-
@storm said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ρε συ φίλε @mastoras78 μάζεψε τους όλους να τους κάνεις ένα σεμινάριο.
Με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως για να βγουν και τα έξοδα του σεμιναρίου...
Μην το γυρίσετε όμως σε πολιτική γιατί βλέπω να φεύγουν κέρματα, κουβάδες, αφροί και σφουγγάρια εκατέρωθεν...
Φίλε storm να σαι καλά, όλοι έχουμε να προσφέρουμε κάτι σε αυτό το τοπικό άλλοι λιγότερο και άλλοι κάτι παραπάνω. Στις συναντήσεις είναι προτιμότερο να αναλωνόμαστε σε φαγοπότια και χαβαλέ παρά σε κουβαδοσφουγγαροκουβέντα. Α, και τον λογαριασμό τον μοιραζόμαστε
Φυσικά θα πούμε και για πολιτική άμα λάχει και μια χαρά θα είμαστε εφόσον δεν έχουμε φανατισμένους #malakes στην παρέα. Λειτουργούμε δημοκρατικά aka face control, εξοστρακισμός κου λου που κου λου που κου λου που
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν, κλασσικός νόμος Μέρφι, το έπλυνα Κυριακή και χτές έβρεξε στην γειτονιά μου. Όχι πολύ (που είναι χειρότερο), αλλά έριξε. Καλή δοκιμή για το Turtle Wax και μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Πολύ καλό αποτέλεσμα και η εφαρμογή είναι πανεύκολη και γρήγορη (για εμένα που δεν έχω περισσότερο χρόνο, ιδανικό θα έλεγα). Αυτή η φωτοραφία ειναι σήμερα το πρωί, μετά την χτεσινή βροχή.
Φάνη, και εγώ το σκεφτόμουν να το πάρω το σπρέι. Το είχες ρίξει παντού; και στα λάστιχα στις πόρτες και στους προβολείς εμπρός; Τζάμια; ελα γράψε μια αναλυτική περιγραφή...
-
Και στην καράφλα βάζει..
-
@groover1972 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Φάνη, και εγώ το σκεφτόμουν να το πάρω το σπρέι. Το είχες ρίξει παντού; και στα λάστιχα στις πόρτες και στους προβολείς εμπρός; Τζάμια; ελα γράψε μια αναλυτική περιγραφή...
Tι να γράψω, σε 10' το έκανα όλο...χαχα. Το έριξα στις βαμμένες επιφάνεις μόνο. Αλλά τα τζάμια τα σκούπισα με το πανί που ηδη είχε πάνω του υλικό. Λάστιχα, όχι δεν έβαλα. Προβολείς έβαλα αφού όπως ψέκαζα πήγε και στα φανάρια.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, αλλά είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα για το πόσο εύκολα εφαρμόζεται! Την Τρίτη έβρεξε πάρα πολύ και το πρωί το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο νερά. Ξεκίνησα και στέγνωσε στην διαδρομή και δεν έμεινε ούτε στάμπα, ούτε άλατα ούτε τίποτα. Ήταν λες και το είχα πλύνει πριν 1-2 μέρες. Αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο deturner που είχα πριν.
-
Το ίδιο έκανα παλιά με το sonax bsd όταν βαριόμουν να το περάσω "κανονικά"
Mia chara του ξηγήθηκες
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@groover1972 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Tι να γράψω, σε 10' το έκανα όλο...χαχα. Το έριξα στις βαμμένες επιφάνεις μόνο. Αλλά τα τζάμια τα σκούπισα με το πανί που ηδη είχε πάνω του υλικό. Λάστιχα, όχι δεν έβαλα. Προβολείς έβαλα αφού όπως ψέκαζα πήγε και στα φανάρια.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, αλλά είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα για το πόσο εύκολα εφαρμόζεται! Την Τρίτη έβρεξε πάρα πολύ και το πρωί το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο νερά. Ξεκίνησα και στέγνωσε στην διαδρομή και δεν έμεινε ούτε στάμπα, ούτε άλατα ούτε τίποτα. Ήταν λες και το είχα πλύνει πριν 1-2 μέρες. Αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο deturner που είχα πριν.
super
-
Καλημέρα. Για τα μυγάκια που είναι κολλημένα στην μάσκα, και τις πεταλούδες στο παρμπρίζ που κολλάνε, πιο από τα πέντε προγράμματα, θα επιλέγατε?
-
@atari70 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα. Για τα μυγάκια που είναι κολλημένα στην μάσκα, και τις πεταλούδες στο παρμπρίζ που κολλάνε, πιο από τα πέντε προγράμματα, θα επιλέγατε?
Η δική μου εμπειρία λέει ότι τα μυγάκια με touchless δε φεύγουν. Θέλουν πάντα ενα σφουγγάρι. Αυτό που κάνω εγώ είναι, μετά τον αφρό και πριν από το ξέβγαλμα, τα κάνω με ένα απαλό γάντι μικροϊνών και φεύγουν όλα. Αν τώρα τα έχεις αφήσει πολύν καιρό και έχουν ξεραθεί τελείως μπορεί να χρειαστεί κι ένα δεύτερο χέρι.
-
@atari70 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το 2ο με το ζεστό νερό και το σαπούνι. Αλλά θέλει λίγο επιμονή για να φύγουν μόνο με την πίεση του νερού.
-
Τα μυγάκια έχει να κάνει πόσο καιρό τα έχεις και αν έχουν ψηθεί από τον ήλιο στο βερνίκι.. Γενικά όσο πιο γρήγορα επιμεληθείς τόσο το καλύτερο.
-
Μυγακια ψημένα στον ήλιο. Μμμμμμμ delicious!
-
Τα λιγουρευεστε;
-
Σε κάθε μεγάλη διαδρομή με μυγάκια/έντομα κλπ, με το που φτάνω στον προορισμό καθαρίζω μάσκα ακόμα και με απλο νερό και χαρτι κουζίνας. Αν έχω χρόνο κάνω ενα ψέκασμα νερό από απλικατερ μετά ενα ψέκασμα κάποιο προϊόν για μυγάκια (έχουν οι car pro και η coch chemie) και μετά σκούπισμα και ξέβγαλμα χωρίς νέο υπό πίεση. Απλά από το απλικατερ.
Φρέσκα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα. Αν τα αφήσεις καιρό και ζημιά κάνουν και δεν βγαίνουν το ίδιο εύκολα και κινδυνεύεις να ανέβουν να στα φάνε μυρμήγκια και να γεμίσεις σε όλο το αμάξι (true story)
Φυσικά αν έχεις καμία μαούνα και κινείσαι και στα όρια αυτόφωρου αντί για μυγάκια μαζεύεις και σπουργίτια ή αλλά πτηνά. Έχω δει παλιότερα σε ML γείτονα να κρέμεται πουλί από τη μάσκα. -
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Φυσικά αν έχεις καμία μαούνα και κινείσαι και στα όρια αυτόφωτου αντί για μυγάκια μαζεύεις και σπουργίτια ή αλλά πτηνά. Έχω δει παλιότερα σε ML γείτονα να κρέμεται πουλί από τη μάσκα.
Been there, done that.
Είχε καρφωθεί χαμηλά κι'όλας. Το πήρα χαμπάρι πηγαίνοντας για πλύσιμο 2-3 μέρες μετά το ταξίδι για να φύγουν, τα λοιπά έντομα από το εξωτερικό και όλη η μπίχλα, άμμος κλπ των διακοπών. -
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Tα καλα γαλακτωματα κανουν σοβαρη δουλεια στην ενυδατωση και την προστασια απο τον ηλιο. Τα θεωρω απ'τα πιο σημαντικα προιοντα περιποιησης.
Πολυ καλα τα poorboys natural shine, carpro perl και autoglym vinyl and rubber care.Το Mothers που πρότεινε ο φίλος από πάνω,είναι δυσεύρετο στην ελληνική αγορά,ήδη έφαγα 2 άκυρα από ηλεκτρονικά μαγαζιά και μου έκαναν refund,περίμεναν δήθεν απάντηση από τον προμηθευτή αν θα φέρουν,ενώ φαινόταν πως έχει απόθεμα για αγορά.Το Top Star το βρισκω και θα το σημειωσω.Θα δω και τις μάρκες που έγραψες εσύ.
-
Λοιπόν να δώσω τα credits στο ΑΙ μποτ τσατ γου του που κλπ κλπ του φόρουμ τον @lap για το σπρέι που ρίχνει στις χαραμαδες των πλαστικών και εξαφανίζονται οι τριγμοί.. Δουλεύει! Τεράστια διαφορά στο Vitara, η κεντρική κονσόλα έγινε εκκλησία.
Πρίν το επιχειρήσω έκανα το ιντερνετικο μου homework και επέλεξα τον κωδικό της wd που είναι ακριβώς για αυτή την δουλειά. Στην ουσία αφήνει ενα φιλμ τεφλον που δεν παραμένει υγρό και γλιτώνεις την γλίτσα που με τον καιρό θα μαζέψει βρωμιές κτλ.
Στο skroutz το βρίσκεις έτσι :
Από τον Καυκά που το πήρα το κουτί είναι διαφορετικό και είναι αυτό ακριβώς..
Δοκιμάστε το και εσείς και πείτε εντυπώσεις
-
Επιβεβαιώνω ότι δουλεύει... δεν έτριζε κανένα πλαστικό σε αυτό που πούλησα...
-
Ωπ!!!!
Τα παιδεία λαπιζει;;;;;Ωραίος ο mastoras. Δεν το ήξερες αυτό. Θα το δοκιαμσω
-
Να πω επίσης ότι μετά τον ψεκασμό απομάκρυνα άμεσα το προϊόν που περίσσευε/έτρεχε με ενα πανάκι μικροϊνας
-
Έτσι, μάλιστα αφήνει και μια ωραία υφή. Σε βαθμό που έβαλε ιδέες αλλά δεν το έκανα πράξη.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