-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μου θυμίζει 1993....
Μα καμμία σχέση.
Πιο πολύ θυμίζει μέρες ανόδου του χρηματιστηρίου.
Ανακαλύψανε τον τροχό τότε μερικοί, αλλά πίσω είχε η αχλάδα την ουρά...Απορώ με τόσους φίλους της ηλεκτροκίνησης εδώ μέσα γιατί έχουμε τόσες λίγες "πωλήσεις".. τελικά βλέπω εγώ και ο Piliou να παίρνουμε πρώτοι!
Εγώ καιρό ψάχνομαι αν είναι σωστό το τάημινγκ να κάνω μια μικρή μονοκατοικία σε προάστειο, με τα φωτοβολταϊκά της κλπ. και με βλέπω ηλεκτροκίνητο πριν τους λάτρεις... αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα για το υπόλοιπο 80+ % που δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία (ή δεν θα θελήσει ποτέ) αυτή τη μετάβαση.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όποιος έχει δική του θέση πάρκινγκ, το να φεύγει κάθε μέρα με 500 χλμ αυτονομίας να κάνει τις δουλειές του μεσα στην πόλη είναι μια χαρά.
Γενικά μέχρι να πέσουν οι τιμές τους έχουμε ακόμα δρόμο.
Δεν είναι εύκολο για όσους πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και φορολογουνται, να βρουν εύκολα τα ποσά που ζητούν οι πρώτες γενιές τους. Όσο περνάει ο καιρός ομως θα πέφτει το κόστος τους θα μπορούν και να τα αγοράσουν και οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες. Αλλά και πάλι θα είναι για όσους έχουν δικό τους χωρο στάθμευσης.
Πρέπει να γίνει μεγάλη επανάσταση στις μπαταρίες για να επιλεχθούν από την πλατιά μάζα
Αν το κάνεις 250, δεν έχεις κι άδικο...
-
Ήδη έρχονται τα πρώτα μικρομεσαία με 500 χλμ στην πόλη. Γενικά στην πόλη είναι πολύ εύκολο να έχουν υψηλή αυτονομία.
Δες το νέο suzuki.
Έρχεται και η Τέσλα με 25Κ αυτοκίνητο. -
Θέλουνε και φόρτιση βέβαια άρα οι κάτοικοι αστικού κύκλου αποκλείονται προς το παρόν.
-
Όσοι έχουν δική τους θέση πάρκινγκ όχι.
-
Απορώ με τόσους φίλους της ηλεκτροκίνησης εδώ μέσα γιατί έχουμε τόσες λίγες "πωλήσεις".. τελικά βλέπω εγώ και ο Piliou να παίρνουμε πρώτοι!
Απλό: γιατι δεν εχουμε λεφτά!!! Χαχαχα. Εαν ειχα σιγα μην επαιζα με κουβαδακια της τουότα. Αλλά με τα χρηματα που εδωσα για τα 2 υβριδια δεν αγόραζα ουτε 1 ηλεχτρικό!
-
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μου θυμίζει 1993....
Μα καμμία σχέση.
Πιο πολύ θυμίζει μέρες ανόδου του χρηματιστηρίου.
Ανακαλύψανε τον τροχό τότε μερικοί, αλλά πίσω είχε η αχλάδα την ουρά...Απορώ με τόσους φίλους της ηλεκτροκίνησης εδώ μέσα γιατί έχουμε τόσες λίγες "πωλήσεις".. τελικά βλέπω εγώ και ο Piliou να παίρνουμε πρώτοι!
Είμαστε εκκεντρικοι πελουσιοι γι αυτό. Στο μεταξύ στο ραδιόφωνο τώρα που γύριζα με το αυτοκίνητο αλλά και στην τηλεόραση παίζουν συνέχεια μηνύματα να χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σπίτι, στο πλυντήριο, να μην προθερμαινουμε το φούρνο ως και στο βραστηρα λέει να βάζουμε λίγο νερό. Έβαλε και η ΔΕΗ λέει ενεργειακό σύμβουλο να παίρνουμε να ρωτάμε για το ρεύμα.
-
Απορώ με τόσους φίλους της ηλεκτροκίνησης εδώ μέσα γιατί έχουμε τόσες λίγες "πωλήσεις".. τελικά βλέπω εγώ και ο Piliou να παίρνουμε πρώτοι!
Απλό: γιατι δεν εχουμε λεφτά!!! Χαχαχα. Εαν ειχα σιγα μην επαιζα με κουβαδακια της τουότα. Αλλά με τα χρηματα που εδωσα για τα 2 υβριδια δεν αγόραζα ουτε 1 ηλεχτρικό!
Τυχερός λοιπόν που δεν είχες να διαθέσεις ένα σκασμό χρήματα για να πάρεις κάτι που πολύ σύντομα θα συνειδητοποιούσες πως δεν είναι αρκετό.
-
Γιατί πολύ απλά, τα καλά ηλεκτρικά με σοβαρές (για ηλεκτρικό) αυτονομίες είναι ακριβά.
Εγώ δεν μπορώ/ θέλω να δώσω 20-25 χιλιάρικα για καινούριο θερμικό και θα δώσω τα διπλά για ένα ηλεκτρικό; Αν είχα 40-50 χιλιάρικα για αγορά αυτοκινήτου, ξέρω τι θα έπαιρνα... -
Δε χρειάζεται να είναι καινούριο , τέλη του έτους έπαιζαν e corsa τριετίας (μέσα στην εγγύηση) στο Μόναχο με 22κ το οποία άρχιζαν καινούρια 34 κ (τρέχουνε και εκεί επιδοτήσεις ) , οπότε ένα avenger 3 ετίας του μέλλοντος αν δεν αλλάξει κάτι ,θα είναι κάτω από 20κ ...
Μόναχο -Ανκόνα και Ηγουμενίτσα -Αθηνα το δρομολόγιο , το έχω ξανακάνει .
Μόλις πέρσι ο ηλεκτρικός στόλος της Γερμανίας πέρασε το 1 εκατομμυριο οχήματα ...
Τα πολλά leasing άρχισαν το 21 άρα λογικά το 24-25 στη λήξη θα υπάρχουν διάφορα οχηματα στην αγορά .
Αν και εδώ Ελλάδα και Βαλκάνια πρώτα θα πλημμυρίσουν οι μάντρες από Ευρωπαϊκά diesel που θα τα ξεφορτώνονται γιατί δε θα μπορούν να τα κυκλοφορήσουν στις πόλεις τους.. Και μετά θα φέρνουν και ηλεκτρικά .Πάντως σωστά ειπώθηκε ότι η σειρά είναι πρώτα οι υποδομές του σπιτιού και μετά το αυτοκίνητο.
-
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τυχερός λοιπόν που δεν είχες να διαθέσεις ένα σκασμό χρήματα για να πάρεις κάτι που πολύ σύντομα θα συνειδητοποιούσες πως δεν είναι αρκετό.
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και δεν μπορείς να το αποκτήσεις νιώθεις άσχημα, και όοοοοταν το αποκτήσεις νιώθεις ακόμη χειρότερα. Ίσως γιατί διαπιστώνεις ότι μπορούσες να κάνεις και χωρίς αυτό.
-
Ισχυει.
-
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και δεν μπορείς να το αποκτήσεις νιώθεις άσχημα, και όοοοοταν το αποκτήσεις νιώθεις ακόμη χειρότερα. Ίσως γιατί διαπιστώνεις ότι μπορούσες να κάνεις και χωρίς αυτό.
