-
Tελικά 7 χρόνια μετά, τo 3008 δείχνει ακόμη τα δοντάκια του. 28 χήνες έχει με ένα ψιλοθαμπό σκούρο μπλε, το μόνο μη μεταλλικό χρώμα, και είναι και ετοιμοπαράδοτο. Αλλιώς, συν περί τα 1000 ευρώ για άλλα χρώματα, περλέ κ.α.
Ωραίοι χώροι και πορπαγκάζ, αη-κόκπιτ, καλά καθίσματα, αρέσει σε εξ. εμφάνιση. Δυστυχώς με πολύ απλή ταπετσαρία στα καθίσματα και στο χερούλι της πόρτας, μοιάζει σαν του σουζούκι σκροσς, δηλαδή μισό κλικ καλύτερη του ντάστερ. Και με ένα ψηλό διαχωριστικό ανάμεσα στον οδηγό και στον δίπλα του, μάλιστα είναι σέλλινγκ πόιντ αυτό για τους γάλλοι 'είναι πιο ξεκούραστα για τον οδηγό' λένε! Στις ανωμαλίες είναι γνωστοί πρωταθλητές άλλωστε.
Ευτυχώς όλο το ταμπιλώ και οι πόρτες είναι ντυμένες με μαύρο ματ υλικό, ποικίλης σκληρότητας. Απλό κρουζ κοντρόλ, καλός τεμπέλης, ναι!, βοηθάει και το διαχωριστικό εδώ, μικρός λεβιές, κουμπάκια,κοκ.
Του μπι κοντίνιου... -
Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό! Εφοσον μιλαει για 10-15 χρονια (κανεις δεν κραταει τοσο ενα εμαξι σημερα αλλα ΟΚ), μόνο Μάζντα…το μοναδικό που εχει πιθανοτητες να αντέξει τόσο για να το πληρώσει 2 φορές. Τα υπόλοιπα δεν θα επρεπε να ειναι καν στην λίατα του.
-
Το Μάζντα δείχνει καλό, ξέρεις ότι θα λειτουργεί με τα λιγότερα θέματα μετά από χρόνια, μέσα είναι προσεγμένο, νίαρ πρίμιουμ, σχεδιασμός τεμπέλη ΕΠΟΣ. Οριακοί χώροι στην καμπίνα, ίδιοι με το ΚΙΛ. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τα ακτινίδια ακτινίδια, το ισοδύναμο του 3008 είναι το ακόμη ακριβότερο CX5, αλλά εκεί η τιμή πετάει.
Μικρό πορτπαγκάζ, 2.000 κυβικά. Δυστυχώς και μουντό εσωτερικό, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα, ευτυχώς σε ματ. 32 χηνόπουλα, 4-5 μήνες αναμονή, όχι ρεζέρβα και εδώ, 150 άλογα (ο πωλητής τον απέτρεψε από τη μικρή έκδοση των 120 που κάνει 28,5).ΥΓ. Αρκετοί τα κρατάνε τόσο, και ακόμη περισσότερο. Ειδικά τώρα. Σου λέει θα πάρω αυτό, και μετά όταν ξεπαιδέψω θα πάρω ηλεκτρικό, ή ότι άλλο έχει βγει τότε. Μέικς σένς.
-
@fanis75 said
Εφοσον μιλαει για 10-15 χρονια (κανεις δεν κραταει τοσο ενα εμαξι σημερα αλλα ΟΚ)Αλήθεια τώρα;
Είναι αυτή πρόταση που ξεστόμισε νοήμων άνθρωπος;
Που ζείτε ρε παιδιά; Στο Λουξεμβούργο;
Εγώ βασικά δε γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ (στην πραγματική ζωή) που να κρατάει το αμάξι του κάτω από 10 χρόνια. Κάτω από 15 ίσως βρω μερικούς (ελάχιστους).
Εδώ μέσα όντως τα αλλάζουν κάποιοι πιο συχνά (εξαιρούνται φυσικά τα leasing). -
Hyundai, kia για 15 χρονια... mazda ναι, με ετησια δοση στην ΑΑΔΕΕ, αν το αντεχει
-
Ας μην μιλήσουμε-γράψουμε λοιπόν για vitara και χαλαστεί το νήμα, αλλά ας πάει να το δει και να το αγοράσει ίσως.
X-ceed επίσης. Φανερό ότι δεν τρέχουν από τα μπατζάκια του... -
@sargus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@fanis75 said
Εφοσον μιλαει για 10-15 χρονια (κανεις δεν κραταει τοσο ενα εμαξι σημερα αλλα ΟΚ)Αλήθεια τώρα;
Είναι αυτή πρόταση που ξεστόμισε νοήμων άνθρωπος;
Εγώ βασικά δε γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ (στην πραγματική ζωή) που να κρατάει το αμάξι του κάτω από 10 χρόνια. Κάτω από 15 ίσως βρω μερικούς (ελάχιστους).
Εδώ μέσα όντως τα αλλάζουν κάποιοι πιο συχνά (εξαιρούνται φυσικά τα leasing).γιατί σου κάνει εντύπωση; είπαμε λεφτά υπάρχουν.
γιατί βγάλαμε εκτός τα Suzuki; σε 15 χρόνια θα είναι σαν καινούργιο μηχανικά και έτσι και αλλιώς από αξεσουάρ και οθόνες ότι και αν πάρεις σε ένα χρόνο θα είναι απαρχαιωμένο.
Επίσης, στο Suzuki δεν θα παρακαλάς για θερμαινόμενα καθίσματα και καθρέπτες, εταζερα και ηλεκτροχρωματικο καθρέπτη, κ.λπ. θα τα έχεις στάνταρτ.
επίσης ότι μοντέλο και εταιρία πει η γυναίκα.
-
Ας βάλει τη λίστα με τα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κ να πάει να τα δει κ οδηγήσει από κοντά.
Μετά πιστεύω μόνος του θα καταλήξει ότι κ να προτείνει ο καθένας.
Εγώ πάντως αγόρασα αυτοκίνητο για σίγουρα μια 15ετια...
Το θέμα του χώρου όσο μεγαλώνουν τα παιδιά δε θεωρώ ότι είναι deal breaker. Αν δεν έχεις καροτσια κ όλα τα τζιτζιμπλικια είσαι μια χαρά. Ένα σακουβαγιαζ (καλό?) Ο καθένας κ είσαι οκ. Έτσι το βλέπω εγώ...Όπως είπε ο groover πας την γυναίκα εκεί που σου αρέσει με σκοπό να το κλείσεις...
-
Τελικά το ζήτημα θα τεθεί στην κρίση του ανώτατου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, της γυναίκας του σπιτιού.
Δύο λόγια για το Τουσόν. Δείχνει σοβαρή εναλλακτική: Χώροι, πορπαγκάζ-σπηλιά, φουλ εξοπλισμός, απωανατολίτικη αξιοπιστία, εγγυήσεις, κανένα απομεινάρι του κακού παρελθόντος (αισθητική, παρωχημένα μηχανικά). Λέτε; -
Τα 28Κ που βρίσκει το 3008 αφορά κούτα; Κάνουν 5Κ έκπτωση στο αμάξι;
-
@sargus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Εγώ βασικά δε γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ (στην πραγματική ζωή) που να κρατάει το αμάξι του κάτω από 10 χρόνια. Κάτω από 15 ίσως βρω μερικούς (ελάχιστους).Εννιοτε ναι παω Λουξεμβουργο!!
Ολα σχετικά ειναι, για αυτο μιλησα για σημερα…σημερα λοιπον για παρα πολλους λόγους δεν μπορεις να αγοράσεις αμαξι με οριζοντα 15ετιας, προσωπική μου άποψη. Δεκτο να διαφωνείς, χωρίς να προσβαλεις όμως παρακαλώ.
Καθαρά προσωπικά, οπως εσυ δεν ξερεις κανεναν που να αλλάζει αμάξι πριν την 10ετία, έτσι και εγώ περαν του πατέρα μου δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει κρατήσει το αυτοκίνητό του πάνω από 8-10 χρόνια. Δεν λεει κάτι αυτό ομως…ειναι τελείως ακυρη στατιστική!
-
και για μένα μάζντα πάνω από όλα. Το έχω και δεν θα το άλλαζα.
Μετά το μάζντα ίσως να κοίταξα το xceed. Με προκαλεί λίγο... -
Εγώ θα έλεγα να πάρει σβάρνα τις αντιπροσωπείες και να τα δει όλα.
Υπάρχουν πολλές επιλογές.Το 3008 αυτή την στιγμή δεν βλέπω να έχει άκτιβ πακ, παρά μόνο σε έκδοση αυτόματο ντίζελ λίγα κομμάτια.
Υπάρχει όμως το νέο 5 αιρκρος που είναι ακόμα πιο οικογενειακό και ξεκινάει από 31850 μείον 2300 έκπτωση ή 2800 αν έχεις δική σου απόσυρση, οπότε πάμε στα 29550, ή στα 29050 και όλο και κάτι θα τσιμπήσει από τους αντιπροσώπους.
