-
@alex-mix said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Γιαυτο το καλυτερο ο ανθρωπος ειναι να τα οδηγισει για αρκετη ωρα μαζι με την γυναικα του και μετα να τα ζυγισουν.
Γιατι οι αποψεις οι δικες μας παντα θα διαφερουν απο οδηγο σε οδηγο.
Πχ ο φιλος λεει πως το xceed δεν ειναι κατι και πως ειναι το 2008 ,απεναντιας αν ρωτησεις εμενα γιατι το ενα το εχω και το αλλο το εχω οδηγισει αρκετες φορες θα πω το αναποδο,οκ focus civic δεν ειναι αλλα το θεωρω καλυτερο απο το 2008..εγω να μην παρεξηγουμαι αλλος μπορει να εχει αλλη αποψη.Εσωτερικα οκ ειναι ποια εκδοση ειναι να παρει αν παρεις την μεσαια δεν λεει και πολλα αλλα αν παρεις την gtline(εγω εχω την προηγουμενη 2022 titanium που ηταν η full extra )μια χαρα πλαστικα μαλακα εχει,μια χαρα συρταρακια που κρυβουν ποτηροθηκες και ντουλαπακια,παντου με glooss black(αυτο το λες και μειον με τον καιρο),συρταρωτο υποβραχιονιο,φωτισμος στα ποδια οδηγου,3 προγραμματα οδηγησης ενω καποια εχουν 2,καποια 5 ολα τα κουμπια εκει που πρεπει να ειναι και αλλα πολλα.
Τονιζω και παλι ο καθενας εχει την αποψη τουΔεν είπα ότι είναι καλύτερο το 2008 , είπα ότι έχει ανώτερη ποιότητα κύλισης και καλύτερα ποιότητα εσωτερικού. Ως σύνολο προτιμώ και εγώ το xceed
-
@tsofras said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@alex-mix said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Γιαυτο το καλυτερο ο ανθρωπος ειναι να τα οδηγισει για αρκετη ωρα μαζι με την γυναικα του και μετα να τα ζυγισουν.
Γιατι οι αποψεις οι δικες μας παντα θα διαφερουν απο οδηγο σε οδηγο.
Πχ ο φιλος λεει πως το xceed δεν ειναι κατι και πως ειναι το 2008 ,απεναντιας αν ρωτησεις εμενα γιατι το ενα το εχω και το αλλο το εχω οδηγισει αρκετες φορες θα πω το αναποδο,οκ focus civic δεν ειναι αλλα το θεωρω καλυτερο απο το 2008..εγω να μην παρεξηγουμαι αλλος μπορει να εχει αλλη αποψη.Εσωτερικα οκ ειναι ποια εκδοση ειναι να παρει αν παρεις την μεσαια δεν λεει και πολλα αλλα αν παρεις την gtline(εγω εχω την προηγουμενη 2022 titanium που ηταν η full extra )μια χαρα πλαστικα μαλακα εχει,μια χαρα συρταρακια που κρυβουν ποτηροθηκες και ντουλαπακια,παντου με glooss black(αυτο το λες και μειον με τον καιρο),συρταρωτο υποβραχιονιο,φωτισμος στα ποδια οδηγου,3 προγραμματα οδηγησης ενω καποια εχουν 2,καποια 5 ολα τα κουμπια εκει που πρεπει να ειναι και αλλα πολλα.
Τονιζω και παλι ο καθενας εχει την αποψη τουΔεν είπα ότι είναι καλύτερο το 2008 , είπα ότι έχει ανώτερη ποιότητα κύλισης και καλύτερα ποιότητα εσωτερικού. Ως σύνολο προτιμώ και εγώ το xceed
Ως σύνολο εγώ προτίμησα το 2008 πάντως!
