-
@panormus772 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Άμα αποφασίζει η γυναίκα,κατάλαβα..
Καρφωτοί στο 3008 θα πάνε.. (η αλήθεια είναι πως είναι όμορφο..)Ελεγα να το πω, αλλά είπα να το παίξω αδιάφορος...
-
Εγώ πιστεύω ότι το Sportage της KIA είναι επίσης πολύ ομορφο όπως και το 3008 βεβαια αλλά το 3008 το έχει βαρεθεί το μάτι τόσα χρόνια ενω το KIA είναι νεο σχέδιο
Μεταξύ των δυο ξεκάθαρα KIA και για ομορφια και για αξιοπιστία και για όλα
-
@lap said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Σας το λέω τα dacia έχουν ίδιο εσωτερικό με ακριβότερα οχήματα. Και όχι μόνο της Ρενώ.
Οπως τα Citroen , εχουν ιδιο με τα Peugeot ε?
-
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@panormus772 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Καρφωτοί στο 3008 θα πάνε.. (η αλήθεια είναι πως είναι όμορφο..)Aν την παει κ στο CX-30 το κλεισανε...
Αν αποφασίζει γυναίκα,ίσως με το που θα ακούσει 2λιτρο να γκρινιάξει..
Για Xceed,Tucson δε λέω,γιατί εκεί θα πει "τι Hyundai ή Kia θα'χουμε.."Υ.Γ. Εννοείται πως για μένα είναι καλά αμάξια και CX30 και Xceed είναι και καλοσχεδιασμένα..
-
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Καρφωτοί στο 3008 θα πάνε.. (η αλήθεια είναι πως είναι όμορφο..)Aν την παει κ στο CX-30 το κλεισανε...
Αν αποφασίζει γυναίκα,ίσως με το που θα ακούσει 2λιτρο να γκρινιάξει..
Για Xceed,Tucson δε λέω,γιατί εκεί θα πει "τι Hyundai ή Kia θα'χουμε.."Υ.Γ. Εννοείται πως για μένα είναι καλά αμάξια και CX30 και Xceed είναι και καλοσχεδιασμένα..
Από τα υπόλοιπα μοντέλα που αναφέρθηκαν μόνο το xceed σχεδιαστικά είναι ωραίο κατ εμε (το CX -30 δεν το αναφέρω προφανώς).
-
Έχω την αίσθηση ότι από εδω και πέρα μέτρα ακόμα περισσότερο η οικονομια χρήσης μετα την αγορά οσον αφορά τα αυτοκίνητα.
Για όσους βέβαια έχουν περιορισμένα βαλάντια και θέλουν να κρατήσουν χρόνια το αυτοκίνητο. Εστω πχ μια δεκαετία αλλά και παραπάνω (εάν αντέξουν σαν κατασκευές και όσο θα είναι λίγα τα πάγια έξοδα, δλδ τέλη, κλπ, αλλά και οι τιμες των καυσιμων).
Όσοι έχουν ισχυρά πορτοφολια δεν είχαν, ούτε θα έχουν ανάγκη. Θα αλλάξουν μέσο πολύ ευκολότερα, ήδη το κάνουν.Συνεπώς διαλεξε και με μέτρο την οικονομια και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ελάχιστες μάρκες και λίγα αυτοκίνητα. Οι επιλογες είναι λίγες για οικονομια χρήσης.
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεις είναι εξαιρετικά, ασφαλή με εξαίρεση καποια θέματα αξιοπιστίας και εγγυήσεων σε ορισμένα.Αποκλείεις τα υβριδικά (HEV, full hybrid) , όντως και εμένα δεν με τρελαίνουν οδηγικα, το αντίθετο. Όμως είναι ξεκούραστα και καίνε λιγοτερο. Και ειναι πιο προσιτά στην τιμή από τα PHEV. Για τα πλήρως ηλεκτρικά αν δεν υπάρξουν ψθηνα μοντέλα, δεν γίνουν υποδομές, δεν δοθούν κίνητρα... δεν βλέπω πως θα αυξηθούν οι πωλήσεις στην Ελλάδα.
Η τεχνολογία των ΗEV και PHEV είναι ενα πέρασμα, είναι πρόσκαιρη λυση μέχρι να καθιερωθεί πλήρως η κίνηση χωρίς υδρογονανθρακες καταρχήν στα επιβατικά- λογικά έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, στην πράξη άγνωστο όμως τι θα συμβεί και ποτε.
Φοβάμαι όμως ότι οι κυβερνήσεις, ειδικά της ΕΕ, θα πιέσουν σχετικά τους κατόχους αυτοκινητων αρχικά συμβατικής τεχνολογίας, κατόπιν των υβριδικων με έμμεσους ή άμεσους φόρους (πχ καύσιμα, τέλη κλπ) και θα οδηγήσουν σε επιβάρυνση του οικογενειακου και όχι μόνο προϋπολογισμού. Με το επιχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα αυτοκίνητα με απόλυτα θερμικό μοτέρ θα συνεχίσουν να κινούνται για χρόνια αλλά φοβάμαι ότι οι ιδιοκτήτες τους θα πιέζονται οικονομικά.
Συνεπώς πέρα από όσα βλέπεις δες και τα υβρίδια, βαλε τα στην εξίσωση, Honda, Toyota, Hyundai ειναι οι κύριοι πωλητές.
Η ομορφιά σε ένα αμάξι είναι θεμιτό, όμως το αμαξι θεωρώ ότι πάνω από όλα είναι εργαλείο και πρέπει να μας υπηρετεί..Ή ομορφιά δεν κινεί το αμαξι και όλα τα συνηθίζουμε ποσω μάλλον και αυτό. -
@lap said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Τα leasing έχουν δικά τους συνεργεία δε τα πάνε σε αντιπροσωπείες...
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες λιζ.
-
Αν πάλι μείνεις στα ανωτέρω και δεν θες υβριδικό (και εγώ διστάζω να κάνω αυτό το βήμα) δώσε ότι λιγότερο μπορείς σε αμάξι με συμβατικό θερμικο ή έστω mhev.
Mε βάση το κόστος θεωρώ ότι τo Xceed είναι VFM, δεν το λες άσχημο (το αντίθετο) και εφόσον απαιτηθει με μια μπαγκαζιερα στις ήδη υφιστάμενες μπάρες και λίγη βενζίνη παραπάνω θα μεταφέρεις τα ελαφροτερα πράγματα που θέλει η οικογένεια στην οροφή. Αυτό μόνο για τις διακοπές. Ποτέ άλλοτε θα χρειαστείς πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών;
Αν πάλι δεν είναι κριτήριο το κόστος, το CX 30 είναι μάλλον το πιο ποιοτικό αυτοκίνητο από όλα που αναφέρεις... Δυστυχώς για εμένα αποκλείεται το εξαιρετικο CX 30.... εσυ μπορεί να αντέχεις τα πάγια εξοδα του 2λιτρου. Δεν εχει μεγάλο χώρο αποσκευών αλλά η λύση είναι εφικτή όπως και με το Xceed.
Αντί του Arkana θα έβλεπα και το Captur, και έναντι του Tiguan το T-roc. Eχουν καλούς χώρους, παίρνεις καλύτερο εξοπλισμό στα ίδια χρήματα ή εξοικονομείς έστω και λίγα χρήματα, ενώ είναι ελαφρύτερα οχήματα άρα καλύτερα σε επιδόσεις με τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις και με ίδιο κινητηριο συνολο.
Ωραια τα Sportage, Tucson αλλά μεγάλα σε μήκος και θα καίνε πιο πολυ λόγω ύψους και βάρους έναντι του πιο κοντού Xceed.
Εξαρτάται τι βάζεις προτεραιότητα. Αν δεν σε ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου ξέχνα τα περί οικονομίας που γράφω. -
Το Peugeot 3008 είναι ωραίο αμάξι, αλλα συγνώμη.... 30000+ για αυτοκίνητο με 1.2Τ μου φαίνονται πολλά χρήματα.
Το ίδιο και για το Αrkana. Πιο λογικό για Captur ο 1,3Τ
Οι Γερμανοί και οι Κορεατες προσφέρουν τουλάχιστον κινητηρες τούρμπο 1.5cc. -
@dstou said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Πηλαλητό ασταμάτητο, δύο μέρες στους δρόμους, αλλά έχουμε εξελίξεις:
Κασκάι και Τιγκουάν είναι εκτός, όπως απεφάνθη το αφεντικό. Δεν της έκαναν κλικ.
Αρκανά εκτός και αυτό, λόγω αβεβαιότητας. Το αυτοκίνητο είναι ανύπαρκτο στην αγορά, λες και συμβαίνει κάτι. Εν τω μεταξύ, χθες παρά τη δουλειά σταμάτησα όπως πέρναγα να το δω σε μια ρενώ, γιατί δεν το ήξερα. Με το που μπήκα μέσα υπομειδιούσα ασταμάτητα με την ομοιότητα του με το ντάστερ. Κουμπάκια τιμονιού, βάση και μοχλός καθίσματος, μαύρες-χρωμέ ζάντες, και υλικό πάνω ταμπλώ ολόιδια. Εκεί που καράφλιασα ήταν με το τελευταίο. Το σαγρέ ανάγλυφο του ταμπλώ ήταν ακριβώς το ίδιο, όπως και οι οπές αέρα. Που διέφεραν; στο ντάστερ είναι σκληρό σαν κόκαλο, στο αρκανά είναι ημίσκληρο. Σαν να έχει κάτω από το σαγρέ και μία φλούδα αφρώδες υλικό, όχι τίποτα σπουδαίο σε πάχος, ίσα ίσα ζουλιέται με το ζόρι. Επίσης αυτόματο κιβώτιο ίδιο με ένα ντάστερ που είχα για καμιά βδομάδα. Είναι διπλοσύμπλεκτο με αυτιά. Άμα χαλάσει δεν επισκευάζεται, αλλά αντικαθίσταται ολόκληρο σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση της Ρένας. Γειά σας.Μπράβο και χίλια συγχαρητήρια!
Επιτέλους κάποιος κατάλαβε γιατί τα Arkana και τα Tiago (καλά, δεν λέω για τα Dacia αυτοπροσώπως, γιατί εξυπακούεται..) αυτού του κόσμου προσφέρουν τα πάντα φθηνά, φθηνότερα ακόμη και από παρόμοια αυτοκίνητα στην ακριβώς ίδια εταιρεία!
Μόλις πρόσφατα έγραφα για το ότι το κιβώτιο του Duster είναι 1-2 γενιές πίσω (δεν ξέρω αν τα καινούργια Renault έχουν ακόμη πιο σύγχρονο).
Νομίζετε από 4 κομμάτια πλαστικού, 8 κουμπιά και 4 περιστροφικους διακόπτες γίνονται οι μεγάλες εκπτώσεις στα αυτοκίνητα;! Εκεί που δεν βλέπει μάτι και πιάνει χέρι να δείτε τι γίνεται..
Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση η τσιπια στο Austral, που στο ταμπλό έχει ένα κομμάτι υφασματακι που μου θύμισε το Sandero! Θα μας τρελάνει η Renault..και γενικά πολύ σκληρό πλαστικό στα υπόλοιπα, ειδικά σε εκείνη την άχρηστη κεντρική κονσόλα, που μου θύμησε προηγούμενο Tuscon (πολύ σκληρό πλαστικό και εκείνο, ότι άφηνες οπουδήποτε έκανε γκρουγκου γκρουγκου!).
Απορώ γιατί δεν χτυπήσατε κάποιο από τα ετοιμοπαραδοτα 3008 με 28.000€..τρομερη ευκαιρία..
Βέβαια συμφωνώ με Cirus, σε αυτή την κατηγορία σπρώχνω Sportage από την πρώτη στιγμή (και ο Χρήστος από Θεσσ, θα το θυμάται αυτό λογικά).. ήρθε και καινούργιο στη γειτονιά, μαύρο/κατράμι.. νομίζω πολύ πιο εύπεπτο στο μάτι από το Tuscon, και μέσα δεν υπάρχει καν σύγκριση, το Kia πολύ καλύτερο.. αλλά με 28 και ετοιμοπαραδοτο..το λες και λουκουμακι..
-
Γιατί βρε ντουμπλιν στο 3008 που είναι όλη μέρα στα συνεργεία δεν έχει εκπτώσεις από μέσα που δεν τις βλέπεις με το μάτι;
Πόσες ανακλήσεις έκανε η psa για τον 1,2 thp και πόσες κρυφές για τον 1,5 hdi. Εδώ φοβούνται μη τους σπάσει η καδένα στα καλά καθούμενα σε νέα μοντελα, και τα adblue είναι σίγουρο ότι θα χαλάσουν. Σε πόσα κολλούσαν οι οθόνες τους από τους επεξεργαστές;
Στην τελική υπάρχουν ρε παιδιά αυτά τα 3008 με τα 28Κ? Κανείς δεν τα έχει δει., Ήταν κατι κραχτες εκεί στα Χριστούγεννα και δεν υπάρχουν πουθενά. Ούτε στο site τους τα έχουν πλεον. Πήγε κανείς να ρωτήσει να μάθει;
Για το εσωτερικό του austral δεν έχω ιδία άποψη, οπότε κρατώ μια πισινή του να έχεις δίκιο! Πάντως τα γαλλικά ιντερνετικά περιοδικά αναφέρουν ότι το εσωτερικό του ειναι ανώτερο ποιοτικά από αυτό του 3008. Βασικά ότι είναι ανώτερο όλων της κατηγορίας του.
-
@christostsp said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Έχω την αίσθηση ότι από εδω και πέρα μέτρα ακόμα περισσότερο η οικονομια χρήσης μετα την αγορά οσον αφορά τα αυτοκίνητα.
Αυτο που μετραει κατα την γνωμη μου ειναι ο χρονος παραδοσης
Αν πας σε καθε αντιπροσωπεια και ακους 4-6-8-10 μηνες και βλεπουμε τοτε το 3008 που υπαρχει ηδη πιθανον και να ειναι η επιλογη.Αν ψωνιζα εγω μαλλον το sportage θα επαιρνα αλλα δεν ειναι στα προς επιλογη. Το Tuscon δεν μου αρεσει. Ισως και το Xceed
-
Τον Ιούνιο έρχεται στην Ελλάδα;
-
@christostsp said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Το Peugeot 3008 είναι ωραίο αμάξι, αλλα συγνώμη.... 30000+ για αυτοκίνητο με 1.2Τ μου φαίνονται πολλά χρήματα.
Το ίδιο και για το Αrkana. Πιο λογικό για Captur ο 1,3Τ
Οι Γερμανοί και οι Κορεατες προσφέρουν τουλάχιστον κινητηρες τούρμπο 1.5cc.H A klase τι κινητήρα έχει εκεί στα 40000 ? η GLA , η GLB ?
Εκτός αν δεν είναι γερμανικά τα μέρκ...
-
Κατά πρώτον είδα "Σύγκρουση Τιτάνων" και μέχρι να διαβάσω παρακάτω νόμισα ότι θα δω κανένα Porsche vs Ferrari vs ξερω γω
Κατά δεύτερον δεν ξέρω τι έχει γραφεί στις προηγούμενες σελίδες, αν δεν έχει απορριφθεί το Tuscon για κάποιο λόγο δείτε το πολύ σοβαρά, χώρους έχει, μπλιμπλίκια πολλά έχει, ωραία ποιότητα κύλισης (από φίλου που το έχει), καλά υλικά μέσα, καλά άλογα για τα λεφτά του.
-
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
H A klase τι κινητήρα έχει εκεί στα 40000 ? η GLA , η GLB ?
Εντρυ λεβελ μερκ δεν ειναι μερκ. Μερκ = πολλα κυβικά, πολλοί κυλινδροι, πισωκούνα, ποιότητα ανάρτησης κλπ. Από Ε κλας και πάνω λοιπόν.
-
@fanis75 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
H A klase τι κινητήρα έχει εκεί στα 40000 ? η GLA , η GLB ?
Εντρυ λεβελ μερκ δεν ειναι μερκ. Μερκ = πολλα κυβικά, πολλοί κυλινδροι, πισωκούνα, ποιότητα ανάρτησης κλπ. Από Ε κλας και πάνω λοιπόν.
Φάνη εδώ κράζουν τον 1,2 στα 28-30000. Δεν θα μιλήσουμε για τις Μέρκ με τον 1.3 στα 40-50000, αλλά θα ασχοληθούμε με τις Μέρκ από 80-90000 και πάνω ?
-
Φάνη εδώ κράζουν τον 1,2 στα 28-30000. Δεν θα μιλήσουμε για τις Μέρκ με τον 1.3 στα 40-50000, αλλά θα ασχοληθούμε με τις Μέρκ από 80-90000 και πάνω ?
-
Τον κράζουμε γιατί δεν έχει σοβαρό μοτέρ η PSA....με πορδές δεν βάφουν αυγά. Ας είχε και 2-3 σοβαρά μοτέρ (με 6 και 8 κυλίνδρους) και ας έβαζε και τον 1.2 για κράχτη. Έστω ας είχε ένα σοβαρό 2λιτρο...εδώ μιλάμε ότι πέραν του 1.2 δεν έχει άλλο μοτέρ!! Έλεος δηλαδή.
-
Δεν είναι μερκ λέμε, μερκ = συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απλά έχουν το αστέρι μπροστά, μέχρι εκεί.
-
Όποιος θέλει να ασχοληθεί με Μερκ θα πάει από Ε κλας και πάνω, κάπου 60-70Κ.
-
-
-
Αυτά στο παρελθόν. Τώρα ντάουνσάιζ. Στο παρελθόν είχε 6 κύλινδρους 3000 κ.εκ. και όχι παραπάνω γιατί μετά θέλει πίσω ή τέτρα κίνηση.
-
Μέρκ είναι κανονικότατες..
-
60000 είχε η Ε με μέτριο εξοπλισμό, πριν 20-30 χρόνια.
Τώρα τα 70-80 για πλάκα...
-
-
-
Αυτά στο παρελθόν. Τώρα ντάουνσάιζ. Στο παρελθόν είχε 6 κύλινδρους 3000 κ.εκ. και όχι παραπάνω γιατί μετά θέλει πίσω ή τέτρα κίνηση.
-
Μέρκ είναι κανονικότατες..
-
60000 είχε η Ε με μέτριο εξοπλισμό, πριν 20-30 χρόνια.
Τώρα τα 70-80 για πλάκα...
-
Εεε το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα έχει έναν 1.200αρι που τον έχει κάνει μαϊντανό. Ούτε καν ένα 2λιτρο. Με τέτοιο μοτέρ πως να πάρεις στα σοαβρά τα αμάξια?
-
Δεν είναι! Οδήγησε μια Ε κλας του 2007 (ή ακόμα και μια του 1992) σε σχέση με μια Α κλας του 2023 και θα καταλάβεις την διαφορά και τι σημαίνει αληθινή ΜΒ.
-
Δεν ξέρω πόσο έχει, δεν είμαι το target group και είναι εκτός budget μου οπότε δεν κοιτάω τις τιμές...από μια ματιά όμως που έριξα τώρα, από €60.000 για 200 άλογα.
-
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai