντάζονται.
Και όσον αφορά τα εισαγόμενα, κι εγώ τα απέκλεια. Αλλά έτυχε να δω tdi εισαγωγής με 70Κ χλμ που ήταν λουλούδι και ρωταγαμε όλοι αν είναι καινούριο.
Το βασικό είναι στα λεφτά που δίνει, να πάρει όσο πιο καινούριο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει να τον ικανοποιεί το αμάξωμα.
3 επιλογές έχει, dci ή hdi ή tdi, και σπανίως να βρει πλέον γιαπωνέζικο ή κορεάτικο ντίζελ. Ως προς την αξιοπιστία μάλλον με την παραπάνω σειρά, αν και έχω μόνο τους δύο τελευταίους.Επειδή τα χρήματα είναι αρκετά, αυτό που έχω δοκιμάσει και πιστεύω θα κάνει τη διαφορά, είναι ένα αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6 ή ΕΑΤ8, μεγάλη διαφορά ντίζελ με αυτό το κιβώτιο.
Βλέπω πχ αυτόματα 308, ωραίο αμάξι.
-
@piliourits said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Πάντως εδώ στο φόρουμ, κατηγοριοποιούμε και δαιμονοποιούμε συλλήβδην τεχνολογίες χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση.
Ο άνθρωπος έχει δοκιμάσει ντίζελ και θέλει ξανά, αλλά βγαίνουν κάποιοι να τον αποτρέψουν, που δεν είχαν ντίζελ ποτέ, από φήμες και ο,τι φαντάζονται.
Και όσον αφορά τα εισαγόμενα, κι εγώ τα απέκλεια. Αλλά έτυχε να δω tdi εισαγωγής με 70Κ χλμ που ήταν λουλούδι και ρωταγαμε όλοι αν είναι καινούριο.
Το βασικό είναι στα λεφτά που δίνει, να πάρει όσο πιο καινούριο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει να τον ικανοποιεί το αμάξωμα.
3 επιλογές έχει, dci ή hdi ή tdi, και σπανίως να βρει πλέον γιαπωνέζικο ή κορεάτικο ντίζελ. Ως προς την αξιοπιστία μάλλον με την παραπάνω σειρά, αν και έχω μόνο τους δύο τελευταίους.Επειδή τα χρήματα είναι αρκετά, αυτό που έχω δοκιμάσει και πιστεύω θα κάνει τη διαφορά, είναι ένα αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6 ή ΕΑΤ8, μεγάλη διαφορά ντίζελ με αυτό το κιβώτιο.
Οι κωδικοί dci hdi tdi είναι τύποι αυτοκινήτων? Ή μάρκα πχ Ρενό dci
Επίσης αυτό με το νέο αυτοκίνητο δλδ λίγα χλμ. Έως 14000 παρατήρησα στο car έχει πολλά 208 πεζό κ Ρενό. Τώρα κατάλαβα γτ έχουμε γεμίσει με Ρενό (λευκό ειδικά) στους δρομους
-
@carma said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
Επίσης αυτό με το νέο αυτοκίνητο δλδ λίγα χλμ. Έως 14000 παρατήρησα στο car έχει πολλά 208 πεζό κ Ρενό. Τώρα κατάλαβα γτ έχουμε γεμίσει με Ρενό (λευκό ειδικά) στους δρομους
είναι οι πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιούν οι παρακάτω:
dci = Renault, Dacia κτλ
hdi = Peugeot, Citroen κτλ
tdi = VAG (VW, Audi, Skoda, Seat κτλ) -
Είναι ο τύπος του κινητήρα της εποχής, dci της Renault, που μπαίνει και σε Dacia, Nissan, κάποια Μερσεντες κλπ.
TDi της VW, και σε Σκόντα, Σεατ και λοιπά "γερμανικά", HDi της PSA σε Πεζό, Σιτροεν, κάποια Οπελ κλπ.Είναι όλα Diesel Turbo intercooler, Euro 6, έχουν φίλτρο σωματιδίων με κάποια διαδικασία αναγέννησης ανά κάποια χιλιόμετρα, κάποια έχουν και δοχείο ουριας (adblue) που ψεκάζει για μείωση ρύπων.
Επιπλέον η Φιατ, Άλφα Ρομέο έχουν αντίστοιχο 1.600αρι και οι κορεατες, ελάχιστα γιαπωνέζικα πλέον
-
@elteo said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
@carma said in Αγορά πετρελαίοκινητου:
είναι οι πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιούν οι παρακάτω:
dci = Renault, Dacia κτλ
hdi = Peugeot, Citroen κτλ
tdi = VAG (VW, Audi, Skoda, Seat κτλ)Ευχαριστώ πολύ
-
Είναι ο τύπος του κινητήρα της εποχής, dci της Renault, που μπαίνει και σε Dacia, Nissan, κάποια Μερσεντες κλπ.
TDi της VW, και σε Σκόντα, Σεατ και λοιπά "γερμανικά", HDi της PSA σε Πεζό, Σιτροεν, κάποια Οπελ κλπ.Είναι όλα Diesel Turbo intercooler, Euro 6, έχουν φίλτρο σωματιδίων με κάποια διαδικασία αναγέννησης ανά κάποια χιλιόμετρα, κάποια έχουν και δοχείο ουριας (adblue) που ψεκάζει για μείωση ρύπων.
Επιπλέον η Φιατ, Άλφα Ρομέο έχουν αντίστοιχο 1.600αρι και οι κορεατες, ελάχιστα γιαπωνέζικα πλέον
Λαμπρά, ακέραιη απάντηση!!
Οπότε βάσει προτεραιότητας
1.Volvo v40 είναι πολύ δύσκολο να βρω ... θα περιμένω καιρό. Οπότε για εκεί πάω σε 308
Ή Τζούλιεττα αν τ λεω σωστα2.Τα vw υπάρχουν πολλά κ αξιόλογα κ ανέβηκαν πολύ στην εκτίμηση μου τώρα που έμαθα. Συγκριτικά με τα audi
3.Ιαπωνίκα όπως είπες θέλουν ψάξιμο
4.Αισχατη λύση αν δν βρω είναι πλέον τα Ρενό κ τα συναφή.
-
Τα volvo έχουν πολύ ακριβά ανταλλακτικά. Πιθανόν ακριβότερα κι από audi. Για να το έχεις υπόψη σου.
Αγορά πετρελαίοκινητου