Επίσης ευρύχωρο και κάπως ψηλό, είναι και το C4 που έχει τις ίδιες εκπτώσεις και παίζει στην προτελευταία έκδοση σαν χειροκίνητο 28900 που γίνεται 26600 ή 26100 και αν θέλει μπορεί να πάει σε αυτόματο με 3000 παραπάνω.
Στα ίδια αρχικά λεφτά με το 5 αιρκρος παίζει και το Γκράντλαντ, που επίσης έχει κάποιες προσφορές.
Γενικά πρέπει να δει τι τον βολεύει και τι αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Για το Μάζντα το 30. Οντως είναι ποιοτικό, δεν ξέρω αν θα αντέξει, αλλά από χώρους είναι μικρότερο από το 3 αιρκρος. Και επειδή ζητάει χώρους, είναι και δίλιτρο, φόρος πολυτελείας και μεγάλο τεκμήριο, για μένα ούτε να το δει.
Εδώ έχει θέμα με χρήματα και θέλει να το κρατήσει 15 χρόνια. Θα φορτωθεί 8800 τεκμήριο, αντί για 4000 που έχει το 3008 και τα αδέλφια του ?
-
Ρε Κρούζερ, 15 χρόνια λεει θελει να το κρατήσει και του λες να πάρει psa!?!? Να το πληρώσει 2-3 φορές στα 15 χρόνια;;
-
@fanis75 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ρε Κρούζερ, 15 χρόνια λεει θελει να το κρατήσει και του λες να πάρει psa!?!? Να το πληρώσει 2-3 φορές στα 15 χρόνια;;
Τα δικά μου δεν παθαίνουν τίποτα και θα τον ευλογήσω...
Τι τα έχουμε τα γένια...
Αλλά και τα χτένια...
-
Ρε σεις, για το αρκανά γνωρίζει κανείς ; Κυκλοφορεί μόνο με διπλοσύμπλεκτο, οπότε στα 30 καφετιά κάνει την αλλαξοπαιχνιδιά σε όλο το γκρουπ. Για να πάρεις αυτοματίκλα σε όλα τα άλλα, θες 3χίλιαρο καπέλο και οι χρόνοι αναμονής εξακοντίζονται. Έχει και πορπαγκαζάρα, ντέρμπι κορυφής με το Τουσόν. Κατασκευή νότια Κορέα Από τη σάμσουνγκ! Ανύπαρκτο κατά τα άλλα στην αγορά. Γιατί; η τιμούλα δείχνει καλή. Που είναι ο λάκος στη φάβα;
-
@fanis75 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
δε θυμασαι που ενας στο forum ειχε καει απο καινουριο DS7 (μοτερ, σαζμαν) και ο cruiser τον παροτρυνε να παρει Peugeot η το facelift DS7?
-
@dstou said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ρε σεις, για το αρκανά γνωρίζει κανείς ; Κυκλοφορεί μόνο με διπλοσύμπλεκτο, οπότε στα 30 καφετιά κάνει την αλλαξοπαιχνιδιά σε όλο το γκρουπ. Για να πάρεις αυτοματίκλα σε όλα τα άλλα, θες 3χίλιαρο καπέλο και οι χρόνοι αναμονής εξακοντίζονται. Έχει και πορπαγκαζάρα, ντέρμπι κορυφής με το Τουσόν. Κατασκευή νότια Κορέα Από τη σάμσουνγκ! Ανύπαρκτο κατά τα άλλα στην αγορά. Γιατί; η τιμούλα δείχνει καλή. Που είναι ο λάκος στη φάβα;
νομιζω οτι το arkana κατασκευαζοταν στη Ρωσία
-
@dimitrioskosmas said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
δε θυμασαι που ενας στο forum ειχε καει απο καινουριο DS7 (μοτερ, σαζμαν) και ο cruiser τον παροτρυνε να παρει Peugeot η το facelift DS7?
Σωστά του είπα, γιατί του τα άλλαξαν όλα τζάμπα στην εγγύηση, όταν ο άλλος έχει αλλάξει 3 ντιεστζι στα 70000 χλμ.
-
Βρήκε ετοιμοπαράδοτο 3008 1.2 πουρέ τεκ με 28.100 και χωρίς κλάψες λέμεεε. Τώρα τελευ ταίο κομμάτι είναι, σπασμένο νούμερο είναι, από ακύρωση, δεν ξέρω. Μπλε είναι πάντως και δεν έχει αξιοποιηθεί ως τεστντράιβ ποτέΣ.
Υγ. Το ρώσικο αρκανά μόνο το ίδιο όνομα έχει με το κορεάτικο, και κυκλοφορεί μόνο στις πρώην σοβιετίες .
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai