-
@tsimisde said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Κύριοι, να ρωτήσω το εξής. Έστω ότι η κληρωτίδα δείχνει ηλεκτρικό και χρειάζεται να διαμορφώσω τον ανάλογο χώρο φόρτισης. Ποιες οι διαφορές μεταξύ μιας απλής σουκο με ένα σύστημα wallbox?
Πέραν της ταχύτητας φόρτισης και του οικονομικού όπου προφανώς η απλή σουκο κοστίζει λιγότερα. Η πιο ασφαλής επιλογή ποια είναι;Κατ' αρχήν πρέπει αν δεις τι σηκώνει το ρολόι της ΔΕΗ.
Μετά τα συζητάμε.
Δεν υπάρχουν μόνο οι λύσεις της απλής σούκο και του wallbox. -
Αν έχεις μονοκατοικία μιλάς για κατοστάρικα.
Αν είσαι σε διαμέρισμα, μιλάς για χιλιάρικα...
-
@tsimisde said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Κύριοι, να ρωτήσω το εξής. Έστω ότι η κληρωτίδα δείχνει ηλεκτρικό και χρειάζεται να διαμορφώσω τον ανάλογο χώρο φόρτισης. Ποιες οι διαφορές μεταξύ μιας απλής σουκο με ένα σύστημα wallbox?
Πέραν της ταχύτητας φόρτισης και του οικονομικού όπου προφανώς η απλή σουκο κοστίζει λιγότερα. Η πιο ασφαλής επιλογή ποια είναι;εαν αγορασεις ηλεκτρικο, αρχικα βολευεσαι με σουκο, αρκει να υπαρχει ηδη στον χωρο που θα σταθμευεις. Σε δευτερο χρονο το σκεφτεσαι για wallbox, το οποιο δεν αφορα μονο τριφασικες εγκαταστασεις αλλα και μονοφασικες.
-
@criuser said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Έχει καταρριφθεί αυτός ο μύθος αλλά σου αρέσει να ζεις με τα παραμύθια.

-
Εσύ είχες έτοιμη την λύση.
Ο άλλος από τον 7ο όροφο δεν την έχει, όπως και εγώ από τον 5ο.
-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Σε δευτερο χρονο το σκεφτεσαι για wallbox, το οποιο δεν αφορα μονο τριφασικες εγκαταστασεις αλλα και μονοφασικες.
Σαφώς και σωστά, αλλά σε μονοφασικό γνώμη μου ειναι ότι δεν αξίζει το κόστος. Γιατί δίνει το πολύ διπλάσια ταχύτητα, μικρή διαφορά. Γνώμη μου πάντα.
-
@katafractos17 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Έχει καταρριφθεί αυτός ο μύθος αλλά σου αρέσει να ζεις με τα παραμύθια.

Εεεε του είπαν πριν 5-6 χρόνια ότι θέλει €5.000 και έχει "κελιδώσει"....χαχα!!

-
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Zω για την μερα που ο @criuser θα μας προδωσει εμας τους θερμικους
Και δεν θα μπει εδω μεσα να ρωτησει ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ;
παρα θα μπει και θα πει ΤΟ ΕΚΑΝΑ
Ελπιζω μονο να μην το κανει επειτα απο μπυροποσια με ολους τους λεχτρικους που θα τον εχουν παρασυρει σε ταβερνα παγιδα . -
απο το ρολόι κάτω τραβάς με υποπίνακες.
Σου είπαν οτι δεν γίνεται ;btw, εγώ μετάνοιωσα που πλήρωσα χρυσό (τότε) το wallbox, μια 16Α greenup αρκεί για μονοφασική παροχή. Και πολύ είναι.
Και 8Α απλή πρίζα είναι ΟΚ.
Ανάλογα την χρήση βέβαια που κάνει ο καθένας. -
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Σου είπαν οτι δεν γίνεται ;btw, εγώ μετάνοιωσα που πλήρωσα χρυσό (τότε) το wallbox, μια 16Α greenup αρκεί για μονοφασική παροχή. Και πολύ είναι.
Ανάλογα την χρήση βέβαια που κάνει ο καθένας.Αντε καλέ, και με power bank μια χαρά ήσουν !
-
Τράβηξα γραμμή από το ρολόι στο πάρκινγκ και έβαλα πίνακα και την green up.
Δεν υπήρχε έτοιμη εγκατάσταση. -
@katafractos17 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Τράβηξα γραμμή από το ρολόι στο πάρκινγκ και έβαλα πίνακα και την green up.
Δεν υπήρχε έτοιμη εγκατάσταση.Καλα εσυ μπορει να σπασεις και το ποδι σου επιτηδες για να παρατεινεις τις διακοπες σου .
-
Εχω πει θα δω το ντεσεβώ σε τι τιμή θα βγαίνει, για να αντικαταστήσει το 21 ετών σε 4 για τις αστικές διαδρομές.
-
Ανάλογα την χρήση βέβαια που κάνει ο καθένας.Εγω ευγνωμονω που εβαλα το wallboxακι 7,4 kw σε μονοφασικο.
Ξερεις ποσες φορες αποφασιζουμε λαστ μινιτ να κατεβουμε στο ξοχικο και με πιανει απροετοιμαστο η γυναικα μου; Βασικα προσπαθω να μη φορτιζω ποτε εκτος σπιτιου - μονο για δοκιμες το κανω. Και αυτη η διπλασια και βαλε ταχυτητα βοηθαει πολυ!
Το μονο κακο ειναι πως εχω παριε ενα schneider electric στον οποιο απο οσο εχω καταλαβει δεν μπορω να μειωσω την ενταση απο 32Α σε λιγοτερο αλλα οκ δε πειραζει.
-
Ηλεκτρικό χωρίς ειδικό φορτιστή είναι μισή εμπειρία, ειδικά 380v
-
@zaxosm said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ξερεις ποσες φορες αποφασιζουμε λαστ μινιτ να κατεβουμε στο ξοχικο και με πιανει απροετοιμαστο η γυναικα μου; Βασικα προσπαθω να μη φορτιζω ποτε εκτος σπιτιου - μονο για δοκιμες το κανω. Και αυτη η διπλασια και βαλε ταχυτητα βοηθαει πολυ!
Στο σπίτι τα χλμ που κάνω είναι λίγα κ η μπαταρία μικρή, 8Α τον έχω κλειδωμένο.
Δεν χρησιμοποιώ το λεχτρικό για καθημερινότητα.
Μια 16άρα πρίζα μου αρκούσε (μ granny charger). -
Μεταξύ PHEV και EV κατέληξα σε PHEV. Έβαλα ένα 11αρη (και για μελλοντική χρηση). Έφτιαξα ΥΔΕ, ΔΕΔΗΕ και ότι έπρεπε. Πήρα τις σωστές αποδείξεις με ΑΤΑΚ κλπ για να έχω επιστροφή φόρου έως 16Κ για αναβαθμίσεις, 1/5 κάθε έτος για τα επόμενα 5 χρόνια. Φορτίζω κάθε μέρα μεταξύ 2 και 4 το βράδυ, με 9.5 λεπτά (ΔΕΗ νυχτερινό). Κάνω το >95% των χλμ μου ηλεκτρικά στην πόλη, ψιλοτσαμπα δηλαδή. Μπήκα σε πλοία χωρίς άγχος για 40% μπαταρία και η ζωή συνεχίζεται. Τα παιδιά στην AVIN της γειτονιάς μου λένε σε χάσαμε! Την κατάλληλη στιγμή με 2.20.
Η σύζυγος θέλει το δεύτερο αυτοκίνητο απο θερμικό να γίνει EV.Βάλε καλή εγκατάσταση. Θα τη βρεις μπροστά σου.
-
-
@wantone said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
16Α greenup
Ένα λινκ να δούμε τι είναι η 16Α greenup?
-
Μια ενισχυμένη σούκο είναι με ένα μαγνητάκι, δεν ξέρω αν ακόμα έχει νόημα.
Ρωτα και κάποιον ηλεκτρολόγο για σιγουριά.
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων