-
Το μάζντα 2 είναι ριμπατζιά του γιάρις. Το μοτέρ είναι το γνωστό 1.5 υβριδικό τρικύλινδρο της τουότα.
-
@dimsabas said in MazdoYaris hybrid:
@jntaras said in MazdoYaris hybrid:
@cirus said in MazdoYaris hybrid:
@v_a said in MazdoYaris hybrid:
Σαν επιλογή θέλω να ξέρω πως σας φαίνεται, ανεξαρτήτως εγγύησης. Στα μάτια τα δικά μου πάντως, είναι μεγάλο το σοκ απο το rebadging.
Πιθανοί διάλογοι:
-Καλοτάξιδο το νέο Toyota!
-Οχι, είναι Mazda!
-Μα Toyota είναι..Για να το αξιολογήσω πρέπει να ξέρω και τιμή.
Αν δίνει λιγότερη εγγυηση και είναι αισθητα πιο φτηνο μιας και είναι το ίδιο αυτοκίνητο γιατι οχι να μην το επιλέξεις.
βαζεις και ενα αυτοκόλλητο powered by vankel και τους τρελένεις όλους
Διάβασα πως είναι ενα χιλιάρικο πιο ακριβό (το μάζντα). Αυτό που δεν καταλαβαινω απο τον Τύπο είναι πως σα να κρυβεται πίσω απο το δαχτυλό του, σε κάθε άρθρο λένε ''πολλές ομοιότητες'' και δεν μιλάνε για rebadging απλά.
Πάντως εγώ δεν θα το έπαιρνα, δεν βρίσκω τίποτα δελεαστικό πχ χαμηλότερη τίμη. Είναι ένα αμάξι που απλά εξυπηρετει τη Μαζντα να ρίξει Μ.Ο ρύπων δεν ξέρω καν αν την ενδιαφέρει αλήθεια να το πουλήσει και εκείνη.Ε όχι δα. Μη μας τσουβαλιάζεις όλους επειδή οι περισσότεροι μασάνε τα λόγια τους. Από 18 Φλεβάρη έχει γίνει σαφής αναφορά: ίδιο με το Toyota Yaris Hybrid, μόνο φθηνότερο. Το άρθρο αφορούσε σε τιμές Αγγλίας, αφού δεν ερχόταν ακόμα στην Ελλάδα.
https://cartalk.gr/mazda-2-hybrid-idio-toyota-yaris-hybrid-mono-fthinotero/
Ο μόνος είσαι!!
-
Είδα ένα μαυροκοκκινο που ήταν πιο ωραίο από το μαυροκοκκινο (κοραλί) yaris.
-
@stavrapt said in MazdoYaris hybrid:
Είδα ένα μαυροκοκκινο που ήταν πιο ωραίο από το μαυροκοκκινο (κοραλί) yaris.
Θαύματα κάνει το μαζντοσημα στη μάσκα.....
-
Εφόσον έχεις καταλήξει, οι 8 μήνες είναι δραματικά λιγότεροι από τους 18 της TOYOTA, με επιπλέον δέλεαρ η συμφωνημένη τιμή, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων...
-
Που κατασκευάζεται;
-
-
Άρα, ο λόγος που καθυστερούν τα toyota yaris σε 18 μηνο είναι το γεγονός πως κρατούν κομμάτια για την Μάζντα.
Η δυνατότητα της γραμμής παραγωγής είναι συγκεκριμένη.
-
@ss_76 said in MazdoYaris hybrid:
Εφόσον έχεις καταλήξει, οι 8 μήνες είναι δραματικά λιγότεροι από τους 18 της TOYOTA, με επιπλέον δέλεαρ η συμφωνημένη τιμή, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων...
18 μήνες αναμονή; Οι 13 μήνες του Corolla είναι μια χαρά δηλαδή...
-
Επίσης αν κατάλαβα καλά, η ακριβή τους έκδοση agile comfort safety,
Έχει θερμαινόμενα καθίσματα τιμόνι blind spot κ αισθητήρες παρκαρίσματος με αυτόματη πέδηση.Επίσης βγαίνει μόνο? 15 ή 16 αρχές ζάντες που το λες κ καλό από άποψη οικονομίας.( Με επιφύλαξη για τις ζάντες).
Αυτά όταν πήρα το yaris ούτε στα έξτρα δεν υπήρχαν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τώρα. -
Έχει και πιο ακριβή, την select και φτανει 24-25 ! Σκέψου ότι εχουν και σαν επιλογή την πανοραμική ανοιγομενη οροφή, που δεν θυμάμαι αν την δίνει το original.
Η έκδοση που περιμένουν να πουλήσει φουλ, είναι η pure plus (κάτι σαν την active plus) με όλα τα απαραίτητα αλλά με...τάσια
Κόστος 20.400 με το λευκό περλέ που ρώτησα, άρα 19.800 with the key in your hand. -
Νομίζω δεν ειναι ανοιγωμενη η πανοραμική, την δίνουν και στο yaris αλλά πρέπει να τη ζητήσεις ως έξτρα. Την δίνουν μόνο στις δύο τοπ εκδόσεις.
-
@sargus said in MazdoYaris hybrid:
Τι εγγύηση δίνει η Μαζντα ρε παιδιά;
Νέο MAZDA 2 hybrid
Εγγύηση 3+3 έτη της ελληνικής. Ιδια δηλαδή με της ΤΟΥΟΤΑ.Ομως εγγύηση για τη μπαταρία mazda 8 έτη από τα 11 της toyota. Χάνουμε δηλαδή 3 έτη.
Ομως οδική βοήθεια mazda 15 έτη με σέρβις στα δικά τους εννοείται από τα 3 μόνο της toyota.
Διαβάζοντας στα του εξωτερικού είδα είναι 12 έτη για το αμάξωμα περί διάβρωσης και τα λοιπά.
Από το κεντρικό mazda Αθήνας αυτά
Διαπίστωσα όμως διαφορά στο set-up look κλπ μεταξύ mazda και yaris!
Για μένα παράδειγμα που ήμουν μεταξύ mazda2 την έκδοση AGILE με comfort/safety επιπλέον και του yaris την έκδοση chic ότι η mazda το δίνει με 15'' ζάντα ενώ η toyota με 17''. Ρώτησα και δεν γίνεται να επιλέξεις μικρότερη κρίμα.
Το θέμα είναι αν τσεκάρετε και στο WLPT που εφαρμόζεται από 1/1/2021 και στη χώρα μας τα αυτοκίνητα με μεγαλύτερες ζάντες έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση και ρύπους. Για τους ρύπους δεν σκάμε αφού είναι δωρεάν τα τέλη αλλά και να κατέβαιναν στο μέλλον τα όρια ρύπων είναι πολύ πιο κάτω. Η κατανάλωση όμως σε κάθε 100km η ρεζερβουάρ γεμίσματος θα έχει διαφορά. Κρίμα γιατί αν πάρεις τη μικρότερη έκδοση με τις μικρές ζάντες δεν θα έχεις τα συστήματα, ευκολίες, ανέσεις που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
Επειτα το θέμα είναι ότι έχει αισθήτηρες στα ζαντολάστιχα που δυσχεραίνει την αλλαγή και πείραγμα σε καινούριο αυτοκίνητο αλλά και μικραίνοντας τη ζάντα του yaris πας σε άλλο ελαστικό πράγμα που πιστεύω μετά άλλα θα δείχνει το ταχύμετρο κι άλλα θα είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα ταχύτητας.
Αφήστε που τα μεγαλύτερα ελαστικά έχουν μεγαλύτερο κύκλο στροφής που είναι αρνητικό για αυτοκίνητο που θέλει να λέγεται πόλης.
Τέλος, το yaris δυστυχώς με τη 17'' ζάντα δίνει προφίλ 45 στο ελαστικό!! Με αποτέλεσμα να χάνεις από τη άψογη απορρόφηση του υπόλοιπου στησίματος του αμαξώματος στους απαράδεκτους δρόμης των Αθηνών.
Το αναφέρω γιατί έκανα test drive αλλά με απογοήτευσαν που δεν μπορώ να επιλέξω εξ' αρχής τη διάσταση της επιλογής μου σε μικρότερη ζάντα αφού το δίνει στις χαμηλότερες εκδόσεις active/style νομίζω.
Παρόλο που στη toyota μου είπαν ότι το παραγγέλνεις πριν μπει στη παραγωγή δηλαδή προτού φτιαχτεί!! Κρίμα που δεν σκέφτηκαν την ιδέα αφού περιμένουμε που περιμένουμε τόσους μήνες ή χρόνια να μπορούμε να το διαμορφώσουμε όπως το θέλουμε σε περισσότερα πράγματα που είναι τεχνικώς δυνατόν. Δεν λέω για άλλες παράλογες απαιτήσεις όπως καταλαβαίνετε.
-
@dstou said in MazdoYaris hybrid:
Το μάζντα 2 είναι ριμπατζιά του γιάρις. Το μοτέρ είναι το γνωστό 1.5 υβριδικό τρικύλινδρο της τουότα.
Φαινομενικά φίλε. Κι εγώ έτσι πίστευα. Ακόμα και αν συγκρίνεις τις παρόμοιες εκδόσεις μεταξύ toyota και mazda, θα βρεις διαφορές ουσιαστικές στο τι προσφέρει η κάθε εταιρεία.
Το ψάχνω αυτό το καιρό και θα επανέλθω. Στη mazda είναι ακόμα καινούριο για αυτούς και λογικό να μην γνωρίζουν λεπτομέρειες. Πάντως το mazda2 hybrid ευρώπη είδα είναι από αρχές του έτους ήδη καιρο!
-
@dekouk said in MazdoYaris hybrid:
Επίσης αν κατάλαβα καλά, η ακριβή τους έκδοση agile comfort safety,
Έχει θερμαινόμενα καθίσματα τιμόνι blind spot κ αισθητήρες παρκαρίσματος με αυτόματη πέδηση.Επίσης βγαίνει μόνο? 15 ή 16 αρχές ζάντες που το λες κ καλό από άποψη οικονομίας.( Με επιφύλαξη για τις ζάντες).
Αυτά όταν πήρα το yaris ούτε στα έξτρα δεν υπήρχαν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τώρα.Και αισθητήρες μπροστά. Για την πέδηση μπροστά δεν είναι σίγουρο θα δείξει.
Και ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη εσωτερικό κεντρικό για να μην σε στραβώνουν με τα δυνατά φώτα οι πίσω συνήθως σε ταξίδι.
Κι εγώ λόγω οικονομίας ζαχαρώνω την agile comfort+safety με ολα τα καλούδια χωρίς πανοραμικές οροφές, φορτιστές ασύρματους και πράσσειν άλογα! Ουσία μόνο.
-
Άσε τις διαφορές σε εξοπλιστικά πακέτα, το ερώτημα ήταν το μοτέρ του μαζντογιαρις είναι το 1500 της τουότα ή κάποιο άλλο από μάζντα. Είναι της τουότα.
-
@dstou said in MazdoYaris hybrid:
Άσε τις διαφορές σε εξοπλιστικά πακέτα, το ερώτημα ήταν το μοτέρ του μαζντογιαρις είναι το 1500 της τουότα ή κάποιο άλλο από μάζντα. Είναι της τουότα.
Παντως φαινεται οτι τα πακέτα της Μαζντα είναι πιο λογικά σε σχεση με αυτά που βγαζει ο καγκουρας υπευθυνος πακετων της Toyota Hellas
-
Μαλιστα ο πιο ορθολογικός και μη καγκουρικος εξοπλισμός ίσως να ειναι η αιτία που εχουν καλυτερη τιμή τα μαζντα!
Οταν βαζεις 18αρα και εχεις 12 γραμμαρια παραπανω ρυπους απο τη 16αρα αμεσως αυτό σου αυξάνει και το τέλος ταξινόμησης, πέρα από την τιμή!
Ποτε μου δεν καταλαβα γιατι δεν φέρνουν ολες οι αντιπροσωπείες τα αμαξια με βασικές ακόμα και σιδερένιες ζάντες και μετά να αλλάζουν εδώ... -
Γιατί πρέπει να πάρουν έγκριση τύπου προτού του επιτραπεί η κυκλοφορία.
-
Αντε να το βγάλουν και σε Cross εκδοση με πιο σωστές επιλογές πακέτων εξοπλισμού να το πάρω να ησυχάσω με τις βλακείες της Toyota!!
MazdoYaris hybrid