Έτσι νιώθουν άνθρωποι που συνδέουν την ευτυχία τους με την απόκτηση υλικών αγαθών. Ενώ στην ουσία το μόνο που χρειάζεσαι είναι να μπορείς να καλύψεις τις βασικές ανάγκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
-
Αυτο κι αν ισχυει οταν ξερεις τι θελεις
-
Πως βάζω ρεύμα εδώ ρε παλικάρια για να πάρω ηλεκτρικό;
-
Το ακριβό όσο πάει μετριάζεται. Όταν θέλεις τουλάχιστον 30Κ (τα 35Κ για πλάκα) για ένα θερμικό τότε τα 36Κ για το Tesla δεν είναι πολλά αν συνυπολογίσεις την εξοικονόμηση καυσίμου. Γιατί δεν παίρνει ο κόσμος κατα τη γνώμη μου:
- Δεν έχει πάρκινγκ (μεγάλος πληθυσμός/απώλεια αγοράς)
- Δεν έχει το προφίλ οδήγησης περισσότερα χλμ Αθηνα και λίγα ταξίδια ή το έχει αλλά φοβάται μήπως αλλάξει (όλοι θέλουν ευελιξία)
- Φόβος για υψηλή απαξίωση (και καλά κάνει)
- Φόβος για την απόδοση της μπαταρίας στο μέλλον (ύπουλο μειονέκτημα ειδικά αν συνδυαστεί με το 2)
- Φόβος μην χρειαστεί να αλλάξει μπαταρία (αυτό δεν παλεύεται οικονομικά)
-
@super-t said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πως βάζω ρεύμα εδώ ρε παλικάρια για να πάρω ηλεκτρικό;
Δεν έχεις γιατί όταν φτιάχτηκε ο χώρος δε φαινόταν η ηλεκτροκίνηση στον ορίζοντα , μια πρίζα σούκο σου φτάνει για 200 χιλιόμετρα την ημέρα ( με την προϋπόθεση να το κουμπωνεις τις ώρες που το αυτοκίνητο κάθεται (βράδυ,το απόγευμα μετά τη δουλειά κλπ ) .
Στις βόρειες χώρες υπάρχει ήδη η ηλεκτρική παροχή στα πάρκινγκ διότι κούμπωναν και τα θερμικά , σε block heater για να μην τα βρουν κόκαλο το πρωί από το παγο..
-
@jamesd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το ακριβό όσο πάει μετριάζεται. Όταν θέλεις τουλάχιστον 30Κ (τα 35Κ για πλάκα) για ένα θερμικό τότε τα 36Κ για το Tesla δεν είναι πολλά αν συνυπολογίσεις την εξοικονόμηση καυσίμου. Γιατί δεν παίρνει ο κόσμος κατα τη γνώμη μου:
- Δεν έχει πάρκινγκ (μεγάλος πληθυσμός/απώλεια αγοράς)
- Δεν έχει το προφίλ οδήγησης περισσότερα χλμ Αθηνα και λίγα ταξίδια ή το έχει αλλά φοβάται μήπως αλλάξει (όλοι θέλουν ευελιξία)
- Φόβος για υψηλή απαξίωση (και καλά κάνει)
- Φόβος για την απόδοση της μπαταρίας στο μέλλον (ύπουλο μειονέκτημα ειδικά αν συνδυαστεί με το 2)
- Φόβος μην χρειαστεί να αλλάξει μπαταρία (αυτό δεν παλεύεται οικονομικά)
Μισά αυτοκίνητα είναι.
Αδυναμία φόρτισης/ανεφοδιασμού σε ταξίδι.
Αμάξι για πόλη δεν θες μαούνες σαν τα τεσλα αλλα μέχρι b που δεν έχει τίποτα ακόμα.
Εγώ θα μπορούσα να διαθέσω πχ 45-50 για νέο αμάξι, έχω κλειστο πάρκινγκ αλλα δεν θα παρω ποτε οσες επιδοτήσεις και να δώσει ο Κουλης.Τα της μπαταριας είναι επιπλεον ζήτημα.
Εδώ ένα τηλέφωνο έχεις και προσεχεις πως και ποτε το φορτίζεις γιατί η υγεία μπαταριας ξεφτίζει.
Σκέψου σε σύστηματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. -
Καλά για το μέγεθος λύνεται με ένα cupra born αλλά για όλα τα αλλά έχεις δίκαιο, υπάρχουν θέματα που παρά πολλοί δεν θέλουν να τα έχουν…
-
Eπίσης για κάποιο λόγο τα περισσότερα ηλεκτρικά είναι απλά απαίσια εμφανισιακά και χοντροκομμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα θερμικά. Βλέπει κανείς ένα ID3 δίπλα στο Golf και μοιάζει σαν κανονικό αυτοκίνητο που το τσίμπησε υπερτροφική μεταλλαγμένη μέλισσα και έπαθε αλλεργικό σοκ. Το Born σε σύγκριση με το Leon είναι ακόμα χειρότερο.
Το Avenger παραδόξως είναι το μόνο που μου αρέσει, όλα τα άλλα στα λιοντάρια!
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση