-
Μπήκε παραγγελία σήμερα. Tiguan 1.5 eTSI More Cipressino Green, με έξτρα HD Matrix LED, MY 2027, τελική τιμή με κλειδί 39,450€. Παράδοση σε 3,5-4 μήνες...
-
@ernest said in VW Tiguan 2024:
Μπήκε παραγγελία σήμερα. Tiguan 1.5 eTSI More Cipressino Green, με έξτρα HD Matrix LED, MY 2027, τελική τιμή με κλειδί 39,450€. Παράδοση σε 3,5-4 μήνες...
με το καλο να παραλαβεις!
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να είναι, να το χαρείς.
-
17αρες 18αρες; Πάντως είναι που θετικό ότι ακόμα και με αυτά τα extras κρατιέται ακόμα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40k.
Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση, με το καλό αδερφέ. Επίσης το χρώμα που διάλεξες στον διαμορφωτή δεν μου άρεσε αλλά από κοντά όσες φορές το είδα μου άρεσε! Νταξει πες χέστηκα τι αρέσει σε εσένα, το ακούω! Το χρώμα και αν δεν είναι υποκειμενικό.
Αυτό που θέλω όταν με το καλο παραλάβεις είναι να μου πεις αν όταν το More συνδυάζεται με Led Martix έχει φωτιζόμενα σήματα εμπρός πίσω. Ξέρω ουσιαστικά καγκουρια είναι αλλά έχω δει αρκετά VW με φωτιζόμενα πρόσφατα και τα θεωρώ άκρως εντυπωσιακά (σε κάθε όχημα)
-
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές! Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε με τις 17" ζάντες, όπως το ήθελα.
Το χρώμα ήταν έρωτας με την 1η ματιά...Αν κάποτε μου έλεγε κάποιος ότι θα πάρω πράσινο αυτοκίνητο, μπορεί και να τον έβριζα. Φαίνεται πως το πράσινο κάνει μεγάλο comeback με πολλά ενδιαφέροντα παραδείγματα από διαφορετικούς κατασκευαστές. Στην έκθεση το είχαν σε Cipressino Green και για μένα δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
Για τα φωτιζόμενα σήματα θα το ψάξω κι εγώ και εννοείται θα ενημερώσω όταν με το καλό παραλάβω.
Η τιμή προκύπτει με έκπτωση 1.000€ (προωθητική του dealer μου είπαν). -
Σιγά σιγά ανατέλλει το πράσινο και η αλλαγή κοντοζυγώνει .
Καλοτάξιδο.
-
Καλοτάξιδο. Το πράσινο είναι υπέροχο χρώμα, έστω και αν κάποιοι το βεβήλωσαν στο παρελθόν με τις πολιτικές τους και τις πράξεις τους.
-
Σε αυτήν την αγγελία η έκδοση, το χρώμα και οι ζάντες όπως το επέλεξα.
@sabas_thess φαίνεται να έχει τα φωτιζόμενα λογότυπα εμπρός-πίσω! -
Βρέθηκα χθες σε μια αντιπροσωπεία VW και περιεργάστηκα κάμποση ώρα στατικά τα διάφορα μοντέλα τους.
Τι ωραίο αμάξι αυτό το Tiguan! Στην αρχή που βγήκε δε μου άρεσε και τόσο αλλά πλέον μου έχει "κάτσει" πολύ καλά. Επίσης σου αποπνέει πολλή ποιότητα παντού μες την καμπίνα. Ωραίες λεπτομέρειες μέσα, ωραία σχεδίαση, μαλακά πράγματα σχεδόν παντού και φοβεροί χώροι. Ειλικρινά μου φαίνεται ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο προιόν της μάρκας!
Από την άλλη μου άρεσε εξωτερικά πολύ το baby Tiguan δηλ. το νέο T-Roc αλλά ξεκάθαρα στο εσωτερικό φαίνεται ένα με δύο κλικ πιο φτωχό σε σχέση με τον μεγάλο αδελφό.