Ανώτερη ποιότητα κύλισης, καλύτερη ποιότητα εσωτερικού (ακόμη λίγη Κορεατιλα την έχει..δεν πειράζει, next time!) και το Xceed οριακά μικρότερο χώρο αποσκευών στο diesel από το μικρότερο σε μέγεθος (και αυτό ήταν ζητούμενο, αφού θέλαμε το μικρότερο που γίνεται και να μας χωράει) Γαλλικο.. Ήταν και ακριβότερο.. είχε και τα μικρά εργονομικά/σχεδιαστικά μειονεκτήματα που έχουν όλα τα CUV.. αισθητικά και πρακτικά προτιμώ κάθετη 5η πόρτα..
Ξεκάθαρα το προηγούμενο Sportage που το έδιναν τσάμπα τότε ήταν καλύτερη επιλογή και αυτή είχα προκρίνει από την εταιρεία.
-
@dstou said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Έξω τΑ μάζντα!
Έξω τΑ δύο Μάζντα cx-30 και cx-5. Ωραία αυτοκίνητα, αν και οριακό το πρώτο σε διαστάσεις, αλλά 2.000 κυβικά. Τα έβαλε κάτω και τον απέτρεψε και ο λογιστής του.
Ανεξάρτητα από αυτά, η αντιπροσωπεία κοστολογεί τα δύο μοντέλα στα ίδια χρήματα, 32.400, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο (150 βς 165)! Ούτε Αγγλία, ούτε Γερμανία συμβαίνει αυτό, πρόκειται για εγχώρια πατέντα. Ή πουλάει ακριβά το πρώτο, ή έχει ξεβρακωθεί στο δεύτερο, σε αυτή την περίπτωση όποιος ενδιαφέρεται ας το δει. Όπως και νάχει, ακατανόητο μάρκετινγκ.Οπότε λογικά καταλήγουμε στο 3008 μετά από όσα απέρριψε ο υποψήφιος αγοραστής.
Το Tuscon το είδαν;
Ας πάει να κλείσει αυτό το 3008 με τα 27.900€ , να δώσει μια προκαταβολή, και αν αλλάξει γνώμη ακυρώνει.
Ας ψάξει και για το 2008 EAT 8 1.5 diesel 130 που στον τιμοκατάλογο το δίνουν επίσης στα 28k.
-
3008, xceed και tuscon. Αυτά μείνανε. Σιγά μην πάρει το 2008, όταν μπορεί να πάρει το 3008 στα ίδια λεφτά.
-
Με τόσα που λέτε για το χσιντ, ίσως πάω να το ξαναδώ.
Πάντως το 2020 που το είχα δει δεν μου έκανε κάποια εντύπωση.
Και τώρα στις φωτό, no name φαίνεται..
-
@the_dynamite said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Φίλτατοι, το Xceed προσφέρει αυτή τη στιγμή ένα ακαταμάχητο πακέτο, που ρίχνει ξύλο στα γαλλοχρέπια και στο Focus:- Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων vs ημιάκαμπτο
- Τετρακύλινδρος 1.5 vs Τρικύλινδρος 1.2 ή 1.0
- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 18,4cm που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Το χαμηλότερο κέντρο βάρους από όλα τα αυτοκίνητα του θέματος.
- Άψογο επίπεδο άνεσης και ποιότητας κύλισης χάρη και στα hydraulic bump stops, που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Ταυτόχρονα με την άνεση υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδηγικής απόλαυσης σαν να οδηγείς κανονικό hatchback (οκ τα καθαρά hatch όπως το Leon και focus λογικά είναι πιο σπορ, πρόκειται όμως για hatchback, όχι για crossover)
- Full led φώτα, full συστήματα ασφαλείας.
- 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service (εργατικά+αναλώσιμα)
- Εσωτερικό με μαλακά πλαστικά ακόμα και στις πόρτες. Το εσωτερικό του 2008 δεν βλέπεται με το μικρό τιμονάκι και τα όργανα σε άκυρη θέση, να μην μιλήσω για την εργονομία του που απλά δεν υπάρχει.
- Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει το καλύτερο Infotainment αυτή τη στιγμή στην αγορά σε συνδυασμό απόκρισης - γραφικών.
- Φυσικοί διακόπτες για τον κλιματισμό!
- Το πιο όμορφο design (εντάξει είναι και υποκειμενικό)
- Όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο τιμής 27.000 - 30.000 και όχι 35.000 με 40.000 ευρώ που ζητάνε οι ανταγωνιστές του.
Ξέχασες να πεις ότι ρουφάει βενζίνη σαν διψασμένο βαμπίρ
-
@dstou said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
3008, xceed και tuscon. Αυτά μείνανε. Σιγά μην πάρει το 2008, όταν μπορεί να πάρει το 3008 στα ίδια λεφτά.
η λιστα λεει ενα #mastoras_lover και 2 που πινουν
σιγουρα εκεινα τα μαζντα θεμα με τον λογιστη? -
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Με τόσα που λέτε για το χσιντ, ίσως πάω να το ξαναδώ.
Πάντως το 2020 που το είχα δει δεν μου έκανε κάποια εντύπωση.
Και τώρα στις φωτό, no name φαίνεται..
Εμένα μου άρεσε πολύ πάντως, ειδικά στην GT Line έκδοση. Αυτοκίνητο και όχι τάμπλετ με λίγο αυτοκίνητο τριγύρω.
Για το αρχικό θέμα, το Tucson σίγουρα να το δείτε, παλαιοπασοκικό αμάξι. Όπως και το Sportage. Και θα αρέσουν και στην γυναίκα εμφανισιακά λογικά. Ειδικά αν στο Tucson το πετύεχετε με τα λευκά δέρματα μέσα.
-
@gatoz said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
σιγουρα εκεινα τα μαζντα θεμα με τον λογιστη?Τι νομίζεις ότι όλοι έχουν εταιρείες που τα περνάνε στα έξοδα και γλυτώνουν φόρους ?
-
@dirtybit said in [Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30
Αχαχαχα κλαιω ακου σαν βαμπιρ,πολυ καλο.
Δεν μπορω να απαντησω για το βενζινη οπως γραφω παραπανω γιατι εχω το diesel,εγω παντως γιαυτο που ειναι και προσφερει εχω μια μεση καταναλωση απο 5.8 εως 6.7 αν το παω τερμα και το οδηγησω σαν βενζινη.Οποτε ειμαι ευχαριστημενος. -
@dirtybit said in [Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30
Δεν μπορω να απαντησω για το βενζινη οπως γραφω παραπανω γιατι εχω το diesel,εγω παντως γιαυτο που ειναι και προσφερει εχω μια μεση καταναλωση απο 5.8 εως 6.7 αν το παω τερμα και το οδηγησω σαν βενζινη.Οποτε ειμαι ευχαριστημενος.Μην ασχολείσαι.. μιλάνε για τα άλλα με τις βενζίνες!
-
Εκκλησία κλέβει η Peugeot.
-
@dirtybit said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@the_dynamite said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Φίλτατοι, το Xceed προσφέρει αυτή τη στιγμή ένα ακαταμάχητο πακέτο, που ρίχνει ξύλο στα γαλλοχρέπια και στο Focus:- Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων vs ημιάκαμπτο
- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 18,4cm που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Άψογο επίπεδο άνεσης και ποιότητας κύλισης χάρη και στα hydraulic bump stops, που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Ταυτόχρονα με την άνεση υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδηγικής απόλαυσης σαν να οδηγείς κανονικό hatchback (οκ τα καθαρά hatch όπως το Leon και focus λογικά είναι πιο σπορ, πρόκειται όμως για hatchback, όχι για crossover)
- 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service (εργατικά+αναλώσιμα)
- Εσωτερικό με μαλακά πλαστικά ακόμα και στις πόρτες. Το εσωτερικό του 2008 δεν βλέπεται με το μικρό τιμονάκι και τα όργανα σε άκυρη θέση, να μην μιλήσω για την εργονομία του που απλά δεν υπάρχει.
- Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει το καλύτερο Infotainment αυτή τη στιγμή στην αγορά σε συνδυασμό απόκρισης - γραφικών.
- Όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο τιμής 27.000 - 30.000 και όχι 35.000 με 40.000 ευρώ που ζητάνε οι ανταγωνιστές του.
Δεν ισχύει. Με την καμία.
-
@georgemit said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@dirtybit said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Δεν ισχύει. Με την καμία.
Ισχύει. Απλώς εσύ το κυκλοφορείς Εθνική και δεν το καταλαβαίνεις. Στην πόλη ο tgi είναι βενζινοδράκουλας.
-
Δεν μπορω να απαντησω για το βενζινη οπως γραφω παραπανω γιατι εχω το diesel,εγω παντως γιαυτο που ειναι και προσφερει εχω μια μεση καταναλωση απο 5.8 εως 6.7 αν το παω τερμα και το οδηγησω σαν βενζινη.Οποτε ειμαι ευχαριστημενος.Αυτη τη στιγμη μετα απο 2.200χλμ εχω κολλήσει στο 6.2/100. Θα ανεβασω φωτο μετα τα ταξιδάκια που εχω κανονίσει. Ναυπλιο, Πάτρα, Καλαβρυτα, Διμητσανα.
@andya3 ολα τα μη φουλ υβριδικα βενζινοδρακουλες ειναι στο σταματα ξεκινα.
-
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@gatoz said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
σιγουρα εκεινα τα μαζντα θεμα με τον λογιστη?Τι νομίζεις ότι όλοι έχουν εταιρείες που τα περνάνε στα έξοδα και γλυτώνουν φόρους ?
Έρχεται η κατάργηση λέμε...
Ας πουληθεί κ κάνα Mazda. -
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ας πουληθεί κ κάνα Mazda.Εδώ και κάτι χρόνια έρχεται.
Μάλλον έχει μποτιλιάρισμα στο δρόμο. -
@katafractos17 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ας πουληθεί κ κάνα Mazda.Εδώ και κάτι χρόνια έρχεται.
Μάλλον έχει μποτιλιάρισμα στο δρόμο.Λογικά ήρθε η ώρα.
-
Έξω τΑ μάζντα!
Έξω τΑ δύο Μάζντα cx-30 και cx-5. Ωραία αυτοκίνητα, αν και οριακό το πρώτο σε διαστάσεις, αλλά 2.000 κυβικά. Τα έβαλε κάτω και τον απέτρεψε και ο λογιστής του.
Ανεξάρτητα από αυτά, η αντιπροσωπεία κοστολογεί τα δύο μοντέλα στα ίδια χρήματα, 32.400, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο (150 βς 165)! Ούτε Αγγλία, ούτε Γερμανία συμβαίνει αυτό, πρόκειται για εγχώρια πατέντα. Ή πουλάει ακριβά το πρώτο, ή έχει ξεβρακωθεί στο δεύτερο, σε αυτή την περίπτωση όποιος ενδιαφέρεται ας το δει. Όπως και νάχει, ακατανόητο μάρκετινγκ.Δε νομιζω οτι εχουν τον ιδιο εξοπλισμο στα ιδια λεφτα
-
Δεν το έψαξε σε τόση λεπτομέρεια, γιατί θέλει σχετικά βασικά πράγματα. Σίγουρα όμως έχουν παραπλήσιο ντιζάιν, υλικά καμπίνας, βαψίματα, επενδύσεις, εγγυήσεις, κιβώτιο, ζαντολάστιχα. Μάλιστα βλέπω στο cx-5 και έκδοση κάτω από 30 καφετιά, όσο πουλάει δηλαδήΣ το cx-30 με τα 120 ιπποειδή, το λες και σκανδαλώδες.
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai