-
Λογικά θα περάσει οσονούπω το καινούργιο.
-
-
Ωχ! Λιγο σοκ το αποτελεσμα του crash test! Τα αποτελεσματα στο frontal crash και το pole crash δεν ηταν και τοσο καλα, γιαυτο και η ασφαλεια οδηγου/συνοδηγου επεσε στο 83%. Φαινεται να ειναι ενα απο το χειροτερα αποτελεσματα σε συγκριση με ανταγωνιστικα μοντελα οπως το GLB, X1, Huyndai Tuscon... και η μεγαλη εκπληξη πολυ χαμηλοτερη ασφαλεια σε συγκριση με το απερχομενο μοντελο. Ειναι αξιον αποριας πως μια εταιρια με τετοιο R&D σε μεταγενεστερο μοντελο "καταφερνει" να χειροτερευει η ασφαλεια οδηγου/συνοδηγου. Την κατασταση σωζουν τα βελτιωμενα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας που ανεβαζουν τον μεσο ορο και εξασφαλιζει τα 5 αστερια. Καποιος στην VW θα πρεπει να χασει την δουλεια του για αυτο το φιασκο.
Ας μην αναφερουμε οτι τα "κινεζικα" BYD τα καταφερνουν πολυ καλυτερα στα crash test Euro NCAP, ειναι να σου σηκωνεται η τριχα. Τα εχουν χαμενα εκει στην VW.
-
Τα κριτήρια είναι διαφορετικά από την προηγούμενη φορά! Πιο αυστηρά! Το προηγούμενο δηλαδή ίσως τα πήγαινε ακόμα χειρότερα σύμφωνα με τα νεότερα πρότυπα!
-
Δεν ειναι ετσι. Το μοντελο φαινεται να εχει σοβαρο ελατωμματα στις πλευρικες στηριξεις και την B pillar. Αλλη μια περιπετεια για την VW.
Αυτολεξι απο το report της Euro NCAP: Moreover, analysis of the dummy readings in the pelvis showed evidence of a phenomenon known as ‘submarining’. This can lead to abdominal injuries and the score was penalised, with protection rated as poor for that body region. In the side barrier test, dummy numbers showed good protection of all critical body areas. However, a post-test inspection revealed a tear of approximately 30mm in the curtain airbag.
Σε απλα ελληνικα και εαν βαλεις επιπλεον 10χιλ ταχυτητα στο σεναριο, σε πλευρικη προσκρουση η λεκανη γινεται κομματια και τα εσωτερικα οργανα γινονται κοκορετσι. Ας αφησουμε την παραδοχη οτι στο τεστ η πλευρικη κουρτινα ηταν τρυπια, δηλαδη ελαττωματικη.
Η VW πρεπει να ενισχυσει τα πλευρικα του αμαξωματος και να τσεκαρει τους προμηθευτες. Αμεσα, Τωρα. Σημερα.
-
Άμα δεν μένεις στο 5αστερο και ψάχνεις αναλυτικά τα τεστ του euroncap θα βγάλεις πολλά αμάξια άχρηστα. Συμφωνώ όμως δεν δίνεις 38 χιλιάρικα για να μην σε καλύψει με τον καλύτερο τρόπο σε περίπτωση ατυχήματος.
-
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
Δεν ειναι ετσι. Το μοντελο φαινεται να εχει σοβαρο ελατωμματα στις πλευρικες στηριξεις και την B pillar. Αλλη μια περιπετεια για την VW.
Αυτολεξι απο το report της Euro NCAP: Moreover, analysis of the dummy readings in the pelvis showed evidence of a phenomenon known as ‘submarining’. This can lead to abdominal injuries and the score was penalised, with protection rated as poor for that body region. In the side barrier test, dummy numbers showed good protection of all critical body areas. However, a post-test inspection revealed a tear of approximately 30mm in the curtain airbag.
Σε απλα ελληνικα και εαν βαλεις επιπλεον 10χιλ ταχυτητα στο σεναριο, σε πλευρικη προσκρουση η λεκανη γινεται κομματια και τα εσωτερικα οργανα γινονται κοκορετσι. Ας αφησουμε την παραδοχη οτι στο τεστ η πλευρικη κουρτινα ηταν τρυπια, δηλαδη ελαττωματικη.
Η VW πρεπει να ενισχυσει τα πλευρικα του αμαξωματος και να τσεκαρει τους προμηθευτες. Αμεσα, Τωρα. Σημερα.
Και επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις, μπες στο site του IIHS (https://www.iihs.org/) να δεις τι γίνεται με small overlap (δεν υπάρχει ακόμη στο EURONCAP), με rear passengers (Updated moderate test), κλπ κλπ. Η ένωση ασφαλιστών των ΗΠΑ έχει ΑΜΕΣΟ συμφέρον να μην τραυματίζονται/σκοτώνονται οι επιβάτες και οι πεζοί. Περιλαμβάνει τεστ σε φώτα κλπ κλπ.
-
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
Επίτηδες το έκανε, να προωθήσει τα ηλεκτρικά, αφού το ID.7 εχει το υψηλότερο σκορ έβερ! Σου λέει: "δεν αγοράζεται ηλεκτρικά? τώρα θα δείτε! πάρτε τα θερμικά με χάλια προδιαγραφές στην σύγκρουση και εαν θέλετε κάτι της προκοπής πάρτε το ηλεκτρικό!"....χαχαχα
-
Εν τω μεταξύ εγώ είδα το βίντεο χωρίς τις υπόλοιπες λεπτομέρειες και αναφώνησα τανκ το άτιμο το Tiguan!
Παρόλα αυτά ενώ στην αρχή το εκραξα ανελέητα σε σύγκριση με το πολυ πιο εντυπωσιακό νεο 3008 ,όσο πιο πολύ το βλέπω σε reviews τόσο αναθεωρώ , ακριβώς όπως είχα κάνει και με το Golf 8.
Ωραία η Γαλλίδα, εντυπωσιακή , πρόθυμη να κατεβάσει το βρακάκι της οποτεδήποτε, αλλά μοιάζει πιο πολύπλοκη, "άσε με λίγο μόνη να σκεφτώ - με ένα ποτήρι κρασί και τσιγάρο" , drama queen , νομίζω πως βγάζει κάτι το επιτηδευμένο πλέον το σχέδιο της.
Μάλλον είναι καλύτερη overall η σιγουριά της Γερμανίδας βυζαρους Χέλγκα, θα φροντίσει και το σπίτι και τα παιδιά, και όταν χρειαστεί θα χαθείς σε στιγμές απόλαυσης μέσα στα τεράστια στήθη της.
-
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
Εν τω μεταξύ εγώ είδα το βίντεο χωρίς τις υπόλοιπες λεπτομέρειες και αναφώνησα τανκ το άτιμο το Tiguan!
Παρόλα αυτά ενώ στην αρχή το εκραξα ανελέητα σε σύγκριση με το πολυ πιο εντυπωσιακό νεο 3008 ,όσο πιο πολύ το βλέπω σε reviews τόσο αναθεωρώ , ακριβώς όπως είχα κάνει και με το Golf 8.
Ωραία η Γαλλίδα, εντυπωσιακή , πρόθυμη να κατεβάσει το βρακάκι της οποτεδήποτε, αλλά μοιάζει πιο πολύπλοκη, "άσε με λίγο μόνη να σκεφτώ - με ένα ποτήρι κρασί και τσιγάρο" , drama queen , νομίζω πως βγάζει κάτι το επιτηδευμένο πλέον το σχέδιο της.
Μάλλον είναι καλύτερη overall η σιγουριά της Γερμανίδας βυζαρους Χέλγκα, θα φροντίσει και το σπίτι και τα παιδιά, και όταν χρειαστεί θα χαθείς σε στιγμές απόλαυσης μέσα στα τεράστια στήθη της.
Βγήκαν και τα πρώτα μτχ από test drive...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343575598-volkswagen-tiguan
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343638172-volkswagen-tiguan
-
Είδα το εσωτερικό στις φωτογραφίες και επιβεβαιώνεται η κατακόρυφη τάση πτώσης της ποιότητας του εσωτερικού στα σύγχρονα αυτοκίνητα ακόμη και στα γερμανικά (πλαστική απομίμηση μετάλλου σε κουμπιά, τιμόνι κλπ, σκληρά πλαστικά και καθίσματα χειρότερα από αισθητικής άποψης από toyota. Το golf δεκαετίας είχε μεταλλική επένδυση στο στεφάνι του τιμονιού, κουμπιά με μεταλλικό περίγραμμα, μεταλλικές λαβές και παντού μαλακά πλαστικά ταμπλό, πόρτες εμπρός πίσω, τα οποία μάλλον υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα 50Κ+.
Το μοναδικό που σώζει το εσωτερικό και αισθάνεσαι ότι είναι αυτοκίνητο του 2024 είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η τηλεόραση - οθόνη -
Με φοβήσατε, αλήθεια. Εύχομαι μέχρι να έρθει η ώρα μου να κάνω td και να πάρω προσφορές να έχει ξαναπεράσει Ncap το Kuga...
-
@nmsm2 said in VW Tiguan 2024:
Είδα το εσωτερικό στις φωτογραφίες και επιβεβαιώνεται η κατακόρυφη τάση πτώσης της ποιότητας του εσωτερικού στα σύγχρονα αυτοκίνητα ακόμη και στα γερμανικά (πλαστική απομίμηση μετάλλου σε κουμπιά, τιμόνι κλπ, σκληρά πλαστικά και καθίσματα χειρότερα από αισθητικής άποψης από toyota. Το golf δεκαετίας είχε μεταλλική επένδυση στο στεφάνι του τιμονιού, κουμπιά με μεταλλικό περίγραμμα, μεταλλικές λαβές και παντού μαλακά πλαστικά ταμπλό, πόρτες εμπρός πίσω, τα οποία μάλλον υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα 50Κ+.
Το μοναδικό που σώζει το εσωτερικό και αισθάνεσαι ότι είναι αυτοκίνητο του 2024 είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η τηλεόραση - οθόνηΕγώ ποτέ δεν μπόρεσα να εκτιμήσω την ποιοτητα ενός αυτοκινήτου από τις φώτο. Πάντα πάω τα βλέπω από κοντά και προσπαθώ να τα παίρνω και τεστ drive όσο περισσότερο μπορώ ( μου έχουν δώσει αυτοκίνητο και για Σαββατοκυριακο).
-
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
Χαχαχα, απολαυστικο! ξεκινα καναλι στο youtube με car reviews, εχεις πιασει το νοημα
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Με φοβήσατε, αλήθεια. Εύχομαι μέχρι να έρθει η ώρα μου να κάνω td και να πάρω προσφορές να έχει ξαναπεράσει Ncap το Kuga...
Ναι αλλά και εσυ τα θέλεις όλα!!! Δεν κανεις κάπου εκπτώσεις!
-
Σε αυτά τα λεφτά που ζητάνε δικαίως τα θέλω όλα αρκετά ανω του μετρίου...
-
Το μοναδικό που σώζει το εσωτερικό και αισθάνεσαι ότι είναι αυτοκίνητο του 2024 είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η τηλεόραση - οθόνηΠοια γκολφ καλέ, 1 είχαμε με τον πατέρα μου και ένα pollo δικό μου μετά από 10 χρόνια εκείνης της δεκαετίας (90s κ 00s αντίστοιχα ) ήταν σε αποσύνθεση με τραγανιστές πλαστικούρες θρυμματισμένες και κρεμασμένη ταπετσαρία οροφης , για τα καινούργια γενικά θα σου πω το 33
για να είμαι δίκαιος δεν ξέρω για τα 10s
-
Πάντως για την ποιότητα έχω μπει σε golf plus του 2005 και η ποιότητα ήταν άθλια νόμιζες ότι ήσουν σε Kia. Κλάσεις ανώτερο το σημερινό golf αν και χειρότερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.
-
@czio said in VW Tiguan 2024:
Το μοναδικό που σώζει το εσωτερικό και αισθάνεσαι ότι είναι αυτοκίνητο του 2024 είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η τηλεόραση - οθόνηΠοια γκολφ καλέ, 1 είχαμε με τον πατέρα μου και ένα pollo δικό μου μετά από 10 χρόνια εκείνης της δεκαετίας (90s κ 00s αντίστοιχα ) ήταν σε αποσύνθεση με τραγανιστές πλαστικούρες θρυμματισμένες και κρεμασμένη ταπετσαρία οροφης , για τα καινούργια γενικά θα σου πω το 33
για να είμαι δίκαιος δεν ξέρω για τα 10s
Τα golf 6 κ 7 μέσα ήταν πολύ ποιοτικά βέβαια άπειρες ζημιές κ αναξιοπιστία, αλλά τουλάχιστον καμία σχέση εσωτερικά με το νέο tiguan -
Το 6αρι μέσα ήταν μακράν ποιο ποιοτικό από το 7αρι.
VW Tiguan 2024