-
Και που έχεις δει εσύ το νέο kia ceed.;
-
Κι εγω για να "ξενερωσω" τον φιλο bill_hsd , θα πω οτι αεραγωγους κατω απο τα καθισματα εχουν πολλααααα αμαξια, ακομα και supermini
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@katafractos17 said in Toyota C-HR 2023:
Κάποιοι θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι το C-HR είναι ένα C SUV.
Με μήκος 4,36m - 4,40 m (ανάλογα τη γενιά και την έκδοση) και μεταξόνιο στα 2,64 m (σταθερά, ανεξαρτήτως γενιάς και εκδοσης), το C-HR, ακόμη και στη δυση της καριέρας της 1ης γενιάς του, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην C-SUV κατηγορία, τόσο στην Ελλάδα https://www.gocar.gr/news/feed/44639,10_SUV_agorazoyn_oi_Ellhnes.html , όσο και πανευρωπαϊκά https://www.newmoney.gr/aftokinito/ta-c-suv-sti-defteri-thesi-ton-panevropaikon-poliseon/
Η φώτο τα λέει όλα.
Αυτό λέω κι εγώ.
1ης γενιάς c-HR
2ης γενιάς C-HR
Μάλιστα, όπως έχω αναλύσει και παλιότερα, το 1ης γενιάς C-HR είναι και πιο εργονομικό στο μπες-βγες αλλά και πιθανότατα στο διαθέσιμο εσωτερικό ύψος για τους πίσω επιβάτες, λόγω διαφορετικού σχήματος της πίσω πόρτας και μικρότερης γωνίας στην πίσω κολώνα.
Χωρίς καν αεραγωγούς πίσω.
Μάλλον και η ίδια η Toyota κατανοεί το γεγονός ότι είναι μικρότερο από ένα κανονικό C SUV και δεν τους χρειάζεται.
Όπως το ίδιο θεωρούν και πολλά άλλα μοντέλα της B SUV κατηγορίας.
Όλα τα κανονικά C SUV έχουν αεραγωγούς πίσω. Μαντέψτε γιατί. Γιατί προφανώς λόγω μεγέθους τους χρειάζονται μιας και δεν μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά ο χώρος μόνο με τους μπροστά. Όπως για παράδειγμα το ομόσταβλο και πραγματικό C SUV, Corolla Cross.Το Corolla Cross και το C-HR (1ης και 2ης γενίας) έχουν όλα το ίδιο ακριβώς πάτωμα (πλατφόρμα TNGA-C) και το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο (2,64m), οπότε και τους ίδιους εσωτερικούς χώρους.
Το μόνο που αλλάζει είναι το πορτ παγκαζ, λόγω του μεγαλύτερου μήκους του Corolla Cross.
Ενδεικτική φωτό από Corolla Cross:
Προσπαθείς να με πείσεις με νούμερα και πλατφόρμες.
Έχω μπει μέσα και στα δύο και έχω δει τη διαφορά.
Τέλος πάντων.
Οποίους τους βολεύει να το βλέπουν ως C SUV, ας το βλέπουν.
Εγώ έχω άλλη άποψη.
Το C-HR και το CX30 εγώ τα βλέπω ως μεγάλα B SUV.Σεβαστές οι υποκειμενικές απόψεις, αλλά προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, ούτε με βολεύει να βλεπω το C-HR ως C-SUV. Αντικειμενικά το C-HR ανήκει στα C-SUV.
Παρεμπιπτόντως, το C-HR σε ορισμένα μοντέλα εχει κρυφούς αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες.
Για του λόγου το αληθές, από το manual του αυτοκινήτου:
Aυτά που δείχνεις είναι οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστινά καθίσματα που κατευθυνουν τον αέρα στους πίσω επιβάτες όταν επιλέγεις το βελάκι κάτω ή πάνω κάτω ( καλοριφερ)
Τα αυτοκίνητα που έχουν αυτόματο κλιματισμό και σέβονται τον εαυτόν τους στο τέλος της κεντρικής κονσόλας έχουν αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες. Οι εκδόσεις με συμβατικό AC, οχι -
@alexandros-k said in Toyota C-HR 2023:
Κι εγω για να "ξενερωσω" τον φιλο bill_hsd , θα πω οτι αεραγωγους κατω απο τα καθισματα εχουν πολλααααα αμαξια, ακομα και supermini
Δεν ξενερώνω με τέτοια πράγματα, φίλε Αλέξανδρε.
Προφανώς και έχουν αεραγωγούς κατω απο τα καθίσματα πολλά αμάξια, απλώς το ανέφερα πληροφοριακά. -
@dimitrioskosmas said in Toyota C-HR 2023:
Κάποιοι θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι το C-HR είναι ένα C SUV.
Με μήκος 4,36m - 4,40 m (ανάλογα τη γενιά και την έκδοση) και μεταξόνιο στα 2,64 m (σταθερά, ανεξαρτήτως γενιάς και εκδοσης), το C-HR, ακόμη και στη δυση της καριέρας της 1ης γενιάς του, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην C-SUV κατηγορία, τόσο στην Ελλάδα https://www.gocar.gr/news/feed/44639,10_SUV_agorazoyn_oi_Ellhnes.html , όσο και πανευρωπαϊκά https://www.newmoney.gr/aftokinito/ta-c-suv-sti-defteri-thesi-ton-panevropaikon-poliseon/
Η φώτο τα λέει όλα.
Αυτό λέω κι εγώ.
1ης γενιάς c-HR
2ης γενιάς C-HR
Μάλιστα, όπως έχω αναλύσει και παλιότερα, το 1ης γενιάς C-HR είναι και πιο εργονομικό στο μπες-βγες αλλά και πιθανότατα στο διαθέσιμο εσωτερικό ύψος για τους πίσω επιβάτες, λόγω διαφορετικού σχήματος της πίσω πόρτας και μικρότερης γωνίας στην πίσω κολώνα.
Χωρίς καν αεραγωγούς πίσω.
Μάλλον και η ίδια η Toyota κατανοεί το γεγονός ότι είναι μικρότερο από ένα κανονικό C SUV και δεν τους χρειάζεται.
Όπως το ίδιο θεωρούν και πολλά άλλα μοντέλα της B SUV κατηγορίας.
Όλα τα κανονικά C SUV έχουν αεραγωγούς πίσω. Μαντέψτε γιατί. Γιατί προφανώς λόγω μεγέθους τους χρειάζονται μιας και δεν μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά ο χώρος μόνο με τους μπροστά. Όπως για παράδειγμα το ομόσταβλο και πραγματικό C SUV, Corolla Cross.Το Corolla Cross και το C-HR (1ης και 2ης γενίας) έχουν όλα το ίδιο ακριβώς πάτωμα (πλατφόρμα TNGA-C) και το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο (2,64m), οπότε και τους ίδιους εσωτερικούς χώρους.
Το μόνο που αλλάζει είναι το πορτ παγκαζ, λόγω του μεγαλύτερου μήκους του Corolla Cross.
Ενδεικτική φωτό από Corolla Cross:
Προσπαθείς να με πείσεις με νούμερα και πλατφόρμες.
Έχω μπει μέσα και στα δύο και έχω δει τη διαφορά.
Τέλος πάντων.
Οποίους τους βολεύει να το βλέπουν ως C SUV, ας το βλέπουν.
Εγώ έχω άλλη άποψη.
Το C-HR και το CX30 εγώ τα βλέπω ως μεγάλα B SUV.Σεβαστές οι υποκειμενικές απόψεις, αλλά προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, ούτε με βολεύει να βλεπω το C-HR ως C-SUV. Αντικειμενικά το C-HR ανήκει στα C-SUV.
Παρεμπιπτόντως, το C-HR σε ορισμένα μοντέλα εχει κρυφούς αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες.
Για του λόγου το αληθές, από το manual του αυτοκινήτου:
Aυτά που δείχνεις είναι οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστινά καθίσματα που κατευθυνουν τον αέρα στους πίσω επιβάτες όταν επιλέγεις το βελάκι κάτω ή πάνω κάτω ( καλοριφερ)
Τα αυτοκίνητα που έχουν αυτόματο κλιματισμό και σέβονται τον εαυτόν τους στο τέλος της κεντρικής κονσόλας έχουν αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες. Οι εκδόσεις με συμβατικό AC, οχιΤο C-HR έχει standard αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, (στις ακριβές εκδοσεις και με σύστημα ιονισμού αέρα), αλλά δεν έχει εμφανείς αεραγωγούς για τους πίσω επιβατες.
Ο καθένας έχει τα δικά του αγοραστικά κριτήρια και προτεραιότητες όταν επιλέγει αυτοκίνητο... -
Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να σας μεταδώσουμε ανταπόκριση από την Ibiza.
-
@nasosto said in Toyota C-HR 2023:
Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να σας μεταδώσουμε ανταπόκριση από την Ibiza.
-
Και ενα ακομα review.
Youtube Video1.89 ειναι και πίσω δεν θα κάτσει και σταυροποδι αλλα χωράει να κάτσει.
Μια χαρά θα βολευτεί μια τετραμελής οικογένεια με 2 μικρά παιδιά, όπως ήταν και στο παλιό...
Μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα η έλλειψη αεραγωγού. Οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστινά καθίσματα που έχουν όλα τα αυτοκίνητα δεν αρκουν. -
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Και ενα ακομα review.
1.89 ειναι και πίσω δεν θα κάτσει και σταυροποδι αλλα χωράει να κάτσει.
Μια χαρά θα βολευτεί μια τετραμελής οικογένεια με 2 μικρά παιδιά, όπως ήταν και στο παλιό...
Μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα η έλλειψη αεραγωγού. Οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστινά καθίσματα που έχουν όλα τα αυτοκίνητα δεν αρκουν.Και εγώ δεν έχω στο Tucson, ρωτώντας τα παιδιά μου λένε ότι είναι μια χαρά. Μην ξεχνάς ότι ο αέρας σπρώχνεται συνεχώς προς τα πίσω. Απλά θα πάρει κανα 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η θερμοκρασία στην καμπίνα.
-
Πέρασα και γω από μια αντιπροσωπεία και μπήκα στον πειρασμό να μπω να το δω από κοντά. Με back to back από παλιό chr γιατί με αυτό πήγα μέχρι εκεί. Εδώ να πω ότι το παλιό μοντέλο έχει μοναδική ποιότητα κύλισης παρά την σφιχτή ανάρτηση με τον τετρακύλινδρο ελάχιστα να ακούγεται σε σχέση με τα 3cyl σύνολα.
Λοιπόν το καινούριο, για όσους φώναζαν ότι πίσω είναι κλειστοφοβικό, ε τώρα είναι και μπροστά, το κατάφερε και αυτό η Toyota. Η θέση οδήγησης είναι χαμηλά και το ταμπλό έχει ανέβει ψηλά και έχει μεγαλώσει αρκετά, σου δίνει την αίσθηση κόκπιτ σπορ αυτοκινήτου και όχι πόλης με περιμετρική ορατότητα. Οι πίσω θέσεις είναι πολύ άνετες για ύψος μέχρι 185 και τα πίσω παράθυρα είναι λίγο μεγαλύτερα από το παλιό. Τα καθίσματα είναι εξαιρετικά μπάκετ όσο πρέπει.
Τα υλικά είναι αναβαθμισμένα σε σημεία όπως τα υφάσματα στις πόρτες αλλά γενικά πολύ σκληρό πλαστικό το οποίο θα αντέξει στο χρόνο αλλά δεν σου δίνει ωραία αίσθηση. Επίσης η συναρμογή για ακόμα μια φορά τείνει προς το χαλαρό. Τα νέα pop up χερούλια στις πόρτες είμαι σίγουρος οτι θα αρχίσουν να χαλάνε...
Γενικά είναι εντυπωσιακό όχημα, λες και το σχεδίασε η bungie, αλλά περισσότερο σποp κουπε high rider από όσα θα ήθελα, με βλέπω για lbx ας είναι καλά το solana που τρέχει. -
@ataim said in Toyota C-HR 2023:
Η θέση οδήγησης είναι χαμηλά και το ταμπλό έχει ανέβει ψηλά και έχει μεγαλώσει αρκετά, σου δίνει την αίσθηση κόκπιτ σπορ αυτοκινήτου και όχι πόλης με περιμετρική ορατότητα.
Το κερασάκι στην τούρτα.
Τι έλεγε ο άλλος στο βίντεο;
Α, ναι, όχημα ελευθέρου χρόνου.
Ναι. Πως. -
@npapanik said in Toyota C-HR 2023:
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Και ενα ακομα review.
1.89 ειναι και πίσω δεν θα κάτσει και σταυροποδι αλλα χωράει να κάτσει.
Μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα η έλλειψη αεραγωγού. Οι αεραγωγοί κάτω από τα μπροστινά καθίσματα που έχουν όλα τα αυτοκίνητα δεν αρκουν.Και εγώ δεν έχω στο Tucson, ρωτώντας τα παιδιά μου λένε ότι είναι μια χαρά. Μην ξεχνάς ότι ο αέρας σπρώχνεται συνεχώς προς τα πίσω. Απλά θα πάρει κανα 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η θερμοκρασία στην καμπίνα.
Δεν ξέρω εμένα δεν έφτανε στο παλιό και τα παιδιά γίνονταν μούσκεμα το καλοκαίρι. Θα έπρεπε να το βάλω τέρμα για να γίνει δουλειά για τους πίσω και οι μπροστά ήμασταν κάπως έτσι:
-
Αξίζει το JBL σε σχέση με το βασικό των 6 ηχείων παιδιά;
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Συν δύο ηχεία συν subwoofer, σύνολο εννέα. Μαζί με την ηλιοροφή τιμολογείται 870€, συν 680€ το Bi-Tone (όλα αυτά πάνε μαζί) βγαίνουν τα 1550€ της διαφοράς.
Για τους μουσικόφιλους σίγουρα αξίζει. -
Αν ακούς μουσική στο αυτοκίνητο και δίνεις σημασία στην ποιότητα του ήχου, ναι αξίζει γιατί γιατί είναι σε πολύ χαμηλή τιμή.
-
Συν δύο ηχεία συν subwoofer, σύνολο εννέα. Μαζί με την ηλιοροφή τιμολογείται 870€, συν 680€ το Bi-Tone (όλα αυτά πάνε μαζί) βγαίνουν τα 1550€ της διαφοράς.
Για τους μουσικόφιλους σίγουρα αξίζει.Άρα φτάνεις στα 38000, εφόσον μόνο η C-HIC 1.8 παίρνει τον παραπάνω εξοπλισμό.
-
Για τους μουσικόφιλους σίγουρα αξίζει.Άρα φτάνεις στα 38000, εφόσον μόνο η C-HIC 1.8 παίρνει τον παραπάνω εξοπλισμό.
αυτο ακριβως καταλαβαινω... 38Κ για να εχεις το JBL και την ηλιοροφη πακετο που δε τη θελω κιολας.
Μαλλον πρεπει να αρκεστω στο απλο συστημα -
Εδώ πια έχουμε ξεφύγει, περάσαμε σε άλλη πίστα!
-
Όμορφο σαν supercar
-
Ποιότητα κύλισης και ποιότητα κατασκευής που παραπέμπει στη κορυφαία μάρκα Mercedes-Benz
-
Εύκολο στην οδήγηση, θυμίζει μοντέλα της αγαπημένης μάρκας Peugeot
-
Αίσθηση ασφαλείας και σιγουριάς όπως την έχω βιώσει σε μοντέλα της Renault
-
Οδική συμπεριφορά «ποίημα»
-
Πιο μεγάλοι χώροι
-
Τιμή που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό.
https://www.thecars.gr/testdrive/test-drive-times-odigoume-to-neo-toyota-c-hr-vinteo/
-
-
Εδώ πια έχουμε ξεφύγει, περάσαμε σε άλλη πίστα!
-
Όμορφο σαν supercar
-
Ποιότητα κύλισης και ποιότητα κατασκευής που παραπέμπει στη κορυφαία μάρκα Mercedes-Benz
-
Εύκολο στην οδήγηση, θυμίζει μοντέλα της αγαπημένης μάρκας Peugeot
-
Αίσθηση ασφαλείας και σιγουριάς όπως την έχω βιώσει σε μοντέλα της Renault
-
Οδική συμπεριφορά «ποίημα»
-
Πιο μεγάλοι χώροι
-
Τιμή που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό.
https://www.thecars.gr/testdrive/test-drive-times-odigoume-to-neo-toyota-c-hr-vinteo/
τελειωσε το επιδομα του οαεδ για ανεργους δημοσιογραφους
-
-
Πήγα και το είδα (στατικά φυσικά, τεστ ντραηβ δεν υπάρχει ακόμα). Από κοντά ειναι πάρα πολύ όμορφο, χάνει πολύ στις φωτογραφίες. Το είχαν σε χρώμα αμέθυστο, του ταιριάζει αρκετά. Οπότε σε σχεδίαση παίρνει 10/10 για εμένα.
Από χώρους τώρα, τα γνωστά, όπως το προηγούμεο και η Κορόλα μου. Τίποτα το φοβερό αλλά ΟΚ. Πίσω ειναι σαφώς λιγότερο κελιστοφοροβικό από το προηγούμενο και πιστεύω ότι με την γυάλινη οροφή θα είναι ακόμα πιο φωτεινό.
Από ποιότητα, δεν ενθουσιάστηκα. Δηλαδή η Κορόλα συνεχίζει να είναι με ποιοτικότερο υλικά εσωτερικού και πιο πολλά μαλακά σημεία (π.χ. το υποβραχιόνιο στο δικό μου ειναι μαλακά και το ψεύτικο δέρμα επίσης πολύ απαλό, στο CHR είναι ένα σκληρό πλαστικό). Επίσης δνε μου άρεσε που δεν έχει υποβραχιόνιο πίσω. Όσο για τον συνοδηγό, όπως είπε και ο ataim η προεξοχή ενοχλεί ειδικά στο κάτω μέρος της που ειναι σκληρή και δεν έχει επένδυση. Η καμπίνα είναι όμως εντυπωσιακή και εργονομική. Στα δικά μου μάτια είναι σαφώς αναβαθμισμένο σε εικόνα εσωτερικού.
Toyota C-HR 2023