-
Δεν είναι θέμα κόντρας χρόνων, αλλά κούρασης να πρέπει να περιορίζεις το γκάζι και να σταματάς για να φορτίσεις (αν βρεις και δεν είναι χαλασμένοι οι φορτιστές - έχει τύχει πολλές φορές κι αυτό). Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά για αστική και περιαστική χρήση. Για ταξίδια δεν κάνουν, πως να το κάνουμε τώρα;
Γυρνούσα χθες από φορουμοσυνάντηση με το παλιό Saab μου με 150 και 3000 ΣΑΛ και δεν ακούγονταν τίποτα σχεδόν, εκτός από την μουσική από το καλό ηχοσύστημα των Σουηδών. Είχα 1/4 του ρεζερβουάρ βενζίνη. Θα μπορούσα απλά να φουλάρω και να φτάσω Αθήνα σε 4 ώρες, αν το ήθελα. Με ποιο ηλεκτρικό μπορείς να το κάνεις αυτό;
-
@clockwork82 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Και με Fiat Seicento στους κοφτες μπορεί να βγαίνει σε 4ωρο το Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Άσχετο που θα χρειαστείς ψυχίατρο μετά από τον απάνθρωπο θόρυβο για 4 ωρες, την άνεση ασέλωτου μουλαριου και τα οράματα με τον χάρο σε κάθε στροφή.
Με τη λογική αυτή Seicento > Tesla
Τα εξηγώ καλά;;
Το seicento θα έχει κάψει φλατζα μέχρι Σαλονίκη τέρμα γκάζι.
@realzeus Αν κάποιος έχει συμβιβαστεί με αυτή την ιδιαιτερότητα δεν νομίζω ότι τον απασχολεί κάτι τέτοιο. Απλά θέλει πρόγραμμα για φορτίσεις στα μεγάλα ταξίδια κ έλεγχο κατανάλωσης.
-
@realzeus said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Δεν είναι θέμα κόντρας χρόνων, αλλά κούρασης να πρέπει να περιορίζεις το γκάζι και να σταματάς για να φορτίσεις (αν βρεις και δεν είναι χαλασμένοι οι φορτιστές - έχει τύχει πολλές φορές κι αυτό). Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά για αστική και περιαστική χρήση. Για ταξίδια δεν κάνουν, πως να το κάνουμε τώρα;
Θα μου επιτρέψεις μιας και έχουμε Tesla και ντιζελια στην οικογένεια, να πω πως κανεις μας δεν θέλει να παίρνει πλέον τα ντίζελ, ούτε για ταξίδι. (Μάλιστα είναι euro6 diesel, όχι τίποτε τσιμινιέρες 20ετιας)
Μαζεύουμε λεφτά και για δεύτερο Tesla μάλιστα. -
@chrisk6 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
@realzeus Αν κάποιος έχει συμβιβαστεί με αυτή την ιδιαιτερότητα δεν νομίζω ότι τον απασχολεί κάτι τέτοιο. Απλά θέλει πρόγραμμα για φορτίσεις στα μεγάλα ταξίδια κ έλεγχο κατανάλωσης.
Να συμβιβαστείς με κάτι τέτοιο, ενώ έχεις δώσει 40 χιλιάρικα, είναι τρελό. Εκτός φυσικά αν έχεις άλλο αυτοκίνητο για ταξίδια. Προσωπικά μου έτυχε ανάγκη πριν μερικά χρόνια, όπου εντελώς απρογραμμάτιστα άρπαξα το αυτοκίνητο μεσημεριάτικα, δεν πήρα καν εσώρουχα αν και έμεινα 3 μέρες εκεί (αγόρασα στην Αθήνα), και κατέβηκα από την δουλειά μου στο Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη) στα Σπάτα, σε 4 ώρες. Σταμάτησα απλά 5 λεπτά για βενζίνη. Βρείτε μου ηλεκτρικό να μπορεί να το κάνει αυτό.
-
@chrisk6 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Να συμβιβαστείς με κάτι τέτοιο, ενώ έχεις δώσει 40 χιλιάρικα, είναι τρελό. Εκτός φυσικά αν έχεις άλλο αυτοκίνητο για ταξίδια. Προσωπικά μου έτυχε ανάγκη πριν μερικά χρόνια, όπου εντελώς απρογραμμάτιστα άρπαξα το αυτοκίνητο μεσημεριάτικα, δεν πήρα καν εσώρουχα (αγόρασα στην Αθήνα), και κατέβηκα από την δουλειά μου στο Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη) στα Σπάτα, σε 4 ώρες. Σταμάτησα απλά 5 λεπτά για βενζίνη. Βρείτε μου ηλεκτρικό να μπορεί να το κάνει αυτό.
Εγώ δεν ξέρω ακόμα τι καίει το Tesla υπό πίεση κ αν θα μου έφτανε στο μέσον της διαδρομής να φορτίσω αλλά το τζάμπα πλέον είναι μεγάλη υπόθεση όπως κ να το κάνουμε.
Έχεις δώσει 40 ναι αλλά κάπου αλλού θα κερδίσεις αν θεωρήσουμε ότι χάνεις στα ταξίδια υπό συνθήκες πάντα. Άλλος δεν το θεωρεί αρνητικό ότι δεν μπορεί να το σκίσει χωρίς τον φόβο μην μείνει από μπαταρία. Επιλογές του καθενός... -
Ο νηματοθέτης όμως μίλησε για αυτοκίνητο ταξιδίων. Αν έλεγε για βόλτες Αθήνα-Χαλκίδα δεν θα είχα μιλήσει καν...
-
Δεν έχω διαβάσει το περιεχόμενο του τόπικ.. αλλά ο τίτλος είναι δωρικός, μεστός και πέρα για πέρα αληθινός!
#mono_tesla
-
Υπό προϋποθέσεις κάνει κ ταξίδια απλά πρέπει από πριν να ξέρει τι κ που θα φόρτισει αναλόγως της διαδρομής.
Αν δεν τον ενοχλεί το έξτρα τεκμήριο κ ΦΠ ας δει κ Mazda 3...η cx-30.
-
Ο τιτλος ειναι απαραδεκτος.
-
Και πάντα σε κάθε θέμα θα πετάγεται ο ηλεκτρόγκαβλος να προτείνει Tesla. Γκώσαμε νισαφι.
-
To καινουργιο ηλεκτρικο θα ειναι μαλλον η iX1 xDrive30 απο οσο λεει η εταιρια.Δηλ. αυτονομια από 417 έως 440 km maximum //σε ταξιδι κατω απο 300.Τα ταξιδια που κανω ειναι κυριως 416 χιλιομετρα..Κατω κατω λακωνια.Καλοι ταχυφορτιστες ακομα δεν υπαρχουν ..Οι απλοι των 50 μονο..πραγμα που σημαινει οτι χρειαζομαι σταση 2 ωρες καπου σε ταξιδι 4 ωρες και.ΔΕν παλευεται.Ασε που οταν φτασω δεν υπαρχει για δειγμα εκει ταχυφορτιστης και θα πρεπει να το φορτιζω σε απλη οικιακη πριζα.
-
@clockwork82 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Θα μου επιτρέψεις μιας και έχουμε Tesla και ντιζελια στην οικογένεια, να πω πως κανεις μας δεν θέλει να παίρνει πλέον τα ντίζελ, ούτε για ταξίδι. (Μάλιστα είναι euro6 diesel, όχι τίποτε τσιμινιέρες 20ετιας)
Μαζεύουμε λεφτά και για δεύτερο Tesla μάλιστα.Μην μας ξεχάσετε όταν πουλήσετε σε λίγα χρόνια, βάλτε την αγγελία εδώ πρώτα
-
@plev said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Μπορει να μου πει καποιος γιατι στην ελλαδα ολα τα αυτοκινητα της Stellantis (ανεξαρτητως μαρκας) κοστολογουνται (λιανικη) 3.000 με 5.000 ευρω περισσοτερο απο τις αλλες χωρες του ευρω?
Είναι απλό, λέγετε ΕΤΤ (Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης) και είναι ο επιπλέον φόρος που πληρώνουμε εδώ και 50 χρόνια.
Αξιζουν τα 2 χιλιαρικα παραπανω για το audi?
Φυσικά και όχι, μέτριο αμάξι και καμία σχέση με την BMW, πολύ ανώτερο αυτοκίνητο ο Άσσος. Το Άουδι θα άξιζε εάν είχε 5-6.000 πιο φτηνά, όχι να είναι πιο ακριβό….γελάνε και οι πέτρες!
-
@fanis75 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Φυσικά και όχι, μέτριο αμάξι και καμία σχέση με την BMW, πολύ ανώτερο αυτοκίνητο ο Άσσος. Το Άουδι θα άξιζε εάν είχε 5-6.000 πιο φτηνά, όχι να είναι πιο ακριβό….γελάνε και οι πέτρες!
Σωστό αυτό, αλλά για τον φίλο μας το Α3 είναι καλύτερο, γιατί είναι πιο άνετο. Επίσης με τον 1500άρι είναι λίγο ταχύτερο.
-
Αξιζουν τα 2 χιλιαρικα παραπανω για το audi?
Λογικά μιλάς για την BMW 1 αυτόματη με τους 136 ίππους και το αντίστοιχο Α3. Άποψή μου ότι όχι, δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα το Audi. Αν δεν βολεύεσαι μέσα βέβαια ή αν τα οδήγησες και τα δύο και έχεις άποψη πάω πάσο. Μόνο μελανό σημείο που έχω δει στην κύλιση της BMW είναι θόρυβος από τους θόλους. Τόσο καλύτερο είναι το Α3 εκεί;
-
Επειδή η άποψη του καθενός έχει και το προσωπικό του γούστο και άρα στοιχεία υποκειμενικότητας. Παραπέμπω το νηματοθέτη να διαβάσει τα συγκριτικά τεστ στα διάφορα review μεταξύ bmw 1 και α3. Και αν έχει την καλοσύνη να μας γράψει και τα συμπεράσματα.
Πάντα το α3 ήταν καλύτερο από τον 1 σαν αυτοκίνητο, χωρίς κανένα από τα 2 να μπορεί να θεωρηθεί ότι υπερέχει σημαντικά. Πλεονέκτημα του 1 ότι είναι πιο σπορτίφ στην οδήγηση, κάτι που όμως πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το συνήθη αγοραστή ενός premium hatchback. Άντε και λίγο πιο plush στο εσωτερικό, μια και ως bmw πρέπει να πουλήσει και λίγο μούρη παραπάνω.
Ειδικά αν ο νηματοθέτης ενδιαφέρεται για το 1.5 e-tsi με το mild hybrid και το dsg, είναι τεχνολογικά μια γενιά μπροστά από τον 1 και με το καλύτερο μοτέρ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία του. -
Μπορει να μου πει καποιος γιατι στην ελλαδα ολα τα αυτοκινητα της Stellantis (ανεξαρτητως μαρκας) κοστολογουνται (λιανικη) 3.000 με 5.000 ευρω περισσοτερο απο τις αλλες χωρες του ευρω?
Γιατί απλά μπορούν.
-
@andya3 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Πάντα το α3 ήταν καλύτερο από τον 1 σαν αυτοκίνητο
Δεν έχεις καμία επαφή με την αυτοκίνηση. Αλλά και ούτε με την πολιτική...
-
@andya3 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Πάντα το α3 ήταν καλύτερο από τον 1 σαν αυτοκίνητο
Δεν έχεις καμία επαφή με την αυτοκίνηση. Αλλά και ούτε με την πολιτική...
Είσαι χαμένος στον κόσμο σου και στα 2 θέματα.
Στ' αυτοκίνητα έχεις κριτήριο πόσο γρήγορα πάνε και με πόσα μπορούν να μπουν στη στροφή.
Και στην πολιτική ανήκεις σε μια μειοψηφία, που ουσιαστικά ανήκει στο παρελθόν και συνηρείται κιόλας αποκλειστικά από τις μνήμες του παρελθόντος. -
Για τις τιμές του 308 το έχω πει δεκάδες φορές πως είναι αστείες, είναι σκόπιμα τοποθετημενες έτσι γιατί δεν τους ενδιαφέρει εδώ καθόλου η εμπορική πορεία του μοντέλου.
Πουλάνε μόνο 3008 και 2008 σε leasing κυρίως, κατευθείαν από το εργοστάσιο στα parking των εταιρειων leasing και κρατάνε την προμήθεια τους.Εν τω μεταξύ έχω στο κινητό μου αποθηκευμένο τον τιμοκατάλογο του DS4 Μαρτίου του 2022.
1.5 diesel EAT8 και 1.6 turbo 180 EAT8 στις εκδόσεις Performance line και trocadero με 33.000 έως 35.200 περίπου...
Ποια BMW και ποια Audi και τα σκαμπό μου μέσα...
Ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, με καλή ποιότητα κύλισης άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς, παίρνει τα σωβρακα του premium ανταγωνισμού στις τιμές αυτές...Αλήθεια πόσο το τιμολογουν τώρα οι εγχώριοι σοφοί αντιπρόσωποι της Stellantis;
Stellantis ελλαδα=κλεψια?