-
@panormus772 said in CarTalk.gr:
Το αυτόματο κιβώτιο είναι ευκολία και ξεκούραστο σε ποικίλες διαδρομές (άλλες περισσότερο,άλλες λιγότερο).
Όμως δεδομένου ότι τα κόστη επισκευής είναι 4ψηφια νούμερα και -στην Ελλάδα- δεν έχουν ιδέα από τη σωστή συντήρησή του ούτε οι επίσημες αντιπροσωπείες,το χειροκίνητο θα συνεχίσει να έχει προτιμήσεις και κοινό αγοράς, ειδικά στην Ελλάδα για τους παραπάνω λόγους(συν πως κάποιοι βρίσκουν οδηγική ευχαρίστηση στην αλλαγή ταχυτήτων).Άλλωστε,πλέον το μόνο αξιόπιστο αυτόματο είναι το CVT της Τοyota,Honda και ίσως Mazda.Όλα τα υπολοιπα στην αγορά είναι τα λιγότερο αξιόπιστα και σε περίπτωση βλάβης με αυξημένα κόστη επισκευής-αντικατάστασης διπλοσύμπλεκτα (επαναλαμβάνω,για Ελλάδα μιλάμε πάντα).
η μαζντα εχει μετατροπεα ροπης
-
-
@gatoz said in CarTalk.gr:
@panormus772 said in CarTalk.gr:
Το αυτόματο κιβώτιο είναι ευκολία και ξεκούραστο σε ποικίλες διαδρομές (άλλες περισσότερο,άλλες λιγότερο).
Όμως δεδομένου ότι τα κόστη επισκευής είναι 4ψηφια νούμερα και -στην Ελλάδα- δεν έχουν ιδέα από τη σωστή συντήρησή του ούτε οι επίσημες αντιπροσωπείες,το χειροκίνητο θα συνεχίσει να έχει προτιμήσεις και κοινό αγοράς, ειδικά στην Ελλάδα για τους παραπάνω λόγους(συν πως κάποιοι βρίσκουν οδηγική ευχαρίστηση στην αλλαγή ταχυτήτων).Άλλωστε,πλέον το μόνο αξιόπιστο αυτόματο είναι το CVT της Τοyota,Honda και ίσως Mazda.Όλα τα υπολοιπα στην αγορά είναι τα λιγότερο αξιόπιστα και σε περίπτωση βλάβης με αυξημένα κόστη επισκευής-αντικατάστασης διπλοσύμπλεκτα (επαναλαμβάνω,για Ελλάδα μιλάμε πάντα).
η μαζντα εχει μετατροπεα ροπης
Για την ακρίβεια το νέο της κιβώτιο έχει συμπλέκτες: "instead of using a fluid torque converter, we adopted a mechanical clutch mechanism like a manual transmission to create a direct start. We aimed for high response and smooth shifting performance, and high efficiency by reducing resistance"
https://www.jstage.jst.go.jp/article/mazdagihou/39/0/39_57/_article/-char/en -
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Τα χειροκίνητα κιβώτια πρέπει να καταργηθούν, τόσο απλά
Ευτυχώς που δεν καταργούνται. Τουναντίον υπάρχουν κατασκευαστές που θα βάλουν χειροκίνητα κι σε ηλεκτρικά
-
@ss_76 said in CarTalk.gr:
Ευτυχώς που δεν καταργούνται. Τουναντίον υπάρχουν κατασκευαστές που θα βάλουν χειροκίνητα κι σε ηλεκτρικά
Ελπίζω όχι!! Μεγαλύτερη βλακεία από αυτό δεν έχω ακούσει....να το κάνουν για ποιο λόγο!?! Το κιβώτιο ειναι αναγκαίο κακό (επειδή η ΜΕΚ έχει περιορισμένο εύρος απόδοσης) και με το αυτόματο κάπως μετριάζεται το κακό. όχι να το επαναφέρουμε και στα ηλεκτρικά που δεν χρειάζεται.
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
Για την ακρίβεια το νέο της κιβώτιο έχει συμπλέκτες: "instead of using a fluid torque converter, we adopted a mechanical clutch mechanism like a manual transmission to create a direct start. We aimed for high response and smooth shifting performance, and high efficiency by reducing resistance"
https://www.jstage.jst.go.jp/article/mazdagihou/39/0/39_57/_article/-char/enΓια το CX-60 μόνο μέχρι στιγμής. Γιατι γενικά χρησιμοποιεί (ευτυχώς) αυτόματα της Aisin με μετατροπέα.
-
Ελπίζω όχι!! Μεγαλύτερη βλακεία από αυτό δεν έχω ακούσει....να το κάνουν για ποιο λόγο!?! Το κιβώτιο ειναι αναγκαίο κακό (επειδή η ΜΕΚ έχει περιορισμένο εύρος απόδοσης) και με το αυτόματο κάπως μετριάζεται το κακό. όχι να το επαναφέρουμε και στα ηλεκτρικά που δεν χρειάζεται.
https://www.newsauto.gr/news/toyota-chirokinita-kivotia-stin-epomeni-genia-ilektrikon/
-
https://www.newsauto.gr/news/toyota-chirokinita-kivotia-stin-epomeni-genia-ilektrikon/
Oυτε που το ήξερα....ευχαριστώ για την πληροφορία!! μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω διαβάσει από κατασκευαστή αυτοκινήτων. Από το κακό στο χειρότερο πάει στα ηλεκτρικά η Τογιότα! Έχει το καλύτερο αυτόματο στα υβριδικά και καταστρέφει τα ηλεκτρικά - επίτηδες το κάνει....χαχα!!
-
Θα βάλει η Mercedes αυτόματο 2 σχέσεων στα ηλεκτρικά που θα βγάλει.
Κλασσικό άρθρο ότι να ναι που γράφει ότι του κατέβει;
Προσομοίωση κιβωτίου λέει, αέριο λέει, ούτε και ο ίδιος που το γράφει δεν ξέρει τι θέλει να πει.
-
α. ειναι αρθρο newsauto
β. ειναι αρθρο διετιας
γ. αφορα το συνδυασμο τογιοτα - ηλεκτρικαα+β+γ = γελαμε
-
@super-t said in CarTalk.gr:
Θα βάλει η Mercedes αυτόματο 2 σχέσεων στα ηλεκτρικά που θα βγάλει.
Αυτό το ακούω (το έχει κάνει ήδη η Πόρσε), έχει μια λογική στα high performance, αλλά όχι χειροκίνητο και προσομείωση ήχου να κάνει και βαβούρα. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των EV να το καταστρέψουν με ήχο στα ηχεία....βλακείες!
-
-
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
https://www.jstage.jst.go.jp/article/mazdagihou/39/0/39_57/_article/-char/enΓια το CX-60 μόνο μέχρι στιγμής. Γιατι γενικά χρησιμοποιεί (ευτυχώς) αυτόματα της Aisin με μετατροπέα.
Και στα 70. 80 και 90. Σε όλα τα καινούρια της θα μπαίνει
ΥΓ: Πόσο παππούς έχεις γίνει; Χαχαχα!
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Ευτυχώς πρόλαβα πριν σε περιλάβει ο αντονιοκον...
Γράφεις : "Τι έχει αλλάξει από τότε; Οι τιμές των καινούριων απογειώθηκαν στο ναδίρ, ευτυχώς έχουν αρχίσει πλέον να ξεφουσκώνουν."
Απογείωση και ναδίρ δεν πάνε μαζί...
-
Σόρι, ψάχνω πού είναι αυτό που λες και βλέπω μόνο ζενίθ.
-
Τώρα το βλέπω και εγώ που το ξανακλίκαρα, αλλά την προηγούμενη φορά πριν 10 λεπτά δηλαδή μου έγραφε ότι σου έκανα copy paste.
Ολα καλά λοιπόν.
-
Παννυχιδώς* έψαχνα για ατέλεια στο κείμενό μου κι ήταν μπροστά στα μάτια μου. PHEV...
*Για να δρέψω λίγους καρπούς δόξης.
-
Έφυγαν 18 (προστέθηκαν άλλα 3 από την προηγούμενη φορά) off topic posts. Μην επαναληφθεί παρακαλώ.
Συν Warn στους χρήστες @red_monster και @lap για μη συμμόρφωση στις παρατηρήσεις μας. Το επόμενο βήμα είναι απευθείας ποινή.
-
CarTalk.gr