Με απογοήτευσαν στο εσωτερικό σαν υλικά πάρα πολύ 2 αμάξια που μου αρέσουν όποτε τα βλέπω: το id3 και κυρίως το T-cross που η κονσόλα του μου θύμισε φτωχολογιά κ σχεδίαση 10ετίας και πίσω.
*Είναι πανέμορφα τα νέα τιμόνια της VW σε όλα της τα μοντέλα! -
@sargus said in VW Tiguan 2024:
Βρέθηκα χθες σε μια αντιπροσωπεία VW και περιεργάστηκα κάμποση ώρα στατικά τα διάφορα μοντέλα τους.
Τι ωραίο αμάξι αυτό το Tiguan! Στην αρχή που βγήκε δε μου άρεσε και τόσο αλλά πλέον μου έχει "κάτσει" πολύ καλά. Επίσης σου απαοπνέει πολλή ποιότητα παντού μες την καμπίνα. Ωραίες λεπτομέρειες μέσα, ωραία σχεδίαση, μαλακά πράγματα σχεδόν παντού και φοβεροί χώροι. Ειλικρινά που φαίνεται ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο προιόν της μάρκας!
Από την άλλη μου άρεσε εξωτερικά πολύ το baby Tiguan δηλ. το νέο T-Roc αλλά ξεκάθαρα στο εσωτερικό φαίνεται ένα με δύο κλικ πιο φτωχό σε σχέση με τον μεγάλο αδελφό.
Με απογοήτευσαν στο εσωτερικό σαν υλικά πάρα πολύ 2 αμάξια που μου αρέσουν όποτε τα βλέπω: το id3 και κυρίως το T-cross που η κονσόλα του μου θύμισε φτωχολογιά κ σχεδίαση 10ετίας και πίσω.
*Είναι πανέμορφα τα νέα τιμόνια της VW σε όλα της τα μοντέλα!Το Τ-Cross και η πρώτη γενιά T-Roc (pre-facelift) είναι γνωστές για το κάκιστο εσωτερικό τους ...
-
Καλοταξιδο ευχομαι, να το χαρεις με Υγεια! Το χρωμα τα σπαει!!
-
Καλοταξιδο.
-
Καλοτάξιδο και καλή υπομονή μέχρι την παραλαβή!
-
Tiguan δηλ. το νέο T-Roc αλλά ξεκάθαρα στο εσωτερικό φαίνεται ένα με δύο κλικ πιο φτωχό σε σχέση με τον μεγάλο αδελφό.
ακριβώς έτσι, εχουν κανει πολλες εκπτωσεις στο Troc
-
Τι ωραίο αμάξι αυτό το Tiguan! Στην αρχή που βγήκε δε μου άρεσε και τόσο αλλά πλέον μου έχει "κάτσει" πολύ καλά. Επίσης σου αποπνέει πολλή ποιότητα παντού μες την καμπίνα. Ωραίες λεπτομέρειες μέσα, ωραία σχεδίαση, μαλακά πράγματα σχεδόν παντού και φοβεροί χώροι. Ειλικρινά μου φαίνεται ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο προιόν της μάρκας!
Από την άλλη μου άρεσε εξωτερικά πολύ το baby Tiguan δηλ. το νέο T-Roc αλλά ξεκάθαρα στο εσωτερικό φαίνεται ένα με δύο κλικ πιο φτωχό σε σχέση με τον μεγάλο αδελφό.*Είναι πανέμορφα τα νέα τιμόνια της VW σε όλα της τα μοντέλα!
Εγώ κατέληξα στο Tiguan λίγο από...σπόντα. Όταν λανσαρίστηκε το 2023/2024 με άφησε αδιάφορο και δεν το πρόσεξα (δεν ενδιαφερόμουν για αγορά αυτοκινήτου τότε έτσι κι αλλιώς).
Τον περασμένο Μάρτιο πήγα σε έκθεση για να δω το νέο T-Roc και πάλι δεν ασχολήθηκα πέραν μιας ματιάς εξωτερικά.
Σε νέα επίσκεψη σε dealer τον περασμένο μήνα όπου το είδαμε αναλυτικά με τη σύζυγο και διαπιστώσαμε ότι με ίδιο εξοπλισμό δεν είναι και πολύ ακριβότερο από το T-Roc, μας κέρδισε το Tiguan κυρίως για τους λόγους που γράφεις!
-
Η εμπειρία μου από το σύστημα οδήγησης IQ.DRVIVE που συνδυάζει Travel Assist, Lane Assist, ACC και Center Guidance.
Ξεκίνησα από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Μετά τα διόδια, ενεργοποίησα το Travel Assist στην μεσαία λωρίδα. Εδώ να αναφέρω πως είναι υποχρεωτικό να έχουμε τουλάχιστον ένα χέρι στο τιμόνι, για νομικούς λόγους (μετά από τρακάρισμα να μην μπορούμε κατηγορήσουμε τον κατασκευαστή).
Η αρχή ήταν ωραία και άνετη, το αυτοκίνητο παρέμενε στην λωρίδα του σε όλες τις στροφές και καθόταν σταθερό πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Εκεί που προχωρούσα με 130, πλακώθηκε στα φρένα, πανικοβλήθηκα εγώ, ο πίσω μου και αυτός πανικοβλήθηκε και φρέναρε απότομα! Εκεί ανακάλυψα, πως σε αντίθεση με τα Ιταλικά αυτοκίνητα που κρατάνε την ταχύτητα τους στην αυτόνομη οδήγηση, ο VWHitler βλέπει της ταμπέλες ταχύτητας, και βλέποντας 80 πλακώθηκε στα φρένα. Νομικά σωστό, αλλά πρακτικά κόντεψα να τρακάρω με τους πίσω μου!
(Κοιτώντας τις λεπτομέρειες, σε κάποια σημεία της διαδρομής το όριο από 130 πέφτει πρώτα στα 110, μετά στα 100 και τέλος στα 80. Αλλά όχι πάντα, δεν ξέρω γιατί)
Το συγκεκριμένο πρόβλημα με το φρενάρισμα στην αλλαγή του ορίου ταχύτητας επαναλήφθηκε άλλες 4 φορές αλλά ήμουν προετοιμασμένος και απέφυγα τα προβλήματα.
Εκεί που έπρεπε να χαλαρώσω, το σύστημα IQ.DRIVE μου δημιούργησε άγχος καθώς έπρεπε να είμαι έτοιμος να πατήσω απότομα γκάζι στο απότομο φρενάρισμα.
Αφού κουράστηκα, αποφάσισα να βάλω το όριο ταχύτητας στα 100 και να χαλαρώσω τον ρυθμό οδήγησης. Έτσι έκανα κάποια άνετα χιλιόμετρα, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο επιτάχυνε απότομα και ανέβασε ταχύτητα στα 130 στην δεξιά λωρίδα!! Αμάν, άγχος πάλι, πάτησα φρένο και απόρησα τη συνέβη. Το σύστημα είδε ταμπέλα που ανέβαζε το όριο στα 130 και επιτάχυνε, ενώ εγώ το έχω στα 100. Κουλό ε; Το επιβεβαίωσα και πιο κάτω, από τα 100 ανέβηκε στα 130 χωρίς να το θέλω.
Τελικά το έκλεισα όλο το IQ.DRIVE και ηρέμησα. Γενική αποτυχία...
Άλλο ένα αρνητικό που πρέπει να αναφέρω στην γενικότερη λίστα μου:
https://forum.4troxoi.gr/post/11000354107 -
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
Η εμπειρία μου από το σύστημα οδήγησης IQ.DRVIVE που συνδυάζει Travel Assist, Lane Assist, ACC και Center Guidance.
Ξεκίνησα από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Μετά τα διόδια, ενεργοποίησα το Travel Assist στην μεσαία λωρίδα. Εδώ να αναφέρω πως είναι υποχρεωτικό να έχουμε τουλάχιστον ένα χέρι στο τιμόνι, για νομικούς λόγους (μετά από τρακάρισμα να μην μπορούμε κατηγορήσουμε τον κατασκευαστή).
Η αρχή ήταν ωραία και άνετη, το αυτοκίνητο παρέμενε στην λωρίδα του σε όλες τις στροφές και καθόταν σταθερό πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Εκεί που προχωρούσα με 130, πλακώθηκε στα φρένα, πανικοβλήθηκα εγώ, ο πίσω μου και αυτός πανικοβλήθηκε και φρέναρε απότομα! Εκεί ανακάλυψα, πως σε αντίθεση με τα Ιταλικά αυτοκίνητα που κρατάνε την ταχύτητα τους στην αυτόνομη οδήγηση, ο VWHitler βλέπει της ταμπέλες ταχύτητας, και βλέποντας 80 πλακώθηκε στα φρένα. Νομικά σωστό, αλλά πρακτικά κόντεψα να τρακάρω με τους πίσω μου!
(Κοιτώντας τις λεπτομέρειες, σε κάποια σημεία της διαδρομής το όριο από 130 πέφτει πρώτα στα 110, μετά στα 100 και τέλος στα 80. Αλλά όχι πάντα, δεν ξέρω γιατί)
Το συγκεκριμένο πρόβλημα με το φρενάρισμα στην αλλαγή του ορίου ταχύτητας επαναλήφθηκε άλλες 4 φορές αλλά ήμουν προετοιμασμένος και απέφυγα τα προβλήματα.
Εκεί που έπρεπε να χαλαρώσω, το σύστημα IQ.DRIVE μου δημιούργησε άγχος καθώς έπρεπε να είμαι έτοιμος να πατήσω απότομα γκάζι στο απότομο φρενάρισμα.
Αφού κουράστηκα, αποφάσισα να βάλω το όριο ταχύτητας στα 100 και να χαλαρώσω τον ρυθμό οδήγησης. Έτσι έκανα κάποια άνετα χιλιόμετρα, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο επιτάχυνε απότομα και ανέβασε ταχύτητα στα 130 στην δεξιά λωρίδα!! Αμάν, άγχος πάλι, πάτησα φρένο και απόρησα τη συνέβη. Το σύστημα είδε ταμπέλα που ανέβαζε το όριο στα 130 και επιτάχυνε, ενώ εγώ το έχω στα 100. Κουλό ε; Το επιβεβαίωσα και πιο κάτω, από τα 100 ανέβηκε στα 130 χωρίς να το θέλω.
Τελικά το έκλεισα όλο το IQ.DRIVE και ηρέμησα. Γενική αποτυχία...
Άλλο ένα αρνητικό που πρέπει να αναφέρω στην γενικότερη λίστα μου:
https://forum.4troxoi.gr/post/11000354107Δες εδω, στο 26:49
Ειναι απο id3, αλλα πανω κατω πρεπει να ειναι ιδιες οι ρυθμισεις. Ψαξε για το "speed limit preview" ή καπως ετσι.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτο που σου συμβαινει οφειλεται σε καποια ρυθμιση που ειναι ενεργοποιημενη και ζηταει απο το αυτοκινητο να ακολουθει τα ορια ταχυτητας. -
@tiguanos Είσαι σίγουρος ότι δεν απενεργοποιείται από το μενού ώστε να μην ακολουθεί τα όρια ταχύτητας και να μένει σε αυτό που ορίζεις εσύ;
Για ψάξε το λίγο.
Στο Explorer απενεργοποιείται και αν λάβω υπόψιν μου ότι είναι στημένο στην πλατφόραμ της VW, λογικά απενεργοποιείται και στα VW.
Βασικά σε όλα τα αυτοκίνητα ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία, νομίζω ότι ρυθμίζεται είτε να βλέπει τα όρια του δρόμου, είτε να κρατάσει αυτό που έχει βάλει ο οδηγός.@dettol said in VW Tiguan 2024:
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτο που σου συμβαινει οφειλεται σε καποια ρυθμιση που ειναι ενεργοποιημενη και ζηταει απο το αυτοκινητο να ακολουθει τα ορια ταχυτητας.
Αυτό.
-
Για να σταματήσει το Adaptive Cruise Control (ACC) να φρενάρει αυτόματα όταν βλέπει πινακίδες, ακολουθήστε τα εξής βήματα στην κεντρική οθόνη:
1ος Τρόπος:
Από το Κεντρικό Μενού (Μόνιμη Απενεργοποίηση)
Στην αρχική οθόνη (Home Screen), πατήστε το εικονίδιο Vehicle (Όχημα) ή σύρετε το δάχτυλο σας από την κορυφή της οθόνης προς τα κάτω για να ανοίξει το κέντρο ελέγχου.
Πατήστε την επιλογή Assistance (Υποβοήθηση) ή το εικονίδιο με το αυτοκίνητο και τα ραντάρ γύρω του.
Επιλέξτε το ACC (Adaptive Cruise Control) από τη λίστα.
Στις ρυθμίσεις που θα εμφανιστούν, βρείτε την επιλογή "Response to speed limit" (Αντίδραση στο όριο ταχύτητας) ή "Speed limit preview" και απενεργοποιήστε την (γυρίστε τον διακόπτη σε OFF).
2ος Τρόπος:
Γρήγορο Μενού από το Τιμόνι (Για κάθε φορά που ξεκινάτε)
Το Tiguan 2025 διαθέτει ένα έξυπνο κουμπί συντόμευσης για τα συστήματα ασφαλείας:
Στην αριστερή πλευρά του τιμονιού, πατήστε το κουμπί MODE ή το κουμπί με το εικονίδιο των συστημάτων υποβοήθησης (ένα αυτοκίνητο μέσα σε έναν κύκλο / παρένθεση).
Στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) μπροστά σας θα εμφανιστεί ένα γρήγορο αναδυόμενο παράθυρο (pop-up) με τα συστήματα ασφαλείας.
Χρησιμοποιώντας τα βέλη στο τιμόνι, πλοηγηθείτε στο Speed Warning / Speed Limit Assist και πατήστε OK για να το ξεεπιλέξετε, ώστε να μη σας ενοχλεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Σημαντική σημείωση για το Tiguan 2025:Το Φρενάρισμα (ACC):
Η απενεργοποίηση του Speed Limit Preview (1ος τρόπος) αποθηκεύεται μόνιμα και το Cruise Control δεν θα ξαναλλάξει μόνο του την ταχύτητα μέχρι να το ενεργοποιήσετε εσείς ξανά.
Το "Μπιπ" (ISA - Intelligent Speed Assist):
Λόγω της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο ηχητικός προειδοποιητικός ήχος (το μπιπ όταν ξεπερνάτε το όριο έστω και κατά 1 χλμ/ώρα) ενεργοποιείται υποχρεωτικά κάθε φορά που παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Αυτό μπορείτε να το κλείνετε γρήγορα με τον 2ο τρόπο από το τιμόνι μόλις ξεκινάτε τη διαδρομή σας.
-
Τσάμπα σάλιο χαλάτε για έναν άνθρωπο που απλά ψάχνει συστηματικά λόγους να θάψει το προϊόν που διάλεξε/πλήρωσε. Ήπιε θάλασσα επειδή δεν ψάχτηκε με τις ρυθμίσεις αλλά "φταίει" γνωστός αποτυχημένος Αυστριακός ζωγράφος. W/E όπως έλεγε και ένας φίλος οι ψυχίατροι δεν θα γίνουν κλέφτες....
VW Tiguan 2024