-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Ευκολακι....CHR
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Chr
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
CHR!!!!!!
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Δεν υπάρχει καν σύγκριση...απέχουν παρασάγκας. Προφανώς C-HR.
@vagkirk said in Toyota C-HR 2023:
Εννοείται το CHR βρε!
Βρε καλύτερη και μεγαλύτερη φωτογραφία έβαλα για το Kona. Εκεί εσείς C-HR!
-
@nasosto said in Toyota C-HR 2023:
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Ευκολακι....CHR
Chr
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
CHR!!!!!!
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Δεν υπάρχει καν σύγκριση...απέχουν παρασάγκας. Προφανώς C-HR.
@vagkirk said in Toyota C-HR 2023:
Εννοείται το CHR βρε!
Βρε καλύτερη και μεγαλύτερη φωτογραφία έβαλα για το Kona. Εκεί εσείς C-HR!
Εεε ειμαστε κρυφοτογιοταιοι
-
@yem said in Toyota C-HR 2023:
Λίγο πολύ με όλες τις μεγάλες εγγυήσεις αυτό συμβαίνει . Έχω την εντύπωση πως - αν είναι να σου βγάλει βλάβη που να την καλύπτει η εγγύηση και όχι να τα ρίχνουν στην χρήση και στον καιρό - μέχρι 3-4 χρόνια εγγύηση είναι ότι πρέπει
Στους άλλους ομοίως, πληρώνεις πχ 5-7 χρόνια σέρβις, έχεις αντίστοιχα χρόνια εγγύηση υποτίθεται...
Στην ΤΟΥΟΤΑ θα πληρώνεις 11 χρόνια σέρβις, επισκευές, κλπ. αλλά το αμάξι θα χει 6 χρόνια εγγύηση και μόνο η μπαταρία 11.
+5 χρόνια καθαρό ξεζούμισμα, γι αμάξι εκτός εγγύησης πλέον, που (έτσι κι αλλιώς ως υβριδικο) θα πρέπει να επισκευαζεται εντός αντιπροσωπείας για οτιδήποτε φαντάζομαι. Και σε τρακαρισματα και σε όλα, πέρα από τακτική συντήρηση.
Εε, πόσες μπαταρίες να χαλάσουν; -
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Λίγο πολύ με όλες τις μεγάλες εγγυήσεις αυτό συμβαίνει . Έχω την εντύπωση πως - αν είναι να σου βγάλει βλάβη που να την καλύπτει η εγγύηση και όχι να τα ρίχνουν στην χρήση και στον καιρό - μέχρι 3-4 χρόνια εγγύηση είναι ότι πρέπει
Στους άλλους ομοίως, πληρώνεις πχ 5-7 χρόνια σέρβις, έχεις αντίστοιχα χρόνια εγγύηση υποτίθεται...
Στην ΤΟΥΟΤΑ θα πληρώνεις 11 χρόνια σέρβις, επισκευές, κλπ. αλλά το αμάξι θα χει 6 χρόνια εγγύηση και μόνο η μπαταρία 11.
+5 χρόνια καθαρό ξεζούμισμα, γι αμάξι εκτός εγγύησης πλέον, που (έτσι κι αλλιώς ως υβριδικο) θα πρέπει να επισκευαζεται εντός αντιπροσωπείας για οτιδήποτε φαντάζομαι. Και σε τρακαρισματα και σε όλα, πέρα από τακτική συντήρηση.
Εε, πόσες μπαταρίες να χαλάσουν;Υπάρχουν και συνεργεία έξω που χουν εξειδίκευση στα hybrid πχ Θεσσαλονίκη auto master.(εγώ εκεί πάω το prius)θεωρω ότι η εγγύηση μπαταρίας θα ισχύει εφόσον τηρούνται τα προβλεπόμενα στο σέρβις.ας μας πει κάποιος αν γνωρίζει
-
Εε, πόσες μπαταρίες να χαλάσουν;Ωραίο σύστημα της Toyota, όντως.
Γιατί όμως δεν το εφαρμόζουν κι'αλλες αντιπροσωπείες, να δώσουν πχ εγγύηση για κάτι, για μια 10ετια και να τα κονομάνε παράλληλα;
Χαζές είναι; -
Το έκανε η Σουζούκι. Έδινε 7 ετη αν κάνεις σε αυτήν σέρβις.
-
Μη μου χαλάς το επιχείρημα, ο φίλος ανέφερε 10ετια+
Ποιος άλλος εμπιστεύεται το προϊόν του για 10 χρόνια;
Περιμένω απάντηση -
Κάποιες νέες κινεζικές εταιρίες δίνουν 10 έτη εγγύηση αλλά σε ξένες αγορές. Ακόμα δεν ήρθαν σε εμάς.
-
Αχαχαχα κλαιω οποιος κανει τον lap να σωπασει εχει μπουκαλι απο μενα
-
Χαχαχα αφού ισχύει να μη το πω;;;;
https://farnorthbulletin.co.za/2023/03/20/10-years-1-million-kilometer-engine-warranty/
Οκ ήθελα να γίνω και λίγο σπαστικός. Το παραδέχομαι
-
@v_a said in Toyota C-HR 2023:
Μη μου χαλάς το επιχείρημα, ο φίλος ανέφερε 10ετια+
Ποιος άλλος εμπιστεύεται το προϊόν του για 10 χρόνια;
Περιμένω απάντησηΟι κορεατικες έδιναν 7 χρόνια, σε ολόκληρο το αυτοκίνητο.
Όπως και η Σουζουκι.
Η Φορντ έδωσε και 8 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Και μάλιστα έκανε την επέκταση αυτή δώρο.
Η ΤΟΥΟΤΑ έδινε και δίνει 6 το μέγιστο, για ολόκληρο το αυτοκίνητο. Δηλαδή δεν "εμπιστεύεται το προϊόν της" για παραπάνω, κι ας έχει καλή φήμη;Στη μπαταρία, μόνο, που είναι ένα σημείο ανησυχίας για πολλούς, δίνει +5 χρόνια, και νομίζω το εκμεταλλευεται κερδίζοντας από σέρβις κι επισκευές.
Εκτός κι αν έχει κάποιος να πατήσει 5-6 χρόνια στην αντιπροσωπεία, κάνει τα σέρβις κι επισκευές έξω, και μετά από 5 χρόνια πάει και τους χαιρετισει και του αλλάξουν τη μπαταρία στην αντιπροσωπεία;
Ή απλά θα πάει έξω να βρει επισκευαστή μπαταρίας; (που στην επαρχία δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, και σε διαστήματα 7ετιας μερικές αντιπροσωπείες εξαφανιζονται, ή αλλάζουν χέρια και δίκτυα)Η φήμη για την αξιοπιστία, είναι άλλο πράγμα, που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Που πολλές φορές τους παραβλεπουμε στις συγκρίσεις. Όπως ποιο είναι το αγοραστικό κοινό και η συνήθης χρήση και οι προδιαγραφές επιδόσεων κάθε αυτοκινήτου.
Τα Prius πχ δεν έχουν και καμιά τρελή φήμη αξιοπιστίας σε κάνα δυο ταξι που έτυχε να δω και να ρωτήσω, δεν είδα να θεωρούν ότι είχαν κάνει καλή αγορά, αντίθετα από κάτι αρχαία Σκόντα με ξηλωμένα τα πάντα κι αλλαγμενες μηχανές...
-
Σεντόνι χωρίς να ξέρεις ...
Για τον έλεγχο της υβριδικής μπαταρίας μετα την εξαετία παίρνεις κουπόνια με την αγορά γιατί είναι δωρεάν !
Τα σέρβις εαν θέλεις τα κάνεις στην αντιπροσωπεία εαν δεν θέλεις πας σε συνεργείο εξωτερικό αρκεί βέβαια να παίρνεις αποδείξεις.Μετά την εξαετία ,εαν εχω το αυτοκίνητο και θέλω να το κρατήσω μέχρι να λιώσει δεν θα σκέφτομαι με βάση την τιμή του σέρβις αλλα με βάση την ποιότητα των εργασιών και μπορεί να προτιμήσω το εξειδικευμένο στα υβριδικά που προτάθηκε παραπάνω.
Εαν θέλω να το πουλήσω όμως οι σφραγίδες της αντιπροσωπίας μετράνε ,εχω προσωπική εμπειρία και τα 50€ παραπάνω δίνουν πολλαπλάσιο κέρδος στην τσέπη.
-
@miata_4ever said in Toyota C-HR 2023:
Εε, πόσες μπαταρίες να χαλάσουν;Υπάρχουν και συνεργεία έξω που χουν εξειδίκευση στα hybrid πχ Θεσσαλονίκη auto master.(εγώ εκεί πάω το prius)θεωρω ότι η εγγύηση μπαταρίας θα ισχύει εφόσον τηρούνται τα προβλεπόμενα στο σέρβις.ας μας πει κάποιος αν γνωρίζει
Εαν παίρνεις αποδείξεις που να εχουν περιγραφή των εργασιών - ανταλλακτικών κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την εγγύηση , στο yaris diesel που εχω πηγαίνω σε εξειδικευμένο που ξέρει απο ντίζελ και μου δίνει κανονικά αποδείξεις παρόλο που είναι 10 χρονών οπότε δεν υπάρχει πια εγγύηση , Τις θέλω όμως γιατί μετράνε στην μεταπώληση.
Εχω επίσης αναφέρει για corolla που είχε μόνο ενα σέρβις επίσημο το 2008 , ξαναπάτησε τις ρόδες του σε αντιπροσωπεία το 2023 ,το είχαν 4 ώρες έκαναν 3 ανακλήσεις και έφυγα χωρίς να πληρώσω τίποτα !
-
Ωραίο το σύστημα αυτό της ΤΟΥΟΤΑ (δεν το γράφω και τόσο ειρωνικά) 11 χρόνια συντήρηση με κόστη 200€ μόνο η αλλαγή λαδιων, θα χει εισπράξει κάνα πεντοχιλιαρο η καθε επισημη αντιπροσωπεία ανα αυτοκίνητο για το τακτικό σέρβις/αναλώσιμα, οπότε γιατί να μη δώσει και 11 και 15 χρόνια εγγύηση... (καθώς στα 11 χρόνια θα χουν γίνει ιμάντες, δισκοπλακες, επισκευές από τρακάρισμα κλπ κλπ πιθανόν πολλές φορές)
Έχει ένα λάθος ο συλλογισμός σου, οπότε και τελικα΄δεν ισχύει το παραπάνω. Η μόνη υποχρέωση για τα 11 χρόνια είναι να γίνεται ο ετήσιος έλεγχος της μπαταρίας και του υβριδικού συστήματος σε εξουσιοδοτημένο και όχι όλο το σέρβις. Οπότε μιλάμε για αστείο ποσό. Εγγύηση στην μπαταρία δίνει γιατί μπορεί, αφού η πράξη δείχνει ότι με σωστή συντήρηση (δλδ. βασικά να αερίζεται σωστά ώστε να μην υπερθερμαίνεται) βγάζει άνετα 15+ χρόνια. Όπως θα μας που και οι πιο ειδικοί που έχουν σχέση με μπαταρίες, η Τογιότα είναι από τους κορυφαίους σε μπαταρίες.
-
Οι κορεατικες έδιναν 7 χρόνια, σε ολόκληρο το αυτοκίνητο.
Δεν εδιναν...δινουν 7 χρονια
-
Το πριους 2 π είχα αγοράστηκε μεταχειρισμένο εισαγωγής .έκανα ένα σερβίς μόνο στην επίσημη Τογιότα.εκτοτε έξω.καποια στιγμή με κάλεσαν για αλλαγή inverter είχαν βγει ανάκληση μετά από 11 έτη εκτός εγγύησης και πήγα το έκανα έφυγα.
-
Καλα αυτο με τις ανακλησεις να ξερετε γενικα οτι ολοι οι κατασκευαστες ανεξαρτητως χρονων κ που πραγματοποιηθηκαν τα service στα μοντελα τους θα σου κανουν την ανακληση κανονικα χωρις μα μου σου του...Δεν το κανει μονο η Toyota.
-
@chrisk6 said in Toyota C-HR 2023:
Καλα αυτο με τις ανακλησεις να ξερετε γενικα οτι ολοι οι κατασκευαστες ανεξαρτητως χρονων κ που πραγματοποιηθηκαν τα service στα μοντελα τους θα σου κανουν την ανακληση κανονικα χωρις μα μου σου του...Δεν το κανει μονο η Toyota.
Ναι και μπράβο γιαυτό και εγω το αναφέρω με ημερομηνίες και ονόματα και θέλω να τα αναφέρουν και απο άλλες εταιρίες για να ξέρουμε ποιοι τιμούν τα σήματα και λογότυπα τους ...
-
@miata_4ever said in Toyota C-HR 2023:
Το πριους 2 π είχα αγοράστηκε μεταχειρισμένο εισαγωγής .έκανα ένα σερβίς μόνο στην επίσημη Τογιότα.εκτοτε έξω.καποια στιγμή με κάλεσαν για αλλαγή inverter είχαν βγει ανάκληση μετά από 11 έτη εκτός εγγύησης και πήγα το έκανα έφυγα.
Το οτι έκανες ενα σερβις στην επίσημη ήταν καλό γιαυτό σε βρήκαν και σε κάλεσαν ,αλλιώς που να ξέρουν σε ποιον είχε καταλήξει το αγορασμένο σε άλλη χώρα prius .
Αν ήταν ανάκληση για λόγους ασφαλείας δεν εχει ημερομηνία λήξης
Τo inverter ίσως να είναι και καμπάνια της toyota , μάλλον εχει ημερομηνία λήξης η τσάμπα επισκευή. -
@monman2 said in Toyota C-HR 2023:
@chrisk6 said in Toyota C-HR 2023:
Ναι και μπράβο γιαυτό και εγω το αναφέρω με ημερομηνίες και ονόματα και θέλω να τα αναφέρουν και απο άλλες εταιρίες για να ξέρουμε ποιοι τιμούν τα σήματα και λογότυπα τους ...
Μιλαμε παντα για ανακλησεις που αφορουν κ παλαιοτερα μοντελα.
Οχι των τελευταιων χρονων που ειναι κ το φυσιολογικο.Πχ. το RX-8 του κουμπαρου μου μετα απο 15 χρονια αλλαχθηκε σε ανακληση αεροσακος συνοδηγου κ αντλια καυσιμου.
Toyota C-HR 2023