-
@fanis75 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
@gatoz said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
τα καυσιμα ή η χρηση μμμ ειναι υποχρεωση του εργοδοτη να καλυφθει εφοσον αφορουν επαγγελματικη δραστηριοτητα. οπως αλλωστε και καθε εξοδο που σχετιζεται με αυτη πλην καποιων προσωπικων αντικειμενων οπως ενδυση-υποδηση
To ερώτημα είναι: η μετακίνηση από το σπίτι προς το γραφείο και τούμπαλιν, θεωρείται επαγγλεματική μετακίνηση? Γιατι και εμένα μου καλύπτουν επαγγελματικές μετακινήσεις (π.χ. να πάω σε πελάτη), αλλά όχι το πήγαινε-έλα στο γραφείο.
προφανως και οχι!
μπορει μεν να αποτελεσει σημειο συμφωνιας με τον εργοδοτη, αλλα και προφανως δεν καλυπτεται αλλιως. -
@fanis75 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
To ερώτημα είναι: η μετακίνηση από το σπίτι προς το γραφείο και τούμπαλιν, θεωρείται επαγγλεματική μετακίνηση?
Και ναι και όχι. Όχι όσον αφορά το κόστος της μετακίνησης, το οποίο δεν υποχρεούται να καλύψει ο εργοδότης και ναι όσον αφορά την περίπτωση ατυχήματος κατά τη μετακίνηση, το οποίο θεωρείται εργατικό ατύχημα.
-
Αυτά που γίνονται από τους εργοδότες στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα είναι γνωστά. Το μεταφορικό μέσο του εργαζόμενου εύκολα, πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και εταιρικό μεταφορικό μέσο χωρίς καμιά απολύτως αποζημίωση. Όχι μόνο στην βενζίνη, αλλά και στα κόστη στάθμευσης, στις κλήσεις της τροχαίας, στα τρακαρίσματα και σε οτιδήποτε μπορεί να κοστίζει σε χρήμα.
Εγώ κάνω χρήση του επιδόματος και δεν το κρύβω. Όποιος θέλει ας μην κάνει. Εμένα δεν μου περισσεύουν τα χρήματα και έχω σταθερά μεγάλα έξοδα που τρέχουν κάθε μήνα ανελλιπώς.
-
@storm said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Αυτά που γίνονται από τους εργοδότες στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα είναι γνωστά. Το μεταφορικό μέσο του εργαζόμενου εύκολα, πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και εταιρικό μεταφορικό μέσο χωρίς καμιά απολύτως αποζημίωση. Όχι μόνο στην βενζίνη, αλλά και στα κόστη στάθμευσης, στις κλήσεις της τροχαίας, στα τρακαρίσματα και σε οτιδήποτε μπορεί να κοστίζει σε χρήμα.
Εγώ κάνω χρήση του επιδόματος και δεν το κρύβω. Όποιος θέλει ας μην κάνει. Εμένα δεν μου περισσεύουν τα χρήματα και έχω σταθερά μεγάλα έξοδα που τρέχουν κάθε μήνα ανελλιπώς.
Εδώ "θα γελάσουμε" λίγο, φυσικά όχι με τη δική σου περίπτωση που είναι η συνήθης ενός μισθωτού που δικαίως παίρνει τα "δωρεάν" 17 λίτρα βενζινης που "χαρίζει" η κυβέρνηση, αλλά με το λεγόμενο "κίνημα της γραβάτας", που φυσικά η μαζική πλειοψηφία του δηλώνει κάτω από 30 χιλιάδες ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και θα επιδοτηθει με 40€ καύσιμο για αυτοκίνητα αξίας των 30-40 και βάλε χιλιάδων ευρώ
-
Έγραψε την διαδικασία ο @SPIROS-0 πριν μερικά πόστ αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη στην πράξη!
Ο εξυπνατζιδικος τίτλος fuel pass τους μάρανε !
Σήμερα όλη μέρα είχε πέσει το σύστημα , τα email επιβεβαίωσης έρχονται πολλές ώρες μετά , και αν για κάποιο αφού κάνεις επιβεβαίωση και αφού έχεις ξαναμπεί με τους κωδικούς σου ξανά στην εφαρμογή αν δουλεύει κάνεις οριστική υποβολή της αίτησης και περιμένεις το αποτέλεσμα σε νέο email.
Οι άνθρωποι είναι προφανώς στον κόσμο τους και προσπαθούν λογικά να αποτρέψουν πολλούς δικαιούχους από το να πάρουν τα χρήματα. Ποιοι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν eMail αφού δεν δέχεται για δεύτερη αίτηση το ίδιο! Και ξεχωριστό για την ηλικιωμένη γυναίκα τους και δεν μπορούν να βάλουν των παιδιών σου αν το έχουν χρησιμοποιήσει ήδη!
Και γενικά ξεχάστε το Gmail !!! Η επιβεβαίωση αν έρθει θα είναι πολλές ώρες μετά. Το Hotmail το προκρίνει περισσότερο ...
Και μιλάμε για το Azure της Microsoft που ταράτατζουμ ταράτατζουμ το είχαν ανακοινώσει πως λύνει όλα τα προβλήματα καθυστερήσεων και υπερφόρτωσης!
Τα καθάρματα έχουν όλες τις πληροφορίες έτοιμες , αυτοκίνητα ανά ΑΦΜ, εισοδήματα, διευθύνσεις ΤΚ για τις περιοχές που δικαιούνται 50 και όχι 40€, IBAN που κατά 90% έχει δηλωθεί στην ΑΑΔΕ , για ποιο λόγο δεν το έκαναν αυτόματα και μόνο στις περιπτώσεις που δεν έχουν βάλει IBAN ν προσθέτουν μόνο αυτό. -
Εμένα εγκρίθηκε και αναμένω το ζεστό χρήμα. Που βέβαια δε φτάνει ούτε να γυρίσεις από το χωριό, αλλά έστω.
-
Έλα, όλο παράπονα, μίρλα όπως τη λένε πλέον οι Νεοδημοκράτες... 17 ολόκληρα λίτρα σας χαρίζει, 200 χιλιόμετρα γεμάτα αν δεν έχετε βαρύ πόδι, κι αν έχετε ντιζελακι ή υβριδικό, περισσεύουν και για καφέ για το δρόμο όταν θα πηγαίνετε στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε.
Μην είστε μιζεροι, όπως σας λένε επίσης οι Νεοδημοκράτες, σιγά την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατικη καθυστέρηση. -
-
@georgemit said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Παιδιά μου ήρθε αυτό το mail. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει; Προσπαθώ να μπω στην εφαρμογή για να δω αλλά δε με αφήνει λόγω ΑΦΜ που λήγει σε 3.
Πολλή προχειροδουλειά.Για το ΑΦΜ σε 3 ήταν εχθές!
Σε λίγες ημέρες ξανακάντο που θα είναι για όλα τα ΑΦΜ -
Παιδιά μου ήρθε αυτό το mail. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει; Προσπαθώ να μπω στην εφαρμογή για να δω αλλά δε με αφήνει λόγω ΑΦΜ που λήγει σε 3.
Πολλή προχειροδουλειά.και σε εμενα το ιδιο... επειδη η πινακιδα ειναι 5-ψηφια δεν το δεχεται.... ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!
μηπως εχεις και εσυ παλια πινακιδα; -
Eμένα έγινε η όλη διαδικασία,ήρθε το επιβεβαιωτικό στο email,έγινε η υποβολή και τώρα έμεινε στο κατάσταση αίτησης: υπό έλεγχο.
Για να δούμε.. (νομίζω θέλει 2 ημέρες,απ'ότι είπανε). -
@andreasp said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Πολλή προχειροδουλειά.και σε εμενα το ιδιο... επειδη η πινακιδα ειναι 5-ψηφια δεν το δεχεται.... ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!
μηπως εχεις και εσυ παλια πινακιδα;Όχι 4ψηφια είναι. Έκανα χτες το μεσημέρι και για τα 2 αυτοκίνητα, για το scala δεν ήρθε τίποτα ακόμα, για το Fiesta του '09 ήρθε αυτό που ανέβασα. Το Fiesta βέβαια ειναι υγραέριο δε ξέρω αν παίζει ρόλο.
-
Και ναι, τo 40άρι μπήκε στο λογαριασμό. Καλοτάξιδο. Αύριο θα φουλάρω με 10euro την σκουτεριά... χα!χα!
B/O ΚΤΠ Μ.Α.Ε.ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΜΒ ΠΛΡ ΜΕΣΩ ΔΙΑΣ
28/04/2022 40,00EUR -
@antonakis said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Εμένα εγκρίθηκε και αναμένω το ζεστό χρήμα. Που βέβαια δε φτάνει ούτε να γυρίσεις από το χωριό, αλλά έστω.
δεν φτανει ουτε μεχρι το βενζιναδικο να πας να βαλεις το ποσο του μηνα
-
-
Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, αφορά και οχήματα diesel;
-
@dublin said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, αφορά και οχήματα diesel;
Ναι, για κάθε όχημα βενζίνη - diesel
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει για ΦΑ και υγραέριο
Επίσης δεν ξέρω τι ισχύει αν έχεις περισσότερα από 1 όχημα στο όνομά σου
Χτες δημιουργήθηκε η κάρτα των 45€ από την αίτηση που έγινε Τρίτη -
Ισχύει και για υγραέριο.
-
Ισχύει πλέον για τα πάντα αν έχεις αυτοκίνητο. Σου τα βάζουν στην τράπεζα χωρίς να πας να βάλεις βενζίνη και πας και παίρνεις προφυλακτικά...
-
Α ρε ντιζελαδες....-15 λεπτά του ευρώ.
Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων