Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 26
    • Best 6
    • Groups 0

carma

@carma

8
    Profile views
    26
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

carma Unfollow Follow

Best posts made by carma

• RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#

Δεν πάει καλά ο κοσμος ... οδηγάει σαν να πέφτει για ύπνο δίχως ευθύνη τρώει κολλήματα.. δν ξέρω τι έχουν πάθει...

Χτες καθώς οδηγώ μια χαρα στα 70χλμ , βγαίνει ένας με μοτοσυκλέτα κοιτάει μόνο δεξιά το δρόμο που θα διέσχιζε λες κ ειναι μονόδρομος ή εχει απαιτησει να τον δουμε ετσι μοντέλο στη πασαρελα κ να σταματήσουμε να περάσει...κ βουρ έφυγε 10μ. Πριν τον σκοτώσω.
      Ανευθυνότητα κ παντελως έλλειψη βασικών καθηκόντων.
      Τραγελαφικα πράγματα!!!

posted in Περί αυτοκίνησης
      C
      carma
    • RE: Αγορά πετρελαίοκινητου

@harisma23 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

@carma said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Δεν είναι euro5... Είναι euro6 .
      Του 2014 μοντέλο στα 155000 είναι....
      Σίγουρα βλέπουμε το ίδιο αμαξι;

Εσύ είσαι σίγουρος για αυτά που γράφει ο έμπορος; Γιατί το αυτοκίνητο είναι του 10/2014 και γενικά ισχύει αυτό:
      Η κατηγορία Euro 6, τέθηκε σε ισχύ όπως ήδη αναφέρθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο αφορά μοντέλα αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν από 1η Γενάρη του 2015 και πληρούν τις προδιαγραφές των ορίων που έχουν θεσπιστεί αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.
      Όμως όταν σου γράφω ότι κινδυνεύεις να την πατήσεις στην αγορά που θα κάνεις, θίγεσαι...

Έχεις δικιο.
      Δεν θιγομαι !
      Απλά δεν θέλω να μπαίνω σε τριβες μεταξύ μας. Ζήτησα βοήθησα κ πιστεύω γνωρίζω ήδη περισσότερα κ εκτιμώ ότι μου χετε πει.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      carma

@civil357 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Ο dci της Renault , είναι πολύ καλό μοτέρ ( κάτοχος με 245.000χλμ πλέον ) , και όπως είπε και ο συνφορουμίτης το megane πολύ καλή λύση.
      Εγώ θα πρότεινα και το nissan pulsar , καθώς υπάρχει μία πιθανότητα να είναι ιδιώτη , δε δούλεψε τόσο σε leasing, και είναι καλό αυτοκίνητο για οικογενειακό . Συνήθως τα μεταχειρισμένα πετρέλαια έχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι είτε leasing είτε εισαγωγής ( leasing , ενοικιαζόμενα κ.λπ.) , αν πας με αυτό κατά νου και προετοιμασμένος για ενδελεχή έλεγχο , ο.κ.
      Από εκεί και πέρα όπως τα λες το V40 , είναι καλή επιλογή , αλλά εγώ βλέπω αρκετά "ταλαιπωρημένα" οχήματα στο γνωστό σάϊτ , θέλει ξεψάχνισμα αρκετό.
      Θα κοιτούσα και civic π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332718078-honda-civic ( δε το ξέρω το αυτοκίνητο , ούτε μισή ματιά δε του έριξα , απλά ενδιεκτικά) , αλλά είναι πιο ακριβά .
      Επίσης seat leon , το προηγούμενης γενιάς , ο 1,6 του γκρουπ, είναι γνωστός ταξιτζίδικος πετρελεοκινητήρας στην αγορά και έχει καλή φήμη ( νομίζω όμως ότι είχαν 5τάχυτο κιβώτιο).
      Αν απλά ψάχνεις ένα άνετο χιλιομετροφάγο , θα κοιτούσα ( μάλλον ) και το C4 μετά το fl.
      Τώρα σε πιο "νεανικές" επιλογές μάλλον guilietta , clio ( σε ακριβή έκδοση) και αρκετά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο νου.
      Ψάξιμο καλό και υπομονή χρειάζεται, κάτι καλό μέσα στο συρφετό θα βρεθεί.

Με βοήθησες αρκετά. Ωραία τιπς. Θα τα έχω στο νου μου κ θα κοιτάξω κ σε αυτά τα αμαξια

C
      carma

Άσε το μαντρά να λέει , η suzuki δε φόρεσε euro 6 πετρέλαια, όταν αυτά επιβλήθηκαν βάσει νόμου , το εγκατέλειψε το άθλημα πετρέλαιο.
      99,99% είναι euro5 , πχ εδώ στη δοκιμή του το γράφει κιόλας.
      https://www.caranddriver.gr/review/arthro/dokimi_suzuki_swift_1_3_ddis_diesel-7423015/

Yeap!
      100% euro5

C
      carma

@bill971 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Καλησπέρα!

Έχω ένα Nissan Note, το τελευταίο που έβγαλε η Nissan & όπως & να οδηγώ πάνω από 5,5 λίτρα δεν έχω κάψει ποτέ. Λιγότερα ναι, περισσότερα όχι. Χωρίς προσοχή στο γκάζι.
      Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Ούτε τριγμοί, ούτε ζημιές κλπ.

Θα σου πρότεινα αυτό που έχω εγώ, όχι το δικό μου δεν το πουλάω, ή το Pulsar το οποίο έχω μετανιώσει που δεν το αγόρασα όταν πήρα το δικό μου.

Γενικά θα σου πρότεινα ότι έχει κινητήρα της Renault & να είναι euro 6.

Σου εύχομαι ότι αγοράσεις να το απολαύσεις!

Σε ευχαριστώ πολύ 💪🏻

C
      carma

@tkin73 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το τι θα αγοράζατε σε μεταχειρισμένο με πετρέλαιο κ όλα τα παρελκόμενα τι να προσέξω κ γενικά όσο περισσότερα γνωρίζω τόσο καλύτερο

scross suzuki , euro 5-6 ελαφρυ , σβελτο με αξιοπιστο κινητηρα και με καντραν που δεν γινεται χριστουγιατικο δεντρο. Εχει χωρους . Πας με 5λτ με 130 εθνικη και με 7.5 στην πολη. Τι αλλο να ζητήσεις. Φυσικα αν ψαχνεις για μουρη πας αλλου...
      Εννοειται όπως ολα τα μεταχειρισμενα θελει ελεγχο σε μηχανικο εμπιστοσυνης...

Ευχαριστώ πολύ, πλέον κοιτάω κ σε υγραέριο! Είναι επίσης οικονομικα

C
      carma

Latest posts made by carma

• RE: Έμποροι μεταχειρισμένων

@k0k05 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:

@carma said in Έμποροι μεταχειρισμένων:

Ποιος μαντρας φέρνει αυτοκίνητα καλά από εξωτερικό;

Υπάρχουν 2 αντιπροσωπείες που δίνουν 5 χρόνια εγγύηση. Είναι οι καλύτερες;

Επειδη κι εγω στο ψαξιμο ειμαι, αν η μια ειναι η σποτ τοτε διαβασε καλα τα ψιλα γραμματα:

"Η μέγιστη χρονική ισχύς της εγγύησης είναι 5 χρόνια. Την ελάχιστη χρονική ισχύ την καθορίζει η χρονική περίοδος των 7 ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος με τον κανόνα: ”Η διάρκεια της εγγύησης και η ηλικία του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 7 έτη”

Στην ουσια αν το αμαξι ειναι του 2016 δινουν μονο 6μηνες εγγυηση .

Σωστα, εχεις δικιο. Ναι αυτή είναι η μια

Κ η άλλη η στοκ σέντερ δίνει 5 χρόνια εγγύηση

C
      carma
    • RE: Έμποροι μεταχειρισμένων

Ποιος μαντρας φέρνει αυτοκίνητα καλά από εξωτερικό;

Υπάρχουν 2 αντιπροσωπείες που δίνουν 5 χρόνια εγγύηση. Είναι οι καλύτερες;

C
      carma

Λοιπόν τα euro5 κυκλοφορούν μέχρι απορρόφησης τους μέχρι το 2035 κ βλέπουμε ..

Αποκλείουμε τα Lpg
      Ελληνικής εισαγωγής
      τα πολλά χλμ.
      Κ πριν το 2015

Βέβαια όλα αυτά σε 10000ε κ πάνω.
      Μόνο σε Ford βρήκα 8000με9000 που δεν είναι εισαγωγής.
      Γιατί τα Ford είναι πιο φτηνά;
      Τέλος για Kia ria, seat leon έχουμε καλή άποψη;

C
      carma

@tkin73 said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το τι θα αγοράζατε σε μεταχειρισμένο με πετρέλαιο κ όλα τα παρελκόμενα τι να προσέξω κ γενικά όσο περισσότερα γνωρίζω τόσο καλύτερο

scross suzuki , euro 5-6 ελαφρυ , σβελτο με αξιοπιστο κινητηρα και με καντραν που δεν γινεται χριστουγιατικο δεντρο. Εχει χωρους . Πας με 5λτ με 130 εθνικη και με 7.5 στην πολη. Τι αλλο να ζητήσεις. Φυσικα αν ψαχνεις για μουρη πας αλλου...
      Εννοειται όπως ολα τα μεταχειρισμενα θελει ελεγχο σε μηχανικο εμπιστοσυνης...

Ευχαριστώ πολύ, πλέον κοιτάω κ σε υγραέριο! Είναι επίσης οικονομικα

C
      carma

Καλησπέρα!

Έχω ένα Nissan Note, το τελευταίο που έβγαλε η Nissan & όπως & να οδηγώ πάνω από 5,5 λίτρα δεν έχω κάψει ποτέ. Λιγότερα ναι, περισσότερα όχι. Χωρίς προσοχή στο γκάζι.
      Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Ούτε τριγμοί, ούτε ζημιές κλπ.

Θα σου πρότεινα αυτό που έχω εγώ, όχι το δικό μου δεν το πουλάω, ή το Pulsar το οποίο έχω μετανιώσει που δεν το αγόρασα όταν πήρα το δικό μου.

Γενικά θα σου πρότεινα ότι έχει κινητήρα της Renault & να είναι euro 6.

Σου εύχομαι ότι αγοράσεις να το απολαύσεις!

Σε ευχαριστώ πολύ 💪🏻

C
      carma

Εσύ είσαι σίγουρος για αυτά που γράφει ο έμπορος; Γιατί το αυτοκίνητο είναι του 10/2014 και γενικά ισχύει αυτό:
      Η κατηγορία Euro 6, τέθηκε σε ισχύ όπως ήδη αναφέρθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο αφορά μοντέλα αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν από 1η Γενάρη του 2015 και πληρούν τις προδιαγραφές των ορίων που έχουν θεσπιστεί αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.
      Όμως όταν σου γράφω ότι κινδυνεύεις να την πατήσεις στην αγορά που θα κάνεις, θίγεσαι...

Έχεις δικιο.
      Δεν θιγομαι !
      Απλά δεν θέλω να μπαίνω σε τριβες μεταξύ μας. Ζήτησα βοήθησα κ πιστεύω γνωρίζω ήδη περισσότερα κ εκτιμώ ότι μου χετε πει.

Βοηθεια*
      Προστριβές **

C
      carma

Έχεις δικιο.
      Δεν θιγομαι !

C
      carma

Άσε το μαντρά να λέει , η suzuki δε φόρεσε euro 6 πετρέλαια, όταν αυτά επιβλήθηκαν βάσει νόμου , το εγκατέλειψε το άθλημα πετρέλαιο.
      99,99% είναι euro5 , πχ εδώ στη δοκιμή του το γράφει κιόλας.
      https://www.caranddriver.gr/review/arthro/dokimi_suzuki_swift_1_3_ddis_diesel-7423015/

Yeap!
      100% euro5

C
      carma

@piliourits said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Ο harisma καλοπροαίρετα σου τόνισε, ότι το αυτοκίνητο που ανέβασες είναι πολύ παλιό και περπατημένο.
      Που σημαίνει ότι όλα του τα συστήματα έχουν καταπονηθει αρκετά κι είναι επίφοβο να σου βγάλει ακριβές βλάβες και να σε ταλαιπωρεί, χωρίς ιδιαίτερη οικονομία καυσίμου, μολύνει περισσότερο και δεν κυκλοφορεί νομιμα στο κέντρο, κι ίσως απαγορευτεί εντελώς σύντομα.
      Τέτοια αυτοκίνητα αγοράζουν όσοι έχουν αδυναμία να διαθέσουν παραπάνω χρήματα, κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο και για όσο τους βγάλει, κι αυτοί που τα πουλάνε δεν τα δίνουν συνήθως απλά επειδή τα βαρέθηκαν, αλλά επειδή έχουν φάει τα ψωμιά τους.
      Αν δεν είσαι σε τόσο δύσκολη οικονομική θέση, δεν είναι καλή αγορά γενικά, να το αγοράσεις ελπίζοντας πως είσαι τόσο τυχερός και θα σου βγει απροβλημάτιστο.

C
      carma

@antonakis said in Αγορά πετρελαίοκινητου:

Η volvo, νομίζω ότι στα 1.600 εκείνης της εποχής έχει τον γνωστό της peugeot (και ford) . H toyota , επίσης για τα τότε μεταχειρισμένα που κοιτά ο νηματοθέτης είχε δικό της κινητήρα τον d-4d .Tώρα ναι στα μικρά κλουβάκια έχει γαλλικό και στα αγροτικά το δικό της.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335051545-suzuki-swift

Πως σας φαίνεται αυτο ;

Χρησιμοποιεί το μοτέρ της fiat, άρα ανταλλακτικά θα βρίσκεις.
      Λίγο θορυβώδες εντός πόλης. Και χρησιμοποιήθηκε πολύ ως leasing σε πωλητές, άρα προσοχή.

Ευχαριστώ πολύ

C
      carma
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST