-
δεν είχες ποτέ μαζντα
15 ετια χωρις τιποτε απολυτως είναι εντελως προβλεπομενο -
@katafractos17 said in [Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai]
Τώρα αυτό με τον ορίζοντα 15ετίας εγώ δεν το συμμερίζομαι για κανένα αυτοκίνητο.
Σιγά μην εν έτει 2023, υπάρχει αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να βγει απροβλημάτιστο για τόσα χρόνια.
Βασικά πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτό και ούτε θα υπάρξει.Εξαρταται και τα χλμ , οχι μονο τα χρονια.
Και φυσικα υπαρχουν αυτοκινητα που μεχρι ας πουμε τα 150,000 χλμ (και πολυ παραπανω καποια) δεν θελησαν τιποτα, εκτος απο συντηρηση και αντε και καμια μικροζημια. Και ειδικα αν ειναι μεσα στην εγγυηση ακομα καλυτερα -
@gatoz said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
δεν είχες ποτέ μαζντα
15 ετια χωρις τιποτε απολυτως είναι εντελως προβλεπομενοΚι οχι μονο. Αλλά Τζαπαν ολα
-
Με δεδομένο ότι του αρέσουν όλα.
- Τουσον
- Τιγκουαν
- Κασκαι
- 3008
- Χceed
- Arkana
Βέβαια κάποια από τα παραπάνω απορρίπτονται γιατί θέλει να τα κρατήσει χρόνια.
Εννοείται ότι υπάρχουν αυτοκίνητα που σε 15 χρόνια δεν ζητάνε πολλά σε συντήρηση.
Κορολλα του 2005. 190κ χλμ.
Σέρβις και μια αντλία νερού.Επίσης όσο τα παιδιά ήταν μικρά στο κορολλα με τα 289 λίτρα, έβαζα μπαγαζιερα.
Τώρα πλέον που τα παιδιά μεγάλωσαν, 11 και 7 , μια χαρά είναι τα 430 του cx30.Τέλος, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος για να πάρει το cx30.
Φτάνει να έχει αποδεχτεί ότι κοστιζει +3500 από την τιμή πώλησης.
Δεν το έβαλα σε καμία θέση γιατί δεν είμαι αντικειμενικός.
Ένα χρόνο μετά, συνεχίζω να βγάζω γούστα. -
@otokomae said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@lap said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@otokomae said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Από πότε τα περίπτερα λέγονται Τιτάνες;
Από τότε που τριγυριζουν στα λιμάνια όμορφα παλικάρια
Έτσι σκέτα; Να αναφέρεις και πηγές!!!
Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
@gtsartsal said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
- Τουσον
- Τιγκουαν
- Κασκαι
- 3008
- Χceed
- Arkana
Εννοείται ότι υπάρχουν αυτοκίνητα που σε 15 χρόνια δεν ζητάνε πολλά σε συντήρηση.
Σέρβις και μια αντλία νερού.Επίσης όσο τα παιδιά ήταν μικρά στο κορολλα με τα 289 λίτρα, έβαζα μπαγαζιερα.
Τώρα πλέον που τα παιδιά μεγάλωσαν, 11 και 7 , μια χαρά είναι τα 430 του cx30.Τέλος, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος για να πάρει το cx30.
Ένα χρόνο μετά, συνεχίζω να βγάζω γούστα.Οχι, το κορολα δεν είναι αμαξι, ατυχες το παραδειγμα, εμενα μου αρεσειτο βελονακι
-
@gatoz said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@gtsartsal said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
- Τουσον
- Τιγκουαν
- Κασκαι
- 3008
- Χceed
- Arkana
Ένα χρόνο μετά, συνεχίζω να βγάζω γούστα.Οχι, το κορολα δεν είναι αμαξι, ατυχες το παραδειγμα, εμενα μου αρεσειτο βελονακι
Από συγκινήσεις και ευχαρίστηση μηδέν
Αλλά δεν χάλασε πότε και τίποτα.
Και εσωτερικό ποιοτικοτατο, ζουληχτα πλαστικά και άφθαρτα. -
- Τουσον
- Τιγκουαν
- Κασκαι
- 3008
- Χceed
- Arkana
Ένα χρόνο μετά, συνεχίζω να βγάζω γούστα.Οι Ασιάτες δίνουν από 6-7 χρόνια εγγύηση.
Οι Ευρωπαίοι (Peugeot/Renault)5 κ 4 η VW (με επέκταση). Βέβαια οι Γάλλοι είναι στα 100Κ χλμ.. Οτιδήποτε μετά πληρώνεται από τσέπη σε περίπτωση βλαβης...
Οπότε κάποιος ζυγίζει χρόνια εγγύησης, χιλιόμετρα που θα κάνει να δει τι τον συμφέρει.Τα 3500€ του Mazda είναι ο ΦΠ στα 10 χρόνια.
Αν όμως ένα άλλο αυτοκίνητο (πλην Ασιατών) βγάλει βλάβη στα 4 χρόνια ή 100Κ+ χιλιόμετρα
η διαφορά (ΦΠ X 4 χρόνια =1760€) αυτή μειώνεται.
Κ αναλόγως την βλάβη πάντα.
Είναι.καθαρα θέμα επιλογής κ πόσο ρισκάρει ο καθένας στο μυαλό του. -
@katafractos17 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Τώρα αυτό με τον ορίζοντα 15ετίας εγώ δεν το συμμερίζομαι για κανένα αυτοκίνητο.
Σιγά μην εν έτει 2023, υπάρχει αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να βγει απροβλημάτιστο για τόσα χρόνια.
Βασικά πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτό και ούτε θα υπάρξει.Δεν ξέρεις και πολλά από αυτοκίνητα, ή δεν είχες Mazda...
-
Με χρήση 15.000 χλμ. Το χρόνο, ο άνθρωπος θα κάνει περί τα 200.000 χλμ. σε βάθος 15ετίας. Όλα τα αμάξια βγάζουν αξιοπρεπώς μια τέτοια χρήση. Εμένα ένα αμάξι που πέρασε από τα χέρια μου με ταλαιπώρησε, ένα ρόβερ 75 1.8, και μόνο στον κινητήρα. Και έχουν περάσει καμιά 15αριά και όλα μετάχειρα. Να θυμίσω ότι ο μέσος όρος των ιχ είναι στα 17 χρόνια. Για να βγει ο μέσος όρος 17 , σημαίνει ότι κυκλοφορεί αβέρτα ιχ 30ετίας στο δρόμο, το βλέπετε άλλωστε.
Να ζήταγε ο άνθρωπος ένα αμάξι μέχρι να πεθάνει, να μιλάγαμε αλλιώς. Επίσης είναι οι άλλες εκδόσεις. Ούτε αντλίες πετρελαίου, ούτε φίλτρα , ούτε egr, ούτε φευ, ούτε 300 ιπποειδή, ούτε αυτόματα πλην αρκανά (βγάζει κάτι περίεργα κατά καιρούς η ρενώ, το φλουένς το θυμόσαστε;) . -
Χθες ήμουν σε ταβέρνα στο Κορδελιό, ενας φίλος της παρέας έλεγε για το 3 μηνών tuscon , αυτόματο 180 άλογα , που του το έφεραν στον ενα χρόνο ενω του είχαν πει τρίμηνο .
Λαϊκός τύπος τα λεει σταράτα
ρουφάει βενζίνη ,
χάλασε το clima
το έφτιαξαν με επανεκκινήσεις και το λαπτοπ αλλα μετα την επισκευή σταμάτησαν κάτι αυτοματισμοί όπως το να ανεβαίνουν αυτόματα τα παράθυρα όταν έμπαινε σε τούνελ, τους το είπε και αυτοί λένε δεν υπάρχει τέτοια λειτουργίαεχει άπειρη υπομονή βέβαια σφυρηλατημένη απο την κατοχή Ε200 κοπρεσορ του 2003 αλλα χθες ήπιε 2κιλά κρασί ... δεν ξέρω δεν ξέρω
ΥΓ είπε επίσης οτι έπρεπε να το παραγγείλει με τα ηλεκτρονικά αμορτισέρ αλλα αμέσως μετα αλλάξαμε συζήτηση και δεν επεκτάθηκε στο γιατί , θα μάθω όμως ...
-
@monman2 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
εχει άπειρη υπομονή βέβαια σφυρηλατημένη απο την κατοχή Ε200 κοπρεσορ του 2003 αλλα χθες ήπιε 2κιλά κρασί ... δεν ξέρω δεν ξέρω
Και μετά έφυγε με το tucson;
-
@monman2 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
εχει άπειρη υπομονή βέβαια σφυρηλατημένη απο την κατοχή Ε200 κοπρεσορ του 2003 αλλα χθες ήπιε 2κιλά κρασί ... δεν ξέρω δεν ξέρω
Και μετά έφυγε με το tucson;
οχι βρε εγω τον πήρα και τον πήγα σπίτι
-
@lap said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Από πότε τα περίπτερα λέγονται Τιτάνες;
Από τότε που τριγυριζουν στα λιμάνια όμορφα παλικάρια
Έτσι σκέτα; Να αναφέρεις και πηγές!!!
Αλίκη Βουγιουκλάκη
Πολύ Βουγιουκλάκη βλέπεις. Ύποπτο αυτό!!!
-
δεν είχες ποτέ μαζντα
15 ετια χωρις τιποτε απολυτως είναι εντελως προβλεπομενοΔεν είχαν και πάρα πολλοί άλλοι γιατί πουλήθηκαν ελάχιστα...
Ακόμα και το ωραίο 6 του 2009 που το έβλεπα, πουλήθηκαν ελάχιστα και δεν βλέπω κανένα στον δρόμο.
Σε αντίθεση με τις άπειρες C5 που η πρώτη γενιά είναι πλέον στα 22 της.
-
@dstou said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Με χρήση 15.000 χλμ. Το χρόνο, ο άνθρωπος θα κάνει περί τα 200.000 χλμ. σε βάθος 15ετίας. Όλα τα αμάξια βγάζουν αξιοπρεπώς μια τέτοια χρήση.
Δεν ισχύει αυτο που γράφεις Με τίποτα. Ειδικά αμα μιλάμε για Γερμανικό.
-
@realzeus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@katafractos17 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Βασικά πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτό και ούτε θα υπάρξει.Δεν ξέρεις και πολλά από αυτοκίνητα, ή δεν είχες Mazda...
Δεν είχα Mazda αλλά κάποια στιγμή θέλω να πάρω.
Δεν εννοώ ότι όλα τα αυτοκίνητα σίγουρα
θα βγάλουν μεγάλα προβλήματα μέσα σε 15 χρόνια.
Εννοώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση για αυτό.
Ο πατέρας μου έχει ένα 306 από το 1999 και μέχρι τώρα έχει πάει συνεργείο για service, αναλώσιμα και φυσιολογικές φθορές.
Η αδερφή μου έχει ένα 207 του 2006 και πέρα των service και των φυσιολογικών φθορών, τις έχει βγάλει και ένα δύο πράγματάκια αλλά όχι κάτι τεράστιο και σοβαρό.
Υπάρχει όμως κόσμος με 306 και 207 που σίγουρα μπορεί να έχει πάθει και μεγάλες ζημιές.
Όπως μπορεί να υπάρχει κόσμος με Mazda που μπορεί να έχουν πάθει και αυτοί μεγάλες ζημιές.Αυτό εννοώ. Ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Αν εννοείς ότι δεν ξέρω από αυτοκίνητα γιατί δεν είμαι συνέχεια με γαλλικά και γερμανικά κλειδιά πάνω από κινητήρες και κάρτερ ή γιατί δεν είμαι μέσα σε συνεργεία και στο επάγγελμα, τότε ναι δεν ξέρω.
Ξέρω όλα αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος και επειδή γουστάρω την αυτοκίνησηζ ίσως και ένα δύο πράγματάκια παραπάνω λόγω περισσότερης ενασχόλησης με το άθλημα.
Όμως εμένα όλο αυτό το να πάρουμε ένα αυτοκίνητο που θα μας βγει σκυλί για 20 χρόνια, μου φαίνεται too much και κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας.Δεν το καταδικάζω, Υπάρχουν θεωρώ κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπάρχει. Αν είχαμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να αλλάζαμε αυτοκίνητο στα 5 χρόνια, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η συζήτηση στην Ελλάδα για αυτοκίνητα σκυλιά.
Ούτε οι κατασκευαστές δεν βγάζουν ή έβγαζαν ποτέ αυτοκίνητα με τέτοιο ορίζοντα.Είναι άλλο να κρατάς ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και άλλο να το κρατάς από άποψη.
Το πρώτο εννοείται το καταλαβαίνω. Το δεύτερο όμως, στο μυαλό το δικό μου, ισχύει για περιορισμένες περιπτώσεις εμβληματικών αυτοκινήτων ή super cars.
Ακόμη και έτσι όμως, εγγύηση δεν υπάρχει. -
@alexandros-k said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@katafractos17 said in [Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai]
Βασικά πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτό και ούτε θα υπάρξει.Εξαρταται και τα χλμ , οχι μονο τα χρονια.
Και φυσικα υπαρχουν αυτοκινητα που μεχρι ας πουμε τα 150,000 χλμ (και πολυ παραπανω καποια) δεν θελησαν τιποτα, εκτος απο συντηρηση και αντε και καμια μικροζημια. Και ειδικα αν ειναι μεσα στην εγγυηση ακομα καλυτεραΕ άμα είναι να το έχεις παρκαρισμένο συνέχεια, τότε ναι εντάξει, κινδυνεύεις λιγότερο.
Σίγουρα υπάρχουν. Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα swiftάκι το οποίο πιθανόν να μην παραπονιόταν ακόμη και αν δεν του έκανες ουτε service.
Είπα, άλλο η ανάγκη, και άλλο να βρούμε επί τούτου ένα αυτοκίνητο που δεν θα πάθει τίποτα για 15 χρόνια.
-
@realzeus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Δεν είχα Mazda αλλά κάποια στιγμή θέλω να πάρω.
Δεν εννοώ ότι όλα τα αυτοκίνητα σίγουρα
θα βγάλουν μεγάλα προβλήματα μέσα σε 15 χρόνια.
Εννοώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση για αυτό.
Ο πατέρας μου έχει ένα 306 από το 1999 και μέχρι τώρα έχει πάει συνεργείο για service, αναλώσιμα και φυσιολογικές φθορές.
Η αδερφή μου έχει ένα 207 του 2006 και πέρα των service και των φυσιολογικών φθορών, τις έχει βγάλει και ένα δύο πράγματάκια αλλά όχι κάτι τεράστιο και σοβαρό.
Υπάρχει όμως κόσμος με 306 και 207 που σίγουρα μπορεί να έχει πάθει και μεγάλες ζημιές.
Όπως μπορεί να υπάρχει κόσμος με Mazda που μπορεί να έχουν πάθει και αυτοί μεγάλες ζημιές.Αυτό εννοώ. Ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Αν εννοείς ότι δεν ξέρω από αυτοκίνητα γιατί δεν είμαι συνέχεια με γαλλικά και γερμανικά κλειδιά πάνω από κινητήρες και κάρτερ ή γιατί δεν είμαι μέσα σε συνεργεία και στο επάγγελμα, τότε ναι δεν ξέρω.
Ξέρω όλα αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος και επειδή γουστάρω την αυτοκίνησηζ ίσως και ένα δύο πράγματάκια παραπάνω λόγω περισσότερης ενασχόλησης με το άθλημα.
Όμως εμένα όλο αυτό το να πάρουμε ένα αυτοκίνητο που θα μας βγει σκυλί για 20 χρόνια, μου φαίνεται too much και κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας.Δεν το καταδικάζω, Υπάρχουν θεωρώ κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπάρχει. Αν είχαμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να αλλάζαμε αυτοκίνητο στα 5 χρόνια, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η συζήτηση στην Ελλάδα για αυτοκίνητα σκυλιά.
Ούτε οι κατασκευαστές δεν βγάζουν ή έβγαζαν ποτέ αυτοκίνητα με τέτοιο ορίζοντα.Είναι άλλο να κρατάς ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και άλλο να το κρατάς από άποψη.
Το πρώτο εννοείται το καταλαβαίνω. Το δεύτερο όμως, στο μυαλό το δικό μου, ισχύει για περιορισμένες περιπτώσεις εμβληματικών αυτοκινήτων ή super cars.
Ακόμη και έτσι όμως, εγγύηση δεν υπάρχει.Φυσικά και δεν ισχύουν αυτές οι γενικεύσεις, έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως γνωρίζεις έχω ένα κάρο PSA που τα έβγαλαν τα λεφτά τους πολλαπλάσια, και ο κολλητός μου πήρε μηχανή Yamaha για να μην έχει θέμα, και 1 χρόνο έψαχναν γιατί κάνει θόρυβο ο κύλινδρο..το S
Δεν υπάρχει καμία σταθερά στην βιομηχανία, ειδικά σήμερα.. μία γενική γραμμή την παίρνεις βέβαια, όπως τα θέματα software που είχε τελευταία το VW group, και βέβαια παραιτησαν τον υπεύθυνο software.
Έχω ποσταρει κατά καιρούς μεγάλα σκάνδαλα από όλους, Toyota νομίζω έχει πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο όλων των εποχών Αμερική και υπεύθυνη για θανάτους, πριν λίγες μέρες ποσταρα και τα στοιχεία των Κορεατών για χιλιάδες τραυματισμούς και τουλάχιστον έναν επιβεβαιωμένο θάνατο και ανακλιση 7-8.000.000 αυτοκινήτων, και αυτό επειδή η συμβουλή ήταν "Πάρε Κορεάτικο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 20 χρόνια", ε, ναι.. αλλά ίσως να πιάσει φωτιά στο ενδιάμεσο, με μεγαλύτερη πιθανότητα από κάθε άλλη μάρκα (εκτός ίσως της BMW, που πρόσφατα παραεπιαναν, είχα πετύχει και εγώ εθνική πριν 2 χρόνια περίπου.. τρομακτικό.)
-
δεν είχες ποτέ μαζντα
15 ετια χωρις τιποτε απολυτως είναι εντελως προβλεπομενοΘέλω κάποια στιγμή να αξιωθώ να πάρω.
Όπως θέλω να το κάνω και για BMW και ας ξέρω ότι θα βγάλει τίποτε θεματάκια.
Μακάρι να κονομησω και να μπορώ να τα πάρω και τα δύο μαζί.Τώρα για το προβλεπόμενο δεν ξέρω.
Αξιόπιστη εννοείται η Mazda από αυτά που ακούγονται αλλά σίγουρα παίζει κάποιοι να μην ήταν και τόσο τυχεροί.
Το απόλυτο μου φαντάζει λίγο δύσκολο.
Όπως και να έχει, η πρώτη επιλογή που πρότεινα κι εγώ, ήταν το CX30.
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai