-
@jamesd said in CarTalk.gr:
@driver-m said in CarTalk.gr:
@realzeus said in CarTalk.gr:
Και μονο που για αλλαγη ιμαντα βγαινει ο κινητηρας αρκει για να θεωρηθει ανεκδοτο το μοτερ αυτο
Αυτή τη χαζομάρα που την διάβασες; Μια βάση πρέπει να αφαιρεθεί μόνο, όχι να βγει το μοτέρ! Κι αυτό στο Fiesta, λόγω χωροταξίας, όχι λόγω του ίδιου του μοτέρ. Γενικά μάλλον ακούς ιστορίες για αγρίους που δεν ισχύουν.
Δεν ξερω τι ακριβως χρειαζεται να βγει, ξερω οτι ειναι πολυ περισσοτερα παντως απ'ο,τι στα μοτερ με νορμαλ σχεδιαση.
Εντωμεταξυ μεχρι και κατοχος του ανοιξε τοπικ στο φορουμ που γραφει τα παρακατω.
Οποτε σιγουρα δεν ειναι ιστοριες γι'αγριους αλλα γνωστα καραγκιοζιλικια της φορντ.@gol said in Φορντ Ιμάντας χρονισμού:
Χαίρετε.
Ας εχουν υποψιν οι κατοχοι φορντ μοντελων φιεστα (fiesta) και φοκους (focus) τα οποια εχουν ως ιμάντα χρονισμού τον εμβαπτισμένο μεσα στο λιπαντικο (λαδι) μεσα στην μηχανη, οτι ανα δεκαετια ή 240000 χλμ (150000 μιλια) συνιστάται αλλαγη.
Ειναι μια πολλη κοστοβορα και απαιτητικη αλλαγη.
Η λογική του wet belt της Peugeot δεν είναι παρόμοια με αυτή της Ford;
O 1.2 thp της πεζω τα ιδια χαλια ειχε ναι.
Επισης πολυβραβευμενος εντωμεταξυ. -
O 1.2 thp της πεζω τα ιδια χαλια ειχε ναι.
Επισης πολυβραβευμενος εντωμεταξυ.Tα βραβεια δεν εχουν σχεση με την αξιοπιστία. Άλλα ειναι τα κριτηρια.
-
Η ειδική έκδοση Tributo Italiano είναι πλέον διαθέσιμη στην ελληνική αγορά για ολόκληρη την γκάμα της Alfa Romeo.
https://cartalk.gr/stin-ellada-ekdosi-tributo-italiano-ton-tonale-giulia-stelvio/
-
Ωραίο το άρθρο, γέλασα απίστευτα με τις τιμές.
Πώς την έχει δει η alfa και τολμάει να πουλάει αυτοκίνητα 130 και 160 αλόγων 53k? -
Premium.
-
Τιμές από τον Ιταλικό διαμορφωτή , tributo 160 αρα = 47200, αλλά το πιο "εξοργιστικό" Q4 sprint ( με τα καλά φώτα , όχι τα βασικά όπως εδώ) = 47165 με δυνατότητα περαιτέρω έκπτωσης 2.000€ ( αν δουλεύει σωστά το google translate μου....) , και φτάνει στα 45165€ !!!!
Έχω μία υποψία ότι οι Έλληνες εισαγωγείς μας έχουν για τελείως χάπατα και ότι δε μπορούμε να γκουγκλάρουμε τιμές σε ξένες χώρες....
-
Ξεχνάς το ΕΤΤ που πληρώνουμε στην Ελλάδα. Σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα ειναι μεγάλο το ποσό. H tributo εχει 50.500 εδώ, άρα 3.000 πάνω και το ΕΤΤ ειναι περί τις €6.000. ΦΠΑ δεν ξέρω στην Ιταλία, αλλά με 24% ΦΠΑ στην Ελλάδα, χωρίς το ΕΤΤ η τιμή θα ήταν €46.300 στην Ελλάδα, χωρίς την προωθητική. Οπότε δεν μας δουλεύουν και τόσο οι εισαγωγείς, αλλά το Ελληνικό κράτος με τους φόρους.
-
Ρε συ Φάνη μαζί σου και τελείως θεωρητικό το παράδειγμά μου , αλλά στα phev το ΕΤΤ δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε ,κανένα 3.000 θα είναι λογικά καθώς είναι το 1/4 των τελών . ΦΠΑ δε ξέρω τι έχουν οι Ιταλοί , όπως και λοιπούς φόρους.
Τέλος θα επαναλάβω το παράδειγμα της X1 25e , τιμολογιακά είναι αντιπαράδειγμα στο παραπάνω επιχείρημα. Τι στο καλό , χαζεύοντας αυτή τη στιγμή , είναι πιο ακριβή στην Ιταλία η συγκεκριμένη ( αρκετά κιόλας).
-
@civil357 said in CarTalk.gr:
Ρε συ Φάνη μαζί σου και τελείως θεωρητικό το παράδειγμά μου , αλλά στα phev το ΕΤΤ δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε ,κανένα 3.000 θα είναι λογικά καθώς είναι το 1/4 των τελών . ΦΠΑ δε ξέρω τι έχουν οι Ιταλοί , όπως και λοιπούς φόρους.
Τέλος θα επαναλάβω το παράδειγμα της X1 25e , τιμολογιακά είναι αντιπαράδειγμα στο παραπάνω επιχείρημα. Τι στο καλό , χαζεύοντας αυτή τη στιγμή , είναι πιο ακριβή στην Ιταλία η συγκεκριμένη ( αρκετά κιόλας).
Κοίτα σίγουρα η εισαγωγική της Άλφα, αφού ειναι έμπορος και όχι θυγατρική (όπως η BMW) εχει άλλες τιμές και άλλη εμπορική πολιτική. Γενικά οι bmw ειναι πολύ φτηνές (ώς ΛΤΠΦ) στην Ελλάδα, ειναι πολιτική της BMW Hellas εδώ και αρκετά χρόνια.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Κοίτα σίγουρα η εισαγωγική της Άλφα, αφού ειναι έμπορος και όχι θυγατρική (όπως η BMW) εχει άλλες τιμές και άλλη εμπορική πολιτική. Γενικά οι bmw ειναι πολύ φτηνές (ώς ΛΤΠΦ) στην Ελλάδα, ειναι πολιτική της BMW Hellas εδώ και αρκετά χρόνια.
Είμαι και οφ τόπικ.....
X1 25e ΛΤΠΦ = 38.606 και Τέλη = 2.888 € ( σωστά είχα πέσει μέσα....) .Τελική Τιμή Ελλάδα , 50.760€ , Ιταλία τελική τιμή (22% τελικά ο ΦΠΑ Ιταλίας) = 54.740€ , υποθέτω παρόμοια εξοπλισμένο.
Τοναλε sprint ( μέτρια εξοπλισμένη) ΛΤΠΦ = 39.261 € , υποθέτω παρόμοια τέλη ( άντε ελάχιστα παραπάνω, αμελητέα) ....Κάτι δεν πάει καλά....
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Είμαι και οφ τόπικ.....
X1 25e ΛΤΠΦ = 38.606 και Τέλη = 2.888 € ( σωστά είχα πέσει μέσα....) .Τελική Τιμή Ελλάδα , 50.760€ , Ιταλία τελική τιμή (22% τελικά ο ΦΠΑ Ιταλίας) = 54.740€ , υποθέτω παρόμοια εξοπλισμένο.
Τοναλε sprint ( μέτρια εξοπλισμένη) ΛΤΠΦ = 39.261 € , υποθέτω παρόμοια τέλη ( άντε ελάχιστα παραπάνω, αμελητέα) ....Κάτι δεν πάει καλά....
Εεε ή έχει μεγάλο κέρδος ο εισαγωγέας (μην ξεχνάμε ποιος ειναι) ή απλά του πουλάει ακριβά το εργοστάσιο. όπως είπα, η BMW Hellas ως θυγατρική μπορεί να αγοράζει πολύ φτηνά, κάτι που ένας εισαγωγέας δεν μπορεί. Σκέψου ότι η Χ1 που λές στην Γερμανία έχει ΛΤΠΦ €41.260, δηλαδή σχεδόν 3.000 πάνω από Ελλάδα!
-
Σε αναμονή της επιδότησης πλέον, αφού πέρα της καθυστέρησης πληρωμής, εδώ κ περίπου τρεις βδομάδες το κινούμαι ηλεκτρικά δεν δέχεται αιτήσεις....λεφτά για αυτοκίνητα ηλεκτρικά τέλος. Δεν ξέρω από αιτήσεις παλαιές που έχουν εγκριθεί αλλά δεν ολοκληρώνουν την κατάθεση όλων των εγγράφων κ άρα ακυρώνονται, πόσα λεφτά θα πιστωθούν ακόμα.
-
@dekouk said in CarTalk.gr:
Σε αναμονή της επιδότησης πλέον, αφού πέρα της καθυστέρησης πληρωμής, εδώ κ περίπου τρεις βδομάδες το κινούμαι ηλεκτρικά δεν δέχεται αιτήσεις....λεφτά για αυτοκίνητα ηλεκτρικά τέλος. Δεν ξέρω από αιτήσεις παλαιές που έχουν εγκριθεί αλλά δεν ολοκληρώνουν την κατάθεση όλων των εγγράφων κ άρα ακυρώνονται, πόσα λεφτά θα πιστωθούν ακόμα.
Aυτο ειναι ειδηση.
Δεν ειχαν πει οτι θα ανανεωθουν οι επιδοτησεις? -
Αφού είχαν πει για κινούμαι ηλεκτρικά 3 περίπου στον Απρίλιο με προκαταβολή της επιδότησης (σε δημοσίευμα το διάβασα με ότι σημαίνει αυτό). Αλλιώς ποιος θα δώσει 40+ για ηλεκτρικό για να χασει τη μισή αξια τουλάχιστον σε μερικα χρόνια.
-
@dekouk said in CarTalk.gr:
Έχει ξανά συμβεί αυτό. Κάποια στιγμή θα ανοίξει πάλι για αιτήσεις. Επίσημα, το ΚΗ2 τρέχει μέχρι τέλος Απριλίου. Όταν τελειώνουν τα χρήματα για έναν κωδικό αίτησης (πχ εταιρικά αυτοκίνητα) μεταφέρουν χρήματα από άλλους κωδικούς. Μέχρι να γίνει αυτό παραμένει κλειστός.
Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δείχνει τουλάχιστον ότι υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και εξασφαλίζουν τα κονδύλια προτού δεχτούν αιτήσεις. -
Κουκλάκι, σπορτίφ και με 240 άλογα. Αλλά θα είναι σε λογική τιμή;
https://cartalk.gr/abarth-apokalyptei-epitelous-ilektriko-600e-ton-240-ippon/
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
ναι πολύ λογική θα είναι ......
50Κ και λίγα λέω.....
-
Ε δε νομίζω. Με τόσα παίρνεις Model Y Performance και τετρακίνητο EX30 με 400+ άλογα.
-
Ε δε νομίζω. Με τόσα παίρνεις Model Y Performance και τετρακίνητο EX30 με 400+ άλογα.
ε ναι , αλλά βλέποντας τιμολογήσεις του μικρου 500 ηλεκτρικου που είναι στα 30K ουσιαστικά δεν περιμένω αυτό να ειναι κοντά σε τιμή..........
Τι περιμένεις να κοντραρει το tesla σε τιμή, δεν υπάρχει καμία περίπτωση.........
-
οταν έχει 35.000 το απλό, μην περιμένεις λογική τιμή για τούτο!!
CarTalk.gr