-
Εξαιρετικό το auto hold αν λειτουργεί σωστά!
Στο δικό μου (Kuga) "πιάνει" τόσο, όσο και η πίεση στο φρένο όταν σταματάς. Να εξηγήσω:
Αν το τσαρουχώσεις ή φρενάρεις με πίεση, τότε πιάνει πολύ "σφιχτά" το νοιώθεις να κρατάει στην εκκίνηση.
Αν φρενάρεις απαλά, στην εκκίνηση ούτε που αντιλαμβάνεσαι την απεμπλοκή του! Άψογη η λειτουργία του.
Δεν γνωρίζω βέβαια, αν και σε άλλα αυτοκίνητα λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο. -
@tjk said in VW Tiguan 2024:
Εξαιρετικό το auto hold αν λειτουργεί σωστά!
Στο δικό μου (Kuga) "πιάνει" τόσο, όσο και η πίεση στο φρένο όταν σταματάς. Να εξηγήσω:
Αν το τσαρουχώσεις ή φρενάρεις με πίεση, τότε πιάνει πολύ "σφιχτά" το νοιώθεις να κρατάει στην εκκίνηση.
Αν φρενάρεις απαλά, στην εκκίνηση ούτε που αντιλαμβάνεσαι την απεμπλοκή του! Άψογη η λειτουργία του.
Δεν γνωρίζω βέβαια, αν και σε άλλα αυτοκίνητα λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο.Και στο scross έτσι λειτουργεί, απλά και χωρίς πολλά πολλά. Και στην κατηφόρα, το ίδιο κάνει.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Το auto hold, συγνώμη αλλά, πρέπει να είσαι ή τέρμα τεμπέλης ή σε βαθιά γεράματα για το ενεργοποιήσεις!! Το απεχθάνομαι!
Για τα γεράματα το καταλαβαίνω, το τεμπέλης γιατί;

Αν και σπαστικό στη λειτουργία του, νομίζω ότι είναι δικλείδα ασφάλειας για τα αυτόματα αυτοκίνητα.
Η σύζυγος το λάτρεψε,
εγώ το απενεργοποιώ -
Το auto hold είναι για τεμπέληδες, γέρους και σπαστικό στη λειτουργία του;
ΟΚ.
-
Χρησιμοποιώ το auto hold για να μην πατάω φρένο στα φανάρια και τις ανηφόρες. Το βρίσκω πολύ ξεκούραστο για το δεξί πόδι, ειδικά στην κίνηση και στα διαδοχικά σταμάτα-ξεκίνα.
Στο ξεκίνημα από στάση υπάρχει μια μικρή παραπάνω αντίσταση με το auto hold ενεργοποιημένο, αλλά το βρίσκω αδιάφορο. Μήπως βιάζεται κανείς μέσα στην κίνηση να ξεκινήσει με σπινιάρισμα;

-
Και εμένα έχει, η suzukara το προσέφερε εδώ και δεκα έτη σε αυτοκίνητα των 14Κ
Μου μάθατε και τα auto hold.

Οντως είναι πολύ πρακτικό
-
@lap said in VW Tiguan 2024:

Εχει auto hold χωρις ηλεκτρικο χειροφρενο ? Μηπως εννοεις Hill Holder
-
Α ναι αυτό. Hill holder. Γράψε λάθος.
Πολύ ξεκούραστο
Κρατά αρκετά χωρίς να πατάς φρένο. Νομίζω 15 δλ
-
@alexandros-k said in VW Tiguan 2024:

Το καλό με το autohold+ ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι ότι μόλις ανοίξεις την πόρτα για να κατέβεις να μαλώσεις, μπαίνει αυτόματα το χειρόφρενο και έτσι γλυτώνεις από το ρεζιλικι που βλέπουμε στο YouTube, που συνεχίζουν τα αυτοκίνητα μόνα τους και καρφώνονται

-
Συγνώμη που έχω διαφορετική άποψη. Το auto hold αποτρέπει, για εμένα, την ομαλότητα της οδήγησης τουλάχιστον στον αστικό ιστό που έχουμε πολλά σταματά ξεκίνα. Προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου. Ήταν απότομο και ενοχλητικό. Μπορεί να αρέσει σε κάποιους αλλά σε κάποιους άλλους όχι.
-
@alexandros-k said in VW Tiguan 2024:

Ποια η διαφορά;
-
Συγνώμη που έχω διαφορετική άποψη. Το auto hold αποτρέπει, για εμένα, την ομαλότητα της οδήγησης τουλάχιστον στον αστικό ιστό που έχουμε πολλά σταματά ξεκίνα. Προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου. Ήταν απότομο και ενοχλητικό. Μπορεί να αρέσει σε κάποιους αλλά σε κάποιους άλλους όχι.
Δεν είπες αυτό αρχικά.
Αναφέρθηκες σε τεμπέληδες και γέρους.Δεν βλέπω το λόγο να ζητάμε συγνώμη επειδή έχουμε διαφορετική άποψη.
-
Το θεωρώ άχρηστο, σε μικρές ανηφόρες περιττό, σε γκρεμούς σαν το χειροφρενακι δεν έχει, κανα δύο φορές που πήγα να ξεκινήσω σε απότομη ανηφόρα με το Hill hold έφυγα με παντιλικια, δυσκολεύτηκα να υπολογίσω το γκάζι που χρειαζόταν.
-
@katafractos17 said in VW Tiguan 2024:
Δεν είπες αυτό αρχικά.
Αναφέρθηκες σε τεμπέληδες και γέρους.Και θα το ξαναπώ. Επειδή ακριβώς για εμένα είναι άχρηστο και ενοχλητικό αντιστοιχεί σε τεμπέληδες ή γέρους.
-
@katafractos17 said in VW Tiguan 2024:
Δεν είπες αυτό αρχικά.
Αναφέρθηκες σε τεμπέληδες και γέρους.Και θα το ξαναπώ. Επειδή ακριβώς για εμένα είναι άχρηστο και ενοχλητικό αντιστοιχεί σε τεμπέληδες ή γέρους.
Καλά δε χρειάζεται να το λες συνέχεια.
Το εμπεδώσαμε.
Κάποιοι τεμπέληδες γέροι το γουστάρουμε. -
Γιατί αν είναι ενοχλητικό για σένα σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε τεμπέληδες και γέρους;;
Μήπως το πρόβλημα είναι στο dsg και ότι δεν συνεργάζεται σωστά λόγω κιβωτίου;
Μπορεί αλλά κιβώτια αυτόματα ή cvt να δουλεύουν ωραία και γλυκά…
Αν έλεγες εμένα δεν με βολεύει για χ,ψ λόγους θα ήταν σωστότερο σαν έκφραση κατ εμε. -
-
To hill holder (έχει νόημα κυρίως σε manual κιβώτια) κι ενεργοποιείται σε δρόμο με ορισμένου βαθμού κλίση, όταν σταματά το αυτοκίνητο.Βοηθάει τη στιγμή που αφήνεις το φρένο και πατάς συμπλέκτη για να βάλεις 1η για εκκίνηση, να μην σου κυλήσει προς τα πίσω το αμάξι.
Το αuto hold (υπάρχει σε αυτόματα κιβώτια) και ασχετώς της κλίσης ή όχι του δρόμου βοηθάει στο να μην πατάς το φρένο συνέχεια για να κρατάς σταματημένο το αμάξι π.χ. σε φανάρι,μποτιλιάρισμα κ.λ.π.
Το πόσο καλά ρυθμισμένα είναι και τα δύο ώστε να μην αισθάνεσαι το"κενό" που δημιουργείται κατά το πάτημα του γκαζιού κατά την επαννεκίνηση εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή π.χ. μιλώντας για το auto hold στο QQ e-power,μόλις πατήσεις το γκάζι έχει άμεση απόκριση. -
@panormus772 said in VW Tiguan 2024:
To hill holder (έχει νόημα κυρίως σε manual κιβώτια) κι ενεργοποιείται σε δρόμο με ορισμένου βαθμού κλίση, όταν σταματά το αυτοκίνητο.Βοηθάει τη στιγμή που αφήνεις το φρένο και πατάς συμπλέκτη για να βάλεις 1η για εκκίνηση, να μην σου κυλήσει προς τα πίσω το αμάξι.
Το αuto hold (υπάρχει σε αυτόματα κιβώτια) και ασχετώς της κλίσης ή όχι του δρόμου βοηθάει στο να μην πατάς το φρένο συνέχεια για να κρατάς σταματημένο το αμάξι π.χ. σε φανάρι,μποτιλιάρισμα κ.λ.π.
Το πόσο καλά ρυθμισμένα είναι και τα δύο ώστε να μην αισθάνεσαι το"κενό" που δημιουργείται κατά το πάτημα του γκαζιού κατά την επαννεκίνηση εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή π.χ. μιλώντας για το auto hold στο QQ e-power,μόλις πατήσεις το γκάζι έχει άμεση απόκριση.Στο cx30 χειροκίνητο υπάρχουν και τα δύο.
Το hill είναι ρυθμισμένο πάντα, το auto hold πρέπει να το ενεργοποιήσεις κάθε φορά που βάζεις μπροστά. -
Στις Toyotαρες πάντως το autohold λειτουργεί βελούδινα.
Και εγώ πάντως θεωρώ αν υπάρχει σαν δυνατότητα μπορεί να είναι βολικό αλλά μόνο σε περιπτώσεις πολύ πολύ έντονης κίνησης που για 500 μέτρα απόστασης θέλεις 15 λεπτά.
VW Tiguan 2024